Paus Franciscus geeft eerbetoon aan pro-abortus strijdster

Lilianne Ploumen met haar prijs (Foto: Lifesitenews)

Lilianne Ploumen is door Franciscus geëerd met de titel van Commandeur in de Pontificale Ridderorde van de H. Gregorius de Grote. Dit is bevestigt door het Lepanto-Instituut. Ze is echter een fervent voorvechtster van abortus en andere anti-katholieke zaken.

Haar activiteiten in de strijd voor moord op ongeboren kinderen zijn talrijk. Nadat Trump in 2017 besloten had om om pro-abortusorganisaties niet meer te ondersteunen met staatsgeld, richtte ze de NGO She Decides op om geld in te verzamelen voor deze organisaties. In oktober 2017 schreef ze een artikel voor Financial Times waarin ze abortus fel verdedigt. Een paar dagen eerder heeft ze de Macchiavelli-prijs gewonnen voor haar campagnes voor veilige abortus. Van 2004 tot 2007 was ze directeur van de programma’s van CORDAID, een Nederlandse (in naam) “Katholieke” organisatie waarvan ontdekt is dat ze Planned Parenthood ondersteunden en contraceptie verdeelde.

Ze is niet alleen actief in de strijd tegen het ongeboren leven. In september 2017 nam ze deel aan de LGBTI-kerngroep van de VN. In 2014 beëindigde ze buitenlandse steun aan Uganda omdat dat land een wet had uitgevaardigd dat sodomie en “huwelijk” van hetzelfde geslacht bande. In februari 2010 riep ze LGBT-activisten op om de Mis te verstoren in de kathedraal van ’s Hertogenbosch uit protest tegen de morele leer van de H. Kerk.

Het is dan ook zeer merkwaardig dat deze persoon zo’n eerbetoon krijgt. Het is overigens niet de eerste keer dat pro-abortusstrijders in de bloemetjes worden gezet door Franciscus (denk bvb. maar aan Y. Gillis en N. Biggar). Recentelijk heeft Franciscus zeer goed abortus een schending van de fundamentele mensenrechten genoemd. In het licht hiervan wordt dit echter zeer merkwaardig. Hoe vallen zo’n uitspraken te combineren met eerbetogen aan zulke overtuigde pro-abortusstrijders?

 

Bron: Lifesitenews

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

9 commentaren op “Paus Franciscus geeft eerbetoon aan pro-abortus strijdster

 1. In het editoriaal van Katholiek Nieuwsblad van afgelopen week stond dat het waarschijnlijk een kwestie van slechte communicatie is geweest. Normaal gesproken zou de nuntius en de plaatselijke bisschop op de hoogte moeten zijn geweest maar die wisten van niets. Vreemd en weeral iets onrustwekkend in de Kerk.

 2. Laat weer eens zien waar deze paus voor staat. En het is inderdaad niet de eerste keer dat dit een gebeuren is onder deze paus.

 3. Als dit geen nepnieuws is, dan wordt het tijd dat de leken gelovigen, de al 80 jaar durende crisis in het Vaticaan, gaan oplossen, door de Kardinalen, Bisschoppen en Priesters die zich niet houden aan de traditionele uitgangspunten van het Oude en Nieuwe testament, de tien geboden en de zeven sacramenten van ons prachtige Rooms Katholieke geloof, uit de kerk zetten door ze gewoon uit hun functie te ontslaan.

  1. De “Paus” zou liever alle eerbetoon geven aan Jezus Onze Heer en aan Onze Live Moeder Gods Maria.

 4. “In a time of deceit telling the truth is a revolutionary act.”
  (George Orwell)

 5. Welke Nederlandse Bisschop heeft deze onderscheiding vooor mevrouw Ploumen aangevraagd?
  Kardinaal Eijk was het niet.
  Maar wie wel?
  Graag een reactie van de andere Nederlandse Bisschoppen?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht