Voorzitster Zwitserse dochteronderneming van Planned Parenthood uitgenodigd om te spreken in het Vaticaan

Dr. Yvonne Gilli (Foto: Lifesitenews)

De Pontificale Academie voor het Leven is medeorganisator geweest van een conferentie over kwesties rond het levenseinde. De conferentie had verschillende sprekers die zich verzetten tegen de leerstellingen van de Katholieke Kerk over het recht op leven. Onder de sprekers zaten de voorzitster van de raad van bestuur van de Zwitserse partner van Planned Parenthood en de voorzitter van de pro-euthanasie vereniging Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst.

De conferentie, getiteld ‘WMA European Region Meeting on End-of-Life Questions’, werd gezamenlijk georganiseerd door de World Medical Association, die zich officieel verzet tegen euthanasie, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst en de Pontificale Academie voor het Leven. Het vond plaats in de Aula vecchia del Sinodo in het Vaticaan van 16 tot 17 november.

Volgens de World Medical Association bestond het doel van de conferentie eruit om “vooraanstaande Europese medische professionals, juridische autoriteiten, deskundigen in palliatieve zorg en medische ethiek, theologische geleerden en filosofen te verzamelen om te debatteren over de verschillende beleidslijnen met betrekking tot deze kwesties, om de rechten van patiënten en behandelingsbeperkingen te onderzoeken, en om de publieke opinie over vragen rond het levenseinde beter te begrijpen.”

Paus Franciscus heeft de deelnemers van de conferentie een bericht gestuurd waarin de veroordeling van euthanasie door de Katholieke Kerk wordt herhaald door te stellen dat euthanasie “altijd verkeerd is, omdat de intentie van euthanasie erin bestaat om het leven te beëindigen en de dood te veroorzaken.” De Paus voegde er echter het volgende aan toe: “om te bepalen of een klinisch geschikte medische interventie daadwerkelijk proportioneel is, is de mechanische toepassing van een algemene regel niet voldoende. Er moet een zorgvuldige onderscheid worden gemaakt tussen het morele doel, de aanwezige omstandigheden en de intenties van de betrokkenen.”

Dr. Yvonne Gilli, een gynaecologe, politica van de groene partij en leidster van het bestuur van Santé Sexuelle Suisse, onderdeel van de International Planned Parenthood Federation, stond ingepland om bij te dragen aan twee paneldiscussies op de conferentie, één over ‘drie perspectieven op vragen rond het levenseinde’ en een andere over het onderwerp ‘Is er een behoefte om het beleid te veranderen?’ Gilli was aanwezig als bestuurslid van de Zwitserse vereniging.

Santé Sexuelle Suisse wordt door International Planned Parenthood Federation vermeld als lid met de opmerking dat het “de overkoepelende organisatie is van de Zwitserse centra voor seksuele en reproductieve gezondheid en van de beroepsverenigingen die actief zijn op het gebied van voorlichting en begeleiding van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.”

Santé Sexuelle Suisse zegt dat het vrouwen adviseert over het verkrijgen van abortussen en het gebruik van kunstmatige anticonceptie bevordert, twee praktijken die door de Katholieke Kerk als doodzonde worden beschouwd.

In de lijst van sprekers stond ook René Héman, een euthanasie-voorstander die de pro-euthanasie vereninging Royal Dutch Medical Association leidt, en Ralf Jox, een professor aan de Ludwig Maximilian Universiteit van München, die publiekelijk de legalisatie van “verantwoordelijke geassisteerde zelfmoord” heeft voorgesteld als een manier om “het leven te beschermen”.

Hoewel de Pauselijke Academie voor het Leven het evenement op zijn website nooit publiekelijk heeft aangekondigd, verschijnt informatie over het evenement, inclusief een link naar een voorlopig programma, op een website die conferenties adverteert: Cvent.

Het verschijnen van sprekers tegen het leven op evenementen in het Vaticaan, vooral evenementen die in verband staan met de Pauselijke Academie van Wetenschappen, is gemeengoed geworden onder het Pausdom van Franciscus.

Artikel van Matthew Cullinan Hoffman voor Lifesitenews: “Swiss Planned Parenthood president invited to speak at Vatican”
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

5 commentaren op “Voorzitster Zwitserse dochteronderneming van Planned Parenthood uitgenodigd om te spreken in het Vaticaan

 1. Je begrijpt het eigenlijk niet , men nodigt mensen uit die eigenlijk anti-katholiek zijn er voor euthanasie dit zijn geen katholieke waarden . Het is duidelijk dat men in het Vaticaan een beleid voert dat niet strookt met het evangelie !

 2. Planned Parenthood wordt door de federale Amerikaanse politie FBI ervan verdacht foetus-materiaal verkopen. Drie maal raden welke satanische groepering zo gek is om eerst baby’tjes aan stukken te scheuren om dan vervolgens de babylijkjes tegen winst te verkopen.

  FBI seeks Senate documents, signaling possible probe into sale of fetal tissue

  http://thehill.com/homenews/senate/360154-fbi-seeks-senate-documents-signaling-possible-probe-into-sale-of-fetal-tissue

  1. ☩JMJ☩

   Wat weinigen beseffen, Mr. Vanhoutteghem, is dat er in ‘klinieken’ van Planned Parenthood satanische rituelen plaatsvinden. Zachary King is een voormalige opperdruïde van de Bohemian Grove die bekeerd geworden is tot het Katholiek Geloof door een verschijning van de Allerheiligste Maria en de Heer Jezus Christus. Hij assisteert heden priesters exorcisten in hun werk tegen demonische invloeden. De Moeder Gods had hem opgedragen om te strijden tegen abortus.

   Deze Zachary King heeft als satanistische druïde zelf nog satanische rituelen uitgevoerd in abortushuizen. Het merendeel van de bevolking heeft echt geen flauw benul van hoe de wereld echt in elkaar zit. De machthebbers in deze wereld zijn geen atheïsten, maar paganisten die mensenoffers brengen aan stenen beelden, met Joodse oligarchen aan de top van de satanische hiërarchie.

   Wie anders zou er kindermoorden als ‘job’ willen doen, dag in dag uit, en stukken van de lijken verhandelen, dan satanisten?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht