2019 was één van de bloederigste jaren voor Christenen wereldwijd

“2019 was een jaar van martelaren, één van de bloederigste voor Christenen doorheen de geschiedenis”, verklaarde Thomas Heine-Geldern, internationale voorzitter van de bekende hulporganisatie Kerk in Nood, op de website van zijn organisatie. Hij verwees hierbij o.a. naar de aanvallen op 3 kerken in Sri Lanka, waarbij 250 slachtoffers op Pasen het leven verloren, maar ook naar de situatie in bv Nigeria, waar Boko Haram op kerstavond nog brutale aanslagen uitvoerde. Christenvervolging is trouwens niet enkel een probleem in ontwikkelingslanden. Zelfs dicht bij huis in Europa zijn Christenen niet veilig voor haat-incidenten, aldus Heine-Gelderen: “Het is hierbij moeilijk te geloven, dat men  in een land als Frankrijk op een jaar niet minder dan 230 aanvallen tegen Christelijke kerkgebouwen en instellingen moest vaststellen.”

Heinz-Gelderen riep internationale instellingen als de Verenigde Naties en Europese Unie op, om de religieuze vrijheid overal als mensenrecht te promoten en te beschermen. Hij verheugde zich over het feit dat “politici en opiniemakers in West-Europa nu vaker over religieuze vrijheid praten.” In het bijzonder vermeldde hij hierbij de kerstboodschap, opgenomen voor Kerk in Nood, waarin niemand minder dan de Britse Prins Charles aandacht vroeg voor het groeiende leed van vervolgde Christenen. Ook in het werk van zijn organisatie, zag Heine-Geldern een bron van hoop. “De schoonheid van ons werk is, dat we naast het kruis en het lijden, ook van de diepe devotie en liefde van heel wat mensen kunnen getuigen. “ Hij verwees hierbij in het bijzonder naar Syrië, waar de giften van Christenen wereldwijd de lokale bisschoppen, priesters en religieuzen konden ondersteunen in het verlichten van “het spirituele en materiële leed van de bevolking.”

Bron: Aleteia

 

 

 

 

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

2 commentaren op “2019 was één van de bloederigste jaren voor Christenen wereldwijd

 1. Goed bezig maar niet heus—–
  Hij heeft lang gewacht als koning, maar nu heeft Prins Charles een andere titel aangeboden: Prins van Transsylvanië.

  De uitnodiging is afkomstig van een Roemeense burgemeester en is een eretitel vanwege de liefde van de erfgenaam van het gebied.

  Charles bezit twee 400-jaar oude vakantiehuizen in het gebied en zou ‘betoverd’ zijn door Transsylvanië, het landschap en de omgeving.

  De Prins stamt ook af van Vlad The Impaler, de lokale heerser die zijn vijanden op houten spijkers zette en de inspiratie werd voor Bram Stoker’s Dracula.

  De burgemeester van de stad Alba Iulia, de voormalige hoofdstad van Transsylvanië, heeft nu een formele uitnodiging aan de Prins van Wales om de eretitel Prins van Transsylvanië te ontvangen.

  In een brief aan prins Charles burgemeester Mircea Hava: ‘We weten hoeveel je van Transsylvanië houdt.
  “Het is je tweede thuis geworden en je bent de meest waardevolle ambassadeur van de regio geweest.

  “Bovendien claim je je wortels van onze legendarische prins Vlad. Omdat je zoveel van Transsylvanië houdt, dachten we: “Wat als je in plaats van alleen” De Prins van Wales “te zijn, voortaan bekend zou staan als” De Prins van Wales EN Transsylvanië “?”

  “Je moet toegeven dat‘ Prince of Wales AND Transylvania ’klinkt als een fantastische manier om jezelf voor te stellen, naast dat het een goede gespreksaanzet is.”

  Sinds zijn eerste bezoek in 1998 is Prins Charles altijd uitgesproken geweest voor zijn liefde voor de cultuur, het prachtige landschap en de ontspannen manier van leven van het voormalige Prinsdom, waar hij twee huisjes bezit die het publiek kan huren.

  Charles heeft ook uitgebreid liefdadigheidswerk gedaan in de regio, gericht op het stimuleren van instandhouding, traditionele landbouwsystemen en duurzame ontwikkeling via de Prince of Wales Foundation.

  Hij bezoekt het gebied minstens één keer per jaar.

  Prins Charles ontdekte zijn band met de beruchte moordenaar – van wie wordt gezegd dat hij een heuvel met zoveel gespietste mannen heeft bedekt dat het op een bos leek – nadat hij in 1998 zijn eerste reis naar Roemenië maakte.

  Er wordt aangenomen dat Queen Mary, partner van George V, de overgrootvader van Charles, verwant was aan de 15e-eeuwse slayer – en de Prins van Wales lijkt zeker verheugd over het idee.

  “De genealogie laat zien dat ik afstam van Vlad de Spietser, dus ik heb een beetje een belang in het land,” grapte hij in een documentaire over de Karpaten.

  De 13 satanische bloedlijnen trilogie
  1: De oorzaak van veel ellende en kwaad op aarde – 2: De verborgen macht achter de aanslagen van 11 september 2011 – 3: Ontsluierd – De Protocollen van de Wijzen van Sion
  AMEN

 2. Inderdaad en de vervolging komt steeds meer van de radicale moslims dat mag men ook es schrijven, de andere vervolgingen zijn subtieler en vervolgens is er het algemene zedenverval en normvervaging, en nog weinig respect voor elkaar, maar ook de gelovigen gaan hierbij niet vrijuit.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht