Aan ieder een zalige Kerst: laten we plaats maken voor liefde en vreugde!

Een Redder is ons geboren, halleluja!

Laten we een vreugdevol Kerstfeest vieren

Laten we even stil worden bij het kindje Jezus in de kribbe

Laten we onze huizen vullen met liefde, schoonheid, verwondering en warmte

Laten we niets in de weg leggen van ons goed humeur, want samen zijn we sterk!

Laten we onze feesttafel niet vervuilen met voorbijgaande frustraties en toxische gesprekken

Laten we bidden, lachen, zingen en dankbaar zijn voor al het goede

Laten we genieten van de vreugdevolle onschuld van onze kinderen

Laten we even niet denken aan de wereld, haar problemen, regeltjes en pasjes

Laten we onze familie, vrienden en naasten een warme knuffel geven en ze intens liefhebben

Aan ieder een zalige Kerst!

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

24 commentaren op “Aan ieder een zalige Kerst: laten we plaats maken voor liefde en vreugde!

 1. @Katharina Gabriels,
  Ook voor U en alle lezers (+ iedereen die bij U allen hoort): van harte Zalig Kerstfeest.

  1. @ P. Derks
   We konden ons geen mooiere Kerstmis bedenken dan deze Kerst.

   Leest u eens:
   Marie-Elisabeth schreef:
   24 december 2021 om 21:53
   @ Jo en alle anderen

   11de of 12de topic bij “Een redder is geboren …”

 2. Ik stuur ook mijn liefde en al mijn gebeden naar al mijn vrienden en geliefden deze kerst. Het gaat tenslotte niet om materiële rijkdom. Vrolijke kerst- en nieuwjaarsdagen.
  Marie-Elisabeth.

 3. Natuurlijk dank voor uw kerstwens. Het lukt alleen sommigen niet zich aan uw boodschap laten we Kerst stil zijn. Kennelijk vinden velen de toetsenbord verleiding heel groot. Zelfs met het feest van het Licht.

  1. @juuls:
   U bedoel: dat het voor Ú niet mogelijk is om stil te zijn + om niet te liegen; zelfs met Kerstmis, dat een féést hoort te zijn voor ons mensen: het begin voor de mensen dat de hemel open is voor de mensen.

   raadsel: hoe kan het dan, dat Abraham in de hemel was (denk aan de berg Tabor, waar Abraham aan Jezus verscheen – in het bijzijn van de apostelen Petrus, Jakobus en Johannes). (De heml was op dat moment toch nog gesloten???!!!

   1. Derks. Tijdens deze mooie dagen van liefde en bezinning laat ik het toetsenbord en de ‘discussies’ achterwege. U heeft van mij geen enkele reactie kunnen lezen tijdens de Kerstdagen. In tegenstelling tot u zelf… De wensen van hierboven zijn niet aan u besteed,,,,

    1. juuls,
     Even goede vrienden c.q. even sléchte vijanden.
     Dan wens ik U: ’n NIÉT-zalig Kerstfeest.

   2. P. Derks,

    Niet Abraham verscheen bij de Transfiguratie op de berg Tabor, maar Mozes en Elias; Sint Mozes vertegenwoordigde de Wet en het was zijn geest die vanuit de onderwereld, Sheol (uit de rustplaats van de rechtvaardigen daar), naar de berg Tabor gebracht werd. Sint Elias vertegenwoordigde de Profeten en werd naar de berg Tabor gebracht vanuit Eden, waar hij tot op heden nog steeds lichamelijk in leven is; hij is duizenden jaren oud en is nog steeds niet gestorven. De bedoeling van hun verschijnen op Tabor was ter uitdrukking van de vervulling van de Wet en de Profeten in Christus.

    Voor het Kruisoffer van Christus wachtten de zielen van de rechtvaardigen in Sheol op een plaats voor hen bestemd; dat is waar de arme Lazarus zich bevond in de parabel over de rijke en de arme, en die plaats wordt Abrahams Boezem genoemd. Toen Christus stierf aan het Heilig Kruis daalde Zijn ziel neer in Sheol, en daar heeft Hij de zielen van de rechtvaardigen ontmoet, waaronder onze proto-ouders Adam en Eva; na lang wachten aanschouwden zij eindelijk de beloofde Messias. Toen de Heer Jezus verrees nam Hij die rechtvaardige zielen mee en met Zijn Hemelvaart heeft Hij hen binnengeleid in de hemelse regionen.

 4. @: Theudmer..

  Dat was een “beetje” dom van Pè Derks ..met zijn Abraham 🤣..😂
  Je vergeet Pè Derks te wijzen op de site waar de boeken van Anna Katharina Emmerick te lezen zijn.. je bent ‘geen goede” .. “reclamemaker”
  Apart is te downloaden {de geheimen van het oud verbond}.
  En op de Googlepagina vind je meer dan die site ..ik Google dan emmerick emmanuel.

  Ik ga alvast de boeken sorteren in verhuisdozen en kwam toen een interessant boek tegen en dacht direct aan alias Theudmer.

  Het heet {”t Was anders} van A.Snijders.. over dat de heiligen Willibrord en Bonifatius niet de eerste predikers en brengers van het evangelie in Nederland waren..geschreven door een protestant..die meent met die informatie de leer van de Rkk.. te weerleggen met oude informatie doorheen de eeuwen.

  Maar het levert juist informatie op waar jij ook al op gewezen hebt, de 😎..🦋>🤴 raad je aan dat boek te kopen ..echt iets voor jou.. Jules van Rooyen én anderen, zelfs voor Pè.Derks; ±150 blz. ..Op blz.15 staat o.a. het volgende van St.Hilarius, bisschop van Poitiers, 315-367.

  ▪︎De Apostelen staken de Oceaan over naar de eilanden, genaamd de Britse eilanden..
  (Eusebius, bisschop van Caesarea en Vader der kerkgeschiedenis, ca.265-339 in
  (De demonstratione Evangelii Lib.III).
  Daarna bouwden de Apostelen verscheidene Tabernakels overal waar zij konden heengaan, tot op de eilanden van de Oceaan bouwden zij verschillende Godshuizen▪︎

  Dus Godshuizen [EN] ‼️Tabernakels ..de afvallige protestanten hebben geen Tabernakels nodig om het Allerheiligste in te bewaren..en te aanbidden.
  Hoe “dom” kun je zijn om dat niet op te merken.

  Er staat dus veel meer interessants in dat boek..ik hoop dat ik je interesse heb gewekt..misschien neem ik je later aan als raadsman.😉..🤫..🤭.

  1. @ Jo
   Welke titel draagt dit boek? Auteur? Uitgever?

   Welke boeken lees je i.v.m. de Zalige Anna Katharina Emmerik?

  2. @Jo,
   U BLIJFT maar zoeken naar mijn roepnaam: dat is blijkbaar zelfs een van de zeer vele obsessies geworden.
   Zo blijft U maar zeer vele “heiligen’boeken lezen van allerlei diverse geloven – waaronder gelukkig katholieke boeken (wat Uw waarschijnlijke Redding zou kunnen zijn).

 5. @: Alias Theudmer..

  Ook zag ik het boek: CHRISTENEN, ONTWAAKT van B.Bahlmann, misschien of wellicht bezit jij ook dat boek..zodat ik je aantoonbaar kan aanwijzen ..hoe het een en ander juist te verstaan.

  Jij met je mogelijkheid om verschillende talen te lezen, zal dus meer info over de Monarch kunnen hebben dan ik ..maar ik lees ook tussen de regels en merk meer op ..omdat het mezelf🤫 betreft 🤭.
  ..Zoals {o.a.} op blz. 385.. “De vorst uit het Noorden (Nederland) ..(dus niet die uit Rusland) die zich bekeerd ((zieletochten, hel-vagevuur-hemel..vandaar dat hij de banneling genoemd wordt)) zal hebben enz. ..want hij zal ‼️gebracht worden door de (Franse) aanstaande heilige vader..de paus.
  De profetieën lopen vaak door elkaar .. chronologisch ..om het een en ander te verbergen.

  Op blz.392 ..een oude vorst (70+jaar) doet afstand van zijn [rechten] ….en dat is de “regent” ..de Monarch afstammeling van Lodewijk XVII zal ± 40 jaar zijn..die profetieën worden door elkaar “gemixt” om bepaalde gebeurtenissen te beschermen.
  Waarschijnlijk zal de valse profeet maitreya zich ook tot koning willen laten kronen..zoals uit andere profetieën op te merken is..
  De grote Monarch zal niet alleen koning in Frankrijk zijn maar ook keizer in Duitsland..

  De profetieën zijn er die er op wijzen dat het wereldse koningschap met de afstammeling van Lodewijk XVII vóór het laatste oordeel definitief afgesloten wordt (ten tijde van de antichrist) met het oog op de komst van de [K]oning der koningen… terwijl ďe regent zal regeren tot [aan] de komst van de antichrist.
  De koning van het Heilig Hart betreft de persoon beschreven bij de gestigmatiseerde Teresa Higginson.. de brenger van de Heilig Hoofd devotie ..als voleinding van de Heilig Hart devotie.

  De Aziaat als voorloper van de antichrist op blz.406 is de valse profeet maitreya uit het Oosten, de ROOF-vogel in Jes.46:11 (alleen) éérste versregel.
  Vandaar dat de Monarch uit het Oosten (Himalaya) komt na zijn confrontatie met de valse profeet maitreya in het 6e zegel.

  Op blz. 382 komt Lodewijk XVI met een “fakkel” in de hand..hetgeen een impliciete verwijzing is naar de getransformeerde lans van Longinus door het Licht van de Waarschuwing want het grote Licht van de Waarschuwing zal eerst de lans van Longinus treffen ..zoals Mozes zijn staf gebruikte om het water te scheiden.

  Op blz. 403 zien we de vrouw in Psalm 45, de vrouw van de koning als een van de 4 personen waar naar verwezen wordt bij Teresa Higginson…
  Citaat:: Hij zou hun een “kroon” opzetten voor hun eeuwig geluk ..ik nam de glorie
  waar, bestemd voor drie of vier (de 4e = de vrouw van de koning in Psalm 45) ..van dezen enz.

 6. @: MARIE-ELISABETH..

  TE googlen {boek ..’t Was anders} ..en de rest wordt vanzelf duidelijk ..van A.Snijders.
  TE googlen aangaande de boeken van Anna KatharinaEmmerick:: {emmerick emmanuel} ..op deze Googlepagina vind je ook de betreffende site waar de geschriften van A.K.Emm. te lezen zijn.
  Ikzelf heb van haar nog niet alle boeken gelezen ..dat doe ik straks met die betreffen drie personen..alleen lezen is irritant..je moet er over kunnen reflecteren.

 7. @; Marie-Elisabeth

  De vrouw is het geheugen van de man ..althans voor mij ..3 vrouwen voor mijn 3 zieletochten..toen ik 5 jaar was wilde ik al een vrouw ..dus geen vriendinnetje’s.. zonder die (toekomstig) vrouw vond, (vind) ik het leven maar een vervelende aangelegenheid..in onverschilligheid..maar tegelijkertijd in afwachting.
  Een vrouw ..om tezamen God te vinden..(terug te vinden) ..als hulp..zoals Adam🤭

  Maar de vrouw is geen godin ..een man die een vrouw ten huwelijk vraagt op een knie.. vind ik walgelijk en verachtelijk.

  Op YouTube zie je het wel eens ..en zelfs in stadions.. die onnozelaars.
  Ik zag een filmpje waar een vrouw haar vriend met een ukelele voor zijn domme kop slaat ..die vrouw begreep tenminste dat ze geen kwezel tot vriend en geliefde wilde hebben.. maar een gelijkwaardige vriend in de wederzijdse liefde.

  Helaas ..als ik heel eerlijk ben ..afhankelijk te zijn van die drie vrouwen ..impliceert een ontwikkelingsstoornis 😱 doorheen mijn tijd. ..Afhankelijk te zijn van die drie vrouwen is dus geen compliment en in zekere zin ONmacht, zelfs een vernedering …en een omweg..😭..helaas🙉
  Een omweg..om uit te komen bij de vrouw van de koning.

  Nostradamus…
  ..Wanneer de bloedige het gezicht [‼️Weder] =(dus 3 keer) heeft verloren,
  ..Is de offering van het slachtoffer nabij.
  ..De Leeuw bevat een [‼️voorteken] en een vermoeden. …= inzicht
  ..Maar hij wordt dan gedood voor de Bruid.

  De bruid is volgens Anna Katharina Emmerick de kerk en zijn toekomstige vrouw

  “Gedood” ..wordt dus alles wat [je] “bent” in de zonde.. dus de oude mens in zijn inconsistentie.. verdeeldheid (gebrokenheid) in zichzelf.

  1. Wat voor zever kraam je hier toch uit!
   De Zalige Anna Katharina was de bruid van Christus.
   Zij was de grootste gestigmatiseerde.

 8. …@: 🤺

  In ieders koningschap over de ziel (middels de genaden) wordt dus de harmonie hersteld tot zijn om-geving ..voor de zondeval was het paradijs de om-geving.

  De Latijnse vertaling van Jeremia 31:22 is volgens de Petr.Can.vertaling: .. ••De vrouw zal de man [omgeven]•• (omhullen) ..daarin is de harmonie tussen man en vrouw hersteld..de man heeft deel aan de vrouw.. en de vrouw naar, Genesis 3:16
  Die passage impliceert dan ook een verwijzing naar een toestand in de eindtijd..te weten na de grote Waarschuwing in het 6e zegel.

  Na de verlossing zijn de sacramenten onze ware om-geving..tot verzegeling..om het zo te zeggen.

 9. Het gaan op een knie blijkt ook een vrijmetselaars gebaar te zijn.
  Onlangs hebben wij het nog op de tv gezien ..bij verschillende gebeurtenissen…van verraad.

 10. ….

  Hebben jullie het ook opgemerkt …ik zag het op YouTube.. heel veel voetballers met zo’n achterlijk bloempotten kapsels ..ook op straat zie je het steeds vaker.
  Mannen met nog alle haren laten hun koppen kaalscheren ..en nu dan weer een andere rage.. het zijn geen individuen meer maar domme kudde schapen.
  Mannen met nog alle (of minder) haren en normaal en netjes geknipt wordt steeds meer een uitzondering.

  Misschien is het bloempotten kapsel ook wel een geheim gebaar van de vrijmetselarij 😂..🤣..🤝..😲..zoals 😷 plicht ..tot gehoorzaamheid aan dat uitschot en schande van de mensheid ..die zich verlicht veronderstellen..met het licht van lucifer.. en zich de leiders van de mensheid wanen ..en menen dat te moeten afdwingen.

 11. @: Marie-Elisabeth

  Over dingen waar je geen inzicht over hebt is “nederigheid” de gepaste houding en kun je beter niet reageren.. want dan maak je je alleen maar belachelijk.
  “Ik vind” dat die offerziel beter op je moet letten ..op je explosief temperament.🤯

 12. @: P.Derks

  Jouw voornaam is voor mij niet interessant..wel je onnozele reacties, want die zijn wel “interessant” 😱

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht