Berlijn: katholieke leken protesteren tegen uitsluiting niet-gevaccineerden door eigen aartsbisdom

Met als slogan “Kein 2G, Kirche für alle”, hielden Katholieke leken uit de Duitse hoofdstad  – gezinnen, studenten en ouderen –  een gebedswake tegen de op 27 november ingevoerde “2G”-regel in kerkgebouwen. Hierdoor krijgen enkel gevaccineerde of recent van Covid 19 genezen gelovigen nog toegang tot de eredienst in het aartsbisdom Berlijn. Volgens Moritz Scholtysik, één van de organisatoren van het protest, nam Aartsbisschop Heiner Koch van Berlijn de beslissing om niet-gevaccineerden te discrimineren volledig op eigen initiatief, zonder enige inmenging van de overheid. 

Tijdens een interview voor LifeSiteNews, noemde Scholtysik de uitsluiting van niet-gevaccineerden rampzalig. “Volgens de catechismus hebben gelovigen recht op het ontvangen van de sacramenten. Vooral in deze tijd van angst, eenzaamheid en isolement, is de Heilige Mis meer dan ooit belangrijk.” Scholtysik benadrukte dat er voldoende historische voorbeelden bestaan van hoe het wel moet.  Eén van de vernoemde voorbeelden was dat van de H. Carolus Borromeus (1538-1584). Toen de pest in Milaan uitbrak in 1576 en alle wereldlijke leiders de stad uitvluchten, verplichtte de H. Carolus Borromeus , toenmalige bisschop van Milaan, alle priesters en religieuzen om te blijven en de pestlijders bij te staan. Hij gaf zelf elke dag het voorbeeld. Na de epidemie werd de H. Carolus Borromeus door de wereldlijke overheid aangeklaagd voor overtreding van de “gemeentelijke voorschriften”, maar ging vrijuit dankzij de steun van de bevolking. Een heroïsch en inspirerend voorbeeld uit een vervlogen tijd.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

30 commentaren op “Berlijn: katholieke leken protesteren tegen uitsluiting niet-gevaccineerden door eigen aartsbisdom

 1. De 2g en de verplichte vaccinatie zijn onderdelen van de Great Reset, de Great reset wordt ook door paus Franciscus gepromoot en de Tweede Vaticaanse concilie kerk. Het Goede is God de Tridentijnse Rooms Katholieke kerk en het Kwade is de Duivel, de Tweede Vaticaanse Concilie Rooms Katholieke kerk. Er ligt een vloek op het Tweede Vaticaanse Concilie, daarom staat de Tweede Vaticaanse Concilie kerk op instorten en de Tridentijnse Rooms Katholieke kerk groeit als boerenkool.

 2. Zonder het te beseffen scheid deze bisschop het kaf van het koren en bespoedigd alleen maar hun eigen veroordeling en ondergang

  1. Zoals Jezus altijd het vooroordeel had en nog altijd heeft dat Hij God de Vader in alles moet respecteren, wij dus eveneens, ook in de natuurlijke Geboden.
   U, Sergeant Yves, aanbidt de wereldse waarden tegenwoordig door talrijke duivels gepromoot in alle media en via aan bedrijven en overheid gebonden ‘wetenschappers’.

   1. Ik weet het Eric, dit heeft totaal geen zin. Toch vraag ik u of het ‘natuurlijk’ gebod ‘Gij zult niet doden’ voor u nog wel enige betekenis heeft? Wetens en willens uzelf en anderen in gevaar brengen, is dat geen doodzonde?

 3. De kerk mag niemand uitsluiten, dat deed Jezus ook niet. Er is dus een kerk die bij de wereld hoort, en een onzichtbare kerk die bij Jezus hoort. Ook de Apostolische Vaders schreven reeds in die richting. En je hebt natuurlijk de morele waarden van de mens en zijn beschaving, en de morele waarden die God ons gegeven heeft. En die twee zijn niet hetzelfde. op het ogenblik dat een kerk iemand uitsluit, sluiten ze Jezus uit, en ontzeggen ze Jezus de toegang tot hun kerk. God is dan niet meer aanwezig in zo’n kerk.

  1. Sinds wanneer is Jezus cq God voorbehouden aan uitsluitend die mensen die in een kerkgebouw samenkomen? Ik lees andere dingen in uw Blijde Boodschap.

 4. Kerksluiting voor ongevaccineerden: TÉ gek voor woorden.

  Ik zie het al VÓÓR me.

 5. Misschien heeft de Aarstbisschop van Berlijn geen weet van de samenstelling van deze covid19 vaccins …

  Daarom hieronder nogmaals een fragment van de STAND VAN ZAKEN OMTRENT DE COVID 19 VACCINS , dd 3 december 2020 van DE KATHOLIEKE ARTSENVERENINGING SINT LUCAS ( cathmed ) en waaruit blijkt dat alle aangekochte en opgedrongen Covid 19 vaccins te maken hebben met abortieve cellijnen.

  Iets wat ZEKER verachtelijk is in Gods ogen.

  Coronavirus-vaccins en het gebruik van cellen van geaborteerde foetussen: stand van zaken
  Gepost op 3 december 2020 by cathmed
  POSTED IN belgië
  This post is also available in: Français
  Nu de ontwikkeling van vaccins tegen Covid-19 in een versneld tempo gaat, is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn over hoe deze vaccins worden ontworpen, geproduceerd en getest. Er stellen zich namelijk ethische vragen bij het mogelijk gebruik, in elk stadium van het proces van ontwikkeling, van cellijnen die afkomstig zijn van geaborteerde foetussen. Het Charlotte Lozier Institute in de Verenigde Staten stelde op basis van een grondige analyse van de wetenschappelijke literatuur en de resultaten van klinische proeven, een nauwkeurig overzicht op van de farmaceutische bedrijven die dergelijke ethisch omstreden cellijnen al dan niet gebruiken. Het instituut wil de lezer in staat stellen met kennis van zaken keuzes te maken over Coronavirusvaccins.

  Laat ons eerst kijken waaruit zo’n foetale cellijn bestaat. Die wordt verkregen door een cel van een foetus te nemen (in dit geval een geaborteerde foetus) en deze cel te vermenigvuldigen tot meerdere identieke cellen. Deze cellen kunnen worden gekweekt en vermenigvuldigd gedurende tientallen jaren, waardoor “cellijnen” ontstaan, die vaak worden gebruikt in wetenschappelijke experimenten. Sommige van die foetale cellijnen, die inderdaad tientallen jaren oud zijn, worden aangewend voor het ontwikkelen van nieuwe vaccins. Dit is onder meer het geval voor de cellijnen HEK293 en PER.C6. Het gebruik van deze cellen vereist dus geen nieuwe abortussen. Zij gaan terug op de abortussen die plaatsvonden in de jaren zestig, zeventig en tachtig, ongeacht het farmaceutische doel.

  De vraag die zich stelt is of deze foetale cellijnen absoluut noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen van vaccins, met name het Covid-19-vaccin. Het antwoord is nee. Het is mogelijk om op ethische verantwoorde wijze vaccins te ontwikkelen zonder cellen, of op basis van dierlijke cellen, kippeneieren of gist. Dit is in feite wat verschillende farmaceutische bedrijven doen.

  De volgende stap is het verwerven van inzicht in de verschillende ontwikkelingsstadia van een vaccin, waarin cellijnen van geaborteerde foetussen kunnen worden aangewend.

  1.
  De Ontwerpfase omvat de conceptvorming, de voorbereidende experimenten en de omschrijving van hoe het vaccin zal worden geproduceerd.

  Farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten die in deze fase gebruik hebben gemaakt van cellijnen afkomstig van geaborteerde foetussen:

  Altimmune (VS)
  Astra Zeneca & University of Oxford (VK, VS)
  CanSino Biologics, Inc. Beijing Institute of Biotechnology, Academy of Military Medical Sciences, PLA of China (China)
  Gamaleya Research Institute (Rusland)
  Janssen Research & Development, Inc. Johnson & Johnson (VS)
  Vaxart (VS)
  Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical/Institute of Microbiology, Chinese Academy of Sciences (China)
  University of Pittsburgh (VS)

  2.
  De Productiefase: het uiteindelijke vaccin wordt geproduceerd.

  Farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten die in deze fase gebruik maken van cellijnen van geaborteerde foetussen:

  Altimmune (VS)
  Astra Zeneca University of Oxford (VK, VS)
  CanSino Biologics, Inc. Beijing Institute of Biotechnology, Academy of Military Medical Sciences, PLA of China (China)
  Gamaleya Research Institute (Rusland)
  Janssen Research & Development, Inc. Johnson & JohnsonVaxart (VS)
  Vaxart (VS)
  University of Pittsburgh (VS)

  3.
  Testfase van het vaccin in het laboratorium, voordat het op grote schaal wordt verspreid.

  Farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten die in dit stadium cellijnen van geaborteerde foetussen aanwenden:

  Sinovac Biotech Co., Ltd. (China)
  Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical/Institute of Microbiology, Chinese Academy of Sciences (China)
  Medicago (Canada)
  Novavax (VS)
  Moderna, Inc. avec le National Institute of Health (VS)
  Pfizer et BioNTech (VS, Duitsland)
  Sanofi Pasteur et Translate Bio (VS, Frankrijk)
  Inovio Pharmaceuticals (VS)

  ——-
  Misschien kan iemand dit doorgeven aan deze Aartsbisschop ?

  1. Andre,

   1. Waar je ‘cellijnen’ schrijft, kun je wellicht beter ’tumorcellen’ schrijven. Deze blijven namelijk eeuwig doorgroeien en zich vermenigvuldigen. (Mits ze voldoende te eten krijgen.)
   2. Waar je ‘vaccins’ schrijft is het beter om te spreken over ‘experimentele gentherapie’.

   Extra: HEK-cellen worden gebruikt in de voedingsmiddelen-industrie.
   zie: http://mariaenbuitenaardsen.blogspot.com/2018/11/stop-met-het-eten-van-abortussen.html

 6. Twee interessante artikels voor diegenen die geen hekel hebben aan cognitieve dissonantie maar ervan houden voortdurend te blijven zoeken naar de waarheid door alle ramen en deuren van hun geest open te houden. Je moet wel tegen een stootje kunnen…

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/analist-erik-boomsma-wereldwijd-nu-al-meer-vaxdoden-dan-joodse-slachtoffers-holocaust/

  https://www.frontnieuws.com/operatie-uitroeiing-het-plan-om-het-menselijke-immuunsysteem-te-decimeren-met-een-door-het-laboratorium-gegenereerde-ziekteverwekker/

 7. @Raphael

  Wat de ARTSENVERENINGING Sint Lucas geschreven heeft kan ik niet veranderen. Maar je hebt in wezen wel gelijk.
  In onze moderne tijden gaat de WETENSCHAP ver uit haar boekje en is totaal niet christelijk meer. Noch God, noch gebod is haar leuze.
  Meedoen aan actieve euthanasie-dodendoening, meedoen aan levende en prille foetussen weghalen uit de baarmoeder, geslachtsveranderingen uitvoeren, experimenten met menselijke cellen uitproberen, en zoals je schrijft ook HEK cellen in de voeding introduceren —) het is al niet christelijk meer.

  Bidden tot OLVrouw , Onbevlekt Ontvangen, is het enigste en doeltreffendste middel om deze nefaste evolutie op vreedzame wijze tegen te gaan. Want op het einde zal Haar Onbevlekt Hart zegevieren. Moge veel gedoopte mensen ‘wakker’ worden en daadwerkelijk voor Christus Koning kiezen.

  Katholieke bisschoppen die zulks niet steunen en zelf deze nefaste injectie eisen om naar de kerk te gaan, zoals deze van Berlijn, zijn niet integer. Laten we toch niet vergeten dat de heilige Jeanne dArc veroordeeld werd door slechte ( toenmalige Engelse ) bischoppen in Frankrijk.
  En wat onze B Bischoppen opgedrongen hebben aan eigen volk, om namelijk de voorlaatste zin van het Onze Vader te veranderen is ook totaal verkeerd.

  1. Andre,
   Fijn dat je het zo oppakt.
   Ik heb geleerd om met zulke woorden voorzichtig te zijn en ik gebruik hún definities. Zoals ‘experimentele gentherapie’ genoemd wordt in de Staatscourant in Nederland. Dus zo zal het wel heten en dat zal het wel zijn.

   Wat ARTSENVERENINGINGEN schrijven is ook maar relatief. Die hebben vaak weinig verstand van wetenschap, meen ik.

 8. Een Bisschop die zijn angsten in volle daglicht laat schijnen is goed dan kunnen de schapen onderscheiden wie voor God is en wie tegen God.

  Laat ze hun angsten maar allemaal verkondigen.
  Convid geeft ons de kans om ons te distantiëren van deze wolven.

  Dit laat me ook denken aan het verhaal van de apostelen die met hun boot in de storm zaten, ze hadden ook geen vertrouwen in God, want ze dachten dat ze gingen vergaan.

 9. @;lotje..

  Juist opgemerkt ..om het onderscheiden van goed en kwaad..daar gaat het om..wie voor God zijn en wie tegen God zijn.
  En om ons te distantiëren van deze wolven (in schaapskleren).

 10. @: Raphaël..

  Je verwijst wel naar die new-age site ..als het om de betreffende informatie gaat, zo het om [juiste] informatie gaat ..maar we moeten ook constateren dat deze persoon met gevallen engelen in contact blijkt te staan ..die persoon noemt ze buitenaardsen..en is vol lof over deze 👹gevallen engelen.
  Dit op te merken ter onderscheiding is van noodzakelijk belang.

  1. Jo,
   Een ieder moet uiteraard zelf maar verder zoeken. Ik geef enkel de basis-info. Het gaat erom of die info klopt of niet.
   Ik had geeneens gezien dat ze van dat geloof was.

 11. @: Andre ..nav. (10 december 2021 om 08:43)..

  Onlangs hoorde ik van iemand uit mijn buurt dat als je een afspraak maakt bij een huisarts de assistente vraagt wat de klachten zijn.
  Dit is niet geoorloofd en zelfs bruut-taal.
  Ook dit is een manier om grenzen te overschrijden van het ontoelaatbare.
  Om het individuele menselijke zo algemeen te maken zo rijp te maken voor het groepsbelang..het collectivisme van de staat.
  De voorstadium van het totalitaire van de komende valse profeet, de religieuze antichrist en de “politieke” antichrist.

  1. Het is geoorloofd en als je zegt dat je de klachten met de huisarts bespreekt en ze niet corona gerelateerd zijn is er niks aan de hand.

   De huisarts moet maatregelen treffen om ook coronagevallen te kunnen zien. Daarvoor worden speciale maatregelen getroffen.

   Waarom zo moeilijk doen?

 12. @; juuls..

  Jij als goed gelovige 🙈 overheidsgelovige, hebt het natuurlijk 🤔onderscheidingsvermogen laten toeslippen, schroeien.. verduisteren🙉.
  Naar verwante coronaklachten kan men apart vragen.. een kwestie van onder-[scheiden]😉..

  1. Zou jij het niet zijn Jo die het natuurlijk onderscheidingsvermogen kwijt is door overal wantrouwen in te hebben?!

   1. @juuls,
    U heeft nog niet gereageerd op mijn antwoorden van ‘Wat is er nu eigenlijk gaande in deze wereld?’
    Krijg ik nog reactie van U?

    1. @juuls,
     brandbrief, ’n zéér deskundig schrijven:

     petities.com/wij_willen_geen_controlemaatschappij_geen_great_reset_maar_een_democratie_met_een_betrouwbaar_kabinet?s=91670120

 13. Voor koppige, halsstarrige mensen als [o.a.] @;juuls te waarschuwen met de volgende boodschappen van onze Heer Jezus Christus.. https://youtu.be/zbKIRt-583o .. een daad van naaste liefde ..zoals een koning zou doen ..om zijn volk te dienen.

  1. Ik vind het vervelend en onkies om 5 minuten lang naar een robot te luisteren.
   WWW is óók 666, de computer zélf is speelgoed van de duivel, dus daar luister ik liever niet naar.

   Mensen zouden moeten oppassen met naar zulke stemmen te luisteren.
   Te luisteren naar stemmen die niet echt zijn, want ze zijn van een machine. En dat verminkt de tekst, het ontmenselijkt de tekst.

   Lezers, luister toch niet naar robotstemmen. U wordt langzaam maar zeker in een zwart gat gezogen waar men niet meer uitkomt. Dit is een groot kwaad.

 14. @: anti-Soof

  Anti-soof ..niet zeuren ..je had dat bericht hier niet kunnen plaatsen zonder de computeruitvinding.. goed en kwaad is er op het internet.

  1. @Jo,
   Ik ben het zelden eens met U, doch hier slaat U de spijker hard + precies midden op z’n kop

  2. Jo,
   Ik ben toch bang dat u de ernst van de situatie niet begrijpt.

   Natuurlijk maken wij nu ook gebruik van het kwaad dat computer heet, maar er zijn variaties in dat kwaad. Ik wijs erop dat het verdacht is dat er een computerstem gebruikt wordt.

 15. @; Raphaël 😲..

  Citaat::
  Ik wijs erop dat het verdacht is dat er een computerstem gebruikt wordt.

  De Duitse vertaling zal waarschijnlijk niet de enigste vertaling zijn.. die computer vertaling zal dan de gunstige resultaten opleveren.. tijd in mensen en geld besparing..om het even van de praktische kant te bezien.

  Daarbij versta ik ook niet elk Duits woord.. en probeer ik toch uit het geheel van de zin het juiste te verstaan.. zoniet dan laat ik het voor wat het is.. ook is de ingeschakelde vertaling vaak zeer vervormend.. met de raarste “uitkomst” 🤣..😂

 16. Komaan, Katharina! Als er toen een antibioticum beschikbaar was geweest tegen de pestbacterie, dan zou uw heilige Carolus daar zeker niet tegen zijn geweest. Het is niet omdat je gelovig bent dat je elke intellectuele eerlijkheid overboord mag gooien.

 17. @: Frank Dierickx ..nav. (16 december 2021 om 19:01)..

  Hallo Frank Dierickx ..even nadenken EN doordenken.. waarom [prijzen] deze 😱”heilige Carolus-sen” van deze tijd dan de huidige “antibioticum” niet aan, aan de gelovigen; ..het is omdat deze “heiligen Carolus-sen” corrupt zijn en braafjes samenwerken met de misdadige overheden..zoals de corrupte usurpator antipaus Bergoglio..alias Judas.

  Waar is hun onderscheids des geestes zoals Jesaja 11:3 voor ieder mens leert ?!!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht