Voetbaltrainer mag van Paus tijdens match geen kruisteken meer maken

Roberto Mancini – Foto: Wikipedia Commons

Paus Franciscus overtuigde de trainer van de nationale voetbalploeg van Italië, Roberto Mancini, 57, om tijdens wedstrijden geen kruisteken meer te maken.“Ik deed dat wel eens, wanneer er niets gebeurde tijdens een match,” vertelde Mancini tijdens een interview met televisiezender TG5. De Paus raadde hem echter aan om dit niet meer te doen.  “Tijdens een bezoek vroeg hij me waarom ik tijdens voetbalwedstrijden een kruisteken maakte? Moest ik aan niets anders denken?” Sindsdien maakt voetbaltrainer Mancini dus geen kruisteken op het veld. Hij wil de Paus toch niet tegenspreken? 

Roberto Mancini is praktiserend Katholiek. Naar eigen zeggen draaide zijn jeugd rond school, gezin en parochie. Hij reisde ook een aantal keren naar Medjugorje. Toch vond Paus Franciscus het nodig om hem te ontmoedigen in de openbare uiting van zijn geloof.  Waarom, Franciscus, waarom?

Bron: gloria.tv

Bekijk ook de volgende inspirerende video over het Christelijk geloof in de voetbalwereld.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

12 commentaren op “Voetbaltrainer mag van Paus tijdens match geen kruisteken meer maken

 1. Waarschijnlijk heeft Bergoglio liever dat hij zijn mat uitrolt en richting Mekka bid of hij is helemaal zot geworden !?

 2. als het niet mag om een kruisteken te maken is de oplossing zo gemaakt
  in plaats van een kruisteken zou ik er dan minimaal 3 kruistekens maken
  en verder moet ik sergeant helemaal gelijk geven

 3. Suggestief… Mag klopt in dit verhaal helemaal niet. Kennelijk heeft de paus hem gevraagd waarom hij dit doet en of hij op dat moment geen andere gedachten heeft…Franciscus heeft het hem helemaal niet verboden….

 4. Je mag nooit een kruisteken maken voor een goal of succes! Dat heeft niets meer met geloof te maken. Als hij zou bidden om te winnen om daarna hun miljoenen te delen met de minste van onze maatschappij dan kan hij op zijn knieën neervallen en bidden. Maar, dat doen ze niet, het ongelooflijk schandalig bedrag dat vele voetbalploegen krijgen en uitgeven aan grote huizen, dure auto’s en alle andere materiële onzin, daar hoef je inderdaad geen kruisteken voor te maken. Hij heeft gelijk. Maar, het probleem en dat zal een probleem blijven bij deze Paus, hij zal deze woorden zoals alles wat hij zegt en schrijft, voor ieder katholiek weer in de handen leggen van de geestelijke oefeningen van de Jezuïeten. Met ander woorden zoekt het zelf maar uit, want uitleg moet je van deze Paus niet teveel verwachten. Het blijft allemaal vaag en dubbel..

 5. En wat vraagt de Paus wanneer hij een kruisteken maakt? Of wat vraagt de bedevaarder wanneer hij of zij een kruisteken maakt? Wat vraagt de kerkganger? Vragen allen niet om hulp van God? Vraagt iedereen, God niet dat alles goed mag gaan? Of maak je enkel nog een kruisteken uit gewoonte zonder nog iets te denken?
  De Paus zou blij moeten zijn dat er nog mensen publiekelijk een kruisteken durven te maken in deze maatschappij waar de globalisten steeds meer van onze cultuur, tradities en religie vernietigen.
  Deze Paus heeft ook de Charlemagne prijs in ontvangst genomen en zich daarmee als lid getoond van de globalisten.

  1. Vragen om hulp, bijvoorbeeld bij ziekte of armoede, is niet hetzelfde als God om partijdigheid vragen. Ik heb altijd geleerd dat God onpartijdig is en van ons allemaal evenveel houdt. Ik ben het dan ook met Lotje eens dat een kruisteken maken voor een wedstrijd niets met geloof te maken heeft. Zelfs niet als er geen geld zou aan te pas komen. Want dan nog gaat het om de eer, waarbij in wedstrijden alle belang gaat naar de eer van zichzelf en niet van de andere.

 6. Zou de paus ook kritiek hebben gehad op Badr Hari , die voordat de wedstrijd begon tegen Ricardo, op zijn knieën viel en bad tot Allah ?
  Denk dat hij dan het zwijgen ertoe deed.
  Rare paus, over de vreselijke christenvervolgingen in Burkina Faso, Niger, Nigeria, Kameroen hoor je hem niet of nauwelijks. En áls hij het erover heeft dan hoor je hem niet over de moslimdaders.
  We moeten van hem gehoorzamen aan de VN en de EU…Nou, dan weet je het wel : ze haten de christenen die immers de tegenpool zijn van de vrijmetselaars.
  Overigens raakte Badr Hari geblesseerd door zijn eigen draaischop , raakte daardoor uitgeschakeld en Ricardo won.

 7. Ik ben het helemaal mee eens met Lotje. We leren altijd dat God onpartijdig is en van iedereen evenveel houdt. En dan zoveel competitiesporters en supporters van die competitiesporters een kaarsje aansteken of een kruisteken maken omdat zij of hun favorieten toch maar zouden winnen. Neen het klopt niet. Anderen willen overwinnen heeft niets, maar dan ook niets met geloof in God te maken. Want God is liefde. En anderen willen overwinnen heeft niets met liefde te maken, maar alles met het eigen ego. Ik begrijp echt niet dat in zogenaamde Christelijke middens niet meer kritiek op komt, dat zoveel christenen integendeel in het streven naar winnen ten opzichte van anderen in meegaan. Zelfs als er geen geld mee zou gemoeid zijn getuigt het willen overwinnen van anderen van een groot ego, jawel van pronkzucht.

 8. Ik vraag mij af of de paus wel gelovig is want hij zou moeten blij zijn dat er nog gelovigen zijn die er openlijk voor uitkomen,want ook ik maak een kruisteken voor het eten in een restaurant et……….allors!
  Al een hele tijd negeer ik liefst zijn uitspraken want hij komt niet op voor de vervolgde Christenen en daar zal
  Hij toch op aangerekend moeten worden ,Mijn geloof zal hij mij nietafpakken maar wel dat van kritische jongeren.! Ik reageer nu zo dat we allen die geloven nog meer een kruisteken in het openbaar moeten maken !!!

 9. Bidden = praten met God.
  Iedereen bidt, wanneer hij/zij daar behoefte aan heeft + iedereen bidt op een wijze waarop zij/hij dat het liefste doet. Niémand (behalve GodZélf) kan daar ONGEVRAAGD een oordeel over geven.

  Noch de bidder, noch iemand anders had gevraagd om daar een oordeel over te geven.
  Anders gezegd: de ‘vpaus’ heeft zich ONGEVRAAGD bemoeid met iemands gebed. Het is hoogst onfatsoenlijk, dat de ‘paus’ zich ONGEVRAAGD persóónlijk bemoeit met een gesprek wat iemand met God heeft.
  ‘N kind zou je ’n pak op de broek geven of minstens een reprimande.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht