Duitse protestantse Kerk kreunt onder enorm misbruikschandaal

Misbruik binnen de katholieke Kerk wordt door haar vijanden als vernietigingswapen gebruikt. Zonder enige nuance wordt in de media een sfeer van verdachtmaking gecreëerd, bedoeld om de hele Kerk te laten doorgaan voor een bende pedofielen.

De aanvallen worden systematisch en periodiek gelanceerd, vanuit de linkse media, terwijl diezelfde media zedig zwijgen over de vele gevallen van misbruik, die voorkomen in hun eigen kringen. Soms komt er iets naar boven, zoals in het geval van een zekere Sven Pichal, het topje van de ijsberg, maar meestal wordt alles op deskundige wijze toegedekt. Ons kent ons…Wie beschuldigingen uit, riskeert vervolging door justitie, die ineens heel snel kan optreden om bepaalde zaken te seponeren en bepaalde mensen uit de wind te zetten.

Over het misbruikschandaal binnen de Duitse protestantse Kerk zal u daarentegen in diezelfde media niet veel vernomen hebben. Het zou de hele misbruik hetze door katholieken wel een kunnen relativeren, weet u…

Omdat het voor de protestantse Kerk niet langer houdbaar was de vele aantijgingen te ontkennen, werd tenslotte besloten een studie te bestellen om het misbruik in kaart te brengen. Het werd een verslag van meer dan 800 bladzijden, uitgewerkt door deskundigen uit verschillende Duitse universiteiten en instituten.

Op basis daarvan, werden meer dan 1300 daders van seksuele agressies en verkrachtingen geïdentificeerd, die zich tijdens de jongste decennia aan zo’n 10.000 kinderen vergrepen hebben. De onderzoekers stellen dat dit cijfer slechts het topje van de ijsberg is en dat het cijfer zou kunnen oplopen tot 3.500 daders, omdat nog niet alle dossiers onderzocht werden.

Harald Dressing, onderzoeker aan het centrale instituut voor geestelijke gezondheid te Mannheim, onderstreepte dat de Duitse protestantse Kerk in de aanpak van de gevallen van seksueel misbruik veel lakser is geweest en dat de kritiek ook veel gematigder was.

In vergelijking, had een universitaire studie, gepubliceerd in 2018, onthuld dat 3677 kinderen tussen 1946 en 2014 seksueel aangerand werden door geestelijken binnen de Duitse katholieke Kerk.

Hiermee willen wij niets vergoelijken of relativeren. Elk misbruik is er een teveel, van welke zijde het ook komt. Wel moet de hypocrisie doorprikt worden die er in bestaat steeds maar één zondebok aan te wijzen: de katholieke Kerk, die er blijkbaar genoegen in schept zich te laten afslachten, zonder de nodige moed te hebben om terug te slaan en zich minstens op een doeltreffende wijze te verdedigen.

 

Auteur:Veroon ter Zee

10 commentaren op “Duitse protestantse Kerk kreunt onder enorm misbruikschandaal

 1. Gaan we nu een beetje opbieden over welke ‘christelijke’ tak het meeste boter op het hoofd heeft?
  Is het u trouwens nog niet opgevallen dat de ‘linkse media’ (AL onze media dus, behalve uw niche-sites) de laatste jaren zowat iedereen meteen genadeloos publiekelijk afslachten die ook maar ‘verdacht’ wordt van misbruik?
  Elke maand gebeurt er wel ergens een passionele moord. Dat is doorgaans even nieuws. Maar stel dat de moordenaar een priester zou zijn, dan wordt dat inderdaad ineens een hoofdpunt in het nieuws. Vindt u dat raar?
  Het punt is dat de meeste mensen een veel hogere morele standaard verwachten van mensen die een geloofsinstituut belichamen dat anderen heel strenge seksuele normen oplegt, en nogal gul omspringt met veroordelingen allerhande.
  Uw Kerk wordt overigens harder bekritiseert voor de manier waarop ze met de slachtoffers omgaat dan voor de feiten gepleegd door een aantal personeelsleden.
  En dat die Kerk ter zake moet ’terugslaan’ lijkt me in deze materie een bijzonder slechte woordkeuze.

 2. @Frank

  De kerk moet zeker “terug slaan” omdat anders het perspectief verloren gaat en de hele kerk over één kam geschoren wordt!
  Laat ik het netjes zeggen: iedereen die niet volmaakt verwekt en onderwijst doet een kind en zichzelf leed aan! Dan zeg mij welke ketel en pot is dan niet zwart: De 7e kamer van de ziel van een mens of natuurling die de zonde tegen de H.Geest nog niet heeft begaan!

  Men vergeet dat “gaat heen en vermenigvuldigt u” voor elk handelen en niet handelen geldt: alles is seksualiteit: ALLES! Net als bij de overspelige: iedereen die vruchten van Goed en kwaad maakt/doet pleegt overspel en doet overspel! Daarom zegt Christus: Die zonder zonden is werpe de eerste steen! Overspel is veel groter dan waar de Farizeeërs en schriftgeleerden mee komen aanzetten, evenzo is huwelijk veel groter dan dan de kerk leert, evenzo priesterschap enzovoort, enzovoort!

  Daarbij komt dat een roeping niet genoeg is, die moet ook nog gevoed worden en “gesnoeid”, dan moet de leer en traditie wel echt zuiver zijn want men krijgt satan en demonen niet eerder uit diens huis dan dat men Geheel teruggekeerd is de Tuin van Eden, of in de Hemel en het Vagevuur is aangekomen! Men denkt dat met Heiliging men rijn is en dat is pas zo als men elke zonde nooit meer doet, anders is het slechts ten dele en vergeven kan er pas worden als men opgebiecht heeft en berouw toont: wie kent diens verborgen zonden? Ja DIE! en die zijn heel veel meer dan de bekende! Denk maar eens aan een leer en traditie die niet in alles Volmaakt zonder zonden is, terwijl men blind beweert dat die wel zo zijn zonder echt goed onderzoek, zoals de Bijbel voorschrijft, er naar gedaan te hebben

  Dus ja, de kerk moet “terugslaan” naar de wereld en naar zichzelf!: inkeren en omkeren waar nodig is en ook de Spiegel Der Volle Waarheid de wereld voorhouden!

 3. Wat de linkse media niet vertellen is dat ongeveer 90% van de pedofielen homoseksuelen waren. De rest was heteroseksuel. Homoseksuelen hadden nooit mogen aanvaard worden in de seminaries, vermits ze niet voor het celibaat kunnen kiezen.

  Nu is bovendien links ook bezig om pedofilie aanvaardbaar te maken (later ook nog bestralingen zoals het WEF wil?

   1. Kunt u mij enkele referenties bezorgen van ‘ernstige’ progressieve media die pleiten voor het aanvaardbaar maken van pedofilie en bestialiteit?
    Met dank.

    1. In de jaren 70, 80 heeft de Belgische professor E. Vermeersch een pleidooi gehouden voor aanvaarding van pedofilie. Ik weet niet meer in welke krant, of weekblad dat verschenen is. In ongeveer de zelfde periode werd er in de katholieke scholen aanvaarding voor pedofilie gepredikt o.a. met het godsdienstboek “Roeach”. Ook in deze periode was er in de Belgische kerk een ecumene voor de pedofilie, o.a. bisschop Bonny nam daaraan deel (dit is dan de linkse kant van de Belgische kerk). Nogal recent was er een Duitse minister van GroenLinks, ik denk Analena Baerbock, die pedofilie aanvaardbaar wou maken. In de USA wil links ook de term pedofiel vervangen door MAP (Minor Attracted Person). Ook het WEF promoot pedofilie en zeer recent ook bestialiteit (goed, jawel voor het klimaat). Laten we ook niet vergeten dat in de huidige USA (waar links ook aan de macht is) het strafbaar is om homo’s, die het zelf willen, te helpen van hun geaardheid af te geraken; het is ook strafbaar (of zal worden) dat kinderen (zelfs zeer jonge) verhinderd worden (door hun ouders) om een transitie te ondergaan naar het andere geslacht. Al die zaken gelden ook in het Canada van Justin Trudeau.

     1. Geen referenties dus. U poneert enkele eigen meningen en interpretaties met halve waarheden en hele leugens. Kortom, té zwak om hier ernstig op in te gaan.

      1. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oecumenische_Werkgroep_Pedofilie

       Bronnen, noten en/of referenties

       Kerk en Leven, 9 augustus 1984
       Toen kindermisbruik in de kerk de gewoonste zaak was: De oecumenische werkgroep pedofilie; De Morgen; 5 juni 2010
       De allesbehalve katholieke Kerk in Vlaanderen; ReAct; 21 januari 2014
       BRACKE Eric; Niet kerk maar progressief Vlaanderen stond op barricade; Knack; 5 juli 2010
       DERBOVEN Werner; Seksueel misbruik door geestelijken: Oecumenische Werkgroep Pedofilie; DeWereldMorgen.be; 31 augustus 2010

       1. Alles gelezen.
        Blijkt hier ergens uit dat “progressieve media pleiten voor het aanvaardbaar maken van pedofilie en bestialiteit?”
        Met aberraties van 40 jaar geleden kunnen we ver komen…
        Toch bedankt voor uw reactie mét referenties.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht