“De Kerk is heilig, het personeel niet”: Nederlandse bisschop roept gelovigen op om alsnog in de Kerk te blijven

In een verklaring, heeft Monseigneur Robert Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch, gelovigen opgeroepen om ondanks alle schandalen en het recente controverse rond het document Fiducia Supplicans toch trouw te blijven aan de Katholieke Kerk.  Fiducia Supplicans, een Vaticaanse verklaring rond het “zegenen” van homoseksuele, ongehuwd samenwonende en burgerlijk hertrouwde koppels, werd onlangs gepubliceerd door de Dicasterie voor de Geloofsleer en zorgde in behoudsgezinde Katholieke kringen wereldwijd voor vertwijfeling en verontwaardiging.  Hoewel Fiducia Supplicans duidelijk uitlegt, dat deze “zegeningen” niet mogen gezien worden als een goedkeuring van de levensstijl van de betrokken koppels, kreeg de ambiguïteit van dit document hevige kritiek.

Volgens Mgr Mutsearts vormt het relativerende gebruik van het woord “zegening” een voorbeeld van hoe een begrip “uitgehold” kan worden. “De verklaring (Fiducia Supplicans) legt ‘zegeningen’ zo uit dat het geen duidelijke betekenis meer heeft. Dat gebeurt vaker onder dit pontificaat (van Paus Franciscus). Als begrippen inhoudsloos worden, laten ze zich gemakkelijk manipuleren. Noem een ‘kind in de moederschoot’ geen ‘kind’, maar een ‘klomp cellen’, en je kunt ermee doen wat je wilt. Dan is abortus geen moord, maar een chirurgische ingreep. Geef ‘zegening’ een nieuwe betekenis, en je kunt er van alles mee doen.” 

“Pastorale” aanpak is zielloos relativisme

Ook de “pastorale” motivatie achter Fiducia Supplicans, dwz het “framen” van de Katholieke Kerk als een progressieve instelling, in harmonie met hedendaagse maatschappelijke normen, was Mutsaerts een doorn in het oog. “Hoe vaak wordt het woord ‘pastoraal’ gebruikt om het leergezag opzij te zetten, .. om vervolgens het leven dat haaks staat op de doctrine goed te praten. Pastorale zorg is geen zielzorg meer; het is zielloos geworden.” Deze “zielloze” pastorale attitude ligt volgens Mgr Mutsaerts trouwens ook aan de oorsprong van de implosie van het Katholicisme in Nederland. “In mijn land – Nederland – zette deze ontwikkeling in de jaren ‘60 in met een zogeheten ‘Pastoraal Concilie’. Alle doctrinaire begrippen werden uitgehold. H.Thomas van Aquino werd gecanceld, William van Ockham werd op de troon gezet. Ze noemden dit concilie ‘pastoraal’. Inmiddels is Nederland het meest geseculariseerde land ter wereld…In Nederland is het vak ‘pastoraal-theologie’ uitgevonden. Maar het is geen wetenschap. Het wordt gebruikt om echte wetenschap te relativeren. Dat is precies wat paus Franciscus doet, dat is precies wat kardinaal Fernandez (Prefect van de Dicasterie voor de Geloofsleer) doet, dat is precies wat Fiducia Supplicans doet.”

Jongeren niet geïnteresseerd in “pastorale” aanpak

Volgens Mgr Mutsaerts is de “pastorale” aanpak, ondanks de hoge verwachtingen van haar bezielers, allesbehalve aantrekkelijk voor jongeren. “Al deze toegevingen aan de seculiere cultuur hebben geen enkele aantrekkingskracht op jongeren. Liberale seminaries en congregaties zijn op sterven na dood. Het zijn juist de traditionele seminaries en congregaties die bloeien. Terwijl de Kerk in Nederland aan het infuus ligt (gemiddelde leeftijd kerkbezoekers is boven de 70 jaar), zie ik de bijeenkomsten van jongerengroepen groeien. Zij komen vaak uit een atheïstische omgeving, maar zijn op zoek naar de waarheid. “ Daarom was Mutsaerts eerder optimistisch over de toekomst: “Waar gaat het verlangen van deze jongeren naar uit: naar de H. Eucharistie, naar Aanbidding, naar verdieping. Zij zijn het die het sacrament van de Biecht herontdekt hebben. Het komt wel weer goed.”

Bedenkelijk entourage van de Paus

Ook de recente onthulling van de figuren achter de huidige progressieve koers in het Vaticaan, ziet Mutsaerts als een positieve ontwikkeling, die enkel voor verheldering kan zorgen. “Nu komt duidelijk aan het licht hoe het er voorstaat in Rome, zodat ook een ommekeer mogelijk is. “ Mutsaerts gaat verder in op het ultraprogressieve netwerk, dat Paus Franciscus in het Vaticaan stap bij stap heeft geïntroduceerd: “Kijk eens naar degenen met wie de paus zich omringt. Met James Martin s.j.. Franciscus bevordert McElroy, de man die van mening is dat de Kerk haar leer omtrent sodomie – laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen – moet veranderen. Hij bevordert Hollerich tot kardinaal. Kardinaal Jean Claude Hollerich s.j. is van mening is dat de kerkelijke moraal omtrent seksualiteit wetenschappelijk en sociologisch verkeerd gefundeerd is. Hij schrijft aan zuster Jeannine Gramick dat hij haar New Ways Ministries steunt. Hij bevordert zijn Argentijnse vriend Fernandez tot kardinaal en tot hoofd van het Dicasterie van de Geloofsleer . Deze Fernandez heeft een pornografisch boek geschreven waarin hij onder meer beschrijft hoe een 16-jarig meisje een seksuele ervaring heeft met Jezus. Ook weidt hij enorm uit over orgasmes. En het is deze Fernandez die moet oordelen over het seksueel misbruik in de Kerk…”

De Kerk is heilig, het personeel niet

Ten slotte geeft Mgr Mutsaert nog wat raad over hoe gelovigen best reageren op Paus Franciscus en of hij nog beschouwd kan worden als het rechtmatige hoofd van de Katholieke Kerk. Als rasechte Nederlander, blijft Mutsaert hierover nuchter: “‘Is de paus Katholiek’ was tot voor kort een retorische vraag. Tegenwoordig is het een vraag. Wat te doen? Aan dit pontificaat komt vanzelf een einde. Is hij de geldige paus? Ja. Moet u hem gehoorzamen? Nee. Blijf in de Kerk! Verlaat de Kerk niet! Het is de Kerk van Christus. Die Kerk is heilig. Het personeel niet.” De vraag is, hoe lang we dit onwaardig personeel nog zullen moeten ondergaan. Het is meer dan ooit belangrijk om hierover te bidden. 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

167 commentaren op ““De Kerk is heilig, het personeel niet”: Nederlandse bisschop roept gelovigen op om alsnog in de Kerk te blijven

 1. Deze ultraconservatieve bisschop vertolkt inderdaad perfect het main stream gedachtegoed van het katholiek Forum.
  Zijn uitgebreid CV en zijn publicaties geven alle nodige argumenten aan zowel zijn voorstanders als aan zijn tegenstanders om hem te volgen, of om hem te verguizen. Een bruggenbouwer is hij al zeker niet.
  Hij heeft ondertussen in zijn regio al veel meer kerken doen leeglopen dan vol doen lopen, en het is mij een raadsel waar hij al die Nederlandse jongeren situeert die verlangen naar de H. Eucharistie, de Aanbidding en de Biecht.

 2. Mijn eerste gedachte was ” He would (say that), wouldn’t he” de beroemde woorden van Mandy Rice-Davies, vriendin van Christine Keeler van de Profumo affaire, toen ze hoorde dat Lord Astor ontkent had een verhouding met haar te hebben gehad. Ik realiseerde echter meteen dat dit onwaardig zou zijn tegenover Monseigneur Mutsaerts.
  Bij nadere reflectie kwam ik tot de conclusie, de man heeft gelijk. Hij treedt hier in de voetsporen van een Erasmus die ook in een tijd van grote beroering leefde en er alles voor deed een schisma te voorkomen. Uiteindelijk is de Kerk God’s edificium onder de banner van Christus , de Zoon van de levende God. De mens kan niet meer als dienaar zijn.

 3. Monseigneur Robert Mutsaerts spreekt logisch en begrijpelijk. Zulk soort nuchtere taal is goed. Bidden en de kerk niet verlaten. Ook logisch.

  Nou, dit van hem is dan weer een wat meer een ‘lente-achtige’ benadering van de treurnis in de wereld en kerk. En na de winter komt de ook steeds weer lente. Alles heeft zijn tijd, goede tijden, slechte tijden, er is niets nieuws onder de zon. Zeg niet: Kijk, wat nieuws! Alles is al geweest en alles zal weer zijn, zegt de Prediker.
  Goed eten en drinken is wijs.

  Mooie taal vind ik fijn. Je hoeft het er misschien niet mee eens te zijn, maar de taal, die zinnen, die logica, goede woorden. Mooi. Dank je voor het plaatsen, Katharina.

 4. Ik ben heilig kijk maar, als ik een kerk had dan zat hij helemaal volgeladen met schapen

  Wow Edwin, wat een kennis over X. Kijk ik toch weer anders tegen bepaalde dingen uit de geschiedenis aan. Nooit te oud om wat te leren.
  Nou maar zien wat het in deze tijd gaat betekenen en misschien is er over honderden jaren wel weer iemand die dit dan weer op een rijtje zet.
  Ja we moeten natuurlijk wel vooruit kijken 🙂

  Reageer
  Ron Swart januari 17, 2024 Bij 14:12
  Edwin, ik blijf graag van je leren. Graag meer bijdragen van deze orde.

  Reageer

  “Symboliek is de taal van de mysteriën. Door middel van symbolen hebben mensen altijd getracht met elkaar die gedachten over te brengen die de beperkingen van de taal overstijgen.

  Er is in de loop der jaren veel van deze X/Osiris (Orion) Dead god X-programmering geweest, zoals: X-factor – X-men, X -Files – Elon Musks-kind genaamd X (blijkbaar is nu gewijzigd), mevrouw X (“madonna”) De X is te zien in veel video’s zoals “The game is over” waar de zanger Evanescence een X in haar oog laat zien, natuurlijk hebben we ook de X-chromosomen (DNA). Planeet-X = Rode kachina/Rode zon/Rode draak/Nibiru (De onzichtbare dubbele binaire zon voor onze fysieke zon – Sirius de “RODE” Dog Star Orion/Osiris metgezel) De X d kijkt uit naar de “beul” in The IPG2 video. Er is een film uit 1998 (“666/999”) met de naam “American History X” die zou kunnen aansluiten?

  De X markeert de plaats van de zonsverduistering in de VS, zoals Oonao in deze video laat zien….X =24 (2024)….in het sterrenbeeld “water”, Vissen (12e huis) de twee vissen.

  De Great American Eclipses op 21 augustus 2017 en 8 april 2024 vormen een X boven “Carbondale Ill” oftewel “Little Egypt” en het centrum van de KKK (11-11-11 Knights of the Golden Circle ook bekend als Society of the Horsemen oftewel Shakespeare.11-11-11 =222 of BBB Aka 6uild 6ack 6etter) Het pad van de eclips van 2017 passeerde 7 steden met de naam Bethlehem – De eclips van 2024 op 8 april (2024 valt samen met 1 Nisan “Gods nieuwjaar”) komt de VS binnen via Uvalde TX, de locatie van de “vermeende” massale schietpartij van 26 mei op “Robb Elementary School” en passeert Buffalo de plaats van de “vermeende” massale schietpartij van 14 mei. Toevallig? Zeer zeker NIET! Zo was dit….https://imgur.com/FshkFy0https://imgur.com/OIr2hUm https://imgur.com/X4njNo7

  Constantijn de Grote beweerde een X in de lucht te hebben gezien en gebruikte het vermeende visioen om christenen te verzamelen voor de strijd bij Milvan Bridge. De X of Cross is het onbekende symbool in de algebra; “DE ONBEKENDE god” van de Areopagus? (Handelingen 17:23) The Hidden one, ook bekend als Nibiru, de 12e planeet waarover ze ons niets vertellen. X = Chi (Grieks met 22 letters – 22 = Tav/mark/Tau in het Hebreeuws) “Messias”, de Labarum “Christogram” of Chi-Rho “Koninklijke Christus” gedragen door volgelingen van Constantijn in de strijd. Constantijn, de zoon van de druïde prinses Helena, dochter van druïde koning Coelus “Oude koning Coel” (de vrolijke oude ziel). Chi = 600 x 3 aKa XXX = 666. (Het beest en zijn merkteken).

  Nou ik stop maar

  “Cross My Heart and Hope to Die”—The Mysterious “X” factor

  Een X is een oud symbool voor verandering of transformatie… lang geassocieerd in middeleeuwse en renaissancekunst met de komst van de Messias die alle dingen nieuw zal maken.
  —Jim Tresner, 33°
  Schots ritueel dagboek

  De illuministische/maçonnieke betekenis van de X is eenvoudigweg deze: het is het teken van Osiris, de grote (Egyptische) zonnegod…
  —Texe Marrs
  Donkere Majesteit

  Het teken, of de letter X, wordt al heel lang gebruikt in de oude mysteriereligies, in het afvallige judaïsme, in de vrijmetselarij en in het occulte. De Illuminati-elite gebruikt het tot op de dag van vandaag om belangrijke fenomenen te symboliseren en belangrijke gebeurtenissen te markeren.

  De mysterieuze letter X lijkt een wijd en gevarieerd eigen leven te gaan leiden, met of zonder de geheime hulp van de elitesponsoring. Mark Euston, van het Christian Intelligence Resource Network, beschreef in een brief aan de auteur enkele van de vele voorbeelden van het gebruik van de letter X. Bijvoorbeeld het bekende sciencefiction-tv-programma The X Files.

  Pornografische films hebben de classificatie X en de meer sensationele films in de categorie rauw vlees worden aangeprezen als XXX of triple X. Euston merkte op dat we de Microsoft Corporation-creatie van X-box hebben, de film X-Men, off-brand-producten worden genoemd “Merk X”, en natuurlijk is er het Amerikaanse terroristische gevangenkamp Camp X-Ray in Guantanamo, Cuba. De jeugd van tegenwoordig wordt Generatie X genoemd, en veel mensen maken zich zorgen over een planeet of ster, die naar verluidt met grote snelheid op ons af komt, Planeet X genaamd, en die een occulte betekenis heeft.

  Euston vraagt naar alle toepassingen van X,

  “Zijn dit gewoon vreemde toevalligheden, een soort mind control-trigger of een soort subliminale conditionering?”

  Goede vraag.

  Een andere vriendin, Kathy Creek, schreef en vroeg of ik de vele nieuwe medicijnen had opgemerkt die door farmaceutische firma’s werden uitgebracht met een V, Z of een X in hun naam? Ze noemde een advertentie die ze had gezien voor Clarinex, een allergiemedicijn met een klein zonneteken dat werd gebruikt om de letter “i” in Clarinex te stippelen.

  John Myers, een andere scherpzinnige vriend die geïnteresseerd was in dergelijke onderwerpen, stuurde me een lange brief met een uittreksel uit het naslagwerk van auteur Edward Waite, A New Encyclopedia of Freemasonry. Myers merkte wrang op dat “dingen die slecht zijn over het algemeen X-geclassificeerd zijn.” Hij noemde ook het interessante gebruik van de letter X in de Rx van drogisterijen; het gebruik van het vierletterige, afgekorte woord Xmas om Kerstmis te vervangen, en het feit dat in Black’s Law Dictionary staat dat het teken of merkteken van X soms wordt gemaakt ter vervanging van de handtekening van een man op juridische documenten.

  En het voortdurende gebruik van de mysterieuze X is er in overvloed. Men hoort spelende kinderen zeggen: “Kruis mijn hart en hoop te sterven.” In het Griekse alfabet wordt de letter Chi aangeduid met het symbool X en de numerieke aanduiding 600. De numeroligisten zeggen dat triple X dan het getal 666 zou opleveren.

  Zwarte moslimleiders zien X duidelijk als een plaatsvervangende naam van grote spirituele betekenis. Twee bekende zwarte moslimleiders hebben de namen Malcolm X en Louis X gekregen, namen die ze zelf hebben gekozen. De laatste, geboren als Louis Eugene Wolcott in 1933 in New York City, veranderde zijn naam in Louis X na zijn bekering tot de islam door de zwarte moslimleider Elijah Muhammed. Tegenwoordig staat hij bekend als Louis Farrakhan. Het is bekend dat Farrakhan een 33° Prince Hall Mason is.

  X als symbool voor de zonnegod

  Volgens dr. C.J. Koster, hoofd van het Instituut voor Schriftonderzoek in Zuid-Afrika, was X het embleem van de Chaldeeuwse (Babylonische) hemelgod. Koster zegt dat X een oeroud symbool was van de zonnegod en dat de letter seksuele connotaties met zich meebracht. In de oude Semitische talen vertegenwoordigde X het kruis.1

  De vrijmetselarij haakte al vroeg aan deze brief vast vanwege zijn paranormale betekenis als een teken van Lucifer, de zonnegod (zonnegod). De vrijmetselaarsloge gebruikt X ook vanwege zijn seksuele betekenissen en zijn Babylonische oorsprong. Jim Tresner schreef in het Scottish Rite Journal, het officiële tijdschrift van de Mother Supreme Council, 33°, over het gebruik van X in de rituele ceremonie voor de 17°, Ridder van het Oosten en het Westen.2

  Tresner, een 33e graads vrijmetselaar, benadrukte dat het 17e graads ritueel “een van de meest krachtige en diepgaande graden van de Rite” is.

  “Hier”, zei Tresner, “ontmoeten we ruwe spirituele energie” en “beginnen we een glimp op te vangen van de spirituele kracht die beschikbaar is” voor de persoon die er toegang toe heeft.4

  X als symbool van transformatie

  Tresner suggereert verder dat de X, die het Romeinse cijfer 10 vertegenwoordigt, ook de 10 yuds of manifestaties symboliseert van de levensboom van de joodse kabbala (de sefiroth). Hij merkt op dat de kandidaat voor deze graad twee kordons draagt, de ene zwart van kleur, de andere wit, wat de dualiteit van de vrijmetselaarsleer symboliseert.

  “Het feit dat ze elkaar kruisen,” legt Tresner uit, “suggereert de vereniging van tegenstellingen of evenwicht (Ordo Ab Chao).”5

  “Bij het kruisen”, zegt Tresner, “vormen ze een X-vorm.” X, merkt hij op, ‘is een oeroud symbool voor transformatie’

  “Deze graad,” concludeert Tresner, “levert een spiri op

  image.png

  Pagina 158 van Richardson’s Monitor of Freemasonry, met details over de rituele ceremonie van de Ridders van het Oosten en het Westen. In dit ritueel wordt het heilige woord Abaddon uitgedrukt. Abaddon is een synoniem voor de naam van de duivel die in de laatste dagen miljoenen demonen uit de put van de hel leidt om de aarde te kwellen.

  Echter, de maçonnieke auteur van de gezaghebbende Richardson’s Monitor of Freemasonry laat ongetwijfeld de kat uit de zak, om zo te zeggen, door uit te leggen hoe, tijdens deze rituele ceremonie voor de Graad van Ridder van het Oosten en het Westen, het Heilige Woord wordt gegeven aan de verzamelde leden van de Loge. Dat heilige woord is een schok: het is Abaddon.

  Ja, Abaddon is het heilige woord voor de maçonnieke ridders van Oost en West. En de Bijbel onthult precies wie Abaddon is in Openbaring 9:11:

  En zij hadden een koning over zich, die de engel van de bodemloze put is, wiens naam in de Hebreeuwse taal Abaddon is, maar in de Creek-taal heeft zijn naam Apollyon.

  In Richardson’s Monitor of Freemasonry wordt onthuld dat, volgend op de aankondiging van het heilige woord Abaddon, het drama van de Lodge voor deze noodlottige graad een demonstratie geeft “bedoeld om het einde van de wereld te vertegenwoordigen”.

  Hoe zeer toepasselijk. Hoe veelzeggend!

  X-symbool in de vrijmetselaarsloge

  Eén ding is zeker: de vrijmetselaarsorde gebruikt de X niet alleen voor de onthullende 17e graad van Ridders van Oost en West, maar ook voor andere. In de Super-Excellent Master’s Degree van de Royal Arch is het eerste teken dat wordt gegeven het kruisen van de handen over de borst / borst. Dit teken verwijst naar de straf die wordt opgelegd als er ooit geleerde geheimen worden onthuld.

  Vervolgens wordt tijdens de rituele ceremonie voor de Select Master Degree het tweede teken gemaakt door de handen en armen net onder de nek te kruisen en ze snel naar beneden te laten vallen. Nogmaals, dit is een herinnering aan de openbaarmakingsstraf, namelijk het laten slachten en in vieren delen van het lichaam.

  In het ritueel voor de graad van intieme secretaresse wordt een X-patroon gebruikt. Richardson’s Monitor of Freemasonry onthult wat er gebeurt in de Loge:

  De broeders vallen nu, ieder op zijn rechterknie, en ze kruisen hun handen en houden ze omhoog zodat de duim van de rechterhand de linkerslaap raakt en de linkerduim de rechterslaap…9

  De X als tuimelkruis en sekssymbool

  In het oude India werd het X-symbool gelijkgesteld met de vajra (juweel-fallus). Waarschijnlijk is dit nog een andere reden waarom de vrijmetselaarsloge dit symbool voor veel van hun rituele activiteiten heeft overgenomen. Vrijmetselarij is in feite een afwijkende sekscultus.

  In haar interessante encyclopedie genaamd The Woman’s Dictionary of Symbols and Sacred Objects, noemt Barbara Walker het symbool de “Cross Saltire”, wat letterlijk betekent “tuimelend kruis” of een kruis dat een salto maakt. In die zin is het beslist antichristelijk van aard.

  De Scientology Kerk, New Age in haar overtuigingen, heeft als logo een traditioneel kruis (verticaal) geïntegreerd met een X, of Cross Saltire.

  X als Teken van Dood

  Als om de sombere, gruwelijke betekenis van de letter X in vrijmetselarijritueel, praal en omstandigheid aan te duiden, moet tenslotte worden opgemerkt dat bij zijn dood, wanneer het lichaam van de overleden vrijmetselaar door de verzamelde broeders een vrijmetselaarsbegrafenis krijgt, met zijn onmiddellijke aanwezige familie komt de X weer om de hoek kijken. De Monitor of the Work, Lectures, and Ceremonies of Ancient Craft Masonry for the Grand Lodge of the State of New York beschrijft het ritueel en de scène die voor begrafenissen worden voorgeschreven gedeeltelijk als volgt:

  De begrafenisonderscheidingen worden gegeven door de handen uit te strekken naar het graf met de handpalmen naar boven, terwijl de broeders in koor herhalen:

  ‘Naar het graf dragen wij het stoffelijk overschot van onze overleden broer.’ De armen worden dan over de borst gekruist, de linker boven de rechter, de vingers raken de schouders… 10

  Tussen de foto’s en illustraties in deze sectie vind je er een van horrorromanschrijver Stephen King die precies deze begrafenisprocedure lijkt na te bootsen van het kruisen van de armen (X), waarbij de vingers de tegenoverliggende schouder raken. Neemt King, de meester van de doodsliteratuur, inderdaad het beeld van de dood, de Magere Hein, aan? Gelooft King dat deze publiekelijk getoonde rituele handeling door hem de beroemde romanschrijver de “ruwe spirituele energie” verleent, genoemd door de vrijmetselaarsautoriteit Jim Tresner, 33°?

  X—De Egyptische verbinding

  Uit welke bron putten de vrijmetselaars voor deze begrafenissymboliek van de X? In mijn boek, Dark Majesty, leg ik de Egyptische connectie uit:

  In het oude Egypte was het teken van “X” en het symbool van gekruiste beenderen in het symbool van een X zeer prominent aanwezig in religieuze contexten. Je kunt de X vinden op de muren van een aantal oude Egyptische tempels en piramides… Het is het teken van Osiris, de grote zonnegod…

  De oude farao’s hadden, toen ze werden begraven, de benen gekruist in de vorm van “X” als een teken van toewijding aan Osiris.”

  Tegenwoordig wordt, net als in het oude Egypte, Osiris, de zonnegod, aanbeden; nu komt het eerbetoon en de verering van de vrijmetselaars en hun mede-Illuministen. Deze mannen geloven ten onrechte dat ze verlicht (verlicht) zijn door hun zonnegod, de Grote Architect, Jahbuhlun of Lucifer.

  Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat het waakzame oog van Osiris, het alziende oog, op elk Amerikaans biljet van één dollar wordt afgebeeld. Het is het oog in de sluitsteen omgeven door de zonnestralen die aan de hele wereld de komst aankondigen van een New Age, een New World Order (Novus Ordo Seclorum).

 5. Ik hoop nu echt geblokkeerd te woorden ,geen harde gevoelens aan mij kant .

  Eric block me ,ik zit te wachten op een ban, maakt niet uit alles ,er is binnenkort toch geen vrij internet meer .

  mensen begrijpen niet hoe gevaarlijk het is op internet ,alles wat ik heb geschreven brengt mij in gevaar

  zeker als het gaat over de man 666

 6. Voor het broodnodige evenwicht:

  “Reactie Nederlandse bisschoppen naar aanleiding van Fiducia supplicans

  17 januari 2024

  De verklaring van het Dicasterie voor de Geloofsleer Fiducia supplicans van 18 december jongstleden, heeft het belang van begeleiding in de Kerk benadrukt van personen die in een homoseksuele relatie leven en van gescheiden personen die opnieuw een getrouwd leven leiden. Omdat onze Kerk een verwelkomende Kerk is, onderstrepen de Nederlandse bisschoppen, met paus Franciscus, het pastorale belang van nabijheid en begeleiding.

  De Bisschoppenconferentie stelt vast dat het Dicasterie voor de Geloofsleer in zijn verklaring Fiducia supplicans overeenkomstig de Heilige Schrift en de Traditie van de Kerk vasthoudt dat een huwelijk alleen mogelijk is tussen man en vrouw en onontbindbaar is en dat irreguliere verhoudingen van welke aard ook op intrinsieke morele bezwaren stuiten.

  De Nederlandse bisschoppen wensen niemand de steun en kracht van God te onthouden. Het is mogelijk een gebed uit te spreken over afzonderlijke gelovigen die in een irreguliere verhouding leven. Wat men in het gebed vraagt en op welke wijze men bidt, zijn daarbij van belang. Bij iemand die in een irreguliere of homoseksuele relatie leeft, kan de gewijde ambtsdrager buiten het kader van een huwelijksviering of een gebedsviering een eenvoudig gebed uitspreken. In dit gebed kan God onder aanroeping van zijn Geest om kracht en bijstand worden gevraagd, opdat hij/zij Gods wil met zijn/haar leven verstaat en verder kan groeien.

  Daarmee wordt in de gekozen bewoordingen duidelijk dat het niet om een inzegening of bevestiging van een irreguliere relatie gaat en wordt tevens verwarring vermeden met een huwelijk dat volgens de Katholieke Kerk alleen tussen een man en vrouw gesloten kan worden.

  Op deze wijze kan het gebed de kracht geven om tot God te naderen en te leven in overeenstemming met zijn bedoelingen met de schepping van man en vrouw en van het huwelijk.”

  Bron: https://www.aartsbisdom.nl/

  1. Bisschoppen zijn (ziende) blind voor:

   1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. (1Korinthe 4)

   men denkt dat men geheiligd is en men weet niet eens Die Ene Volmaakte Christusverschijning te vinden! Die is namelijk voor bij de dood! En wie van hen weet levend voorbij der dood te komen en weer levend terug te komen? Ze zijn niet meer dan toehoorders van de Bijbel en hun gedachten en ze weten niet eens of en voor hoeveel waar die zijn, ze zijn geen Ooggetuigen en als enige Ooggetuigen mogen Getuigen, alle anderen horen achterin de kerk te knielen, staan of zitten en te zwijgen! Als over huwelijk wilt kunnen oordelen moet je Die ene Volmaakte Christusverschijning definitie kennen en Oogetuige zijn van de Tuin van Eden ten tijde van de schepping, de tijd voor de zondeval, zondeval en de gevolg(en) van de zondeval!
   Men bidt in het onze Vader: “Uw wil geschiede op aarde zoals in de Hemel” en in de Hemel wordt geheel ongeheiligd Volmaakt zonder zonden Christusgelijk Liefgehad:

   34 Een nieuw gebod geef Ik u: gij moet elkaar liefhebben, zoals Ik u heb liefgehad, zo moet ook gij elkaar liefhebben.(John 13)

   en

   9 Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, zo heb ook Ik u liefgehad. Blijft in mijn liefde.(John 15)

   En wie leert zo? Dat een mens op aarde geheel ongeheiligd Christus Volmaakt kan liefhebben?

   Men leert niet eens hoe Die Ene Volmaakte Christusverschijning kunt verkrijgen en je zonder zonden Volmaakt de Bijbel kan en hoort te lezen! Men weet niet eens geheel zonder zonden Christus Volmaakt lief te hebben dan kan men ook geen Volmaakt Oordeel Vellen!! Het zijn, hoe pijnlijk ook is, niet meer dan deels/geheel blinde schriftgeleerden, geen Vol-Profeten! Dan kunnen ze ook niet anderen leren en beleren ze horen achterin de kerk te knielen, staan of zitten en te zwijgen en in hun zelf te bidden: Heer wees mij zondaar genadig!

  1. Wie nederig zijn best doet God en waarheid te gehoorzamen zonder het NOODZAKELIJK respect voor God en waarheid te vergeten maar integendeel juist te verbeteren en alle nieuwlichterij te ontwijken mag zich zalig noemen in standvastigheid want de waarheid kan onmogelijk ooit veranderen zo niet was het geen waarheid.

   — Psalm 111 —
   2. Groot zijn de werken van Jahweh, En door allen gezocht, die hun vreugd erin vinden.
   3. Zijn daden stralen van glorie en luister, En zijn gerechtigheid houdt eeuwig stand.
   5. Hij gaf voedsel aan hen, die Hem vreesden, En bleef zijn Verbond voor eeuwig indachtig
   7. Waarheid en recht zijn het werk zijner handen, Onveranderlijk al zijn geboden:
   8. Onwrikbaar voor altijd en eeuwig, Gedragen door trouw en door recht.

   kort samengevat :
   — Gods gerechtigheid houdt eeuwig stand.
   — we moeten Gods Verbond voor eeuwig indachtig blijven
   — Onveranderlijk zijn al Gods geboden
   — Onwrikbaar voor altijd en eeuwig, Gedragen door trouw en door recht.

   Conclusie :
   ‘paus’ Franciscus dwingt mensen tot polarisatie, hetgeen een goede zaak is voor hen die de onveranderlijke waarheid standvastig blijven volgen, en het zal een oordeel worden voor hen die menen de waarheid te kunnen relativeren of veranderen.

   1. Beste Eric

    Voordat men kan beoordelen moet men een schoon oog hebben en die heeft men pas als met de Ene Volmaakte Christusverschijning(1Kor 4;1-5) kent t.a.v. het onderwerp!
    U weet helemaal niet of de scheppingsverhalen correct zijn, ik durf zelfs te zeggen dat zij grotendeels niet correct zijn: een schepsel zoals beschreven in de scheppingsverhalen kan niet de zonde tegen de H.Geest begaan, noch kan die Het Gebod dat Christus openbaarde(John 13,34 en John 15;9) zonder heiliging naleven en zoals God “geschapen” heeft kan God ook niet verheffen tot een hogere orde want het was zeer goed! dan zou zeer goed niet in alles Volmaakt Geweest Zijn: Volmaakte Liefde kent geen dwang en Volmaakte Liefde Geeft Alles en geeft niet minder dan Zichzelf! Zou dat zo zijn dan het het voortplanten van de mens geen gelijkenis van God: “been van mijn gebeente, vlees van mijn vlees als Identiek! Dan zou de Wet en de Profeten een leugen zijn want omdat De Wet = De Profeten! En God zou een kind verwekken bij een niet-Gelijke en de uitboeting niet naar Gods Volmaakte Maat Zijn want Christus is God-Mens en in de Tuin van Eden “slechts” Mens! En controleer maar bij Die Ene Volmaakte Christus Verschijning! Uw leer gaat de bietenbrug op! Dat is ook een van de reden dat traditionele Christenen niet Die Ene Volmaakte Verschijning kunnen verkrijgen: hun werken en hun leer laten dat niet toe! Elke fout in de leer geeft Satan recht om bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning te komen, te blokkeren! In andere woorden uw zeil(werken) en uw boot(leer) is vol gaten: de wind(H.Geest) krijgt uw boot bijna niet vooruit en is al gezonken voor u de Haven Bereikt! Wil u Aankomen moet u zorgen dat uw zeil en boot gaten vrij is! En niet een traditionele Christen controleert diens zeil en diens boot met Die Ene Christusverschijning, men heeft niet meer dan een blinde kromme leer en zelfs erger: men is ziende blind want ze verkondigen, terwijl ze geen Ooggetuige zijn, dat hun leer volmaakt zonder zonden is! En het is niet zo! Ze verschuilen zich in zelfgerechte uitvluchten: “Geen mens op aarde kan God Volmaakt verstaan, geen mens op aarde kan Godgelijke Volmaakte Werken Doen, geen mens kan zonder Heiliging van Christus Volmaakt zonder zonden leven op aarde! Het is droevig! Ze zijn net als die farizeeërs en schriftgeleerden: geen één gaat naar Gods Aangezicht om te controleren of hun leer geheel waar was! Waren ze Geweest dan hadden ze geen vloek van 1878 jaar over zich en hun kinderen afgeroepen! Zolang duurde het voordat de nageslacht van die Joden weer het Recht kregen om de Staat Israel te vestigen! En de Christenen krijgen het dubbele op hun dak als ze niet in en omkeren want een gewaarschuwd mens telt voor twee! En dan ben ik mild want ze luisteren ook niet naar Profetischen, dan zou het al viervoudig zijn. En ze gaan ook niet naar Het Godsgericht die ze gekregen hebben hoe ze daar heen kunnen gaan! Dan wordt het al 8voudig! Ze weten niet eens dat 666 de lijfelijke zoon van Satan is verwekt door Satan en een (dochter der ) mens! Ze hebben gen schijn van kans tegen hem want die heeft de hele geest van Satan die kent alles van iedereen die geleefd heeft en leeft! Als enige Vol-Profeten en die Zij Verdedigen kunnen tegen hem standhouden! En Vol-Profeten verdedigen geen ziende blinde want die zonde is niet te vergeven!
    Hoe pijnlijk het ook is te schrijven: Godvergeten hard van hart zijn die traditionele christen!

    1. @ Henk,
     u begint met het Woord van God in twijfel te trekken.
     Hoe durft u ?
     En de overleveringen van de Apostelen en de Heiligen van de Kerk ?
     Vervolgens vergeet u dat Adam en Eva ongehoorzaam waren aan God.
     U durft het zelfs aan God te bekritiseren om Zijn scheppingsdaden !
     Wil u nu beweren dat God fouten maakte ?
     Alle daden van God getuigen van diepe wijsheid.
     Maar u weet het beter dan God ?
     Wat u durft schrijven heeft hier nog nooit iemand verkondigd.
     Tweeduizend jaren christendom in twijfel brengen !
     De ontelbare grote wonderen in de Kerk loochenen !
     U hebt uzelf voorgenomen de Heilige Traditie van Gods Waarheid aan te vechten.
     Wordt u betaald om zulke onzin uit te kramen ?
     U bent geen christen, schaam u.

     1. Zo zie je maar weer, Eric. Allemaal met dezelfde teksten een andere uitleg, en allemaal het grote gelijk claimen. Adam en Eva zijn symbolen, Eric, net zoals uw engelen en uw duivels en tutti quanti. Uw ontelbare grote wonderen zijn hagiografische spielereien of, in het slechtste geval psychose aanvallen. Niemand trekt tweeduizend jaar christendom in twijfel: dat is een feitelijk gegeven. Maar het is niet omdat iets al tweeduizend jaar bestaat (zo zijn er wel méér dingen) dat alles wat daarin gebeurde, gezegd werd en gedaan ook op heden nog enige ‘absolute’ waarde, laat staan Waarheid heeft. En al zeker niet als je de teksten en de geschiedenis op zo een kinderlijk naïeve manier blijft invullen en interpreteren.

     2. Beste eric-b-l

      “@ Henk,
      1)u begint met het Woord van God in twijfel te trekken.
      Hoe durft u ?
      2)En de overleveringen van de Apostelen en de Heiligen van de Kerk ?
      Vervolgens vergeet u dat Adam en Eva ongehoorzaam waren aan God.
      3)U durft het zelfs aan God te bekritiseren om Zijn scheppingsdaden !
      Wil u nu beweren dat God fouten maakte ?
      Alle daden van God getuigen van diepe wijsheid.
      4)Maar u weet het beter dan God ?
      5)Wat u durft schrijven heeft hier nog nooit iemand verkondigd.
      Tweeduizend jaren christendom in twijfel brengen !
      De ontelbare grote wonderen in de Kerk loochenen !
      6)U hebt uzelf voorgenomen de Heilige Traditie van Gods Waarheid aan te vechten.
      Wordt u betaald om zulke onzin uit te kramen ?
      U bent geen christen, schaam u.”

      ad 1) Ik trek helemaal geen woord van God in twijfel! Wil ik een goed beoordeling/oordeel kunnen vellen en kunnen getuigen als Ooggetuige hoor ik Vol Zicht te hebben! Pas dan verkrijg ik Godslof! En Vol Zicht is meer dan blind geloven, dat is in alles geheel volmaakt geloven = Godgelijk Weten met onweerlegbaar onontkenbaar bewezen Godsbewijs!!!
      Dacht u dat God en Christus Satan vrijwillig op de knieën krijgt met De Bijbel? Dan hoe komt het dat het u niet lukt bij hard van harten? Omdat u niet doet zoals in de Bijbel staat:
      24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is.(1Kor14)

      Dacht u dat Christus bij de overspelige de stenengooiers zomaar tot overgave kreeg? Iedereen die daar aanwezig was wist dat het menes was: Dat ze allemaal direct in het Godsgericht stonden! Die wisten dat als ze toch zouden gooien ze zelf direct hun leven zouden verliezen, net als toen Christus middendoor liep bij de afgrond van Nazareth!
      In het Godsgericht is alles openbaar, geen één kan daar liegen en staat directe consequentie klaar! Zelfs Satan liegt daar niet! Want daar mag als enige De Volle Waarheid gesproken worden! Als Satan liegend bi het Godsgericht komen zou die niet eens in het Godgericht toegelaten worden om te klagen en als die in het Godsgericht zou liegen zou die gelijk de prijs van de leugen in pijn betalen, daarbij heeft Satan bij diens vrijwillige overgave aan het einde van de eerste nacht over God die vrijheid hebben voor eeuwig hebben afgezweerd, net zoals die zelf direct kwaad zou kunnen doen! Ik schreef al dat u Satan niet kent! Geen een “uw traditionele christen” kent Satan zoals die werkelijk is omdat u Die Ene Volmaakte Christusverschijning niet Kent!
      ad2) Ik laat de overlevingen van de apostelen en kerk als waar staan en ga dan naar die Een Volmaakte Christusverschijning en vraag om openbaring! Die Ene Volmaakte Christusverschijning Laat Zien hoe en waar de vork in de steel zit!:

      23 Op die dag zult gij Mij over niets ondervragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat gij de Vader ook zult vragen, Hij zal het u geven in mijn Naam. 24 Tot nu toe hebt gij niets gevraagd in mijn Naam. Vraagt en gij zult verkrijgen, opdat uw vreugde volkomen zij. 25 In beelden heb Ik hierover tot u gesproken; er komt een uur, dat Ik niet meer in beelden tot u zal spreken, maar Mij onomwonden tegenover u zal uiten omtrent de Vader. 26 Op die dag zult gij bidden in mijn Naam; (John 16)

      En dan Getuig ik Met Christus, Christusgelijk!

      ad 3) En zo ben ik ook met de scheppingsverhalen bij die Ene Volmaakte Christusverschijning gegaan! Wil men kunnen beoordelen en oordelen moet men weten wie God, Christus, Satan, Demonen, Verdoemden, Tuin van Eden, Mens en Natuur, Hemel, Vagevuur, Hel, Voorgeborchte, heelal, aarde, natuur, lichaam, geest en ziel, De Wet en de Profeten, Wonderen, magie, Voortplanten, en voortplanten Zijn!
      U en de uwen lopen daar allemaal aan voorbij met uw blinde aannames!
      U beweert en weet niet eens of uw bewering Vol Waar is! Dwazen en die aan Jeruzalemziekte lijden doen zo! Het is ook geen wonder dat u en de uwen niks kunnen dan met de Bijbel slaan en het belangrijkste ziende blind overslaan! Als ik “sla”(geheel volmaakt geweldloos) dan is de Godsmaat van Barmhartigheid Vol en dan Sla ik met een Godsoordeel en geen één die kan ontsnappen! Want ik Sta dan in het Godsgericht Met Gods Oordeel!
      God maakt geen fouten en al Diens Daden Zijn Godgelijk Volmaakt Met Volmaakte Liefde! Dat weet u niet eens want u Kent God niet van Aangezicht tot Aangezicht! Gad maakt niet minder dan Godgelijk! God is een beeldhouwer, en ook geen magiër! God morst niks van Zichzelf of verandert ook maar “iets” van Godzelf om het in een andere vorm dan Gods eigen Vorm neer te zetten of te laten ontstaan! Dat zegt alles over de Tuin van Eden en Wie Daar In Waren! U kent God helemaal niet! U zwets blind uw blinde leraren na! Zoals het al eeuwen gebeurd! Heiligen krijgen nooit het Woord, die worden door blinde schriftgeleerden en farizeïsche Congregatie van geloofsleer in de kerker van de kerk gesmeten, gefolterd en geketend en het zwijgen opgelegd met de boodschap onze leer en traditie of excommunicatie…, of erger!
      ad 4) Geen mens of wie dan ook kan het beter Weten dan God, iedereen kan wel Godgelijk Weten! Ja iedereen Weet in het diepst van diens ziel al alles Godgelijk! want hoe anders kan men God Volmaakt Verstaan? Zelfs Satan Weet want Die Was In God voor die viel! Die Satan werd, was Volmaakt Goed voor die viel! U weet niks van De Ziel!
      ad 5 en 6) Ja ik schrijf zoals u en de uwen nog nooit hebben gehoord omdat u en de uwen niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning gaan! U en de uwen zetten de kerk, traditie en leer boven Die Ene Volmaakte Christusverschijning, u en de uwen zetten zich zelf boven Volmaakte Profetie! Dat deden de schriftgeleerden en farizeeërs ook! U zit in dezelfde val als hen en Elifaz bij Satan en jullie hebben het nog niet eens in de gaten! Zo blind zijn jullie!
      En nee ik wordt niet betaald, ik weet hoezeer mijn Ziel aan een “zijden draad” hangt om Gered te worden en Te Zijn! Men hoort geen Gods Licht onder een korf te zetten en men is verplicht naar de Volmaakte Liefde diens broeders en zusters hoeder te zijn! U weet helemaal niet welke consequentie dat inhoudt! U weet niet welke betekenis dit heeft! UDat weet u niet omdat u niet de Waarde van Die Ene Volmaakte Christusverschijning Kent! U moet eens bij heiligen lezen wat het voor hen betekent als ze een verbeelde mystieke verschijning van Christus verliezen! Dan hoe zal het zijn als u de Geheel Volmaakt Onverbeelde Christusverschijning verliest? Ik ken De Hel! ik het Diepst van de Hel Ik ken Satan van aangezicht tot Aangezicht! U weet helemaal niet welke betekenis Hel heeft! U weet niet wat duisternis Is!

      Waarom gaat u niet goed op onderzoek uit en vraagt voor u oordeelt over mij? Waarom gaat u niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning? En Controleert mij? Ik vraag geen blind geloof aan mijn woorden, ik vraag liefdevolgepast wantrouwend onderzoek zoals De Bijbel Voorschrijft: ga Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning en beoordeel/oordeel DAN

      1. Henk,
       u schrijft :
       “Wil ik een goed beoordeling/oordeel kunnen vellen en kunnen getuigen als Ooggetuige hoor ik Vol Zicht te hebben! Pas dan verkrijg ik Godslof! En Vol Zicht is meer dan blind geloven, dat is in alles geheel volmaakt geloven = Godgelijk Weten met onweerlegbaar onontkenbaar bewezen Godsbewijs!!!”

       God hoeft geen van Zijn schepselen te loven want dat is dan heel gewoon Zichzelf loven want Hij is de Schepper Zelf.
       Bid niet om van God lof te krijgen, maar wel om de genade (dat we heel ons aards leven genieten) VRUCHTBAAR TE GEBRUIKEN OM HEM TE LEREN GEHOORZAMEN.
       Het is aan ons om God te loven, niet omgekeerd.
       Leren God te gehoorzamen is een levenswerk voor iedereen.

       Verlangen naar “Vol Zicht” komt slechts voort uit hoogmoed.
       Begrijp dat A.U.B. zeer goed !
       Het is verlangen naar macht.
       Zeer veel mensen beschikken min of meer over bijzondere talenten. Sommigen slagen er in nederig te blijven, maar zeer velen ervaren het als een werelds feest. Dat onderwerp is zeer goed gekend. Politici, kerkleiders, bedrijfsleiders, kunstenaars. In onze tijd vindt men nauwelijks nog een integere persoon met hogere gaven.

       Wanneer een christen in nederigheid en geduldig oprecht gebed en geduldig alle beproevingen ondergaan aan Jezus (en Maria) de allerhoogste eer verschaft nadert de dag dat Jezus u persoonlijk zal ontmoeten. Niemand weet welke dag of uur dat zal gebeuren. Maar het zal gebeuren aan de goede christen alleen. Jezus komt de eerste keer als een zeer klein kwetsbaar kindje en zoekt uw geheel oprechte innerlijke genegenheid. Indien u slaagt in die proef komt er een vervolg. Zo niet, dan moet u zeer geduldig in nederigheid verder gaan tot u misschien een tweede kans kan gegund worden. Dat is een zuiver geestelijke ontmoeting.

       “Heer Jezus, ik ben niet waardig dat U tot mij komt, maar spreek slechts een enkel woord en ik zal gezond worden” (3x daags)

       Henk, ik denk dat u veel te grote stappen wil zetten.
       Zo werkt het heil niet.
       Ik ben overtuigd dat u dat begrijpt.
       Goede moed.

      2. Aanvulling

       U overtreedt Recht en Gerechtigheid: Iemand spreekt de volle waarheid tot het tegendeel is bewezen met Godsbewijs! U controleert met het u geleerde, dat is geen goed onderzoek! De kerk doet zo met heiligen! Geen wonder dat er geen profeten kunnen opstaan want ze slaan iedereen die zo wordt dood! De kerk heeft niks meer aan profetie, kan ook niet want ze zetten Augustinus en Thomas van Aquino hoger dan Theresia van Avila, hoger dan apostel Johannes!! Zoals Christus zei tegen de farizeeërs en schriftgeleerden dat zij Mozes op de Rechterstroon zullen Zien en worden afgewezen, zo zeg ik dat zij en u Johannes op de Rechterstroon zullen Zien en afgewezen worden!

       1. Henk,
        de essentie van het christendom ontgaat u volledig.
        Het lijkt wel dat u hier met onoprechte bedoelingen komt.
        Nogmaals : wordt u betaald om zulke onzin uit te kramen ?
        U bent geen christen, schaam u.

        1. “Nogmaals : wordt u betaald om zulke onzin uit te kramen ?”

         Als ik u zeg dat ik de woorden die ik schrijf van de Enige in alles en overal Volmaakte Christusverschijning, gelooft u me niet en doet geen onderzoek zoals men hoort te doen en de Bijbel zelf voorschrijft:

         1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. 1Kor 4

         Dus wie kraamt onzin uit? Ik die naar 1Kor 4 verwijst en Die Volgt of u die daar ziende blind voorbij loopt en blind achter uw leraren en geleerde loopt terwijl die en u nooit zo’n Verschijning hebben gehad? U en hen weten niks van Die Ene Volmaakte Christusverschijning! En wijzen Die af!
         Niet ik kom met onoprechte bedoelingen, het is u want een mens die Die Ene Volmaakte Christusverschijning afwijst wijst ook waar Die Te Vinden Is af: God, Hemel, Tuin van Eden, Vagevuur, 7e kamer van de Ziel van hen die de zonde tegen de H.Geest nog niet hebben begaan en Het Godsgericht! En dan noemt u zich een christen! Die zeker opweg is naar de hel noemt zich een christen? Satan zwets zulke onzin uit want die wilt niet dat u De Volle Waarheid volgt! En u loopt blind achter hem aan!!!

        2. Henk heeft evenveel recht op zijn interpretatie van de bijbel als u, Eric.
         Wie geeft u het gezag en de autoriteit om de schapen van de bokken te scheiden?

         1. @Henk Gadellaa,
          Als ik U was (maar dat bén ik niet), zou ik een NIEUWE bijbel uitgeven.
          U bent al net zo gek als @frank dierickx.

          Hoe komt het, dat deze site steeds méér gekken aantrekt?

          1. Christus heeft geen nieuwe Tenach uitgegeven, Waarom zou Die Ook? Christus Zelf is De Weg De Waarheid en Het Leven en Die is veelal meer dan de Tenach! En elke Vol Profeet ook! En daarbij zou het lijken dat als enige die kunnen lezen Christus kunnen vinden en dat is niet ongeborene en pasgeborene horen Christus ook te vinden en zetten Christus niet een kind in het midden? Een kind is meer dan de Tenach en een kind is meer dan de Bijbel! U vindt geen Bijbel in de Hemel en bidt u niet: in het Onze Vader: Uw wil geschiede op aarde zoals in de Hemel? In de Hemel geen Bijbel dan waarom wel op aarde? Zou er slechts als enige Die Ene Volmaakte Christusverschijning Geleerd en Nagelopen worden zou er geen andere Religie, noch onderlinge strijd zijn want De Volle Waarheid liep en Loopt Zelf Direct op aarde en wie zou daar mee willen strijden? Wie zou met Vol-Profeten willen strijden? Dwazen doen dat en ze krijgen gelijk lik op stuk: oog om oog, tand om tand, leven om leven! Let maar op als Die Twee Getuigen opstaan! Dan is de Maat van Barmhartigheid vol en ieder die anders denkt en zegt krijgt De Gods Maat van Die Zonde in diens eigen huis! ! Hoe diep bedroefd ik er over ben, juicht mijn hart: Eindelijk Gods Godsgericht Direct op Aarde! Eindelijk geen een onbeschofte, brutale en misdadiger die nog kan ontsnappen! Eindelijk dat gezwets en gebral van al die religieuze “elite soldaten”, die blinde betweters, de mond gesnoerd en beschaamd getekend op aarde lopen dat iedereen kan zien dat het leugenaars zijn!

         2. Henk, Frank en soortgenoten,
          het heeft geen enkele zin te antwoorden aan jullie.

  2. Joost, u blijft een verademing van rust en dialoog op dit Forum. Maar ik denk dat uw pastoor uit Landgraaf in de leer zal moeten gaan bij onze Vlaamse Eric, de enige echte kenner van de Waarheid van God. Helaas.

   1. Ieder menselijk schepsel kan toch niet anders dan ten minste nieuwsgierig zijn naar Gods Werken, en Geboden omwille van Gods Werken.

    Lange tijd was het de gewoonte dat met elk nieuw apparaat niet alleen de gebruiksaanwijzing werd meegeleverd, maar ook de hele beschrijving tot in de kleinste details van het technische schema. Ergens in het begin van de jaren 1990 begonnen bedrijven dat meer en meer achterwege te laten. Het gevolg is een enorme economische verspilling omdat veel herstellers weigeren een defect toestel zelfs maar te bekijken omdat de kosten veel te hoog worden om telkens zelf te moeten uitzoeken hoe een apparaat werkt.

    Van weggooi-economie gaat men nu naar weggooi-godsdienst, totale willekeur leidt tot onbeperkte beledigingen aan God, en dit leidt vervolgens tot onoverzienbare afvalligheid.
    Zelfs een blinde kan het zien.
    Een oordeel nadert . . .

   2. @Joost van Berghem + @frank dierickx,
    Héél vreemd: ik ken geen pastoor Joost van Berghem te Landgraaf.

    1. @Joost van Berghem + @frank dierickx,
     Nóg vreemder: er is geen enkele pastoor Joost van Berghem op internet te vinden!!!

     1. Beste heer P.J.T. Derks,
      ik weet wel dat vernoemde ongelovigen een sarcastisch genot beleven met jennen en sarren, maar zij verschaffen mij gelegenheid tot praktisch oefenen in zoeken naar de waarheid in Gods Woord en ook om dat dan op geschikte wijze te beschrijven zodat niemand gaat twijfelen over het geloof. Ondertussen krijgen deze sarcasten zelf gelegenheid om de waarheid van God te overdenken.

     2. @Joost van Berghem + @frank dierickx,
      Er zijn slechts twee geestelijken in gemeente Landgraaf: pastoor drs. F. Jongen + kapelaan Jos Boon.
      Anders gezegd: pastoor Joost van Berghem bestaat niet.

       1. Leren lezen Derks. Harry Notermans is pastoor.
        https://www.rk-ubachoverworms.nl/ons-team
        Bent u de winkeldetective van het KF?
        Liever dan eens een antwoord te geven op de argumenten en inzichten, probeert u iedereen die het niet met u eens is te ‘ontmaskeren’ als valse mensen.
        Raad^pleeg eens uw schoondochter. Ze zal dat wel gratis willen doen en ze staat hoog in de psychologische rang, toch?
        Mijn aanbod blijft: u mag ook altijd naar hier komen.
        Vriendelijke groet.

        1. @frank dierickx,
         1.
         Bent U jaloers op iemand die ’n schoondochter die écht meer diploma’s heeft dan Uzelf beweert te hebben?
         2.
         Jammer voor U: ik ben blijkbaar méér agent geweest dan ik beseft heb.
         3.
         Jammer voor U, dat U iemand gelooft, die de boel bedriegt + dat U mensen NIÉT gelooft, die gewoon de waarheid melden.

         1. Uw pastoor al gevonden? Anders belt u hem maar eens :
          045-5312378.
          Geen dank.

          1. @frank dierickx,
           Gemeente Landgraaf is in 1982 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms.
           Ik kan er niéts aan doen, als U verouderde websites bezoekt.
           Dus de door mij vermelde site BLIJFT tot op heden geldig:

           “lijst’ van geestelijken te gemeente Landgraaf:
           https://www.parochiefederatie-snn.nl/bereikbaarheid.htm

  3. @Joost van Berghem

   Een Kerk in verkenning? Na meer dan tweeduizend jaar Christelijke leer, wat valt er nog te verkennen, tenzij hiermede beoogd wordt de Bijbelse wetten te omgaan en buiten kracht te zetten. Hoe men het ook ziet, een zegening die er uitziet als een (quasi) huwelijksvoltrekking, die door de betrokkenen als zodanig gezien wordt en die beschouwd wordt als een eerste stap in een proces naar een same sex huwelijks voltrekking voldoet 100% aan de Duck test. https://en.wikipedia.org/wiki/Duck_test

   1. Het blijft vermoeiend, maar ik herhaal het nog eens. Het gaat niet om de Bijbelse Wetten en de christelijke leer. Iedereen gebruikt min of meer dezelfde basistekst (De bijbel). Het gaat om de invulling en de interpretatie daarvan. In Nederland alleen al zijn er honderden christelijke gemeenschappen met elk hun eigen visie en interpretatie van het ‘Woord van God’. https://nl.wikipedia.org/wiki/Christelijke_denominaties_in_Nederland
    Mensen die beweren de énige echte juiste Waarheid te bezitten over de interpretatie van die teksten stellen zichzelf buiten elke zinvolle dialoog. Die mensen verstarren in hun eigen gelijk en kunnen alvast geen enkele rol meer vervullen als het ‘zout van de Aarde’. Ze zijn de smaak verloren.

    1. @frank dierickx,
     Ook voor mijzelf blijft het vermoeiend:
     U blijft proberen om de boel om te draaien en daardoor de waarheid geweld aan te doen.
     Mensen, die vasthouden aan het 20 eeuwen(!!!) doorgegeven geloof, worden door U vermaledijd (verwenst).

     1. In tegenstelling tot u vermaledij ik nooit mensen. Ik ga in dialoog zonder te veroordelen, zonder ze naar de hel te sturen, zonder te dreigen en zonder vooraf zeker te zijn dat ik alles, maar dan ook werkelijk alles beter weet, dank zij MIJN interpretatie van de bijbel. En ik zou mij letterlijk doodschamen mocht ik de club waarvoor ik leef en vecht doorlopend blijven beschadigen door mijn eigen ego en mijn gigantisch groot gelijk. Ik leg geen dynamiet onder de Kerk, dat doen jullie zelf wel.

      1. Wij weten zeer goed dat de vervolging onvermijdelijk is.
       En u leidt de vervolging in met schaamteloze trots.
       Voorlopig zal niemand u vervolgen, u waant uzelf en uw soortgenoten goddeloze relativisten onkwetsbaar.
       De kruik gaat net zo lang te water tot zij breekt.

       1. Alweer. Calimero. Eric, er is werkelijk niemand u aan het vervolgen. U leeft op een der veiligste plekken van deze hele aardbol (aardvlak, volgens sommigen) en er zal u echt niets overkomen. En dat weet u ook, hoop ik. U creëert wel een soort wereldbeeld waarin mensen in schaamte, schuld en angst moeten bibberen voor de grote waarschuwing, het witte kruis aan de hemel, de hel en de verdoemenis, zichzelf in stilte en gebed moeten terugtrekken en hopen ooit eens door de heer te worden gered. Alle kruiken barsten vroeg of laat, maar ik zou de jonge mensen toch niet graag met uw wereldbeeld en toekomstvisie opzadelen. En dat zal u gelukkig ook nooi lukken.

        1. @frank dierickx,
         U kijkt teveel naar de spiegel (de spiegel die Uzélf reflecteert).

    2. @Frank Dierickx
     Nee het gaat niet om invulling of interpretatie. Het gaat om Geest (Mind), Vrije Wil en Geweten. Die bepalen door hun wisselwerking voor ieder mens afzonderlijk het gedragspatroon, denkwijze en (re)-actie.

 7. “Het is mogelijk een gebed uit te spreken over afzonderlijke gelovigen die in een irreguliere verhouding leven”, zo verklaart het Nederlands episcopaat. (It is possible to say a prayer about individual believers living in an irregular relationship.) Dat lijkt er – in tegenstelling tot de interpretatie die het “Katholiek” Nieuwblad er maar al te graag op nahoudt – op dat het Nederlandse episcopaat hiermee de zegening van individuele personen bedoelt en niet die van irreguliere koppels, zoals ook een aantal Franse bisschoppen dat expliciet heeft onderstreept. Als dat inderdaad zo is, dan had de verklaring mijns inziens wel wat duidelijker gemogen.

  In tegenstelling tot het sacrament van het huwelijk dat ‘ex opere operato’ werkt, wordt hier een zegening beoogt die tot de sacramentaliën behoort. Dan is het voor de werkzaamheid daarvan noodzakelijk dat de ontvanger wel de juiste gezindheid, d.w.z. de wil om met Gods genade mee te werken, heeft. (“Wat men in het gebed vraagt en op welke wijze men bidt, zijn daarbij van belang.”) De individuele gelovige die in het besef van zijn gebrokenheid Gods genade wil afsmeken om zijn leven te heiligen, heeft de Kerk altijd gezegend. Het koppel echter, dat in een relatie persisteert die evident tegen Gods openbaring en de wijze waarop de Kerk die te allen tijden verstaan heeft ingaat, toont daarmee per definitie aan dat het niet de intentie heeft om Gods wil na te streven, wat de pastoor of de verdwaald ronddolende atheist daar verder ook van moge vinden.

  1. Paul, even realistisch. Dus alle koppels die na een echtscheiding weer zijn gaan samenwonen met een andere partner, moeten eerst weer van die andere partner scheiden en terug gaan samenwonen met hun eerste, door God gezegende partner ? Anders is God boos? Zoiets?
   En alle mensen van een andere geaardheid kunnen nooit de goedkeuring van God krijgen, als zij van hun partner houden?
   Terwijl God zelf die mensen zo geschapen heeft, toch?
   En toch is God Liefde?
   Leg me dat eens uit.

   1. @frank dierickx,
    Ik zal even vertalen welke onzin U NÚ weer uitkraamt:
    God dient Zich te schikken naar de willekeur van de mensen.
    U maakt van God ’n charlatan (= oplichter) !!!

   2. Joh 4:17-18
    1 Kor 6: 9-10

    Ik hoef u helemaal niets uit te leggen Frank, want in uw hart en met uw verstand heeft u van God al lange tijd geleden afscheid genomen. U doodt uw tijd door wat rond te dwalen op een katholiek forum en hebt de mond vol over dialoog, liefde en weet ik wat al niet meer. Wie wél gelovig is, komt u de maat nemen. U komt hier de boel wat opjutten met wat steriele kennis van destijds, maar aan Hem, die de weg de waarheid en het leven is, heeft u geen boodschap meer. Uw god en daarmee uw eigen zijn, zijn verwereldlijkt, eindig en eigenlijk al dood. Nietsche, weet u nog? Dat is de trieste realiteit.

    Desondanks hoop ik dat u ooit nog eens de juiste vragen stelt, geen sofistisch gepalaver zoals u hier bij herhaling doet, maar oprecht zoals de Samaritaanse die om levend water te vinden geen forum nodig had. Dan ook zult u ontdekken wat echte liefde is en heeft u geen uitleg meer nodig.

    1. Geen antwoord dus. Bon.
     Toon dan misschien eens wat minder hoogmoed en wat meer respect voor mensen die wél mensen met mekaar willen verbinden en niet veroordelen maar openheid en barmhartigheid tonen.

 8. P.J.T. Derks schreef:
  18 januari 2024 om 19:09 Gemeente Landgraaf is in 1982 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms.
  Ik kan er niéts aan doen, als U verouderde websites bezoekt.
  Dus de door mij vermelde site BLIJFT tot op heden geldig:
  “lijst’ van geestelijken te gemeente Landgraaf:
  https://www.parochiefederatie-snn.nl/bereikbaarheid.htm
  Van een béétje politieman had ik toch een wat meer alerte reactie verwacht.
  Wie zit hier op ‘verouderde’ websites?
  Heeft u de pastoor al gebeld?

  1. @frank dierickx,
   Ik weiger inderdaad om Uw verouderde(!!!) sites als huidig geldende sites te beschouwen.
   Anders gezegd: @frank dierickx, U bent antiek.

   1. BEL DIE MAN! En kom hier dan nog eens terug om te zeggen dat hij niet bestaat. (Wat u beweerde!)
    De wereld is groter dan uw verouderde laptop en uw vaardigheden online.
    En raadpleeg uw schoondochter.
    Er bestaat hulp.

    1. @frank dierickx,
     U vergeet één ding: ikzelf heb de huidige kapelaan @Jos Boon catechese-onderricht gegeven.

      1. @frank dierickx,
       Geestelijken hebben al ’n zware taak. Ik ga hen niet onnodig (en dus onwenselijk) belasten.

       1. Maar wél valselijk beschuldigen dat ze niet bestaan? Dat is niet netjes.

        1. @frank dierickx,
         Dat is een vals bedoelde aanval.
         Ik beschuldig Ú (dus Uzélf) van zeer bewust (!!!) valse informatie.

         1. @frank dierickx,
          U zult ongetwijfeld het volgende weten: bekijk de dagbladen van ’n 50 tot 60 jaar geleden.
          De Sint-Michaëlkerk was een kerkgebouw in Eikske aan de Wendelstraat van gemeente Landgraaf in de Nederlandse provincie Limburg.

          1. @frank dierickx,
           Zoals U ongetwijfeld zult weten:
           zoek eens onder:
           rebelse pastoor Ed Miedema (1912-1985).
           (Hij was net zo rebels als Uzelf.)

          2. Geachte heer Derks,
           Alvorens commentaar te leveren zou het goed, ja raadzaam zijn en blijven om altijd eerst de vermelde Bron op te zoeken en die te lezen / te bekijken. Die Bron heb ik U in het onderhavige geval ook duidelijk gegeven.

           U had ook op de site van uw eigen Bisdom Roermond kunnen bezoeken. Geef daar Zoek: benoemingen, et voilà: bij het bericht van 20-06-2019 leest U:”

           Dekenaat Kerkrade
           De hoogeerwaarde heer Deken Steph Nevelstein van Kerkrade wordt met ingang van 1 juli benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor) van de parochie O.-L.-Vrouw Hulp der Christenen in Nieuwenhagen. ( )

           De zeereerwaarde Harry Notermans wordt benoemd tot pastoor van het parochiecluster Landgraaf-Oost. Hiertoe behoren de parochies H. Jozef (Waubach), H. Bernadette (Abdissenbosch), H. Theresia van het Kind Jezus en H. Don Bosco (Lauradorp) en H. Drievuldigheid (Rimburg). Pastoor Notermans volgt in deze functie vicaris Ed Smeets op, die eerder dit jaar benoemd is tot deken van Venray. Notermans is nu nog pastoor van Stramproy, Tungelroy, Altweeterheide en Swartbroek in het dekenaat Weert.”

 9. De Heilige Geest van de Allerhoogste is reëel en communiceert hier op veel verschillende manieren en via veel mensen. Ik geloof dat God communiceert via cijfers, vooral via de Strong’s Bible Concordance. Ik heb vele onbeschrijfelijke tekenen en gaven gehad, door de genade van onze Heilige Schepper

  je moet het eens proberen

  zoekbalk —-toets strongs

  bv Pfizer

  eerst natuurlijk de 180 graden regel ——Als je Pfizer omdraaid dan staat er Rezifp.

  Dit is de god van de Plagen

  Pfizer in Joodse Gematria is gelijk aan: 660

  660. epheh

  Strong’s Concordantie
  epheh: (een soort) adder
  Oorspronkelijk woord: אֶפְעֶה
  Woordsoort: zelfstandig naamwoord mannelijk
  Transliteratie: epheh
  Fonetische spelling: (ef-eh’)
  Definitie: (een soort) adder
  Engelsman Concordantie
  Baan 20:16
  HEB: תַּֽ֝הַרְגֵ֗הוּ לְשׁ֣וֹן אֶפְעֶֽה׃
  NAS: van cobra’s; De tong van de adder
  KJV: van adders: de tong van de adder
  INT: doodt de tong van de adder
  Jesaja 30:6
  HEB: וָלַ֣יִשׁ מֵהֶ֗ם אֶפְעֶה֙ וְשָׂרָ֣ף מְעוֹפֵ֔ף
  NAS: en leeuw, adder en vliegend
  KJV: en oude leeuw, de adder en vurig
  INT: en leeuw waar adderslang en vliegend is

  Jesaja 59:5
  HEB: וְהַזּוּרֶ֖ה תִּבָּקַ֥ע אֶפְעֶֽה׃
  NAS: En [uit] datgene wat verpletterd wordt, breekt een slang uit.
  SVV: barst uit in een adder.
  INT: wordt verpletterd, breekt een slang

  3 Voorvallen

  Heilige Draak in Joodse Gematria is gelijk aan: 660:

  zo doe je dat >

  ik kan de hele dag doorgaan hiermee !

  1. Edwin, je zou de bijbel eigenlijk ook wel eens als een nuttig boek beginnen gebruiken.
   Waar wacht je op?
   Ik weet geen raad meer met Noorderlingen, zeer vreemde gedachtengang. Soort van Protestantse invloed.
   Echt LEZEN is zonder getallen of cijfers of numerologie !
   Gewoon met open ziel rustig de tekst overwegen, niet te veel willen lezen.
   Dat is een zeer goede vorm van gebed.

   1. vreemde gedachtegang

    DE HALS VAN PFIZER-CEO ALBERT BOURLA KRIMPT EN ZWELT ALS EEN KIKKER TIJDENS INTERVIEW

    https://www.bitchute.com/video/ChybNNbjEEOd/

    Vintage Pfizer Pharmaceuticals advertising ashtray, with the old dragon logo!

    probeer je mensen te waarschuwen ,krijg je stank voor dank ——BAH

    1. Edwin,
     om de mensen te waarschuwen voor de zeer talrijke misleidingen en leugens heb je niet eens veel woorden nodig. Het kwam tot uiting tijdens het VaticaanII, en het wordt altijd maar erger. Wie dat niet wil inzien zal zich verder toch laten misleiden. ‘Modernisten’ willen niets meer weten.

     1. Eric Boelen

      ik ga je naam helemaal onderzoeken met Strongs even geduld

      ook ga je door de gematria computer nou ben ik het zat

      GC (= 44, 88, 13) Gematria Calculator – #1 Best Online Gematria Calculator App

      Er komt nu al zwarte rook uit mijn desktop .

      1. Mijn moeder Lathuy. Ook door en door slecht ?
       Begin je eigen Protesterend kerkje op te bouwen, krijg je gelukwensen van Bergoglio.

      2. https restkerk.net/2024/01/18/aartsbisschop-vigano-n-a-v-bergoglios-lof-voor-het-world-economic-forum-wat-is-er-nog-meer-nodig-om-te-begrijpen-dat-de-woorden-van-onze-lieve-vrouw-van-la-salette-voor-onze-ogen-in-vervulling-g/

       Aartsbisschop Viganò n.a.v. Bergoglio’s lof voor het World Economic Forum:
       “Wat is er nog méér nodig om te begrijpen dat de woorden van Onze Lieve Vrouw van La Salette vóór onze ogen in vervulling gaan?”

       Neem dit ter harte, Edwin !

       1. Nou dat is toevallig, ik zat het net te lezen ,ook veel reacties bij de restkerk

        wat een ongelofelijk rest leger vormen die lage landen toch ,ik zie de vijand ineenkrimpen

        Over 666 gesproken, hier zijn nog enkele andere vreemde toevalligheden:

        “BERGOGLIO” van letters naar ASCII-code en de cijfers bij elkaar optellen, het resultaat is 666.

        Moeder van de Verlossing: Er zal een nieuwe, bittere wereldoorlog worden uitgeroepen
        Vrijdag 6 september 2013
        Mijn lieve kind, ik moet, in opdracht van mijn Zoon, Jezus Christus, onthullen dat de oorlogen die zich nu in het Midden-Oosten zullen ontvouwen, de grote strijd zullen aankondigen, omdat er een nieuwe, bittere wereldoorlog zal worden uitgeroepen.

        Hoe dit het Heilig Hart van mijn arme lijdende Zoon breekt. De haat die de harten doordrenkt van de leiders, aan wie de verantwoordelijkheid is toevertrouwd om hun land te besturen, door gewone mensen, zal zich verspreiden. Ze zullen hun eigen naties verraden. Miljoenen zullen worden gedood en veel landen zullen erbij betrokken zijn. Jullie moeten weten dat de zielen van degenen die vermoord zullen worden en die onschuldig zijn aan welke misdaad dan ook, gered zullen worden door mijn Zoon.

        De snelheid van deze oorlogen zal escaleren en zodra vier delen van de wereld erbij betrokken raken, zal de Grote Oorlog worden aangekondigd. Helaas zullen er kernwapens worden gebruikt en velen zullen eronder lijden. Het zal een beangstigende oorlog worden, maar die zal niet lang duren.

        Bid, bid, bid voor alle onschuldige zielen en ga door met het reciteren van mijn Allerheiligste Rozenkrans, drie keer per dag, om het lijden te verzachten dat het gevolg zal zijn van de Derde Wereldoorlog.

        Bedankt, mijn kind, dat je op mijn oproep hebt gereageerd. Weet dat er op dit moment grote droefheid in de hemel heerst en het is met pijn in het hart dat ik jullie dit moeilijke nieuws breng.

        Je moeder

        Moeder van de Verlossing

        Amen

       2. https://restkerk.net/2023/12/29/bliksem-slaat-in-op-beeld-st-petrus-in-buenos-aires-op-verjaardag-van-bergoglio/

        En deze nog.
        Alweer een teken uit de hemel.
        De eerste keer sloeg de bliksem in in het vaticaan toen Bergoglio door de maffia van st Gallen benoemd werd als paus.

        Viganó is een licht in de duisternis.
        Hij heeft het goed gezien zowel de coronahoax, de klimaathysterie, het lbgtxyzgedoe wat pedofilie impliceert.
        Goed om waakzaam te zijn wat onze kinderen op school wordt geleerd en ouders : doe je mond open en laat je kinderen niet bederven.

 10. Noveen tot de H. Corona (gedachtenis 14 mei) – stjan.org
  WebVan 5 mei tot 13 mei bidden we weer een noveen tot de Heilige Corona. Op 14 mei is namelijk de gedachtenis van de heilige Corona. We blijven haar aanroepen om een einde …

  1. bidden zonder ook kwaden te binden voorkomt geen oorlog. Men moet ook als Christus middendoor kunnen lopen en een “vijgenbomen” als de maat van barmahrtigheid vol is desnood kunnen verdorren(aan hun kwaad kunnen binden)!

  2. Corona is alweer achterhaald.
   Ze komen nu met ziekte X.
   Ik moest gelijk denken aan jouw verhaal ergens op een site waarbij je de betekenis van X uitlegde.
   Killer Bill Gates is natuurlijk ook bij het Wef in Davos om zijn duivelse plannen te bespreken.
   Zijn maat in crime, Tedros Gebreyesus is er ook.

 11. @Joost van Berghem,
  Ik heb Uw bericht gelezen. Bedankt voor Uw antwoord. Het verandert echter NIÉTS aan de inhoud van het door mij geschrevene (behoudens wie op dit moment in Landgraaf pastoor is).

 12. herstel
  @Joost van Berghem,
  Ook Uzelf loopt achter feiten aan.
  Zoals ik al vermeld had (op 18 januari 2024 om 17:53):
  Er zijn slechts twee geestelijken in gemeente Landgraaf: pastoor drs. F. Jongen + kapelaan Jos Boon
  (Zie hun recent parochieblad).

  1. Geachte heer Derks,

   U bericht op 18-01-2024:” Gemeente Landgraaf is in 1982 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms.”

   U wijst ons er bovendien op de Z.E.H. Notermans Geen pastoor is van de ” Parochiefederatie Schaesberg, Nieuwenhagen en Nieuwenhagerheide”.

   – Ik meldde U (op gezag van zijn eigen opinieartikel in KN d.d. 15-01-2024) dat de Z.E.H. Notermans pastoor is te Landgraaf.

   – Ik meldde U en nam bovendien de volgende gegevens direct over van de site van het bisdom Roermond d.d. medio 2019:”Het bisdom Roermond meldt ons dat de Z.E.H. Notermans benoemd is tot pastoor van “het parochiecluster Landgraaf-Oost. Hiertoe behoren de parochies H. Jozef (Waubach), H. Bernadette (Abdissenbosch), H. Theresia van het Kind Jezus en H. Don Bosco (Lauradorp) en H. Drievuldigheid (Rimburg).

   Uit beide door mij geraadpleegde bronnen blijkt mij NIET dat
   Parochiefederatie Schaesberg, Nieuwenhagen en Nieuwenhagerheide
   identiek is aan
   parochiecluster Landgraaf-Oost (omvattende de parochies H. Jozef (Waubach, waar vanuit genoemde de laatste jaren geregeld is voorgegaan in de zondagse tv-viering van de H. Eucharistie!), H. Bernadette (Abdissenbosch), H. Theresia van het Kind Jezus en H. Don Bosco (Lauradorp) en H. Drievuldigheid (Rimburg)).

   Er lijken dus meerdere parochieclusters te zijn in Landgraaf, te weten Landgraaf-Oost en misschien ook nog een Landgraaf-West of Landgraaf-Noord en of Landgraaf-Zuid.

   Vooralsnog lijkt me bij U dus een misverstand te zijn opgetreden, omdat genoemde pastoor H.N. én het KN Landgraaf als standplaats van de pastoor vermeldden i.p.v. Landgraaf-Oost. Dat laatste zou blijkbaar namelijk preciezer zijn geweest, tenzij meneer pastoor H.N. zelf, het KN of de drukker/zetter van het Katholiek Nieuwsblad zich vergist heeft bij de opgave/weergave van de standplaats van de genoemde schrijver van het artikel.

   Mij lijkt de kwestie hiermee opgelost. Pastoor Notermans bestaat en is pastoor te Landgraaf-Oost.
   Voor foto’s van de eerwaarde kan men terecht bij Youtube.

   1. Geachte heer Derks,
    Hier nog een verwijzing naar
    https://www.rk-ubachoverworms.nl/docs/parochieblaadje_2024_21.pdf
    en
    ’t Kirkebledje, Jaargang 2024 Nr. 21 (m.n. pagina 6 van 8) van de Parochiecluster Ubach over Worms,
    omvattende de parochies: H. Jozef, parochie H.H. Theresia en Don Bosco, parochie H. Bernadette en de parochie H. Drievuldigheid.

    (Anno 2024 dus precies de eerder door het Bisdom genoemde parochiecluster Landgraaf-Oost. Qua naamgeving zijn ze in Landgraaf en het Bisdom dus niet erg consequent: de ene keer ‘parochiecluster Ubach over Worms’, de andere keer ‘Landgraaf’ en weer elders ‘Landgraaf-Oost’. Geen wonder dat er misverstanden rijzen.)

    1. Wat bent u een geduldig, barmhartig en sociaal mens, Joost.
     U doet wel heel veel moeite om de heer Derks een beetje uit de wind te zetten.
     Dat is pas christelijke naastenliefde.
     Vriendelijke groet.

    2. @Joost van Berghem,
     U doet zich teveel moeite.
     Zoals ik U al gisteren gemeld heb (op 19 januari 2024 om 12:26 uur + om 12.29 uur):
     Voor recent(!!!) parochieblad, zie de site:
     https://www.parochiefederatie-snn.nl/actueel.htm

     Maar bedankt voor Uw (allang overbodige) moeite.

     @frank dierickx is volgens mij niet normaal (meer of nooit normaal geweest?).
     Bovendien leest en hoort hij alleen zichzélf.

     1. Geachte heer Derks,

      Helaas ben ik blijkbaar niet duidelijk genoeg geweest. Ik wil U daarom graag nog een paar citaten voorleggen. Hopelijk trekt U nu wel de juiste conclusie, en leest U eindelijk wat Z.E.H. pastoor H. Notermans ons te zeggen heeft.

      1) “De gemeente Landgraaf is in 1982 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen (vroeger ook wel de SUN-gemeenten genoemd). In 1986 is besloten om een nieuwe naam, Landgraaf, als plaatsnaam te gebruiken, omdat de meeste stadsdelen aaneengegroeid waren.”

      Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Landgraaf_(gemeente)

      2) “Gemeente Landgraaf – Bij de herstructurering kon ook bestuurlijke vernieuwing niet uitblijven. Deze kreeg in 1982 vorm in de samenvoeging van Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms tot één nieuwe gemeente: Landgraaf.”

      Bron: https://www.landgraaf.nl/geschiedenis

      Kijkt U naar https://parkstad.incijfers.nl/dashboard/buurt–en-wijkdata
      dan ziet U dat Landgraaf bestaat uit een cluster van 3, niet meer zelfstandige gebieden: Ubach over Worms in het noorden; daaronder Nieuwenhagen, en in het zuiden Schaesberg.

      Conclusie: De GEMEENTE Landgraaf omvat meer dan de PLAATS Landgraaf! Gemeente en Plaats haalt U doorelkaar. U rekent Ubach over Worms zodoende niet tot de gemeente Landgraaf. De gemeente Landgraaf doet dat op haar eigen website echter wél. Iemand die in Ubach over Worms woont/werkt, woont/werkt dus feitelijk OOK in de gemeente Landgraaf! Logisch toch?!

      De door U gemelde website https://www.parochiefederatie-snn.nl/actueel.htm
      van de parochie van Landgraaf geldt dus UITSLUITEND voor EEN DEEL VAN de Gemeente Landgraaf, te weten voor de parochiefederatie Schaesberg, Nieuwenhagen en Nieuwenhagerheide, omvattende de parochies: HH. Petrus en Paulus, O.-L.-Vrouw van de Berg Carmel, H. Barbara, H. Michaël en H Familie in Schaesberg, O.-L.-Vrouw Hulp der Cristenen in Nieuwenhagen en H. Hart van Jezus in Nieuwenhagerheide. Deze zeven parochies vormen al langere tijd een samenwerkingsverband.

      De sinds 1997 bestaande parochiecluster Ubach over Worms (o.l.v. pastoor H. Notermans) heeft een eigen website, te weten https://www.rk-ubachoverworms.nl/home geldend voor de parochies H.Bernadette te Abdissenbosch, H.Jozef te Waubach-Groenstraat, de H.Drievuldigheid te Rimburg, en de HH.Theresia en Don Bosco te Lauradorp.

      1. @Joost van Berghem,
       Jongen, u meent zich veel, téveel.
       Mijn allereerste vriendinnetje kwam daar vandaan.
       Dadelijk gaat U mij ook nog omschrijven hoe mijn éigen schoenen er uitzien.

 13. Immortal januari 19, 2024 Bij 09:48
  Edwin Vissers januari 19, 2024 Bij 03:43
  Hey Edwin, altijd mooi hoor, je epistels. Trek je het geloei van onze medemensen maar niet aan, zonder jou zou het ook maar saai zijn hier. Jouw epistels zijn in elk geval geen ad hominem attacks zoals die van Janice en anderen wel zijn, en niemand hoeft ze te lezen als het niet boeit. Dat gezegd, ik moet wel altijd lachen om de reacties van deze grapjassen die het niet kunnen laten negatief te reageren op je verhalen. Ik hoop wel dat ze geestiger gaan worden.

    1. beter geestelijker worden dan geestiger worden
     je verbergt iets, maar je kan het natuurlijk niet laten suggesties te tonen

 14. beter geestelijker ,ik heb de nabestaanden aangeschreven omdat ik precies weet wat er gebeurt is .

  https://niburu.co/het-complot/19357-doofpotland-nederland-wordt-beschermd-door-rechtbanken

  Cruciale informatie met betrekking tot MH17 en in bezit van de Nederlandse overheid mag geheim blijven volgens de hoogste Europese rechter.

  Het was een occult offer aan je weet wel.

  Op minuut 17:30 ————-https://youtu.be/imaDyHx24bU?si=vWvuj69KLCvKt_mM

  helemaal kijken is beter .

  Waarom wordt er geen aandacht besteed aan ‘onze’ 9/11?

  Zeven (7) is een heilig getal. Van Buren noemt 7 “een van de heiligste getallen…het onzichtbare centrum, de geest van alles”. (p. 39) Omdat vermenigvuldiging van zeven een nog krachtiger heilig getal creëert, moeten we niet verbaasd zijn dat 3×7, of 21, als krachtig wordt beschouwd.

  Dus toen Adam Weishaupt de Meesters van de Illuminati vormde, regelde hij de timing van de gebeurtenis door de getallen op een manier te rangschikken die zou bijdragen aan krachtige getallen. Hij koos 1 mei, omdat mei, maand #5, opgeteld bij de eerste dag, gelijk is aan 6. Weishaupt koos 1776, omdat de vier getallen van dit jaar opgeteld 21 zijn (1+7+7+6 = 21). Verder is het getal 6 + 21 = 27, een ander getal van de macht, omdat het wordt gevormd door de vermenigvuldiging van 3×9. Deze datum werd zeer zorgvuldig gekozen door Weishaupt; hij geloofde dat het grootste plan gedoemd is te mislukken als het niet in de numeriek voordelige tijd wordt uitgevoerd.

  Ik stop maar ,ik heb nog veel meer.

  1. de natuur is het krachtigst rond 1 mei
   dan zijn de koude nachten voorbij
   dat is de natuurlijke logica van mij
   zonder cijfers
   ideale tijd om grote initiatieven te beginnen
   zelfs het domste kleine musje weet dat
   en dan legt het een ei en nog een ei en nog een ei
   zonder cijfers

   1. Lach je nou om de moord van deze Nederlanders heb je gekeken ,ik zag de duivel

    Op minuut 17:30 ————-https://youtu.be/imaDyHx24bU?si=vWvuj69KLCvKt_mM

     1. Je staat onder invloed

      In Duitsland werd 1 mei op 10 april 1933 door Hitler tot ‘Feestdag van de nationale arbeid’ verklaard.

      je kent de vijand niet ,heb je een jenever stokerij daar in huis .

 15. Door jou Eric krijgen mensen een hekel aan God

  babyboomers hebben de kerk vernietigd

  1. mijn ervaring is dat mijn goede ouders helaas beiden het jongste kind van hun ouders waren
   zij waren verwende kindjes
   verwende kindjes zijn helaas onrijpe kindjes
   vandaar die babyboomerij, dubbel-om
   zij dragen daar zelf geen schuld aan
   en de babyboomers ook niet
   niemand heeft zichzelf geschapen
   de grootouders hadden dat onmogelijk kunnen voorzien
   beproevingen zonder einde

 16. De Amerikaanse bisschop David Musselman werd deze week minder vriendelijk begroet door zijn kerkgangers dan normaal. De reden: hij had zich verkleed als zwerver, schrijft de
  NOS
  . De bisschop was benieuwd of bezoekers van zijn kerk in Utah wel barmhartig zijn en wilde hen leren naastenliefde te tonen. Na een uur bij een lokale visagist nam Musselman de proef op de som. Gehuld in smerige kleding, een pruik en een litteken op zijn lip, ging hij naar zijn kerk. De reacties, die hij kreeg, waren wisselend.
  Volgens Musselman snakten sommige kerkgangers naar adem toen hij tijdens de dienst bekendmaakte dat hij zich voor zijn experiment als zwerver had verkleed.

  1. Jezus en de Apostelen waren heilige Zwervers
   die Amerikaanse bisschop David Musselman is een onwaardige dienaar
   heeft niets met naastenliefde
   de valse en onwaardige ‘moderne kerk’ van de duivel

   1. en zwerft uw pastoor/priester ook zo, als de apostelen? Ach die heeft een kerk en een pastorie etc, etc! Dacht u dat als enige zwervers heilig kunnen worden….., Dus Benedictus is geen heilige, Teresia van Avila niet, Johannes van het kruis niet, noem maar op!

    1. Henk, het is duidelijk dat u geen flauw idee hebt van de huidige toestand. Benedictus begon zonder bezittingen, in een grot, en werd spoedig vervolgd door welvarende kloosterlingen die hem wilden vergiftigen. Misschien draagt u bij uw wapens ook gif met mee?

 17. door veel mensen misbruikt wordt die 1 mei
  onder andere door jij

  kostbaretijdverspilling

  Ik haat je met heel mijn hart

  sterf

 18. En dan die Argentijnse kanker incest farao hoer door de bocht

  CBDC-Koningin Maxima op WEF24: “Een digitale ID is goed om te weten wie zijn vaccinatie heeft gekregen of niet”

  1. de Werken van Jezus overtreffen alle andere denkbare werken
   gedenk, overdenk, overweeg
   — rozenhoedje de droevige mysteries, bij elk weesgegroet een tekstje van de kruisweg
   — een kruisweg bidden (zeer grote keuze aan kruisweggebeden)
   — aanbidding heilig Aanschijn van Jezus
   — aanbidding heilig Sacrament
   — litanie van het heilig Bloed
   — litanie van het heilig Hart
   — heilige Mis
   — A Meditation on the Holy Sacrifice of the Mass (Updated Version)
   https://vimeo.com/180567335

   duistere geesten haten dergelijke christelijke geestelijke arbeid

 19. Het hoofd van de Jezuïeten Pater Arturo Sosa heeft zowat alles gemeen met Jorge Bergoglio en ook dit verklaard veel.
  verklaring van Pater Arturo “ in de tijd dat Jezus hier rondliep weten wij niet wat hij precies gezegd heeft , er waren toen geen bandopnemers en de schriften zijn door de mensen geschreven. Met andere woorden gooi uw Bijbel in de vuilnisbak ! P Arturio en Bergoglio geloven dus niet dat de Bijbel het geïnspireerde woord van God is en staat het de mens vrij te handelen naar eigen geweten of interpretatie van wat goed en kwaad is.
  Beiden geloven niet in het bestaan van de hel bestemd voor de verdoemden, ook ontkennen zij Satan als persoonlijke entiteit en interpreteren zij Satan slechts als een symbool voor het kwaad.
  Er is geen straf zegt Bergoglio zeer slechte zielen verdwijnen gewoon in het niets en dit zijn er maar zeer weinigen. Ook ongeacht je geloofd of niet of welke religie je aanhangt doet niets ter zake. Zonden doen er niet toe het is alleen de liefde die telt, de schade die je door zonden toebrengt aan jezelf of anderen doen dus niets ter zake.
  Ook wat de verschijningen en waarschuwingen van de Heilige Maagd aangaat zegt hij dit “de maagd heeft tegen Jacinta gezegd “ de zonden waardoor de meesten in de hel belanden zijn de zonden van het vlees” , maar wat wil dat zeggen citeert P Arturo ? Twee mensen die elkaar liefhebben en dit uiten in vleselijke bevredigingen, lees homo’s, lesbische en al de rest wat zou daar mis mee zijn ? Deze beide geestelijken beseffen dus ook niet dat men zelfs in een hetero huwelijk gebonden is aan morele gedragsregels en men ook hier niet de vrijheid heeft om al uw lusten op uw huwelijkspartner bot te vieren en dit noemen ze doodzonden waardoor men evengoed in de hel beland.
  Ook dat Jezus de enige deur is en de ware en enige herder wordt openlijk verworpen door beide heren en er is dus geen noodzaak om te evangeliseren en het volgen van(katholieke) religie is eigenlijk nutteloos en tijdverlies. U wordt volgens deze prelaten van de kerk gered volgens uw eigen geweten.
  De Bijbel is dus een sprookje voor naïevelingen, Jezus Christus was op zijn best een zielige predikant die de pech had dat de Apostelen Mattheus en Johannes geen bandopnemer bij zich hadden en alles moesten opschrijven en de Heilige Maagd met al die verschijningen zijn maar hersenspinsels van idioten.
  Een belangrijk pluspunt is dat deze omringt zich met uiterst kwade geesten waaronder seksuele perverten en maakt het wel de ware gelovige gemakkelijk om te onderscheiden waar het kwaad zit en wie dit nu nog niet kan onderscheiden zal straks blindelings de antichrist achternalopen recht de verdoemenis in.
  Wat ik wel weet is dat al wie deze (ik kan het bijna niet meer uitspreken) “paus” volgt hem zal vergezellen in de hel dat staat als een paal boven water.
  Deze beide heren zijn noch katholiek, noch Christelijk, ongelovig en breken alle records van ketterijen die ooit genoteerd zijn en het ergste ze misleiden miljoenen zielen die met zich zullen meesleuren naar de verdoemenis.

  1. Dat doet u toch ook, die teksten op uw eigen manier interpreteren?
   En of die teksten nu al dan niet door God ‘geïnspireerd’ zijn doet er zelfs helemaal niet toe. Dat soort teksten is sowieso voor honderden mogelijke interpretaties vatbaar.
   Dat doen priesters, kerkelijke leiders en theologen allerhande al eeuwen: dat allemaal een beetje interpreteren en proberen uit te leggen aan de mensen van een bepaalde tijdsperiode.
   U definieert zelfs uw god als een wezen dat ‘miljoenen misleide zielen’ naar de verdoemenis (lees: de Hel!) zal sturen.
   Waarom staat uw interpretatie boven de interpretatie van al die anderen?
   Zelfs boven die van het enige ware hoofd van de Rooms-katholieke Kerk?

  2. Zo is Sergeant. 2Cor 11-13 heeft ons al tegen deze valse apostelen gewaarschuwd, “want de Satan zelf verandert zich in een engel des Lichts”.

 20. Willem-Alexander Claus George Ferdinand, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg schreef:

  Jetzt ist es vorbei, meine Frau wird euch alle chippen, zuerst werde ich sie mit meinem Faro-Penis ficken

 21. Liberté sur tout ! januari 20, 2024 Bij 09:55
  En ook deze idioot weet niet van ophouden. Tyf op met dat door mensen geschreven, duizend kwer verkeerd doorvertaald boek en je gezwam.

  Ik ben wel ff klaar met deze site….

  Reageer
  Ron Swart januari 20, 2024 Bij 14:36
  De Belgische koninklijke familie draagt ook de naam Van Saksen-Coburg en Gotha, nadat het van Nederland afgescheiden België in 1830 een staatshoofd zocht van koninklijke bloede, kwamen ze uit bij koning Leopold I (1790 – 1865) en hij was tevens een oom van de Britse koningin Victoria (1819 – 1901). Sommige leden van de Belgische koninklijke familie voeren de naam Van Saksen-Coburg en Gotha en een aantal gaan als Van België door het leven.
  Hertog van Edinburgh Philip (1921 – 2021) en zoon Charles (1948) beheers(t)en overigens de Duitse taal vloeiend, hetgeen blijkbaar door de msm nog altijd over het hoofd wordt gezien.

  En dan nog iets Edwin. Trek je niets aan van hoe bepaalde lieden reageren op jouw bijdragen, want zij gooien met hun naamkaartje. Jij gebruikt – net als ik – je eigen naam en doet het nodige aan research op het gebied van gematria, want je komt met nieuwe interessante info en dat valt te prijzen.
  Wij profiteren van het feit dat in deze tijd steeds meer duistere zaken uit de afgelopen eeuwen in het volle licht worden geplaatst:
  https://www.youtube.com/watch?v=I8JekhRja64

  Reageer
  Edwin Vissers januari 20, 2024 Bij 10:13
  Kanker naar Frankrijk

  Reageer
  Dyl januari 20, 2024 Bij 15:46
  Jail the B.

 22. Ursula von der Leyen

  een farao inteelt wijf

  Hier de beelden ze maakt een x

  https://youtu.be/OEsIl-L0WEI?si=ak-hUWclayjRLyjz

  voorgeschiedenis getuigd van ‘running in the family’ (of te wel
  ‘incest’).

  Gaan we er ons er echt in verdiepen, dan zien we dat veel politieke
  leiders eigenlijk uit dezelfde bloedlijnen komen. Het valt niet altijd na
  te gaan, want de dames en heren zijn meester in het zich verschuilen
  achter een gewone-burger-identiteit. Toch ontdekte ik bijvoorbeeld
  recentelijk dat de nieuwe president van de EU, Ursula von der Leyen,
  feitelijk familie is van koningin Elizabet II.
  Het huis Saksen-Coburg en Gotha (Saksen-Coburg-Gotha) is een van
  oorsprong Duitse dynastie waarvan leden over verschillende Europese
  landen heersten. De dynastie ontstond uit het hertogelijke huis
  Saksen-Coburg-Saalfeld (uit het huis Wettin), dat in 1826 het
  dubbelhertogdom Saksen-Coburg en Gotha in bezit kreeg. Telgen uit
  dit geslacht kregen in de 19e eeuw verschillende andere landen in
  handen. In 1917 veranderde koning George V de naam van het Britse
  koningshuis in Windsor. De Britten zijn hierdoor vergeten dat ze
  heimelijk door een Duits koningshuis geregeerd worden (net als
  Nederland). Het lijkt erop dat de EU nu dus ook definitief in handen
  van diezelfde adellijke bloedlijn komt.
  Ursula von der Leyen heet van haar meisjesnaam Ursula Albrecht. Zij
  stamt af een oude koninklijke dynastie (een farao bloedlijn).
  Wat we kunnen vinden via Google is dat Ursula de dochter is van Ernst
  Carl Julius Albrecht. Laten we eens deze hele stamboom natrekken.
  Ernst Carl was de zoon van Friedrich Carl Albrecht, geboren op 28
  maart 1902. Dat is weer een zoon van zoon van George Alexander
  Albrecht en Mary Ladson Albrecht (trouwen binnen dezelfde bloedlijn
  is normaal in de wereld van de koninklijke, adellijke, faraonische
  bloedlijnen). George Alexander Albrecht is op zijn beurt een zoon
  van George Alex. Albrecht en Luise Albrecht (het blijft Albrecht –
  incest?). Die Alex Albrecht is een zoon van van Karl Franz Georg von
  Knoop en Kath. Albrecht (Giffenig), een opmerkelijke naam van die
  vader, want deze Karl Franz Georg von Knoop is een achterkleinzoon
  van een Albrecht (dus heeft zijn opa vermoedelijk de achternaam
  veranderd). Zijn vader was namelijk Karl Franz Georg von Knoop en
  diens vader is Franz August Heinrich von Knoop. Diens vader was
  uiteindelijk toch weer een Albrecht, namelijk Johann Friedrich
  Albrecht.
  Als we de bloedlijn op website Geni.com bestuderen, zien we dat Von
  Knoop eigenlijk steeds dezelfde familienaam is voor Albrecht. Soms is
  het Von Knoop en soms Albrecht. Die familie lijkt van “koninklijke
  bloede” te zijn en draagt de davidsster en de leeuw in het
  familiewapen. Dezelfde leeuw die we van de oranjes kennen.
  Via de naam Albrecht komen we dan inderdaad uit bij de naam Saksen-
  Coburg en Gotha, te vinden op de website 4crests.com. Hier een citaat
  van die website:
  Deze wijdverspreide Engelse, Duitse, Franse Catalaanse, Italiaanse,
  Spaanse en Hongaarse naam was oorspronkelijk afgeleid van een
  Germaanse persoonlijke naam ALBRECHET, die was samengesteld uit
  de elementen ADAL (nobel) en BERHT (helder en beroemd). Dit was
  een van de meest voorkomende Germaanse voornamen en werd
  gedragen door verschillende middeleeuwse prinsen, militaire leiders
  en grote kerkelijke leiders, met name St. Albert van Praag (Tsjechische
  naam Vojtech, Latijnse naam Adalbertus), een Boheemse prins die in
  997 stierf als martelaar toen hij probeerde de Pruisen tot het
  christendom te bekeren; St Albert de Grote (1193-1280) Aristotelische
  theoloog en tutor van Thomas Aquinas; en Albert de Beer (1100-70)
  Markgraaf van Brandenburg.
  De meeste Europese achternamen in landen als Engeland, Schotland
  en Frankrijk zijn gevormd in de dertiende en veertiende eeuw. Het
  begon op sommige plekken eerder en ging op andere plaatsen door
  tot in de 19e eeuw. In de tiende en elfde eeuw hadden mensen
  normaalgesproken geen achternaam, terwijl in de vijftiende eeuw het
  grootste deel van de bevolking inmiddels wel een achternaam had.
  Er zijn veel notabelen die deze naam dragen, waaronder Albert I (1255-
  1308) die de koning van Duitsland was, de zoon van Rudolph I van
  Habsburg. Hij werd verkozen tot koning van Duitsland in tegenstelling
  tot de afgezette Adolf van Nassau, die hij vervolgens versloeg en
  doodde in de strijd bij Gollheim (1298). Hij ging energiek te werk om
  de macht van de monarchie te herstellen en die van de kiesvorsten te
  verminderen, maar werd vermoord tijdens het oversteken van de
  rivier de Reuss door zijn ontevreden neef John. Albert, Prince Consort
  van Queen Victoria (1819-61) geboren in Schloss Rosenaux, nabij
  Coburg. Hij was de jongere zoon van de hertog van Saksen-Coburg-
  Gotha. In 1840 trouwde hij met zijn eerste nicht, koningin Victoria, een
  huwelijk dat een levenslange liefdesmatch werd. Hij kreeg de titel
  Prins Consort in 1857. Gedurende hun huwelijk was hij in feite de
  privé-secretaris van de koningin. Ministerieel wantrouwen en publieke
  twijfels vanwege zijn Duitse connecties beperkten zijn politieke
  invloed, hoewel zijn raad meestal oordeelkundig en vooruitziend was.
  Hij stierf aan tyfus in 1861, wat aanleiding was voor een lange periode
  van afzondering door zijn weduwe. Het Albert Memorial in Kensington
  Gardens werd in 1871 in zijn nagedachtenis opgericht.
  Ursula von der Leyen is een Albrecht; haar bloedlijn is Albrechet. De
  moeder van Ursula is door geni.com op ‘private’ gezet, maar gezien de
  gehele voorgeschiedenis van de Albrecht (soms Von Knoop) familie,
  kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat dit ook een Albrecht of een
  Von Knoop (een-en-dezelfde bloedlijn) was. De gehele
  voorgeschiedenis getuigd van ‘running in the family’ (of te wel
  ‘incest’).
  Uit de beschrijving van de website 4crests.com kunnen we duidelijk
  halen dat deze Albrecht-familie gekoppeld kan worden aan het Britse
  koningshuis, via een huwelijk tussen John Albert (een Albrecht die zijn
  oom – hou de inteelt in gedachten – Albert I vermoorde) en Queen
  Victoria. Deze John Albert was een zoon van de hertog van het gebied
  Saxe-Coburg-Gotha en komt dus uit de familielijn genaamd Albrechet.
  Albrechet of Albrecht is eigenlijk dezelfde familie als Von Saksen-
  Coburg en Gotha. Ursula lijkt dus van dezelfde bloedlijn te zijn als het
  Britse koningshuis! Beide bloedlijnen ontspringen eigenlijk in het
  gebied Saksen Coburg en Gotha en zijn dus heimelijk Albrecht’s.
  Kijk je naar de gezichtslijnen van Ursula, dan zou zij inderdaad zo een
  dochter van de huidige koningin Elizabeth II kunnen zijn. We gaan
  natuurlijk niet speculeren, maar duidelijk is dat zij uit de adellijke
  bloedlijn Albrecht (Albrechet – ook wel Von Knoop) komt en dat die
  bloedlijn terug leidt tot dezelfde lijn van koningin Elizabeth II.
  Wetende dat Elizabeth II terug te traceren valt tot het farao-
  bloedlijnen, hebben we dus een indicatie dat de farao’s nog steeds de
  tent runnen.

  1. Edwin,
   globalisten en hun soortgenoten zijn blij wanneer je op hen scheldt,
   want dat schept een band.
   Dan wordt je deelgenoot aan hun duivelaanbidding.
   Christenen schelden niet.

   1. Ja echte Christenen schelden niet die zeggen De Volle Waarheid en De Volle Waarheid is nooit schelden, De Volle Waarheid is Recht en Gerecht en altijd liefdevol en recht voor zijn raap!

    Kan u een voorbeeld aan nemen want zwetsen, farizeisch en blinde schriftgeleerderigheid en oproepen dood te zwijgen van De Volle Waarheid is schelden!

  1. Omdat schelden kwetst en Volmaakte Liefde kwetst niet, Volmaakte Liefde heeft geen geweld in zich en kan het door de Liefde niet geven. De Volle Waarheid en de Volmaakte Liefde Die Volmaakt Godgelijk Eén en Al-Eén, God is Eén Zijn, Zijn niet van Elkaar te scheiden. Zij Zijn een Volmaakt Huwelijk, al Zijn Zij niet verschillend!

 23. Mijn conclusie is dat het in de kern erom gaat een goed mens te zijn en de Schepper van Hemel en aarde lief te hebben, iets dat eigenlijk hetzelfde is. Want de Schepper wil dat wij één zijn met Hem. Die eenheid is er door een goed mens te zijn.
  Een goed mens liegt en steelt niet, die is trouw, is betrouwbaar, is beschaafd, is nederig, jaagt geen geld of materiële zaken na. Een goed mens is dankbaar gelukkig en vervuld, vol van het Ene. Zijn beker wordt gevuld en stroomt over.

 24. Nogmaals ik ben een beelddenker, ik zag de pcr test gebeuren om me heen ,God wat heb ik gescholden

  Mensen die vaker schelden waren relatief gezien intelligenter. Ook aten intelligente mensen vaker pittig voedsel tijdens het ontbijt en liepen ze vaker naakt door het huis (?). Volgens de onderzoekers kan het te maken hebben met je vocabulaire.
  Scheld je veel? Dan ben je waarschijnlijk erg intelligent – Cosmopoli…

  Het zogenaamde covid-19 vaccin met de PCR testen, heeft al een 2 deling gemaakt in onze samenlevingen. Want bij de PCR testen werd ons persoonlijke DNA gejat, want ons speeksel wat onze lichaamsenergie verzorgt en ons bewustzijn via de pijnappelklier voedt. Dat het PCR wattenstaafje ook als de onbevlekte bevruchting wordt genoemd, omdat er een micro ontvanger/zendertje werd achter gelaten met het CRIS-PR techniek. Het zogenaamde vaccin wat ongeveer 95% grafenoxide bevatte en de rest giftige substanties die in elke batch een andere samenstelling had. In iedere injectienaald waar een Bluetooth identificatie chip zat, dat met het vaccin vloeistof in je gespoten werd. Daar iedere gevaccineerde min of meer dat vrijwillig deed, is er geen overtreding van de Neurenberg code. Ook al werd er geen duidelijke toestemming aan je gevraagd. Want dan had jij zelf je maar moeten verzetten met alle mogelijkheden om niet geprikt te worden. Die mogelijkheden waren er en er was al veel bekent via internet erover. Dus dan kunnen de geprikte alleen zich zelf de schuld geven, dat zij dat niet hebben gedaan.

  Nu aankomende zogenaamde verkiezingen waar een politieke partij het NIEUWe SOCIALE CONTRACT noemt, zal dan ook de grootste partij worden. Want alle geprikte en diegene die een PCR test met die lange wattenstaaf hebben ondergaan. Hebben eigenlijk al ingestemd, want zij staan inmiddels al geregistreerd in het nieuwe slavensysteem. Zij zijn al op afstand bestuurbaar geworden, door hun eigen vrijwilligheid om de overheid te gehoorzamen. Met de verkiezingen wordt deze enkel bevestigd. Dat zij in het nieuwe slavensysteem met een nieuw sociaal contract zijn opgenomen. Het maakt niet uit of je gaat stemmen of niet, zo lang jij je niet bij de kiesraad uitschrijft of bij je woongemeente zit jij in dat nieuwe sociale contract.

  Wat de schrijver ook al aangeeft. Is dat als je daar met andere over wil praten, jij bij 99% geen gehoor krijgt. Hierover wil bijna niemand praten, vele ontkennen alles en beschuldigen jouw als complotdenker of een doemdenker. Andere willen er weer niets over horen, laat staan over willen praten omdat het hun boven hun pet gaat. Maar die 98% verwacht wel dat andere hun komen redden, als het te heet onder hun voeten wordt. Maar zelf er totaal niets tegenover wil stellen, alleen passief toe willen kijken hoe andere voor hen in de bres springen. Daar hebben religie volgers nogal een handje van, dat hun aanbeden GOD het voor hen wel zal oplossen. De enige die jouw kan redden ben je zelf, maar jij bent ook tevens je grootste vijand. Elke dag moet jij een keuzes maken van luister ik naar mijn ego of naar mijn gevoel bij beslissingen.

  Het kwaad op de wereld die ons ego constant wil verleiden om steeds meer te consumeren, meer van alles. Zodat je zelf slaaf wordt van je eigen uitgaven patroon met daaraan jouw gemaskeerde dwangarbeid om dat alles te kunnen betalen. Dan zit jij vast in hun spiraal naar de ondergang, want jij bent verplichtingen aangegaan die jij moet uitvoeren. Daar heb jij uit eigen vrijwillige beweging in toe gestemd. Op deze manier doet 98% mee aan de rat race in hun leven. De rat race waar de kwaadwillige ons in hebben gepositioneerd en daar is alles ervan in hun handen en daarmee ben jij overgeleverd aan hun spelregels. Daar er maar ongeveer 1% op de wereld is om vrijwillig uit die rat race te stappen en dat weten de kwaadwillige net zo goed. Dat de massa liever elkaar de schuld van alles geven en elkaar desnoods de hersenen inslaan. Om maar met de rat race mee te kunnen blijven doen ongeacht wat de kwaadwillige de rat race deelnemers allerlei kunstmatige hindernissen opleggen.

 25. Je mag niet vloeken

  Paus Franciscus prijst Klaus Schwab, het Wereld Economisch Forum, in een boodschap verzonden naar de top van Davos in 2024

  BOODSCHAP VAN DE HEILIGE VADER FRANCIS
  AAN PROFESSOR KLAUS SCHWAB
  UITVOEREND VOORZITTER VAN HET WERELDECONOMISCH FORUM

  Terwijl het World Economic Forum zijn vijftigste verjaardag viert, stuur ik groeten en biddende goede wensen naar allen die deelnemen aan de bijeenkomst van dit jaar. Ik dank u voor uw uitnodiging om deel te nemen en heb kardinaal Peter Turkson, prefect van het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling, gevraagd om aanwezig te zijn als vertegenwoordiger van de Heilige Stoel.

  In deze jaren heeft het World Economic Forum een kans geboden voor de betrokkenheid van diverse belanghebbenden bij het onderzoeken van innovatieve en effectieve manieren om een betere wereld op te bouwen. Het heeft ook gezorgd voor een arena voor politieke wil en wederzijdse samenwerking
  kan geleid en versterkt worden bij het overwinnen van het isolationisme, het individualisme en de ideologische kolonisatie die helaas kenmerkend zijn voor te veel hedendaagse debatten.

  In het licht van de steeds groter wordende en onderling verbonden uitdagingen die onze wereld beïnvloeden (vgl. Laudato Si’, 138 ev), wijst het thema dat u dit jaar heeft gekozen – Belanghebbenden voor een samenhangende en duurzame wereld – op de noodzaak van een grotere betrokkenheid op alle niveaus om de diverse problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd effectiever aan te pakken. Gedurende de afgelopen vijftig jaar zijn we getuige geweest van geopolitieke transformaties en belangrijke veranderingen, van de economie en de arbeidsmarkt tot digitale technologie en het milieu. Veel van deze ontwikkelingen hebben de mensheid ten goede gekomen, terwijl andere negatieve gevolgen hebben gehad en aanzienlijke ontwikkelingslacunes hebben gecreëerd. Hoewel de uitdagingen van vandaag niet dezelfde zijn als die van een halve eeuw geleden, blijven een aantal kenmerken relevant nu we aan een nieuw decennium beginnen.

  De doorslaggevende overweging, die nooit mag worden vergeten, is dat we allemaal lid zijn van de ene menselijke familie. De morele verplichting om voor elkaar te zorgen vloeit uit dit feit voort, evenals het daarmee samenhangende principe om de menselijke persoon in het middelpunt van het overheidsbeleid te plaatsen, in plaats van louter het najagen van macht of winst. Deze plicht rust bovendien zowel op het bedrijfsleven als op overheden, en is onmisbaar bij het zoeken naar rechtvaardige oplossingen voor de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Als gevolg daarvan is het noodzakelijk om verder te gaan dan technologische of economische kortetermijnbenaderingen en bij het zoeken naar oplossingen voor bestaande problemen of het voorstellen van initiatieven voor de toekomst de ethische dimensie volledig in overweging te nemen.

  Al te vaak leiden materialistische of utilitaire visies, soms verborgen, soms gevierd, tot praktijken en structuren die grotendeels, of zelfs uitsluitend, gemotiveerd worden door eigenbelang. Dit beschouwt anderen doorgaans als een middel om een doel te bereiken en brengt een gebrek aan solidariteit en liefdadigheid met zich mee, wat op zijn beurt aanleiding geeft tot werkelijk onrecht, terwijl een werkelijk integrale menselijke ontwikkeling alleen kan floreren als alle leden van de menselijke familie worden opgenomen in en bijdragen aan om het algemeen belang na te streven. Laten we bij het zoeken naar echte vooruitgang niet vergeten dat het vertrappen van de waardigheid van een ander in feite neerkomt op het verzwakken van de eigen waarde.

  In mijn encycliek Laudato Si’ heb ik de aandacht gevestigd op het belang van een ‘integrale ecologie’ die rekening houdt met de volledige implicaties van de complexiteit en onderlinge verbondenheid van ons gemeenschappelijk huis. Een dergelijke vernieuwde en geïntegreerde ethische benadering vraagt om “een humanisme dat in staat is de verschillende kennisgebieden, inclusief de economie, samen te brengen ten dienste van een meer integrale en integrerende visie” (ibid., 141).

  Bij het erkennen van de prestaties van de afgelopen vijftig jaar hoop ik dat de deelnemers aan het Forum van vandaag, en die van de toekomst, de hoge morele verantwoordelijkheid van ieder van ons in gedachten zullen houden om te streven naar de integrale ontwikkeling van al onze broers en zussen, ook die van toekomstige generaties. Mogen uw overwegingen leiden tot een groei van de solidariteit, vooral met degenen die het meest in nood zijn, die sociaal en economisch onrecht ervaren en wier voortbestaan zelfs bedreigd wordt.

  Aan degenen die deelnemen aan het Forum hernieuw ik mijn biddende goede wensen voor een vruchtbare bijeenkomst en ik roep op jullie allemaal Gods zegeningen van wijsheid aan.

  Vanuit het Vaticaan, 15 januari 2020

  1. Edwin, spijtig dat je hier a;tijd weer met duivelse rotzooi aankomt
   je noemt jezelf ‘intelligent’
   dan kan je toch met weinig woorden zeggen dat overal op het internet met afkeer wordt gereageerd op die ‘paus’
   simpel
   of je kan in een kort analytisch stukje beschrijven wat zo erg is aan die tekst

 26. Edwin, spijtig dat je hier a;tijd weer met duivelse rotzooi aankomt

  Lucas 12:3. Alles wat jullie in het donker zeggen, zal in het licht worden gehoord, en wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal van de daken geschreeuwd worden. …

  Ik ben je helemaal zat

  1. Edwin,
   hoe kan je zelfs een bijbel-vers op dubbelzinnige wijze gebruiken,
   eigenlijk misbruiken ?

   hoe komt het toch dat jij,
   kloosterling,
   nooit Christus belijdt
   ? ? ? ? ? ? ?

   Lucas 12:8
   Ik zeg u: Wie Mij belijdt voor de mensen,
   hem zal ook de Mensenzoon voor Gods engelen belijden.

   ! ! ! ! ! ! !
   Je bewijst voortdurend dat een vreemde persoon macht over je heeft.
   Die vreemde persoon, duivel of heks, heeft een afkeer van Jezus.
   Daarom verwijs je altijd naar duivelse teksten.
   En daarom scheldt je voortdurend.
   Je beseft niet dat jouw heks of duivel dat in werkelijkheid doet !
   Kijk A.U.B. veel dieper binnen in je ziel, dan zal je die persoon vinden !
   Heel je toekomst hangt daar van af.

 27. Ik ga een noveen doen van Faustina ,ik hoor je later —9 dagen

  en wat dacht je over duivelse interesse

  Afdaling in de hel
  Eind oktober 1936 moest zuster Faustina afdalen in de hel, plaats van de verschrikkingen, om daarover te berichten. Zij schrijft in haar dagboek: “Vandaag werd ik door een engel in de diepten van de hel gebracht. Het is een plaats van grote kwellingen, ze is geweldig uitgestrekt. De soorten kwellingen, die ik zag, zijn de volgende: – De eerste kwelling waaruit de hel bestaat, is het verlies van God; – De tweede: de voortdurende gewetenswroeging; – De derde: deze toestand verandert nooit meer; – De vierde: het vuur doordringt de zielen zonder ze te vernietigen; dat is een verschrikkelijk lijden; het is een zuiver geestelijk vuur, dat voortkomt uit Gods toorn; – De vijfde kwelling: de constante duisternis en een vreselijke stank. Ondanks de duisternis zien de duivelen en de verdoemde zielen elkaar. Ze zien al het kwaad van de anderen alsook dat van henzelf; – De zesde kwelling: het onafgebroken gezelschap van satan. – De zevende kwelling: de verschrikkelijke wanhoop, de haat tegen God, de godslasteringen, vloeken en scheldwoorden. Dat zijn kwellingen, waar alle verdoemden gemeenschappelijk onder lijden, maar dat is nog niet alles. Er zijn nog speciale kwellingen voor de afzonderlijke zielen, namelijk; de kwellingen van de zintuigen. Iedere ziel ondergaat verschrikkelijk en onbeschrijflijk lijden, dat verband houdt met de manier waarop zij gezondigd heeft. Er zijn vreselijke spelonken en martelputten, waarin de vorm van foltering verschillend is.

  1. Edwin,
   mijn Engelbewaarder liet mij in mijn duistere socialistische periode tweemaal zien hoe ik (mijn ziel) door een vrouwelijke duivel, die zich op een soort smerig balkon bevond in bijzijn van enkele van haar soortgenoten, als hypnotisch neerliggende werd gehouden op de vuile grond van een niet al te diepe afgrond. Het duurde zeer lang voordat ik dat zelfs maar wilde aanvaarden. Jaren. Uiteindelijk moest ik nadrukkelijk tot de realiteit geroepen worden. Daarom verscheen op een dag een begeleidster in loondienst van een bedrijf in de onmiddellijke nabijheid van mijn werkplek. Zij was een onbeschrijfelijk brutale en agressieve heks. Daardoor begon eindelijk tot mij door te dringen wat mijn Engelbewaarder al sedert jaren aan me trachtte uit te leggen. Het probleem hierbij is dat een Engelbewaarder over niemand mag kwaadspreken en ook nooit mag schelden, want een heks is een betrekkelijk ‘vrije’ mens van vlees en bloed. Verder mag men niet tot haat komen tegenover een heks of een duivel omdat dan de band met hen juist sterker wordt. Knoop dit a.u.b. vast in je geheugen. Je hele toekomst hangt daar van af. Vanaf dat het tot je doordringt begint de harde strijd 24/7 zoals beschreven door de heilige Antonius van Egypte.

   Het is niet de eerste keer dat ik je dit tracht duidelijk te maken.

   1. Dat begint hier goed op een zondag!
    Ik hoop dat de sadomasochistische zinsbegoochelingen van die zuster Faustina en uw persoonlijk flink gestoord vrouwbeeld geen deel uitmaken van de geloofskern van het conservatieve rooms-katholicisme.

    1. Onze Allerliefste Moeder Maria zou ook voor u het voorbeeld bij uitstek moeten zijn.
     Ik bid dagelijks voor u.

    2. @frank dierickx,
     Ik heb tot God gebeden, dat met U niet moge gebeuren wat U vele gelovigen hier toewenst.

  2. Hoe mooi de mystieke ervaringen van zuster Faustina ook zijn, het zijn verbeelde waarnemingen. In de hel zijn geen verbeeldingen want satan en demonen een eeuwig verdoemden vernietigen elk deel van verkregen leven, en een verbeelding is een vrucht van goed en kwaad en Satan, demonen en eeuwig verdoemden doen niet aan vruchten van goed en kwaad, die doen als enige kwaad zonder verbeelding. Als een mens een engel, demon, eeuwig verdoemde in een “menselijke/dierlijke of andere (persoons)vorm ziet maakt degene die ziet die verbeelding! En zielen die verdwaald zijn in de hel of in het voorgeborchte zijn lijden en zitten in “duisternis” (verstoken van Godslicht er uit te komen) Daar is geen stank of andere wereldse vergelijkingen!
   Toch is er hoop voor hen want de Twee Getuigen(Apo 11) zoeken hen op in de tijd dat ze vermoord worden en de tijd dat zij opstaan uit de doden! Om hen de mogen bezoeken moet men Volmaakt Christusgelijk Sterven wanneer men sterft! Als enige Die hebben het Godsrecht om te mogen opzoeken waar Satan niks tegen kan doen!

    1. Edwin, ik veronderstel dat heiligheid er aan komt wanneer het duivelse varken zich machteloos begint te voelen, maar ik zie nog altijd slechts een duistere horizon, zonder de hoop op licht op te geven. Wel ben ik nu veel meer alert voor mogelijke ‘roofdieren’ en die alertheid groeit nog, zodat de angst ook minder wordt. Een gewone huisvrouw met onderhuidse bedoelingen kan me niets meer aandoen. Ik zie nu dergelijke roofdieren in alle lagen van de maatschappij en kan nu de goede fijne christelijke moeders des te meer waarderen.

      1. @Edwin Vissers,
       U doet steeds Uw uiterste best om @eric-b-l te shockeren.
       Dat is echter totaal vergeefse moeite: @eric-b-l heeft al lang geleden eenzelfde shockage-techniek achter zich gelaten en is Uw stappen mijlenver vooruit.

 28. Vroeger waren er gemeentes. En in elk middelpunt van de gemeente stond een kerk. De goede mensen werden beschermd in de gemeente door de kerk. Een kerk namelijk weet wie de slechte mensen zijn. Kwam er vroeger een vreemd mens binnen in die gemeente dan werd die met argusogen bekeken. De pastoor had overleg met de oppassers die de (vooral vreemde) mensen in de gaten hield. Zo werd een deel van de stad of dorp (de gemeente) beschermd tegen indringers.

  De grote vijanden van de gemeentes zijn de mensen die iets van andere mensen willen. Ze willen hun energie. De katholieke gemeentes waren een leefgemeenschap onder leiding van geestelijke mensen (intellectuelen) en de burgerleiding (intellectuelen en betrouwbare lieden).

  De kerk wist wat de relatief slechte mensen waren. Zij die zich niet wenste te houden aan de wetten van de christelijke beschaving; zijn die wél slaven hielden, zij die wél onderscheidt maakten tussen wij en zij. Zij die wel geldelijke winst najoegen en wereldse macht. De christelijke leer is ook juist dáár op gericht; wie is goed en wie niet. De christelijke leer legt goed uit welke mensen lopen te etteren, hebben samen verborgen agenda’s. Jezus verteld daar over als hij mensen met schapen vergelijkt.

  Een groep mensen (in een dorp of een stad; gemeente) Zij hebben een herder nodig die hen beschermt tegen de wolven. De kudde is familie van elkaar en kennen de herder. De herder kijkt of er onraad is, of dat er een schaap ontbreekt en dergelijke.) De herder is opgeleid om zijn werk goed te doen; vergelijk een pastoor die opgeleid is om de kudde te beschermen tegen vreemde krachten, die de zieken helpt verzorgen, de stervenden met hun aanwezigheid dichtbij te helpen.

  Van de Bijbel kunnen we leren welke de kwade krachten zijn. Maar dat hoeven wij eigenlijk niet te weten, daar is immers de pastoor voor. Die is daar voor opgeleid, hij kent het ‘klappen van de zweep’, hij is ingelicht over de groepen mensen op deze aarde.

  Nu zijn de goede herders weggevallen. De ontkerkelijking in Nederland is bijna een feit. De taak van de herders wordt overgenomen door mensen die daar geld voor krijgen. Maar er zijn geen écht intelligente goed ingelichte herders die je even kunt betalen voor de verleende diensten. Dat gaat niet. Schapen zou je wel betaalde herders kunnen geven, maar die kan de kudde niet zo goed beschermen omdat de liefde ontbreekt, de betrokkenheid, de slimheid, het ontwikkeld intellect. Het zou zomaar kunnen dat de kudde een hun vijandige herder krijgt die de kudde doet vergaan.

  Een goede herder is er als er een schaap ziek is, dood gaat, verdwaald is. Hij is werkelijk betrokken bij de kudde, want hij houdt ervan. De opperherder (paus) zal zíjn kudde van herders met zorg kiezen. Geen háár van zijn intellectuele zijn kan gekrenkt worden want hij is zuiver en hij wordt door zijn helpers zuiver gehouden.

  Nu zijn de herders (pastoors) weggevallen en zijn er vreemde herders gekomen, áls er al herders komen. De mensen zijn weggepraat van hun herders, om te beginnen zijn de kinderen verleid tot ongehoorzaamheid aan de wérkelijke herder zodat ze soms zelfs luisteren naar mensen die niet van hun kudde (gemeente) zijn. De tegenstanders van de christenen zoals die in de Bijbel vermeld staan, hebben nu de macht om de geest van de mensen te veranderen. (Denk aan de massamedia, de scholen, universiteiten, enzovoorts).

  En de kudde loopt als verdwaalde schapen langs elkaar heen, zoals we ook hier, op KN waarnemen. Natuurlijk is men het hier niet met elkaar eens. Men weet ook bijna niets. Men is de herder kwijt die dat denkwerk zou moeten doen. Nu lijkt iedereen zijn eigen herder. En dat gaat nu eenmaal niet.

  De kerk is verslagen door de industrie en de uitvindingen van de wetenschap en zal zijn herdersfunctie niet meer kunnen uitvoeren. Daarom lopen de mensen als zieltjes langs elkaar heen. De onchistelijke mensen hoeven weinig te doen om de mensen uit te buiten dan te stoken, (denk aan buitenlanders hier naar toehalen, of denk aan de prik, de zogenaamde klimaatramp en ik kan nog veel meer ellendige trucs van de onchristelijke mensen opnoemen) want de mensen ZIEN het niet. Zij zijn geen herders en de herders die er waren worden zwart gemaakt (“het zijn ‘slechte’ mensen!”) belachelijk gemaakt, ze krijgen een slechte opleiding. De opperherder lijkt het ook niet meer te weten. De opperherder kan ook niet op tegen de industrie, de banken, het onrecht, het slechte eten, de vervuiling, de verleidingen van hoeren, de drankindustrie, drugs zelfs, medicijnen die slecht zijn, enzovoorts enzovoorts.)

  Maar ja. Hier een beetje filosoferen lost de problemen niet op. Het is een structureel probleem dat de techniek en de wetenschap hebben gebracht. Sommige domme slechte mensen zijn zelfs zo rijk en dus machtig geworden dat ze andere mensen hun leven willen beïnvloeden! En (bijna) niemand ziet dit! Nee, logisch de mensen (ook hier , op deze site) zijn geen herders. Die hebben de kennis niet. En de stokers hier hebben het makkelijk; het vuurtje van de onwetendheid, de radeloosheid, het gevoel in de steek gelaten zijn door de herders is zo eenvoudig op te stoken met lul-verhaaltjes en sofistisch leuk geouwehoer, maar het is niks.

  We hebben een probeem, mensen. De bijbel zegt wie ze zijn waar we voor moeten oppassen; zij die de slavernij niet hebben afgeschaft, zij die geld en macht nastreven, die rascistisch zijn.

  We zijn verraden door onze herders. In de steek gelaten. En ik heb het niet over geestelijke zaken nu, geen gedroom of fantasiegedachte, maar over de realiteit van vlees en bloed. Mensen moeten beschermd worden tegen mensen die niet thuishoren in hun groep. Indringers hebben dan geen vrij spel en wolven maken geen kans. Van ons eten en drinken blijven ze met hun vieze poten! Onze luchten moeten schoon, het water helder, geen vergif meer, geen smerige leugens van vreemde invloeden.

  Maar die tijd komt niet weer. Het is te ver. De techniek valt niet meer te stoppen, het vergif is niet meer weg te krijgen, de wereldse materialisten te machtig.

  1. Raphaël,
   prachtig, zeer geschikt voor een zondagmiddag terwijl de buitentemperatuur onverwacht stijgt.
   Maar ik denk dat het laatste regeltje toch een beetje ondoordacht is. Denkt u ook niet dat dit allemaal een noodzakelijke beproeving is ?

   Volgens mij wel. De kwaden maken zich op om zichzelf te vernietigen. Men kan het zien in de VSA waar de ‘Democraten’ zich met groeiende wanhoop toch nog aan een totaal demente president Joe Biden trachten vast te klampen. Nog een beetje en ze moeten hem letterlijk aan touwtjes hangen zoals een marionet.
   Maar ook de ergste beproevingen gaan voorbij.

   1. Die kwaden vernietigen niet hunzelf want ze krijgen steeds meer macht! Kwaden kan je als enige tegenhouden met Godsrecht en Godsoordeel en met Godsmacht binden aan hun kwaad!

    Maar ja daar heeft u geen boodschap aan in uw bunker op zand! Want om Godsrecht, Gods oordeel en Godmacht te kunnen binden moet je Vol-Profeet worden! En laat die nou een ongewenste gast zijn!

    DUS VOORAL NIET OP REAGEREN EN LINKS LATEN LIGGEN

  1. Derks,
   Wij mensen zullen het toch zelf moeten doen.

   eric,
   ‘ondoordacht’, ‘beproeving’.

   Ondoordacht zou zeker kunnen. Ik weet ook niet alles en moet het daarmee ook maar doen.
   Beproeving? Ik denk niet dat we nog beproefd hoeven te worden als we doen wat Christus ons geleerd heeft.

   1. En Derks,

    Neemt u het me aub niet kwalijk; dit wat ik nu schrijf is een vervolg op mijn stukje tekst van ‘Raphaël schreef: 21 januari 2024 om 01:35’, waarin ik probeer het Mysterie aan te duiden, te wijzen. Maar het is inderdaad een wijzen naar (Hem).

 29. Gaarne een verbeterde versie:

  Vroeger waren er gemeentes. En in elk middelpunt van de gemeente stond een kerk. De goede mensen werden beschermd in de gemeente door de kerk. Een kerk namelijk weet wie de slechte mensen zijn. Kwam er vroeger een vreemd mens binnen in die gemeente dan werd die met argusogen bekeken. De pastoor had overleg met de oppassers die de (vooral vreemde) mensen in de gaten hielden. Zo werd een deel van de stad of dorp (de gemeente) beschermd tegen indringers.

  De grote vijanden van de gemeentes zijn de mensen die iets van andere mensen willen. Ze willen eigenlijk hun levensenergie. (Ze willen ANDERE mensen uitbuiten.) De katholieke gemeentes waren een leefgemeenschap onder leiding van geestelijke mensen (intellectuelen) en de burgerleiding (intellectuelen en betrouwbare lieden).

  De kerk wist wat de relatief slechte mensen waren. (Dat staat in hun boek, hè!) Zij die zich niet wenste te houden aan de wetten van de christelijke beschaving; zijn die wél slaven hielden, zij die wél onderscheidt maakten tussen wij en zij. Zij die wel geldelijke winst najoegen en wereldse macht. De christelijke leer is juist ook dáár op gericht; wie is goed en wie niet. (Wie houdt zich aan de (bepaalde!) morele wetten en wie niet.) De christelijke leer legt goed uit welke mensen lopen te etteren, welke mensen samen verborgen agenda’s hebben. Jezus vertelt daar (uitgebreid) over als hij mensen met schapen vergelijkt.

  Een groep mensen (in een dorp of (deel van) een stad; gemeente) hebben een herder nodig die hen beschermt tegen de wolven. (Vreemdelingen van een andere (‘slechte’ onchristelijke) kudde) De kudde is als een grote familie van elkaar en zijn kent de herder. De herder op zijn beurt kijkt of er onraad is, of dat er een schaap ontbreekt en dergelijke. De herder is opgeleid om zijn werk goed te doen; vergelijk een pastoor die opgeleid is om de kudde te beschermen tegen vreemde krachten, die de zieken helpt verzorgen, de stervenden met hun aanwezigheid dichtbij te helpen.
  Ik heb het nu dus over het leven op aarde, en niet over de geestelijke aspecten, alhoewel die wel gekoppeld zijn aan een bepaalde moraal.

  Van de Bijbel kunnen we (als we hem lezen) leren welke de kwade krachten zijn. Maar dat hoeven wij eigenlijk niet te weten, daar is immers de pastoor voor. Die is daar voor opgeleid, hij kent het ‘klappen van de zweep’, hij is ingelicht over de groepen mensen op deze aarde. Wij niet. Wij zijn onwetend en niet opgeleid daarvoor.

  Nu zijn de goede herders vaak weggevallen. De complete ontkerkelijking in Nederland is bijna een feit. De taak van de herders wordt nu overgenomen door mensen die daar geld voor krijgen.

  Maar het zijn geen écht intelligente goed ingelichte herders die je even kunt betalen voor de verleende diensten. Dat gaat niet. Schapen zou je wel betaalde herders kunnen geven, maar die kan de kudde niet zo goed beschermen omdat de ware liefde voor de kudde ontbreekt, de betrokkenheid, maar ook de (goede) slimheid ontbreekt, het intellect is daar niet goed voor ontwikkeld. Het zou zelfs zomaar kunnen, en dat gebeurt, dat de kudde een hun vijandige herder krijgt die de kudde, na hem eerst uitgemolken te hebben, doet vergaan.

  Een goede herder is er als er een schaap ziek is, dood gaat, als er een schaap verdwaald is. Hij is werkelijk betrokken bij de kudde, want hij houdt ervan. De opperherder (paus) zal zíjn kudde van herders met zorg kiezen. Geen háár van zijn intellectuele zijn kan gekrenkt worden want hij is zuiver en hij wordt door zijn helpers zuiver gehouden. Dát lijkt mij de plaatsvervanging van Christus: de goede herder.

  Nu zijn de herders (pastoors) weggevallen en zijn er vreemde herders gekomen, áls er al herders komen. De mensen zijn weggepraat van hun herders, om te beginnen zijn de kinderen verleid tot ongehoorzaamheid aan de wérkelijke herder zodat ze soms zelfs luisteren naar mensen die niet van hun kudde (gemeente) zijn. De tegenstanders van de christenen zoals die in de Bijbel vermeld staan, hebben nu de macht om de geest van de mensen te veranderen. (Denk aan de massamedia, de scholen, universiteiten, enzovoorts).

  En de kudde loopt nu als verdwaalde schapen langs en door elkaar heen, zoals we ook hier, op KN waarnemen. Natúúrlijk is men het hier niet met elkaar eens. Men weet ook bijna niets. Men is de herder kwijt die dát denkwerk zou moeten doen. Nu lijkt iedereen zijn eigen herder. En dat gaat nu eenmaal niet.

  De kerk is verslagen door de industrie en de uitvindingen van de wetenschap en zal zijn herdersfunctie niet meer kunnen uitvoeren. Daarom lopen de mensen als zieltjes langs elkaar heen. De onchistelijke mensen hoeven weinig te doen om de mensen uit te buiten dan te ze tegen elkaar op te stoken, (denk aan buitenlanders hier naar toehalen, of denk aan de gruwel van prik, de zogenaamde klimaatramp en ik kan nog veel meer ellendige trucs van de onchristelijke mensen opnoemen) want de mensen ZIEN het niet en trappen met open ogen in de klaargezette vallen.

  Zij, de gewone mens, zijn geen herders en de herders die er waren worden nu blijkbaar zwart gemaakt (“het zijn ‘slechte’ mensen!”), belachelijk gemaakt, ze krijgen een slechte opleiding. De opperherder lijkt het ook niet meer te weten. De opperherder kan ook niet op tegen de industrie, de banken, het onrecht, de vele vele wapens op aarde, het slechte eten, de vervuiling, de verleidingen van hoeren, de drankindustrie, drugs zelfs, medicijnen die slecht zijn, enzovoorts enzovoorts.)

  Maar ja. Hier een beetje filosoferen lost de problemen natuurlijk niet op. Het is een structureel probleem dat de techniek en de wetenschap hebben gebracht. Sommige ‘domme’ ‘slechte’ (veel is relatief, vandaar de ‘ ‘) mensen zijn zelfs zo rijk en dus machtig geworden dat ze andere mensen hun leven willen beïnvloeden en hen de les willen leren!

  En (bijna) niemand ziet dit uiteraard! Nee, logisch, de meeste mensen (ook hier , op deze site) zijn natuurlijk geen herders. Ze hebben de kennis niet, missen de ervaring, opleiding, inwijding e.d..

  En de stokers hier hebben het makkelijk; het vuurtje van de onwetendheid, de radeloosheid, het gevoel in de steek gelaten zijn door de herders is zo eenvoudig op te stoken met lul-verhaaltjes en sofistisch leuk geouwehoer, maar het is in feite niks. Het is hol geblaat met vaak weinigzeggende onzin.

  We hebben een groot probleem, mensen. De Bijbel zegt wie de onchristelijke mensen zijn waarchristenen voor moeten oppassen; zij die de slavernij niet hebben afgeschaft, zij die geld en macht nastreven, die rascistisch zijn, bijvoorbeeld; zij die niet van de kudde zijn.

  We zijn een beetje verraden door sommige van onze herders. In de steek gelaten. En ik heb het niet over geestelijke zaken nu, geen gedroom of fantasiegedachte, maar over de realiteit van vlees en bloed zoals wonen en werken, eten en drinken, veiligheid, en gezondheid, rust en vrede, een goed dak en een menswaardig bestaan.

  Mensen moeten nu eenmaal als een kudde beschermd worden tegen mensen die niet thuishoren in hun groep. Indringers hebben anders vrij spel en wolven zullen de kudde opvreten en zelfs de baas over de kudde gaan spelen (een vreselijke gedachte).

  Van ons eten en drinken zouden ze met hun vieze gore wolvenpoten af moeten blijven! Onze luchten moeten weer schoon worden, het water weer helder, geen vergif meer op de aarde, geen smerige leugens van vreemde invloeden. Geen vreselijke onnatuurlijke geluiden en reuken. Geen diefstal en bedrog, onderdrukking en slavernij, maar een hoogstaande vredelievende normale wereld wil ik.

  Maar die tijd komt niet snel weer. Het is te ver gegaan. De techniek valt niet meer te stoppen, het vergif is niet meer weg te krijgen, de wereldse materialisten zijn te machtig geworden. De wapen industrie is perverser en hypocrieter dan ooit, smeriger, gewelddadiger, dommer en viezer.

  Dus om nu te praten over gedoe van een klein groepje gefrustreerden om zo het laatste beetje macht dat de kerk heeft te ondergraven? Het is niks dan gezeur van een piepklein groepje, aan het werk gebracht door de onchristelijke mensen. Ik vrees dat ook de bisschop niet helemaal bij de les is als het om zijn herdersfunctie gaat. Die gaat niet publiceren over wat hij vindt. Hij moet zorgen dat zíjn (onder) herders hun werk voortreffelijk doen. Maar nogmaals; de (overdreven) techniek, (waanzinnig uit proporties gegroeide-) industrie, wapens, vergif, geldmacht; het zijn allen tegenstanders van de christelijke (goede) moraal.

  1. Uw betoog is kort door de bocht: U vergeet dat er nog 2 Getuigen/Vol-profeten komen(Apo 11)!

   En uw “goede herders”zijn niet zo goed als u beweert want wie van die herders toen ging naar die Ene Volmaakte Christusverschijning en controleerde de leer en traditie aan de hand van Die Ene Volmaakte Christusverschijning EN KON ZICH UITSPREKEN EN WERD NAAR GELUISTERD EN DOOR ANDERE DIE OOK DIE ENE VOLMAAKTE CHRISTUSVERSCHIJNING KONDEN ZIEN EN LEERDE HET VOLK OM ZO TE DOEN OPDAT ALLEN VOL PROFETISCH ZOUDEN WORDEN(1KOR 14; 24-25)

   Dat het slecht gaat met de kerk heeft alles te maken dat men geen Vol-Profeten toelaat omdat ze door blinde schriftgeleerden niet te controleren zijn en zij, die blinde schrifgeleerden honderden jaren met hun inquisitie elke echte mystiek de nek om draaide! En dan kunt u betogen dat men mystiek wel toe liet, dan zeg ik : zolang het hun positie, leer en traditie niet aanvocht! Daarom vindt je in die “goede oude tijd” slechts heiligen en geen Vol-Profeten, dus uw zogenaamde bescherming is een huis op zand want waar was de kerk om oorlogen met binden zonder geweld tot zwijgen te brengen? Waar was de kerk bij grote infecties als de pest en de spaanse griep? Waar was de kerk bij aardbevingen en stormen? En kijk naar verschijningen de laatste grote was Fatima en dat waren 3 kinderen! en de langst levende werd het zwijgen opgelegd!
   U vergeet dat elke roeping die in de kerk treedt geheel wordt uitgekleed, letterlijk en figuurlijk en men zegt: Hier is het harnas, schild en zwaard van de kerk: Leer, Traditie en geloof en als het ergens drukt: pecht gehad: zo en niet anders! Daar heeft echte mystiek geen kans en die mystiek beleeft mag heilige in de kerker van de inquisitie worden en wordt een of andere oorkonde meegegeven: bv Pastoor van Ars: Patroon van de Biechtvaders, en wie van de biechtvaders wordt zo als de Pastoor van Ars? Wie leert biechtvaders die weg van de pastoor van Ars te lopen en tot einde te brengen? Men weet niet meer dan een wonder als verklaard onverklaarbaar te betitelen! En dat terwijl men naar die Ene Volmaakte Christusverschijning kan gaan waar alles openbaar is!

   Het is goed dat de kerk leeg loopt omdat ze gebakken lucht verkopen: ze kunnen geen wonderen doen, geen Godsrechtspreken, geen Godsoordeel vellen en hebben geen macht om te binden en te ontbinden! Dan is je zout zoutloos geworden! En ze zoeken de fout niet eens bij hun zelf! Zo hard van hart blind zijn zij!
   De enige die nog in de kerk zitten zijn zij die men kan misleiden en blinden die zwijgend achterin zitten! En dat kan je ook zien want als er geen Vol-Profeten in de kerk zijn is de H.Geest in volheid ook niet te vinden! U kunt de wereld de schuld gegeven, de eerst schuldige zijn de herders! Konden ze eerst nog gebruikmaken van onwetendheid, nu worden ze deels met wetenschap afgewezen, en terecht! Dat gezwets met dat moet je blind geloven en geen groter geloof dan blind geloof! Het enige dat ze kunnen is met de Bijbel slaan en dreigen met excummunicatie en niet mogen ter H.Communie gaan! Ik kan er slecht mijn hoofd om schudden van verdriet: de Hoogste Communie is dat men zelf op het altaar gaat liggen en zichzelf als slachtoffer (voor de juiste zaak) aanbied en lijdend versterft! Maar nee die blinde orthodoxen met hun gebral: “Niks hoger dan hun leer, traditie en hun H.Mis, hun sacramenten! Precies die farizeeërs en schriftgeleerden die bij Christus komen met een op heterdaad betrapte overspelige! Onze Leer en Traditie zegt:…..

   Wee u onbeschoften! Die hun eigen blinde leer en traditie boven Die Ene Volmaakte Christusverschijning zetten, u zult allemaal lik op stuk krijgen, niet in deze wereld dan voor de poort van de Hemel als u niet voor die tijd in en omkeert!

   1. Henk Gadellaa,

    U gebruikt woorden die ik niet goed kan plaatsen. ‘Volmaakte Christusverschijning’, ‘Vol Profetisch’, ‘Getuigen’. Dus ik kan u lastig begrijpen.

    De insteek van mijn overweging had als basis-idee de tijd van het ontstaan van de kerk-gemeente in de tijd van Paulus dus, waar hij dan ook uitgebreid over schrijft. Hoe de leer daarna verder ontwikkeld is laat ik even buiten beschouwing. Wel zie ik de vruchten van die latere ontwikkeling, en daar schrijf ik dan wat over.

    Zo lees ik bijvoorbeeld zo-even op de computer dat er mensen zeer rijk geworden zijn aan de slavernij en daarna met dat vele geld complete landerijen, steden, kastelen opkochten in Nederland (en België waarschijnlijk ook), daarna werden ze opgenomen in de club (adel) en konden toen met vereende krachten hun geld en gekochte macht beschermen. Hoe de kerk hier bijvoorbeeld in stond weet ik niet, maar als zeer christelijk moreel verkoopbaar lijkt het me niet.
    Dat bepaalt ook voor een groot deel de geschiedenis van Nederland en België. Denk aan de VOC en de IOC. Schatten met geld daar mee gemaakt en dat bepaalt voor een groot gedeelte de wereld zoals die nu is. De adel, zoals men zichzelf noemt, regeert uiteraard ook nog als is het maar gedeeltelijk, maar dat weet ik niet.
    Slavernij bijvoorbeeld, is zó vreselijk; de hoogste vrijheid van de goed geschapen natuur wordt onvoorstelbaar vertrapt. Dáár gaat het om, lijkt mij. Men wordt de baas waarover men de baas niet mag zijn! De natuur wordt zo geperverteerd. Goed wordt slecht en andersom.

    De gruwel van de slavernij is een belangrijk onderdeel van de Schrift. Er is heel duidelijk te lezen welke mensen anderen slaaf zouden willen maken. Dat staat er niet voor niets.

    Maar ja. Het boek is eigenlijk ook niet geschreven om door het volk te worden gelezen. Dus waar hebben we het wat dat betreft eigenlijk over? Pas toen Luther het vermeende onrecht (zonde afkopen) aan de kaak stelde kwam er een beweging om ook het volk mee te laten lezen. (En dat is dus eigenlijk niet de bedoeling. Gewone mensen kunnen het vaak niet begrijpen. Er staan bijvoorbeeld ook codes in. Bomen stellen soms mensen voor, bijvoorbeeld. Maar je moet er ook de hersens, de tijd en dergelijke voor hebben.)

    Maar ja. Zo gaat het. We zullen ermee moeten leren leven.

 30. Beste Raphael,
  “U gebruikt woorden die ik niet goed kan plaatsen. ‘Volmaakte Christusverschijning’, ‘Vol Profetisch’, ‘Getuigen’. Dus ik kan u lastig begrijpen.”

  ik begrijp dat het lastig is omdat het niet een normaal in de Kerk Leer wordt geduid. U zou kunnen begrijpen dat mensen oordelen vellen met consequenties , bv Mozes en 10 plagen over de Farao en Egypte. Is dat een Volmaakt Godsoordeel geweest of niet en als dat zo is hoe kan een mens van vlees en bloed en met erfzonde verwekt dan zo’n Godsoordeel uitspreken met Goddelijke consequenties?
  omdat te begrijpen moet u weten wie diegenen waren die in de Tuin van eden waren, de werkelijke oorsprong van de mens! u moet weten waarom er een Tuin van Eden kwam en u moet weten of een mens gedurende diens leven terug kan keren in de Tuin van eden voor dat Christus de ban op de Hemel ophief! U moet ook weten welke gevolgen de zondevallen in de Tuin van Eden gaven en u moet weten hoe een menselijke werking gevolgen hebben op het kind dat verwekt wordt!

  Ik spreek over “zaken”(onderwerpen) waar de christelijke totaal geen weet of diep verborgen in hun Bibliotheek houden als mogelijk laster/ketterij)

  Als een mens nooit Godgelijk Godgelijk Wetend kan Oordelen is elk oordeel deels/geheel krom: elke christelijke leer en traditie! Dus ook het oordeel dat Mozes velde over de Farao en egypte is geen Volmaakt Gods oordeel en deels Hokus pokus! Daar moet u eens over nadenken! Dat moet u eens tegen blinde orthodoxen zeggen want ze trappen hun eigen leer en traditie omver! Want die beweren: geen groter geloof dan blind geloof, geen mens kan Godgelijk Oordelen zonder Heiliging! Als een mens Godgelijk Godgelijk Wetend, dus zonder Heiliging kan Oordelen dan is de vraag hoe en wanneer en in welke staat! en dan komen we terug op de Tuin van eden en wie daar in aanwezig waren voor de zondevallen! wie waren zij, hoe waren zij en in welke hoedanigheid en welke werken deden zij en waarom was er een Tuin van Eden!

  In de Bijbel staan een paar belangrijke verzen:
  1) JEZUS’ VERHOUDING TOT DE WET
  17 Denkt niet dat Ik gekomen ben om Wet en Profeten op te heffen; Ik ben niet gekomen om op te heffen, maar om de vervulling te brengen. 18 Want voorwaar, Ik zeg u: Eerder nog zullen hemel en aarde vergaan, dan dat een jota of haaltje vergaat uit de Wet, voordat alles geschied is. 19 Wie dus een van die voorschriften, zelfs het geringste, opheft en zo de mensen leert, zal de geringste geacht worden in het Rijk der hemelen, maar wie ze onderhoudt en leert zal groot geacht worden in het Rijk der hemelen. 20 Ik zeg u: Als uw gerechtigheid die van de schriftgeleerden en Farizeeën niet ver overtreft, zult gij zeker niet binnengaan in het Rijk der hemelen.(Math 5)

  2) HET VOORNAAMSTE GEBOD
  34 Toen nu de Farizeeën vernamen dat Hij de Sadduceeën de mond gesnoerd had, kwamen zij bijeen 35 en een van hen, een wetgeleerde, vroeg Hem om Hem op de proef te stellen: 36 “Meester, wat is het voornaamste gebod in de Wet?” 37 Hij antwoordde hem: “Gij zult de Heer uw God beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel en geheel uw verstand. 38 Dit is het voornaamste en eerste gebod. 39 Het tweede, daarmee gelijkwaardig: Gij zult uw naaste beminnen als uzelf. 40 Aan deze twee geboden hangt heel de Wet en de Profeten.”(Math 22)

  en Christus geeft daar in Joh 13 en 15 de echte invulling van:
  34 Een nieuw gebod geef Ik u: gij moet elkaar liefhebben, zoals Ik u heb liefgehad, zo moet ook gij elkaar liefhebben. 35 Hieruit zullen allen kunnen opmaken, dat gij mijn leerlingen zijt: als gij de liefde onder elkaar bewaart.” (John 13)

  en

  9 Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, zo heb ook Ik u liefgehad. Blijft in mijn liefde. 12 Dit is mijn gebod, dat gij elkaar liefhebt, zoals Ik u heb liefgehad.(John 15)

  Daar staat dat Christus wijst dan men zo hoort lief te hebben als God en Christus zelf deed en doet: Ongeheiligd Volmaakt Zonder Zonden God=Christus gelijk!

  en nu komt het pijnlijke: Geen leer in welke christelijke kerk leert dit want ze houden allemaal vast aan de leer dat de mens in de Tuin van eden geschapen is uit niet(s)(stof van de aarde) en dat God daar Diens adem in blies! zo’n “persoon is niet van oorsprong Godgelijk en daar God niet ander schept dan Volmaakt kan God die eerste scheppingsdaad ook niet verbeteren/verhogen tot Godgelijk!
  Hetgeen ik zeg schopt die hele leer van alle christelijke kerken omver! En ik kan het ook nog met Godsbewijs Openbaren. dat Openbaren kan als enige als de Maat van Barmhartigheid Vol is want dat wil de mens niet in en omkeren op er zelf naar opzoek te gaan! Dan zijn de rapen gaar en dan komt die mens in het Godsgericht te staan met diens eigen leer en dan krijgt die naar de Wet en Profeten omdat die beweert dat diens leer Profetisch is het loon van die leer!

  in de woestijn waar ik 4 jaar verbleef in vasten en bidden na de directe oproep van Christus te volgen, toen ik een wonder bij de Hemelpoort haalde, verkreeg ik De Weg naar het Godsgericht waar je Ene Volmaakte Christusverschijning kunt Zien! Dat is de makkelijkste manier omdat satan daar ook heen gaat en geen mens of demon, of eeuwig verdoemde zo slecht is dan Satan en daarmee een hoger Recht heeft om daar te mogen aanwezig zijn dan Satan! er zijn nog andere Rechten waar men van gebruik kan maken om daar makkelijker te komen! Elke mens en natuurling kan zo doen! Hetgeen je moet leren is levend voorbij de dood(Satan) te gaan en Heilig zonder zonden daar te Verblijven!

  Ik zeg niet dat het moeilijk is, ik zeg ook niet dat het makkelijk is, ik zeg: iedereen kan het!

  er zijn momenten dat ik daar ben en luister als het om “zaken”gaat waar ik antwoord op wil hebben! Denk dus niet dat ik heilig ben, ik weet een slimme manier om daar te kunnen komen! en ik weet hoe daar zo te kunnen verblijven! Die antwoorden die ik geef over de Tuin van Eden heb ik daarvandaan en kan de Daar ook zo Zien en Weten! zo zijn er andere “zaken” die ik Godgelijk Weet! het is echter zo dat je niet hoort in te mengen in de verdiensten van talenten van een ander. Dus til ik slechts een klein deel van de sluier op en hoop dat de ander zelf Die Weg gaat lopen en vele Talenten voor Christus verdient!

  Gedurende de Tijd dat ik kan waarschuwen en helpen wacht ik op de Twee Profeten! ik wens slechts de laatste plaats in de hemel, alles mag me afgenomen worden en ik wens geen volgelingen, noch eigen kerk! Dat interesseert me niet! Ik wens dat iedereen Die Ene Volmaakte Christusverschijning volgt, Ik wens dat iedereen Vol-Profetisch wordt, ik wens dat alle kerken hun verdomde eigenwijsheid afleggen en Vol-Eén Worden in Christus! Dat is de enige manier om de tijd van anti-christ levend door te komen want men mag niet kopen noch verkopen! hoe denkt u waar men eten kan verkrijgen? uit de Hemel zoals Mozes Manna verkreeg!
  En hoe meer er goede werken(uitboeten) er gedaan worden des te sneller komt de Dag des Oordeels en kan geen misdadiger ontsnappen en het mooiste zo zijn dat iedereen terug naar de Tuin van Eden gedurende het leven op aarde!

  Om kort te gaan: uw moeilijkheid ligt bij uw geloof in de scheppingsverhalen! Elk geloof geeft Recht en loon. Is het verkeerd krijgt u het loon van uw geloof en Recht! Dat is ook de reden waarom zielen geen vooruitgang of slechte vooruitgang maken omdat ze “zaken” blind geloven dat die waar zijn en niet waar zijn! Dat geeft Satan Recht om vooruitgang tegen te gaan en neemt hij u die af! Men weet niks van de Economie van de God omdat men God niet kent en niks snapt van De Wet en De Profeten! Er gaat er hier een een noveen bidden en het grote deel, waarschijnlijk alles van de opbrengst gaat verloren aan Satan want diens geloof is zo ziende blind dat er geen vooruitgang geboekt kan worden! daarom zeg ik: ga naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning en controleer uw Leer en Traditie!!!! Uw zeil en boot is zo vol gaten dat u boot niet vooruit komt en direct zinkt. Het is dat het aan de kade nog vast ligt en het dek boven water. het moment dat u sterft en er mee moet varen zinkt die boot al in de vertrekhaven die komt nooit aan waar die heen wilt!

  HET IS LOON NAAR WERKEN; DAN ZORG DAT UW LICHAAM, GEEST EN ZIEL SCHOON ZIJN EN UW WERKEN VOLMAAKT! dAT IS ZOALS CHRISTUS VRAAGT, EN JA ER KUNNEN BEPAALDE COMPROMISSEN GEHEILIGD WORDEN, NIET ALLE EN IN DE HEMEL OOK NIET MEER! DAN IS ER GEEN ANDERE DEUR DAN CHRISTUSGELIJK INTREDEN IN ALLES EN OVERAL!

 31. Er gaat er hier een een noveen bidden en het grote deel, waarschijnlijk alles van de opbrengst gaat verloren aan Satan want diens geloof is zo ziende blind dat er geen vooruitgang geboekt kan worden! daarom zeg ik: ga naar Die Ene

  hmmmm

  Faustina moest een portret maken van Jezus (schilderij)

  Op 22 februari 1931 verscheen Jezus dus aan zuster Faustina en Hij sprak tot haar: “Maak een schilderij van de voorstelling die u ziet, met …

  Volmaakte Christusverschijning

  Ik kan hier geen foto’s plaatsen

  1. @Edwin Vissers

   Men kan geen schilderij maken van Die Ene Volmaakte Christusverschijning want u maakt met verbeeld een schilderij van Geheel Volmaakt Onverbeeld, daar verbeeld deels onvolmaakt is schiet u te kort om Geheel Volmaakt Onverbeeld weer te geven! Faustina is niet verder geweest dan de 6e kamer van haar ziel, daar zijn nog verbeelde verschijningen. In de 7e kamer is alles Geheel Volmaakt Onverbeeld! U zwets weer eens uit uw nek en heeft geen verstand van Geheel Volmaakte Mystiek:

   4 dat hij werd weggerukt naar het paradijs en onzegbare woorden vernam, die geen mens mag uitspreken. (2Kor 12)

   Elke verschijning waar men wereldse woorden hoort is niet in Alles Volmaakt! Elk verschijning waar men wereldse beelden ziet is niet in Alles Volmaakt: Als men Christus als menspersoon ziet is die niet in alles Volmaakt! Wil men Christus Zien zoals Die In Alles Volmaakt Uit Ziet kan dit niet anders dan men Met Volmaakte Christusgelijke Ogen Kijkt! Dat kan op aarde als enige de 7e kamer van de ziel van hen die de zonde tegen de H.Geest hebben begaan en elke andere kamer van de ziel als die Geheel Volmaakt Onsluierd is!

   Zoals ik al schreef u zwets uit uw nek!

   1. aanvulling:

    Christus is niet mens als ons geworden, Christus heeft als Volmaakte Tuin van Edenling de mensverbeelding ontstaan door de zondeval, gedragen en uitgeboet! Daarom ziet de menselijke mens Christus als mens en man! in de Tuin van Eden is helemaal geen mannelijk en/of vrouwelijke vorm te vinden!! Dat kan je ook in de wereld zien want die verwekt als men in de wereld doet geeft de erfzonde van de Val in de Tuin van Eden door: de mens zoals die in de wereld is! Wil men een kind zonder zonden verwekken moet men daar heen gaan waar kwaad niet kan komen om diens gif in het kind te zaaien: De Tuin van Eden! een lichaam ban vlees en bloed kan de Tuin van eden niet in komen want materie in het heelal is deels kwaadaardig!

 32. Zoals ik al schreef u zwets uit uw nek!

  U moet weten dat ik van de 7 de kamer van de ziel uitgevonden is door de H. Theresia van Ávila

  u pleegt plagiaat

  booeeeee

  1. Henk heeft veel boeken gelezen en nu is hij de slimste mens van de hele wereld
   niemand is zo slim als hij (dat denkt hij)
   en altijd ons uitschelden dat wij dommer zijn dan hem

   hij heeft het over liefde maar waarom heeft hij dan geen geduld ?
   als hij zelf een gram liefde had dan had hij ook een gram geduld
   helaas, geen milligram, zelfs geen nanogram

    1. Misschien is hij een geslepen vos die alleen maar komt sarren. Maar hij heeft wel veel kennis. Maar hij heeft niets aan die kennis, dat lijkt me wel duidelijk.
     Maar indien Henk oprecht zou kunnen zijn dan nog is het een moeilijk probleem om hem zelfs maar aan te spreken.

     Ik wil wel helpen, maar hoe ? Hij begint onmiddellijk te schieten.
     Hij zal misschien eerst met zichzelf in het reine moeten komen, maar ja, hij acht zichzelf perfect, dan blijft de toestand hopeloos.

     1. eric-b-l

      u weet niks van perfect. had u geweten had u mij Gekend en dan had u geweten dat ik delen heb waar ik Perfect zonder zonden ben, niet zonder Christus, en dat ik delen heb waar ik nog daar moet zien te komen! ik Ken De weg er Heen, Ik Wil nog niet want ik wil geen heilige zijn omdat heiligen zwijgen en geketend zijn in de kerker van hun kerk en hun ziel aan het infuus van anderen ligt om hun zonden uit te boeten en uitgezogen worden! ik wacht tot de Godsmaat van Barmhartigheid vol is en geef iedereen de kans om de meeste talenten voor Christus en zichzelf te verdienen en wacht op mijn beurt want er zijn anderen die een hoger recht hebben dan ik! Is het zover dat ik aan de Beurt ben en de Maat van Barmhartigheid is vol dan heb ik mijn woord aan Christus gegeven dat ik zal Gaan! En dan wordt het van dik hout zaagt men planken zonder spanders: buigen of breken!! Dan kom ik met Het Godsgericht! Ik ben klaar met dat gezwets en gebral en geen goed onderzoek doen! Vooralsnog verdraag ik zoals Christus verdroeg en verdraagt en neem geen blad voor mijn mond!

   1. @eric-b-l

    ik heb helemaal niet veel boeken gelezen. Echte Wijsheid vindt je bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning! Salomon koos wijsheid en legde diens volk een zware last op en diens koninkrijk viel met zijn dood uiteen! Had die liefde gekozen had die alles gehad!
    Zo is met boeken ook men kan veel lezen en veel kennis hebben en geen boek kan zoveel hebben als Die Ene Volmaakte Christusverschijning! Wat heb je dan aan boeken?, Zelfs de Bijbel valt bijna in het niet t.o.v Die Verschijning! want wat heb je er aan als je Het Wit niet kan Lezen en Niet Christusgelijk weet lief te hebben? Je slaat elke plank krom en elke spijker mis!

    Christus zette een kind in het midden en hoeveel boeken heeft die gelezen? Dwazen, men leest veel en veracht een kind die nog niet kan lezen, terwijl Christus die hoger zet dan een vele apostelen. Eén wist er aan te voldoen, die zelf nog een kind was!

   2. @eric-b-l

    ik heb nog steeds geduld want het is nog de tijd van Barmhartigheid. ik neem geen blad voor mijn mond en zeker niet bij een die van alle kant uit diens gaten zwetst en totaal geen echte nederigheid kent en geen goed onderzoek doet!

    MEN HOORT TE BEGINNEN MET IEMAND SPREEKT DE VOLLE WAARHEID TOT HET TEGENDEEL IS BEWEZEN! ALS ENIGE EEN GODS OOGGETUIGE KAN EEN VOLMAAKT OORDEEL VELLEN! En zolang men daar nog is aangekomen is men deels/geheel blind t.a.v diens eigen weten en van een ander! dan kan men ook niet beweren zoals u doet!

    u weigert Die Ene Volmaakte Christusverschijning als Allerhoogste te beamen! DAT BETEKENT DAT U DE CHRISTUS IN DE HEMEL MINDER BELANGRIJK VINDT DAN UW ‘ÇHRISTUS'(LEER) OP AARDE DOOR DE KERK VAN BLINDEN GEDICTEERD!

    Vindt u het gek dat ik de vloer met u aanveeg? En dan heeft u het over eenvoud en nederig…..

    1. correctie:

     En zolang men daar nog is aangekomen is men deels/geheel blind t.a.v diens eigen weten en van een ander! dan kan men ook niet beweren zoals u doet!

     met zijn:

     En zolang men daar nog NIET is aangekomen is men deels/geheel blind t.a.v diens eigen weten en van een ander! Dan kan men ook niet beweren zoals u doet!

  2. Iemand die er zelf geweest is pleegt geen plagiaat! Zeker schreef H.Teresia van Avila er als eerste in de R.k.Kerk over en toch zijn er velen haar voor gegaan en zelfs verder geweest dan H.teresia van Avila: Henoch, Mozes, Elia end e ouders van die men de H.Maagd Maria noemt, die zijn er helemaal in teruggekeerd tijden hun leven, dat kan de H.Teresia van Avila niet van zichzelf beamen!
   En als Die ik genoemd heb voor haar verder zijn geweest als H.Teresia van avila hebben zij een hoger Recht dan haar en toch heeft zij ook geen plagiaat begaan, omdat zij er zelf is geweest! Zij schreef als Ooggetuige en ik Beaam haar als Ooggetuige!!
   Dat is andere koek dan plagiaat. U moet eens de echte definitie van plagiaat opzoeken!

  1. en Christus bleef niet in de Hemel en Christus bleef niet in diens ouderlijk huis, Christus bleef niet in de woestijn en Christus bleef niet in de Tempel en ook niet in een huis! Licht Christi hoort niet onder een korenmaat en een Kapel is ook een korenmaat als men daar als enige verblijft

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht