Over provinciale domeinen, monokini’s en baldadige “jongeren”

Nu de zomermaanden eraan zijn gekomen, duiken er opnieuw negatieve media-artikelen op over het wangedrag van “jongeren” in onze provinciale domeinen en kustgebieden. Velen van ons hebben waarschijnlijk gehoord over de manier waarop dagjestoeristen er door “jongeren” geplaagd worden en hoe dames in monokini zelfs modder over zich heen krijgen, ogenschijnlijk omdat allochtone jonge mannen het moeilijk hebben met vrouwelijk naakt. Critici, voornamelijk uit rechtse hoek, wijten dit gedrag aan “een tekort aan integratie” van deze “jongeren”. Sommigen suggereren zelfs dat de Westerse maatschappij niet zou mogen toegeven aan deze preutsheid en dat de publicatie van vrouwenborsten in de media “moet kunnen“. 

De vraag is, of het extreme ontbloten van het vrouwenlichaam wel zoveel vrijheid en emancipatie schept? Want bloot en seksualisering liggen nooit ver uit elkaar, zelfs in onze Westerse “alles kan, alles mag” maatschappij. Bovendien zijn vrouwen, die de “vrijheid” opeisen om topless te baden, niet noodzakelijk gediend met de aandacht, die ze trekken, vooral als deze komt van mannen die ze als onaantrekkelijk beschouwen. In zo’n geval mag de man “zien”, maar niet “kijken”.  De opgeëiste “vrijheid” van de ene leidt op deze manier naar een potentieel #metoo schandaal voor de andere. Daarnaast kan men zich de vraag stellen, of het lukraak publiceren van vrouwenborsten in onze kranten en (social media) sites wel een “beschavende”, emanciperende of integrerende werking heeft.   Het herleiden van vrouwen tot lichaamsdelen voor het visueel plezier van mannen, draagt immers niet bij tot meer respect tussen de geslachten. Het normaliseren van bloot en bijgevolg de vrije seksuele beschikbaarheid van de vrouw,  is trouwens niet kenmerkend voor de Westers-Christelijke cultuur. Wel is het kenmerkend voor een hedendaagse, decadente versie ervan; een samenleving waarvan het enige ideaal een bijna absolute tolerantie voor normloosheid geworden is.

Het is uiteraard niet mijn bedoeling om de extreme kledingregels voor vrouwen in de Islam te gaan verdedigen. Overdreven textiel kan een keurslijf worden, waarbij vrouwen niet alleen beperkt worden in hun bewegingsvrijheid, maar ook nog verantwoordelijk worden gesteld voor de lusten van mannen. Het is dan ook niet aan Islamitische mannen om topless dames te gaan “corrigeren”, alsof hun cultureel model een oplossing zou bieden voor Westerse “decadentie”.  Net zoals extreme ontbloting, duidt extreme versluiering op een verstoorde relatie tussen de geslachten, een weigering om verantwoordelijkheid op te nemen voor de eigen moraal en/of die af te schuiven op anderen. Het antwoord op deze problematiek ligt volgens mij buiten de extremen, al was het maar om de maatschappelijke vrede te vrijwaren. Ik denk dat we allemaal best verder kunnen zonder monokini’s of boerkini’s, en dat de overheid ondersteuning kan bieden door deze extremen en hun opdringerige zeloten uit de openbare ruimte te bannen. De polarisering die daardoor veroorzaakt wordt, kan enkel leiden tot onnodige spanningen tussen mannen en vrouwen, binnen of buiten hun bevolkingsgroep. Dat is geen enkel stukje textiel (of gebrek daaraan) waard.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

24 commentaren op “Over provinciale domeinen, monokini’s en baldadige “jongeren”

 1. Een verklaring

  In de vertaling van Genesis wordt de schepping van Eva als volgt omschreven: ‘Toen liet de Heer God de mens in een diepe slaap vallen; en terwijl hij sliep, nam Hij één van zijn ribben weg en sloot de plaats daarvan toe met vlees.’

  Die vertaling klopt niet

  Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat God een rib, een bot dat ontdaan is van iedere symboliek, zou kiezen en als dat zo was dan zouden mannen 1 rib minder moeten hebben dan vrouwen en dat is niet het geval.

  het Hebreeuwse woord in de beschrijving van het bot ‘de zijkant’ of ‘de flank’ betekende, maar ook de betekenis kon hebben van ‘paal’ of ‘kolom’, een soort van steunelement.

  het enige bot waaraan het de man tot op de dag van vandaag aan ontbreekt: het penisbot. Veel mannelijke zoogdieren, waaronder de chimpansee en de gorilla, beschikken over zo’n bot dat naar buiten schuift voor de copulatie.

  De tekst van Genesis zegt dat God ‘de plaats sloot’ na de operatieve verwijdering. Dan verwacht je een litteken. Maar het enige litteken op de menselijke romp is de navel. Die heeft Eva ook en ligt niet echt aan de zijkant. Er is echter een prachtig litteken langs het hele mannelijke voortplantingsorgaan, de in de mediaanlijn gelegen huidnaad (de raphe), de lijn onder de penis die verder loopt over de balzak en perineum.

  1. Vermoedelijk uit een protestantse bijbel.
   Maar men kan de bijbel beter niet te letterlijk nemen.
   Edwin, jij die zo opschept over “geestelijk gewekt te zijn”, doet niet de minste poging een diepere geestelijke betekenis te zoeken.
   M.a.w. je steekt de draak met de bijbel en met het christendom.
   Na zoveel jaren moet ik tot de conclusie komen dat je het moedwillig doet.

   1. Lieve Eric, ik ga niet over één nacht ijs ,maar onderzoek altijd de betekenis van worden

    https://www.creatov.nl › 2010 › 08 › bijbelstudie-met-strongs
    Bijbelstudie met Strongs – Creatov.nl
    Voor veel mensen die diepere Bijbelstudie hebben gedaan is de zogenaamde Strong’s Concordantie niet onbekend. Dr. James Strong (1822 – 1894) was hoogleraar exegese aan een theologische universiteit. Hij publiceerde zijn eerste editie van deze concordantie in 1890.

    de meeste katholieken kennen deze manier van onderzoeken niet ,laat staan dat ze gematria begrijpen.

    Openbaring 13:17-18 genoemd getal., Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid.

    en ik ben geen draak

 2. Je moet hem zo plakken ————https://www.creatov.nl › 2010 › 08 › bijbelstudie-met-strongs

  Anders werkt het niet ,

  1. Wouter van der Toorn schrijft in het Nederlands Dagblad (dagblad van orthodox-protestantse signatuur) en in Mnk Collective (zakenman). Van zichzelf zegt hij Oosters-orthodox te zijn.

   Edwin, je wil jezelf voorstellen als “geestelijk ontwaakt” en dan ga je te rade bij een modernistisch zakenman.

   Misschien is de heilige Familie van Nazareth je te min ?

   Er bestaat een goede elektronische concordantie over de Petrus Canisius bijbel maar die werkt spijtig genoeg alleen op een Microsoft computer met Windows XP,7,10 en misschien ook nog op Win 11.

 3. Wouter van der Toorn ,ik weet niets van deze man ,het ging mij om het gereedschap

  ik schrijf Strongs op mijn computer en dan het nr, bv met Fhizer

  STRONGS H660:
  Abbreviations
  † אֶפְעֶה noun [masculine] a kind of viper (Thes ‘a flando et sibilando;’ compare Arabic أَفْعًى viper, Ethiopic አፍዖት፡ id.); — א׳ Isaiah 30:6; Isaiah 59:5, לְשׁוֺן א׳ Job 20:16.

  Pfizer in Jewish Gematria equals: 660

  660. epheh

  Strong’s Concordance
  epheh: (a kind of) viper
  Original Word: אֶפְעֶה
  Part of Speech: Noun Masculine
  Transliteration: epheh
  Phonetic Spelling: (ef-eh’)
  Definition: (a kind of) viper
  Englishman’s Concordance
  Job 20:16
  HEB: תַּֽ֝הַרְגֵ֗הוּ לְשׁ֣וֹן אֶפְעֶֽה׃
  NAS: of cobras; The viper’s tongue
  KJV: of asps: the viper’s tongue
  INT: slays tongue the viper’s
  Isaiah 30:6
  HEB: וָלַ֣יִשׁ מֵהֶ֗ם אֶפְעֶה֙ וְשָׂרָ֣ף מְעוֹפֵ֔ף
  NAS: and lion, viper and flying
  KJV: and old lion, the viper and fiery
  INT: and lion where viper serpent and flying

  Isaiah 59:5
  HEB: וְהַזּוּרֶ֖ה תִּבָּקַ֥ע אֶפְעֶֽה׃
  NAS: And [from] that which is crushed a snake breaks forth.
  KJV: breaketh out into a viper.
  INT: is crushed breaks A snake

  3 Occurrences

  Holy Dragon in Jewish Gematria equals: 660:

  https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.2&permmsgid=msg-a:r3661658138670337962&th=17e6c298771e8161&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ8tuXlZLMgMuZJTXU_BU82a3gm_uV7ALe4oSSGe7mY1Wu7uA244La0JwHQrIn0qZvm2sctYj8k-MHNYlEkqqrO4C69LbakmDtPWgqUwUp4H6S90yI5cLNwaCgU&disp=emb&realattid=ii_ky2lwdyn0

  Vintage Pfizer Pharmaceuticals reclame asbak, met het oude drakenlogo!

  zo kom je alles te weten .

 4. https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r9035448299997630547&th=188f665b6129057b&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-jbYLsqBMTrIn7BQSbGEOpaewpd4EXpwaCzdfxb3iZJ1-7LpCBCk5KKJoJO7R-IMOmBksQPDx6c5_qJkC_Kxy1s8c9F1PrlY5LdJ0_J0c60syhFJncQJyTl_U&disp=emb&realattid=ii_ljchb11i0

  COVID-19 vaccinproducent AstraZeneca’s logo verbergt 666 in open zicht.

  Astralis: gerelateerd aan sterren.
  Senectus: zeer oud, seniliteit, slangenhuid afwerpen.
  Neco: om te doden.

  “ster-achtige oude seniel om te doden”. Wat zou dat kunnen betekenen?
  Mensen zijn gemaakt van sterrenstof en de ster van Gods schepping.
  Toch beschouwt kunstmatige intelligentie ons als seniel en wil ze de oude menselijke genetica doden.
  De “slangenhuid afwerpen” lijkt niet op zijn plaats, maar geeft een knipoog naar transhumanisme.

  Onze organische sterrezaad-genetica “seniel” noemen is satanische spot.
  Mensen willen transformeren in transhumanistische cyborgs is de verkrachting van Gods schepping, ook satanisch.

  CEO’s van de big pharma gifmengers:

  Johnson & Johnson: Alex Gorsky (Ashkenazi joods)
  AstraZeneca : Leif Johansson (Ashkenazi joods)
  Pfizer: Alber Bourla (Ashkenazi joods)
  Moderna: Stephane Bancel (Ashkenazi joods)
  Sputnik V: Gincburg (Ashkenazi joods)

  Geen grappen maken met mij !

  1. @ Edwin,
   Dat is voer voor theologische geleerden en academici. Veel te hoog voor een gewoon mens. De eerste eeuwen christenen hadden dat allemaal niet. Ze hadden het ook niet nodig. Wij ook niet. “Verneder u en God zal u verhogen.” Lees het Magnificat in Lucas 1 : God kijkt op de geringheid van zijn dienstmaagd. Zorg dus dat uw ziel als een geringe dienstmaagd van de Heer kan worden zodat het kleine eenvoudige Kindje in uw ziel kan geboren worden. Geen milligram geleerdheid is daarbij nodig, integendeel eenvoud en geringheid. Niets om groot over te doen. Wanneer het Kindje bij je op bezoek komt is het erg klein en verlangt bij je als bij een lief broertje te komen. Geen hoge geleerde woorden. Kinderliefde groeit niet en gedijt niet in geleerde boeken. Tijdverlies.

 5. Hosea 4:6 Hosea 4:6 NBG51 Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis. Omdat gij de kennis verworpen hebt, verwerp Ik u, dat gij geen priester meer voor Mij zult zijn; daar gij de wet van uw God vergeten hebt, zal ook Ik uw zonen vergeten.

  Efeziërs 5:13 maar als dat alles door het licht ontmaskerd wordt, komt het aan de dag; want al wat aan de dag komt is licht.

  Maar verder heb je helemaal gelijk Eric ,ik moet aan de slag mezelf te vernederen echt waar .

  1. Het volk verloor de basiskennis, de eerste beginselen van het christendom, de noodzaak God te erkennen en Hem trachten te gehoorzamen, zich inleven in “het Kruis als onze enige hoop”, de bemiddeling van Maria, het belang van echt berouw om onze zondigheid en ook over boete wordt nog slechts gelachen.

   De basiskennis is eenvoudige natuurkennis want Waarheid is de Natuur van het geestelijk leven. Te veel moderne priesters zijn geen priesters meer.

   In de film “The Russia House” (met Sean Connery en Michelle Pfeiffer) zegt een groot Russische geleerde : “Indien we van ons land houden moeten we het verraden om het te redden.” We moeten het (nieuwe) communisme verraden ook al kost dat ons fysieke leven om het geestelijk leven weer terug levenskansen te geven. Die wijze geleerde wordt dan ook vermoord want het nieuwe regime vernielt alles om ons heen. Eigenlijk vernielt het zichzelf. Maar zovelen beseffen het niet en gaan mee in de vernieling van hun eigen ziel.

   1. “The Russia House” ,ik ga hem morgen kijken ,en ik heb nog een film ontdekt die ik wil zien

    Noviciaat (2017) – IMDb Noviciaat: geregisseerd door Maggie Betts. Met Melissa Leo, Lisa Stewart, Alyssa Brindley, Chelsea Lopez. In het begin van de jaren zestig en tijdens het Tweede Vaticaans Concilie worstelt een jonge vrouw in opleiding tot non met geloofskwesties, de veranderende kerk en seksualiteit.

    Ik gebruik deze link en kijk alles gratis

    123moviesgo.su

    1. Nadeel van de meeste films : zelden of nooit wordt over God gesproken, en meestal op onbetrouwbare wijze.

 6. Heilige Veronica Giuliani

  https://youtu.be/ZnZ0hK-jLJI

  Op 15:25 bekijken halleluja

  extases, visioenen en stigmata , waar ze bijna haar hele leven onder leed. We kennen zijn prachtige spirituele traject door zijn autobiografie, een soort ‘dagboek’, dat hij begon te schrijven op 13 december 1693, toen hij 33 jaar oud was, op advies van zijn biechtvader. Het dagboek van Santa Verónica is niets meer dan een onvoltooid verslag van deugden, vervaldatums, martelaren en hemelse gunsten. Zijn leven speelt zich meer af in de hemel dan op aarde. De liefde die hij voor God heeft is zo groot dat hij alleen maar wil lijden om zijn immense liefde te danken en om te boeten voor de zonden van mensen.

  1. Edwin, je zendt ons naar creepy video’s om te kijken naar een slechte video-opname om griezelige suggesties te ondergaan. Wat is daarvan de bedoeling ? Ben je echt zo kwaadaardig ? Moeten we vrezen dat je door een vreemde geest misleid wordt ? Besef je wel goed wat je doet ?

   1. he ! wat krijgen we nou weer ,het Vaticaan heeft een hele afdeling die alles op paranormaal gebied onderzoekt ,

    Mattheüs 7, 13-14 “Gaat in door de enge poort,

    Als ik daar over ga schrijven dan gelooft niemand mij ,eng heeeeeel eng ,brrrrr

    De Heilige Veronica Giuliani (feestdag 9 juli) is één van de grootste Italiaanse mystici van de 18e eeuw. Ze is een heilige met de status van de H. Teresa van Avila of de H. Franciscus van Assisi. Ze was een ziel die vanaf haar vroege jeugd door God was uitgekozen om de hoogste mystieke genaden te bereiken, die ze in haar dagboek beschreef.

    Ze bewoog, er zijn een heleboel filmpjes waarbij beelden of ogen bewegen

    https://youtu.be/Io7ZH5Z1z10
    .

    1. Edwin, vanwege het gemak waarmee jij Mattheüs 7, 13-14 verkeerd gebuikt moet ik je terecht wijzen. Met datzelfde gemak ga je dan naar vreemde filmpjes kijken. Bijvoorbeeld hoe komt het dat vooral in de USA zoveel alien ufo’s gezien worden, dat is te verklaren uit het gebrek aan ZUIVERE geestelijke beleving van een erg verwaand volk dat moeiteloos door duistere geesten kan worden gemanipuleerd. Doordat de fysieke afstand tot een beeld of een vliegend voorwerp te groot is spelen duistere geesten met je ziel en induceren een of ander fantasie-beeld of beweging.

     Als kind moest ik ooit een nacht slapen in het bed van een altijd dronken oudere neef en tijdens de nacht zag ik in het schemerduister de lelijke kop van een duivel aan het voeteinde van het bed. Maar toen het licht werd was daar helemaal niets. Gelukkig is mijn neef op oudere leeftijd tot bezinning gekomen.

     Maar ik ken een oudere vrouw met een slecht karakter en achter haar huis op een akelig soort erf had zij tweemaal een ontmoeting met een lelijke alien die telkens star nauwelijks bewegend minutenlang voor haar stond en haar recht in de ogen keek. Zij heeft altijd angst wanneer haar zoon laat thuiskomt. Bidden doet zij nooit en zij ging indertijd met mij mee naar de mis omwille van mij totdat ik ook andere mensen meenam toen ik nog een auto had. Dat kon zij niet aan en daarna ging zij nooit meer mee. Zij gelooft niet werkelijk, slechts een soort duivelse hypocrisie.

     Edwin, het geloof moet een levendige en vooral ZUIVERE geestelijke basis hebben, zoniet wordt het een onzinnige leugen en krijgt men duivelse visioenen : het tegendeel van de heiligen die liefhebbende geestelijke Personen mogen ontmoeten in hemelse visioenen. Zij kunnen ook kleine wonderen zien maar niet van schijnbaar bewegende beelden, maar van zuivere spirituele gebeurtenissen, nooit opgemerkt door mensen die onvoldoende streven naar geestelijke ernst.

     Toen de grote Nikola Tesla indertijd verbod kreeg nog ‘wetenschappelijke’ dingen te volbrengen begon hij de natuur met andere ogen te bekijken en hij leefde zich in in de wondere wereld van de vogels om hem heen, een beetje zoals de heilige Franciscus van Assisi deed en ontdekte hoeveel ZUIVERE genegenheid in de natuur te vinden is. Zo eindigde het leven van Nikola Tesla gelukkig toch nog met ernstige dingen !

     1. Edwin, vanwege het gemak waarmee jij Mattheüs 7, 13-14 verkeerd gebuikt moet ik je terecht wijzen.

      Zo eindigde het leven van Nikola Tesla gelukkig toch nog met ernstige dingen !

      Waarom begin je over hem? , de aarde is geen wereldbol en draait niet in een nepruimte, dus Tesla miste duidelijk iets

      1. De vader van Tesla was een Servisch-Orthodoxe priester en de jonge Nikola gaf niet om geld en verkocht in geldnood zijn patenten, eigenlijk zijn rijkdom, te goedkoop aan zijn vriend de grote bedrijfsleider George Westinghouse die er schatrijk door werd.

       Dat zegt mij dat hij om een of andere reden zijn ware roeping gemist heeft.

       Om de zuivere genegenheid te vinden en te leren behartigen moet men alle wereldse dingen eigenlijk overboord gooien.
       Maar misschien heeft de duivel hem weten te misleiden in zijn jonge studententijd. Dat is heel goed mogelijk want in die tijd begon elektriciteit de wereld te veroveren.

       Ik ben er van overtuigd dat Tesla een zeer zware levensles leerde.

       Zuivere genegenheid kan men niet kopen. Men kan het gratis in de Schepping van God vinden zoals Franciscus van Assisi aantoonde.
       Het zit in de zeer kleine dingen, bijvoorbeeld de vogels. Probeer maar eens innige vriendschap te krijgen met de vogels in je omgeving. Die beestjes zijn daar zeer gevoelig voor. De grote maar goddeloze opportune zakenman Walt Disney beeldde dat uit in zijn beroemde tekenfilm “Snow White” (Sneeuw Wit). Het gaat erom dat je begrijpt hoe belangrijk het is dat de genegenheid altijd zuiver moet zijn. En wat het een mens kost om dat geestelijk fortuin te winnen.

       Ook goddeloze mensen hebben weet van het bestaan van sneeuw-witte zuivere zielen maar zij gebruiken de macht van de duivel om werelds profijt te halen uit onschuldige mensen door middel van hypnose. Misschien staan offerzielen ten dienste van goddeloze mensen om hen tot beter inzicht te brengen, om hen naar God te leiden ? Want dat is eigenlijk wat Jezus en Maria hier op aarde deden. En nog steeds doen. Vroeger kon men in katholieke lagere scholen afbeeldingen vinden van het Kindje Jezus met witte duiven op handen en schouders.

       1. Ik ben ongenadig door mijn rug gegaan en kan niet meer zitten ,dus ik ga even in retraite, misschien mag ik er op teug komen Eric .

 7. “Jongeren” is een synoniem geworden in de media om niet te moeten verhullen en te verzwijgen wat deze jongeren in feite zijn ” allochtoon islamcrapuul” die ons haten en al in veel pretparken en zwembaden terecht geweigerd worden, zelfs al in Nederland. Het is al ver gekomen.

 8. Racisme en aanzetten tot haat zijn in dit land wel degelijk verboden, Daniel Meuleman. Haatreacties zijn trouwens ook op dit forum verboden. Uw Vlaams Blok taal hoort op dit forum niet thuis!

  1. Dit is geen Vlaams Blok ( dat niet meer bestaat) taal Mr Ronald maar de taal van wat veel mensen zien en ervaren die in contact komen met die “jongeren” Maar daar kijkt de linkse meute in dit land van weg of mag dat niet meer gezegd worden?

   1. Het bewind probeert blanke westerlingen systematisch te doen verdwijnen door uitvoering van het Kalergi-plan; de westerse bevolking in de steden wordt nu vervangen door vreemde stammen, en van daaruit wordt de overname van land door die vreemden uitgebreid naar de meer landelijke gebieden.

    Blanken die zich ertegen verzetten worden geviseerd door wat in het Engels “gaslighting” genoemd wordt, waarbij de agressor en schuldige gepresenteerd wordt alsof hij slachtoffer is en degene die het onrecht lijdt alsof hij de aanvaller en de schuldige is. Het is een tactiek van marxistische subversie.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht