Vaticaan zwicht voor woke-kritiek op postzegel

Het Vaticaan heeft zich nog maar eens van zijn slechtste en lafste kant laten zien. Na de totale afgang van paus Bergoglio in de Oekraïense kwestie, nadat zijn vredesplan door de steeds driestere Zelensky op brutale wijze werd afgeschoten tijdens  een onderhoud in Rome, dat door tussenkomst van de Italiaanse Eerste minister Meloni geregeld was, is er nu ‘ de zaak van de postzegel’, die voor polemiek zorgt.

Ter gelegenheid van de komende Wereldjongerendagen in Lissabon, was door de Italiaanse kunstenaar Stefano Morri een kunstzinnige postzegel voorgesteld, waarop  paus Franciscus afgebeeld staat op de boeg van een schip, met achter zich een schare van veelkleurige jongeren, een symbool voor de richting, die hen voor de toekomst wordt voorgehouden.

Hij putte zijn inspiratie uit het beroemde monument ter ere van de ontdekkingsreizen, dat in Lissabon op de oevers van de Taag staat opgesteld. Het is een karveel, met op de boeg Hendrik de Zeevaarder, algemeen aanzien als het genie achter de grote Portugese maritieme bloei van Portugal, en samen met hem ook andere grote figuren uit de Portugese maritieme saga. Het monument werd in 1960 gebouwd, tijdens het bewind van de toenmalige Eerste minister Antonio Salazar, om de dood van de Infant en het begin van de Portugese ontdekkingen, vijf eeuwen eerder, te herdenken, alsook de komst van de Portugezen in Brazilië in 1500, het jaar waarin er voor het eerst het Evangelie verkondigd werd. Een kopie van het monument staat trouwens in Sao Paulo, in Brazilië.

Voor de woke-apostelen binnen en buiten de Kerk, was dat voldoende om het gekende huilconcert te lanceren op alle sociale media, om de postzegel met alle zonden van Israël te gaan overladen. De afbeelding zou “het kolonialisme verheerlijken”, het was ” het symbool van het fascisme, het klerikalisme, het meest verderfelijke katholicisme”...u kent deze schimpwoordjes wel, waarmee de progressieve meute denkt iedereen te kunnen intimideren. Nu het deuntje afgezaagd is en dikwijls het tegengestelde resultaat heeft, dacht men dat het Vaticaan voor deze intimidatie niet zou buigen.

Helaas, binnen de Kerk werden snel enkele meelopers gevonden, zoals de Portugese bisschop Carlos Moreira Azevedo, afgevaardigde van het pauselijk comité voor de historische wetenschappen, die vond dat de zegel van ‘ een zeer slechte smaak’ getuigde. Hij voegde er aan toe dat paus Franciscus zich zeker niet vereenzelfdigde met deze ‘nationalistische’ afbeelding, omdat het ‘botste ‘ met de idee van universele broederschap…, wat leugenachtig en volledig uit zijn verband gerukt is!

Weer een conflict meer, weer een controverse in deze al zeer verzwakte Katholieke Kerk. Wie heel alert reageerde, was Rosa Pedrosa Lima, woordvoerster van de Stichting WJD Lissabon 2023. Zij deed wat het Vaticaan had moeten doen. Zij legde gewoon uit aan het persagentschap Lusa dat de postzegel bedoeld was als promotie van de Wereldjongerendagen en een allegorie voorstelde van het schip van Sint-Petrus, met de paus die de jongeren leidde naar een nieuw tijdperk. Wie de mooie afbeelding op de zegel bekijkt, kan niets anders dan dit volmondig beamen.

De postzegel is juist één dag in omloop geweest. Het Vaticaan is gezwicht voor de woke-chantage en heeft aangekondigd dat een nieuwe zegel in de maak was en de vorige werd ingetrokken. Arme Kerk!

 

 

 

Auteur:Veroon ter Zee

7 commentaren op “Vaticaan zwicht voor woke-kritiek op postzegel

 1. Waarom gaat u niet in op het onderhoud met Zelenski? Dat is toch belangrijker dan over een postzegel schrijven!
  Hij verbood de paus te bemiddelen. Hij droeg weer de khakishirt met de drietand (stilering van Baphomet-kopje?) en gaf een icoon van de Moeder Gods en Kind met een zwart gat i.p.v. het kind. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=j3xPBb6nBH4

 2. heer Derks

  https://worriedmum.blog › 2022 › 03 › 22 › zelensky-groen
  Zelensky – Groen – Bezorgde moeder
  22 mrt 2022Rabinovich’ verwijzing naar de kleur groen is een woordspeling op Zelensky’s naam, die is geworteld in zeleny – het Russische en Oekraïense woord voor groen. Op dat moment begon Rabinovich wild te gebaren in de richting van de verzamelde Oekraïense parlementariërs en hen theatraal te bedreigen: “En jullie zullen allemaal sterven!

  Het is echt een fantastische link ,je ziet altijd dat het farao’s zijn .

 3. Op de twitter van “VB_VlaParl” werd op 24 mei 2023 het volgende van Sam van Rooy gepost:

  “Aan haar eigen stad Genk gaf minister Demir een subsidie van €60.000 om o.a. een gebrek aan groen en ‘illegale tuinpaadjes’ op te sporen. Wie wordt betrapt riskeert een gerechtelijke procedure en een boete. De orwelliaanse Big Brother-regering anno 2023.”

  Een paus die zijn apostolische plicht zou doen zou zijn stem verheffen tegen de gevaarlijke zotten die de westerse ariërs geheel tot eigendomloze slaven van duister Juda willen maken in plaats van zich bezig te houden met postzegels.

 4. De bedoeling van de kinderen van Jehudah met hun rassenmarxisme is niet een verdedigen van Chamieten tegen oppressie maar het verspreiden van anti-aryanisme om de Arya, ariërs, in het westen te ontmoedigen en hun weerstand af te breken opdat zij zich laten neermaaien door hen zonder verzet. De mongolenwereld, met Zelensky, Putin en Xi Jinping als instrumenten, wordt ook gehanteerd ter afbraak der westervolkeren in Europa. De kinderen van Jehudah noemen West-Europa “Edom” en zeggen dat hun valse messias niet wordt gekroond voordat het vernietigd is.

  Dat is de onderliggende psychologische oorlog achter media-praat zoals het postzegel-relleke; ook de fictie wordt onder handen genomen in die context en de vijand wil niks blank houden, zoals de recente publicatie van een kaart (van een kaartspel) met een negroïde Aragorn terwijl het fenotype van Númenoriaanse koningen zoals Aragorn duidelijk beschreven werd door J. R. R. Tolkien als wat we Noord-Europees noemen. Tolkien bedoelde dan ook een fictieve prehistorie voor West-Europa te schrijven, waar zijn Eriador en Gondor gelegen zijn in zijn verhalen. In het Legendarium hoort de Engelsman Aelfwine (dezelfde naam als Elendil in het Sindarijns) in latere tijden immers verhalen over het eiland van sint Brendanus en vindt hij Tol Eressëa waar de Eldar nog wonen en waar hij van hen de loor hoort over het Eerste Tijdperk. Tolkien schreef voor Noord-Europeanen. Door de blanke personages negroïde proberen te maken wil de vijand blanken mentaal breken met de boodschap: “Er mag niks bestaan wat blank is; ge moet uitgewist worden.”

  1. Eigenlijk is het niet onveiliger dan vroeger. Reeds in de vroege jaren vijftig in de kleuterschool geleid door nonnen kon je dagelijks gepest worden door harteloze bengels. Het leven op aarde is nu eenmaal zo. Het betert niet met de jaren. De technocratie verschaft onbeperkte middelen tot dwalen van alle zielen. Belangrijk is dat tijdig in te zien en de blik naar boven gericht te houden. De agressie van rijke beschavingen keert zich altijd weer tegen hen zelf. Voor wie over ’talenten’ beschikt gaan vele deuren open en daar begint telkens de hypocrisie en dat leidt meestal naar geestelijke leegte. Iemand als Linus Torvalds mag dan in veel opzichten de tegenpool zijn van Bill Gates en Steve Jobs, hij leeft eigenlijk alleen voor zijn persoonlijk succes van zijn Linux-computersysteem als een soort rechtvaardig-strenge techno-monnik met autoriteit. Eigenlijk kan men hem vergelijken met ‘King’ Elvis Presley die enkel leefde om applaus te vergaren. Zonder radio en TV was Elvis een dorpse zanger gebleven.

   Maar in eenvoudiger tijden was het leven voor velen eigenlijk net zo meedogenloos en harteloos, zoals Stijn Streuvels dat beschrijft. Veiligheid is enkel zichtbaar voor wie naar boven blijft kijken. Men kan niemand verbieden het geestelijke te ervaren. Het is een smal bergpaadje, soms nauwelijks zichtbaar en overal stekeldoornstruiken maar het leidt naar boven. Het leven aan de rand van het grote Babylon is niet minder pijnlijk maar altijd hoopvol. Niemand hoeft de hoop op te geven want wie naar God verlangt krijgt een andere soort rijkdom. Een rijkdom dat het Magnificat van Maria begrijpelijk maakt. Babylon ligt in een duister dal, zogezegd aan de voet van Jeruzalem. Maar zelfs Jeruzalem en Rome werden duister. Waarom dan blijven vertoeven aan de rand van de dood ?
   Altijd zijn we omringd door Hoge Bergen. Dus zijn we veilig. (wie het wil beseffen).

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht