Einde van het christelijk tijdperk in Schotland

Het is niet meer of niet minder het einde van het christelijk tijdperk in Schotland en een symbolische overwinning voor de islam.

De nieuwe schotse Eerste minister, Humza Youssef, is zijn eerste dag in Bute House, de officiële residentie van de schotse Eerste ministers, begonnen met het bidden van het islamitische gebed van de overwinning. Dit gebed, dat gebeiteld staat in de officiële geschiedenis van de islam, werd door Mohammed uitgesproken na de inname van Mekka, door de kalief Omar in Jeruzalem en door sultan Mehmet Fatih na de verovering van Constantinopel.

Op een foto, ziet men hem bidden, omringd door enkel mannen, wat bij onze agressieve woke neo-feministen blijkbaar geen enkele vraag doet rijzen. In onze decadente democratieën zijn sommigen blijkbaar onaantastbaar…, zeker wanneer zij uit andere, soms vijandige culturen stammen.

Humza Youssef, de nieuwe Eerste minister, is de zoon van een Pakistaanse vader en van een Indiase moeder, geboren in Kenya. Hij begon zijn carrière als vertrouweling van Bashir Ahmad, het eerste lid van het schotse parlement om de eed af te leggen in het Urdu en in traditionele Pakistaanse klederdracht.

Het is zoals met de islamitische hoofddoek. Eens men dit uit zwakheid en een verkeerd begrepen ’tolerantie’ als normaal gaat beschouwen, terwijl het eigenlijk culturele en godsdienstige strijdwapens zijn, is men verloren. In Brussel wil men nu een speciale feestverlichting aanbrengen ter gelegenheid van de ramadan. Naar  de christelijke feesten Kerstmis en Pasen daarentegen mag nog nauwelijks verwezen worden.

Humza Youssef leunt nauw aan bij de moslimbroeders en staat bij Katar in een goed daglicht. De islamisering van Europa en zijn omvolking vorderen in sneltreinvaart.

Deze historische  gebeurtenis doet vragen oprijzen over de institutionele rol van de christelijke godsdienst in het Verenigd Koninkrijk, temeer daar de nieuwe koning, Karel III reeds lang de wens uitdrukt om “verdediger van de geloofsovertuigingen” te worden in plaats van “verdediger van het geloof”, wanneer hij op de troon zal komen als hoofd van de anglicaanse Kerk.

Intussen brokkelt de cement van het christelijke Westen steeds verder af. De katholieke Kerk heeft alle strijdvaardigheid verloren en koestert zich in een twijfelachtige ‘inclusiviteit’, die haar elke dag van haar goddelijke boodschap verwijdert, met een paus die de trouwe gelovigen vervolgt en de afvalligen die hem naar de mond spreken, beloont met machtsfuncties.

 

Auteur:Veroon ter Zee

1 commentaar op “Einde van het christelijk tijdperk in Schotland

  1. Waarom schrijven jullie niet over de vervolging van de orthodoxe kerk van het patriarchaat Moskou in Kiyiv en meer bepaald het wereldbekende Lavra klooster ? Ontstaan in de elfde eeuw, werelderfgoed, continuïteit tot nu zelfs tijdens de Tartaarse periode. De speciale politie SBU die de abt arrest oplegt en een enkelband omdoet (31 maart). Dat onze Westerse landen daar niet op reageren, toont de afgang van het christendom hier. Een moslim premier in Schotland dat is in vergelijking daarmee een banaliteit.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht