Over oorlog, misbruik van Christelijke waarden en de gebroken wil van het Europese volk

We leven sinds de uitbraak van Covid 19 in een soort perverse pseudo-realiteit, waar vrijheidsberoving moet doorgaan voor veiligheid, klimaatpropaganda voor milieubescherming, open grenzen voor liefdadigheid, energiearmoede voor patriottisme en oorlog voor bescherming van de democratie. Als laatste stunt, zullen er nu vanuit o.a. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland moderne tanks naar Oekraïne worden gestuurd, wat neerkomt op een verdere escalatie van een wereldoorlog die zichzelf niet erkent.

Opvallend hierbij is dat er geen noemenswaardige oppositie tegen de Westerse inmenging in het Oekraïense conflict te bekennen is. De reden is, dat de wil van het Europese volk gebroken werd door het misbruik van haar Christelijke geïnspireerde Europese culturele waarden, zoals o.a. solidariteit, naastenliefde en schuldbesef. Onze “solidariteit” voor allerlei kunstmatige belangen en “beschermde” groepen (bijv Covid, klimaat en massamigratie) wordt al langer via propaganda afgedwongen, zelfs indien dit ons op de meest grove manieren benadeelt. Het recentste voorbeeld van opgedrongen solidariteit is “onze” steun aan het corrupte Oekraïense regime, dat heel goed wist waar het mee bezig was toen de Russen binnenvielen.  Wanneer we niet akkoord gaan met een Westerse inmenging in dit conflict, worden we als Poetin fans bestempeld, wat eigenlijk neerkomt op stigmatisering en het aanpraten van schuldgevoelens, de Achilles hiel bij uitstek van de Christelijke cultuur.

Lof der zotheid

Het resultaat is dat onze maatschappij vandaag op een soort carnaval begint te lijken. We zwijgen massaal en dansen in onze clownspakken en -maskers, compleet met plastieken glimlach, allemaal mee met de stoet, om te vergeten dat we machteloos zijn in het afremmen van de onvermijdelijke aanloop naar een steeds concreter wordende wereldcatastrofe. Want dat is het onvermijdelijke resultaat van de economische en militaire experimenten, waar onze elite tegenwoordig mee bezig is. Indien er niet gestopt wordt met de escalatie van de proxy-oorlog met de Russen, ten koste van onze eigen belangen, dan zullen er onvermijdelijk harde tijden aanbreken. In het ergste geval leidt dit tot een open Derde Wereldoorlog en dan gaan we er allemaal aan. 

Vredesgesprekken vs het “nieuwe normaal”

Tijd daarom om over de daken te schreeuwen, dat de Oekraïense oorlog niet in onze naam wordt gevoerd. Tijd om vredesgesprekken te eisen. Wij hoeven als burgers helemaal geen figuranten zijn in het perverse videospel van onze elite, wiens belangen helemaal niet overeenstemmen met deze van de gewone burger, of hij/zij nu in Oekraïne of West-Europa woont. Eigenlijk hoeven we deze elite en haar waanzinnige doelstellingen helemaal niet te tolereren. Weg met deze “reptielen”, deze parasieten, kortom, dit profitariaat op hoog niveau, dat vooral geld wil schudden uit de angst en het leed van anderen! Wij hoeven helemaal niet mee te doen aan het “nieuwe normaal”, dat men ons via allerlei wegen wil opdringen. Oorlog, en oorlogsstoken in het bijzonder, is helemaal niet “normaal” en zou het nooit mogen zijn. En ja, het is helemaal terecht, om over het “nieuwe normaal” verontwaardigd te zijn. 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

5 commentaren op “Over oorlog, misbruik van Christelijke waarden en de gebroken wil van het Europese volk

 1. Goed zo, Katharina! Helemaal mee eens.
  Fijn om hier deze zuivere taal te lezen. Dank jou.

  Laat die ‘elite’ maar gaar smoren in hun eigen vet. Het is zonde om daar teveel energie aan te besteden. Beter is het om positief te blijven. Want, we weten uit het verhaal van Job dat de mens verzocht kan worden. En die bezoeking is er nu.
  (En laten we om te beginnen elkander hier de maat niet zo nemen, zeg ik tegen sommige anderen hier.)

  Verraad is erger dan de dood, las ik laatst.
  “Het verraden van de mens, dat is het schenden van trouw, is bijna erger dan de dood van iemand. De dood vernietigt alleen de toekomst, maar verraad doodt ook het verleden.”

  Want ik zie dat de mensheid verraden wordt.

  1. Ja inderdaad een zeer goed artikel van mevr. Katharina Gabriels.
   Samengevat zou ik de huidige realiteit opvatten als dat we “in een leugen leven”, iets wordt ons in Europa voorgelogen alszijnde het waarachtig is… we weten ook van wie de leugen komt, wie de mensheid per se wil bedriegen en in de afgrond drukken.
   Zolang we deze leugen in Europa niet zien denken we met z’n allen aan de goede kant van de geschiedenis te staan, wellicht geldt dit ook voor wie aan de top in fuctie van het Europees Parlement staat… zonder het misschien te beseffen dient men het Beest met meerdere koppen, de auteur van een nieuw soort Evangelie in ons Europa om zoveel mogelijk zielen te beïnvloeden.
   Velen ‘kijken’ maar ‘zien’ het niet.

 2. Als de mensheid “verraden” wordt dan zal het met een (verblindende) Leugen zijn.
  Ja dat klopt, we bevinden ons al in deze Leugen, in een soort “slaap-modus”.
  Dit moet het werk zijn van een boven-intellectueel-maar afschuwelijk-lelijk-wezen.

 3. Pascal Najadi in de Daily News Egypt: “Indien het Westen en Rusland niet tot een onderhandeld vredesbestand komen, zal dat leiden tot een schijnoverwinning van één van beide kanten, maar in feite leiden tot een nucleaire patstelling en/of nucleaire oorlog, met alle ongewenste gevolgen vandien, wellicht voor de gehele wereld.”

  Hier de link naar het artikel:

  https://dailynewsegypt.com/2022/10/19/opinion-either-side-wins-global-destruction-is-guaranteed/

 4. De VS heeft torenhoge staatsschulden. Van die schulden kunnen ze maar op één manier van afkomen: met oorlogvoeren. Het liefst voeren de Amerikanen oorlog op ándermans terrein, in DIT geval op het terrein van Europa.
  Om preciezer te zijn: de VS rommelt Europa naar een wereldoorlog. En straks hopen de Amerikanen dat ze ons kunnen komen ‘redden’.
  Als dank verwachten zij, dat Europa hen van hun staatsschulden afhelpt.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht