Video: Wat hebben Klaus Schwab, Paus Franciscus en Helder Camara met elkaar gemeen?

Velen onder onze lezers zijn al vertrouwd met de “Great Reset” van Klaus Schwab (World Economic Forum). Maar wat is het verband tussen het gedachtengoed van de “Great Reset” en Paus Franciscus?  In een video van de Katholieke media-organisatie “Remnant”, legt Michael Matt ons uit wat de links zijn tussen:

 • de “Great Reset” (Wereld Economisch Forum)
 • Paus Franciscus
 • Vaticaan II
 • Het mysterieuze “catacomben-pact”, getekend door 40 Latijns-Amerikaanse bisschoppen o p het einde van het tweede Vaticaans Concilie.
 • De link tussen de “Kerk van armen” en Klaus Schwab’s “Je zal niets meer bezitten en je zal gelukkig zijn.”
 • De bevrijdingstheologie
 • De “nieuwe” seksuele moraal
 • Dom Helder Camara en zijn relatie tot Klaus Schwab
 • De afbraak van traditionele religieuze en traditionele waarden. 

Een boeiende uiteenzetting, die eens te meer toont, dat geen enkele maatschappelijke ontwikkeling uit het luchtledige ontstaat en dat ook de Katholieke Kerk misbruikt kan worden om bepaalde geopolitieke doelstellingen te halen. Toch eindigde Michael Matt met de positieve boodschap, dat men het goede het uiteindelijk zal halen.

Bekijk de video op Remnant TV of Youtube

 

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

2 commentaren op “Video: Wat hebben Klaus Schwab, Paus Franciscus en Helder Camara met elkaar gemeen?

 1. Dit filmpje van Remnant komt uit de radficaal-katholiek ractionaire hoek Het Southern Poverty Law Centre heeft The Remnant and the Remnant Press bestempeld als ‘ haatgroepen “

  1. @ Magda,
   u bent dus niet blank en u haat iedereen die een andere huidskleur heeft dan uzelf, tenzij u blank bent en uzelf haat.
   Misschien beseft u niet dat het SPLC anti-christelijk is ondanks het beweert alle religies te steunen, u bent dus liberaal socialistisch? Typisch Amerikaans ‘Democratisch’ met hatelijke afkeer voor die ene Oorspronkelijke Tijdeloze Traditionele Apostolische Rooms Katholieke Kerk.

   God laat kinderen geboren worden zonder hen bij voorbaat te veroordelen, bij alle vrouwen die beweren lief te hebben zelfs indien zij geen kinderen wensen en daardoor hun persoonlijke liefde tegenspreken zodat hun liefde slechts eigenliefde is. Eigenliefde is onchristelijk.

   Wat is dan uw punt?
   Trouwens, Jezus was blank zoals alle Joden indertijd.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht