Over non-binaire Assepoester films, regenboog-ontbijtgranen en andere opdringerige propaganda

Tegenwoordig kan je geen TV of video streaming dienst meer bekijken zonder in contact te komen met holebi personages en elementen. Allemaal in naam van de sacrosancte tolerantie, waarover de Westerse burger schijnbaar te weinig beschikt. In haar alomtegenwoordigheid en opdringerigheid, kent de holebi-propaganda geen grenzen of subtiliteit meer. Waar je ook kijkt, vind je wel informatie over een problematiek die je zogezegd moet tolereren, ook al ben je hier helemaal niet mee bezig. 

Assepoester met non-binaire peetmoeder

Zelfs onze kinderen ontlopen de opdringerige propaganda niet. Daarvan getuigt  o.a. de nieuw aangekondigde Assepoester film van Sony, compleet met non-binaire peetmoeder, vertolkt door homo-acteur Billy Porter. Porter werd bekend, toen hij een rol speelde in de TV-serie “Pose” over het leven van Afro-Amerikaanse en Latino travestieten in de jaren ’80, compleet met anti-Katholieke elementen, zoals bijvoorbeeld kritiek op de anti-condoom campagnes uit die tijd. Geen verheerlijking van de gay levensstijl zonder af en toe een partijtje “Catholic bashing”.

Je geslacht uitkiezen op een doos ontbijtgranen

Voor de holebi propagandisten zijn film en tv echter te beperkend om hun boodschap te verspreiden. Naar aanleiding van de Gay Pride Month in juni, zullen Amerikaanse kinderen onder andere ook via hun dozen ontbijtgranen van Kellogg’s kunnen meegenieten van de holebi vreugde met regenbooggranen, glitter en hartjes. Wat wil een kleuter nog meer? Tenzij misschien verdere info op zijn/haar/x Kellogg’s verpakking over welke voornaamwoorden hij/zij/x allemaal voor hem/haar/x-zelf kan kiezen: he/him, she/her of het non-binaire they/them. Want, als je holebi propagandisten moet geloven, is je geslacht niet iets waar je mee geboren wordt, maar een subjectieve ervaring. Vandaag ben je een meisje, morgen een jongen, en overmorgen….hmmm…. misschien iets anders. Het maakt allemaal niet uit, zolang je maar gelukkig bent…of niet. Zo geraken kinderen steeds verder beïnvloed door een wereldbeeld waar niets vast staat, of het nu gaat om het huwelijk van hun ouders, hun eigen toekomst of zelfs hun meest intieme identiteit. Dit wordt ongetwijfeld een zware kluif voor de psychologen van de toekomst. 

Holebi-propaganda: een uitstervend verhaal?

Men kan zich trouwens afvragen of deze holebi-campagnes wel werken, behalve misschien bij kwetsbare kinderen of jongeren die twijfelen over hun gender-identiteit. Dit is op zich al een bedroevend gegeven. Bij een andere groep wordt het progressieve gezeur al even ongewenst als een lastige deur-aan-deur verkoper. Laten we niet vergeten, dat onze bevolking almaar multicultureler wordt. Een groot deel van onze “nieuwe Belgen”, die uit traditionele, patriarchale culturen komen,  hebben geen boodschap aan “Westerse decadentie”. Hoe kan je trouwens verwachten dat ze zich integreren, wanneer de Westerse gastcultuur maar weinig respect inspireert? 

Ongeacht onze etnisch-culturele achtergrond, blijft een gezonde hetero-bevolking echter belangrijk voor onze toekomst. Jammer genoeg geraakt de hetero-normaliteit in onze cultuur almaar verder gemarginaliseerd. Opkomen voor traditionele heteroseksuele huwelijken en dito familiale waarden wordt vreemd genoeg steeds vaker geassocieerd met “extreem-rechtse” ideologieën. “Extreem-rechts” wordt op deze manier een vergaarbak voor alles wat niet past in de links-progressieve toekomstvisie, die ons wordt opgedrongen.  Een zorgwekkende evolutie. Misschien is ook dit een sensibiliseringscampagne waard?

  

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

23 commentaren op “Over non-binaire Assepoester films, regenboog-ontbijtgranen en andere opdringerige propaganda

 1. Het verhaal over Billy Porter klopt niet. Hij speelt de fee en niet de stiefmoeder. Weliswaar genderless maar toch..Leuk dat Gabriels vindt dat kinderen beinvloedt worden door media en omgeving. Maar hoe vindt Gabriels het dat kinderen op de dag of de dag na de geboorte werden gedoopt? En dat ze communie moeten doen etc.. Wij als kind hadden geen keus en wisten niet dat het anders kon… Maar dat is uiteraard geen beinvloeding maar een gezonde opvoeding….Het is hypocriet om nu commentaar te geven terwijl de kerk al jaren niet anders gedaan heeft dan beinvloeden van kinderen en hun ouders…

  1. Sinds wanneer is een peetmoeder een stiefmoeder? De fee is wel degelijk de peetmoeder (of meter) van Assepoester.

   Uw krokodillentranen over uw Katholieke opvoeding zijn weinig origineel en helemaal niet vergelijkbaar met de problemen van vandaag. Men kan altijd van religie veranderen, indien men dat wenst. De gevolgen van een aangeprate hormonale behandeling of chirurgische geslachtsverandering zijn permanent.

   1. eens gedoopt blijft gedoopt. Een volledige uitschrijving uit de katholieke kerk is onmogelijk.

    Een aangeprate hormonale behandeling. Hoezo aangepraat? Mensen vinden altijd zelf nog de weg naar deskundigen met hun problemen. En het is heel erg goed dat duidelijk wordt gemaakt dat het niet uitmaakt welke gender/kleur/sexuele voorkeur etc je hebt. Anderen maken daarvan al snel dat het aangepraat wordt wat gewoonweg een leugen is.

    U heeft gelijk over het assepoesterstuk. Excuus

    1. De kerk doopt mensen omdat Christus dit zo gevraagd heeft.
     Ons lichaam is gemaakt voor seks met het andere geslacht. Dat maakt deel uit van de door God gewilde natuurlijke orde. Dat homoseksualiteit bestaat, kan je dan eerder verklaren door verwarring en de gevolgen van de erfzonde. Er moet daarom kritischer nagedacht worden over homoseksualiteit in plaats van zomaar te zeggen dat het allemaal geen rol speelt.
     Ook is het idee om abstractie te maken van ons lichaam, om dan te zeggen dat je man of vrouw bent op basis van gevoelens, onzinnig. Het is daardoor onmogelijk geworden om nog uit te leggen wat het verschil is tussen man en vrouw. Daardoor komen transgenders bovendien in conflict met de wijze waarop mensen zich als homo of hetero identificeren. Want dat is niet gebaseerd op gender maar geslacht.

 2. Meer dan 700 uitschrijvingen uit de katholieke kerk in Vlaanderen naar aanleiding van het recente homo-standpunt van de congregatie voor de geloofsleer.

  1. Priesters, ‘katholieke’ leerkrachten en jeugdleiders en allerhande media zijn al decennia bezig om mensen tegen Rome op te zetten. Als men in plaats daarvan de leer van de kerk beter zou verdedigen, zou dit aantal uitschrijvingen ongetwijfeld veel minder geweest zijn. Kinderen worden vaak ook gedoopt zonder veel kerkelijke verbondenheid vanwege de ouders. Zij zullen dan ook de eersten zijn om zich later te laten ontdopen.

 3. @: juuls ..nav. (19 mei 2021 om 13:04)..

  Juuls schreef::
  ••Wij als kind hadden geen keus en wisten niet dat het anders kon… Maar dat is uiteraard geen [[be-invloeding]] maar een gezonde opvoeding….Het is hypocriet om nu commentaar te geven terwijl de kerk al jaren niet anders gedaan heeft dan beinvloeden van kinderen en hun ouders▪︎

  De opdracht tot “”beinvloeden”” kwam van Jezus Christus zelf om alle volkeren te onderwijzen.. dat tot eeuwige behoudenis van de ziel zal leiden.. en dat is de goede vorming..vandaar dat men hulp krijgt door het ontvangen van het vormsel.
  De vrijzinnigheid die jij bedoelt [leidt] tot de eeuwig verderf.

 4. @Irma, U schreef op 20 mei 2021 om 21:16 ujur:
  Meer dan 700 uitschrijvingen uit de katholieke kerk in Vlaanderen naar aanleiding van het recente homo-standpunt van de congregatie voor de geloofsleer.

  Wat wil U daarmee zeggen?: eindelijk of jammer?

  MIJN standpunt: dan zorgt die congregatie voor schoon schip: degenen die niet katholiek zijn, gaan eruit.
  Dat is hetzelfde als je lid bent van ’n voetbalclub terwijl je wilt handballen. Dan verlaat je óók die vereniging.

 5. Aan Frank Dierickx ..nav. (22 mei 2021 om 15:21)..

  Wat Jezus Christus zelf zegt in zijn verschijningen is dat de zonde van onkuisheid in het voorgeslacht de oorzaak is van de “scheefgroei” in de geslachten.. en waardoor dus de latere generaties in beproevingen te strijden hebben.

  En wat Maria betreft..is het door de [werking] van de Heilige Geest dat Maria ontvangen heeft..anders was de Heilige Geest de vader.
  Daarbij is het ook nog eens zo dat Jezus als in een kleine gestalte ontvangen werd.. en dit volgens de onthulling van de zeer begenadigde Anna Katherina Emmerick.

 6. Mijn diepste excuses om mijn politiek incorrecte mening, waardoor ik bij definitie “onvoldoende geïnformeerd” zou zijn. De exponentiële groei van het aantal vermeende transkinderen in bijvoorbeeld het VK (tot 4000%) of Canada zijn toch een significant alarmsignaal.

  https://www.express.co.uk/news/uk/1018407/gender-transition-treatment-investigation-penny-mordaunt
  https://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/trans-teens-ottawa-cheo-demand-1.5026034

  U kunt beweren dat dit allemaal normaal en geweldig is en dat de media hier niets mee te maken hebben. Ik vraag me echter af, hoe u zou reageren, indien uw kind in zo’n kliniek moest opgenomen worden? Ik ken mensen die dit persoonlijk drama moeten meemaken en machteloos moeten toekijken terwijl hun kind in transitie gaat onder invloed van hun ex-partner of foute vrienden. Ik vermoed echter dat hun leed helemaal ok is, want u bent zo goed geïnformeerd en breeddenkend?

  1. Uiteraard kan geen enkel beschaafd persoon een voorstander zijn van het doden of mishandelen van homoseksuelen. Ik denk ook hetzelfde over ongeboren kinderen, maar daar hebt u blijkbaar minder medelijden mee. Is dat dan beschaafd? Trouwens, een ideologie hoeft niet religieus te zijn om zich fundamentalistisch te outen. U hebt een probleem met het doden van holebi’s, maar u vindt het wel ok om ze genitaal te verminken of te aborteren? Eerlijk gezegd bent u niet meteen consequent.

 7. @Frank Dierickx,
  Ja, God heeft zeer vreemde keuzes gemaakt:
  Hij koos ’n maagd om de enige Persoon te zijn, die Maria als vrouw nam.
  Zeer vreemd, want U zou toch graag de tigste persoon zijn, die U tot Uw eega uitkoos???

  1. Graag wat meer respect voor mijn geloof. Jozef was tenminste een rechtschapen man. U had Maria naar een abortuskliniek gevoerd. Niet onder de indruk….

  2. @Frank Dierickx,
   Omdat U zegt niets te snappen van mijn reactie, dan in gewone woorden:
   Volgens Uzelf zou U bij voorkeur een hoer tot Uw eega uitkiezen,

   1. @Frank Dierickx,
    Waar staat in de bijbel geschreven, dat elke naaste ’n hoer is?

    1. @Frank Dierickx,
     Ik zal U helpen:
     Van Dale meldt: naaste = medemens.

     Medemensen kunnen allerlei beroepen, kleuren, scholing, lengtes enzovoorts hebben. Zo is onze koning Willem – Alexander net zo mens (en menswaardig) als U en ik.

  3. @Frank Dierickx Dit is een Katholiek Forum met accent op Katholiek. Wij verwachten dan ook, dat uw reacties respect tonen voor ons geloof. Uw reactie wordt bij deze verwijderd.

 8. @Frank Dierickx,
  Wij geloven in één God, die bestaat uit drie Personen: God de Vader + God de Zoon + God de Heilige Geest.

  Lc 1,34 – 35: Maria had geen sex met iemand. De Heilige Geest kwam over haar en de kracht van de Allerhoogste (lees: God de Vader) overschaduwde haar.

  Ruw en menselijk gezegd, meldt Lucas, dat Maria zwanger werd doordat zij zwanger gemaakt werd door God de Vader als Geest (lees: als Spook).

  Onze Heer Jezus Christus is dus rechtstreeks de Zoon van God de Vader.

  1. Als ik U was, beste Franck D., zou ik oppassen, U gaat te ver en dreigt met uw laatste zin hierboven, in Godslastering te vervallen. Of bent U een “stijve nek”, een infiltrant van de loge, zoals vele anderen dat hier hebben geprobeerd, maar hebben afgelegd ? Redetwisten met een tegenstander is best, maar God lasteren op dit voortreffelijke katholieke Forum, is niet acceptabel. Een zekere mevrouw minister Els Borst, van een maçonnieke vrijdenker partij, ging ook te ver op een Goede Vrijdag middag, in het parlement, bijna 20 jr. terug ; jaren later kwam de revanche, en werd ze vermoord met 41 mes steken, in haar garage te Bilthoven.

   Een moedige dominee sprak van een Gods gericht (lees de reacties op, “Eenzaam tijdens Kojona ?…….”) Lees de lijst van door geweld omgekomen grote revolutionairen en God schenners !

   Past dus op, beste Franck D., want elders in uw kring, zult U ongetwijfeld ook blijk geven van heiligschennige uitlatingen.
   Vergeet niet, Paulus waarschuwing, Galaten 6 : 7, “Bedriegt U niet : God laat niet met zich spotten. Wat de mens zaait zal hij ook oogsten”. Herinner me nog een vroegere pastoor, jaren terug, nog van de katholieke school van de Kerk van altijd. Hij zei dat dieven van gouden sacramentalia, meestal slecht eindigen, door geweld.

   1. @Jules van Rooyen. Dierickx is een weinig intelligente en zelfs godslasterlijke provocateur, maar uw antwoord was eveneens ongeoorloofd op dit “voortreffelijke forum”. Ken uw wereld en bezin u voordat u het forum met dit soort reacties ontsiert. Uw reactie wordt bij deze verwijderd.

  2. @Frank Dierickx Dit is een Katholiek Forum met accent op Katholiek. Wij verwachten dan ook, dat uw reacties respect tonen voor ons geloof. Uw reactie wordt bij deze verwijderd.

 9. @ Frank Dierickx,
  als kleine amateur computer programmeur ga ik geen meningsverschillen aan met professionals, noch met ernstige studenten informatica over bijvoorbeeld de ongeregeldheden van het OOP-programmeren, waarmee men nu helaas de jongeren overbodig belast in de scholen.

  M.a.w. ik beperk me tot eenvoudig te begrijpen programmeertalen als desnoods Basic of het echt professionele maar eenvoudige Euphoria en verlies niet mijn tijd met gebazel.

  Waarom wil u een volledig ongefundeerde strijd aanbinden met op zijn minst ernstige ‘studenten’ Katholicisme ?

  De mens bestaat uit tijdelijk lichaam, onsterfelijke ziel die zich volledig zou moeten overgeven aan de innerlijke geest zodat de Geest van God, God de Vader, Jezus, zelfs ook Maria, kunnen intreden in uw zieltje en uw zieltje dan definitief verheffen tot de hogere geestelijke wereld die eigenlijk reeds verbonden is met de Geest via uw innerlijke geest.

  Zelfs de weinige ernstige boeddhistische monniken die de meedogenloze Chinese vervolging overleefden weten oneindig veel meer dan u. (ook daar vindt men zeer veel modernisten die er niet meer ‘bij’ zijn)

  En hoe verklaart u dat Chinese Traditionele Katholieken vervolgd worden door zowel de Chinese overheid als door ‘paus’ Franciscus ? Zij werden juist door de vervolging verheven tot ‘professionals’ die grote kennis verwierven over het Geestelijk Leven en meer dan ooit in hun zuivere geestelijke strijd gesteund worden door Jezus en Maria.

  1. correctie: uw zieltje is eigenlijk reeds verbonden met de geestelijke wereld via uw innerlijke geest en er staat u niets in de weg tot innerlijk gebed over te gaan zodat de Geest van Waarheid uw zieltje kan vervullen en leiden tot de hogere geestelijke wereld, door Jezus en Maria, en bovendien zult u voorafgaandelijk contact krijgen met uw persoonlijke engelbewaarder. Overwin uw halsstarrigheid ! U hoeft geen theologie te studeren, blijf in de eenvoud !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht