De globalisten kondigen ‘Grote Reset’ van de wereld aan

George Soros zei reeds dat de coronacrisis de ‘crisis van zijn leven‘ is. Het World Economic Forum kondigde officieel het Great Reset-initiatief aan als onderdeel van hun Covid Action Platform, en in januari 2021 is een top gepland om hun plannen op een meer open manier met de wereld en de reguliere media te bespreken.

In 2014 gebruikte het toenmalig hoofd van het IMF, Christine Lagarde, voor het eerst de term “de grote reset”. De reset wordt vaak in één adem genoemd met ideeën als “het nieuwe multilateralisme” of “de multipolaire wereldorde” of “de nieuwe wereld orde.” Al deze uitdrukkingen betekenen in wezen hetzelfde.

De reset wordt gepromoot als een oplossing voor de aanhoudende economische crisis die in 2008 is veroorzaakt. Deze zelfde financiële crisis is hier nog steeds, maar nu, na een decennium van het drukken van geld door de centrale bank en het creëren van schulden, is de zeepbel nog groter dan voorheen.

Zoals altijd is de ‘genezing’ van de centrale bank veel erger dan de ziekte, en de hernieuwde crash waarmee we vandaag worden geconfronteerd, is veel dodelijker dan wat er in 2008 zou zijn gebeurd als we gewoon ons ‘medicijn’ hadden ingenomen en weigerden zwakke delen van de economie kunstmatig op te lappen.

De wereldwijde ‘reset’ is geen “reactie” op het instortingsproces waarin we vandaag vastzitten. Nee, de wereldwijde reset zoals uitgevoerd door centrale banken en het IMF is de oorzaak van de ineenstorting. De ineenstorting is een hulpmiddel, een vlammenwerper die een groot gat in het bos verbrandt om plaats te maken voor de fundering van de globalistische tempel. De economische ramp dient de belangen van de elite.

Nu in 2020 zien we het globalistische plan in vervulling gaan, waarbij de elites onthulden wat hun intentie lijkt te zijn: om hun reset in 2021 te lanceren. Het World Economic Forum kondigde met grote plechtigheid op hun website aan: “Nu is de tijd voor een ‘grote reset’”.

En nog sterker: ze hebben er zelfs een aparte microsite voor gemaakt:

De WEF plaatste ook een nogal bizarre video over de Reset, die bestaat uit een reeks afbeeldingen van de wereld die uit elkaar valt (en afbeeldingen van fabrieken die onschadelijke CO2 uitstoten). De zogenaamde vernietiging wordt dan “gereset” met een druk op de knop, waarbij alles terugkeert naar een ongerepte, mensloze natuurwereld en de woorden “Join Us”. In deze promotievideo komen naast het hoofd van het WEF, Klaus Schwab – die ons op een nogal robotachtige manier toespreekt – tal van wereldleiders aan bod, die de ‘grote reset’ promoten, zoals de Secretaris-Generaal van de VN Antonio Gueterres, prins Charles, het hoofd van het IMF, enz…

De reset is, volgens besprekingen van het IMF, in feite de volgende fase in de vorming van een één-wereld economisch systeem en een potentiële wereldregering. Dit lijkt in overeenstemming te zijn met de oplossingen die werden geboden tijdens de pandemische simulatie van Event 201; een simulatie van een coronavirus pandemie die werd gehouden door de Bill And Melinda Gates Foundation en het World Economic Forum slechts twee maanden voordat de echte pandemie begin 2020 gebeurde.

Event 201 suggereerde dat een van de beste oplossingen voor een pandemie de instelling zou zijn van een gecentraliseerd wereldwijd economisch orgaan dat de financiële respons op het coronavirus zou kunnen afhandelen.

Is het niet handig dat de gebeurtenissen van de echte coronaviruspandemie precies in lijn zijn met de Event 201-simulatie, en ook direct in overeenstemming zijn met de wereldwijde resetplannen van het IMF en het World Economic Forum? Ze laten zoals ze zeggen geen crisis verloren gaan, of, zoals het motto van de globalisten “Order Out Of Chaos” is.

Met burgerlijke onrust die op het punt staat een manier van leven te worden voor vele delen van de wereld, waaronder de VS, en de pandemie zorgde voor een heropflakkering van infecties na de “heropening”, wat een reden voor een tweede golf van lockdowns creëerde, wellicht in de komende maanden, wordt de economie zoals we die kennen, vernietigd. De laatste overblijfselen van het systeem, die na de crash van 2008 aan een dunne draad hingen, worden nu doorgesneden.

Het doel is vrij duidelijk: de bevolking bang maken met armoede, interne conflicten en een gebroken toeleveringsketen totdat ze lobbyen voor hulp bij het establishment. Bied vervolgens de “oplossing” van medische tirannie, immuniteitspaspoorten, staat van beleg, een mondiaal economisch systeem gebaseerd op een geldloze digitale samenleving waarin privacy in de handel wordt gewist, en vorm dan langzaam maar zeker een gezichtsloze “multilaterale” wereldwijde regering die aan niemand verantwoording aflegt, en doet wat het wil.

Opvallend is dat Christine Lagarde in 2014 voor het eerst over sprak over een economische reset. Datzelfde jaar hield ze ook een heel vreemde toespraak voor de National Press Club waarin ze vrolijk begon te babbelen over numerologie en het “magische nummer 7”.

Velen binnen de club lachten, omdat er blijkbaar een inside-grap was waar de rest van ons niet van op de hoogte was. Welnu, de bijeenkomst van het World Economic Forum over de wereldwijde reset in 2021 zal precies 7 jaar na die Lagarde-toespraak gehouden worden.

De nieuwe wereldorde, de wereldwijde reset, is een langlopend plan om de macht te centraliseren, maar op een manier die de komende eeuwen moet worden gehandhaafd. De elites weten dat het niet voldoende is om alleen mondiaal bestuur met geweld te bereiken; zo’n poging zou alleen maar tot weerstand en eeuwige rebellie leiden.

Nee, wat de elites willen is dat het publiek vraagt, zelfs smeekt om mondiaal bestuur. Als het publiek wordt misleid om het te eisen als een manier om hen te redden van de verschrikkingen van de wereldwijde chaos, zullen ze er later veel minder snel tegen in opstand komen. Probleem – reactie – oplossing.

De pandemie zal niet direct verleden tijd zijn. Iedereen mag zich eraan verwachten dat er dit najaar een tweede ‘golf’ en dus weer nieuwe lockdowns komen. Met deze nieuwe lockdowns wordt met name de Amerikaanse economie beëindigd.

Met 48 miljoen mensen die hun baan verloren tijdens de afgelopen lockdowns in de VS, zijn veel staten slechts gedeeltelijk heropend en slechts 13% tot 18% van de kleine bedrijven ontvangen bailoutleningen om te overleven. Een tweede lockdown zal bijna niemand overleven.

Bron: Eindtijdklok

identicon

Auteur:Jozef Ivo

Een katholiek die bezorgd is over wat er in de Kerk gebeurt.

18 commentaren op “De globalisten kondigen ‘Grote Reset’ van de wereld aan

 1. een ongerepte wereld zonder problemen bestaat niet. De mens wil zijn eigen wereld scheppen los van God, of wie dan ook. Ze zoeken naar een utopie maar zo’n wereld bestaat niet. Als m’n naar bedrijven gaan die niets meer uitstoten dan is dat ook een utopie. Maar een mondiale superregering zal nooit niet werken omdat mensen te verschillend zijn ook met hun cultuur en achtergrond. De VN is daar een bewijs van. Wat bedoeld men eigenlijk met nieuwe wereldorde? Een ander systeem, meer autocratisch en meer marxistisch? We zullen zien.

  1. Nieuwe Wereldorde (in het Engels: New World Order of NWO) is een benaming voor een vermeend conglomeraat, gevormd uit bedrijven, zakenmensen en politici, dat zou streven naar een wereldregering met als doel een totalitaire machtsovername. Het concept NWO is een voorbeeld van een complottheorie.
   Vermoedelijk zullen het de vrijmetselaars zijn, die de macht overnemen wereldwijd.
   We naderen het tijdperk van de antichrist.
   https://farrinto.blogspot.com/2020/01/
   Je kan bij deze link de taal naar het NL omzetten.

 2. Ik heb bovenstaand artikel over de “Grote reset” eens aandachtig gelezen.
  De auteur, Jozef Ivo, weet goed wat er gaat gebeuren. In grote lijnen omschrijft hij precies wat er ons te wachten staat en hij haalt nog bewijsmateriaal aan, dat NIET botst met de waarheid.
  Hij is werkelijk een katholiek die bezorgd is over wat er in de Kerk gebeurt.

  We gaan naar een tijdperk van één wereldmacht, één wereldmunt, vermoedelijk Cryptogeld (maar welke, de Bitcoin, …?) Of met geld handelen door middel van het merkteken van het Beest, de loge 666. Het uiteindelijke doel is ook één wereldgodsdienst te creëren.

  Wij Katholieken, we zullen een keuze moeten maken tussen Satan of God. Kiezen we voor Satan en aanvaarden we zijn brandmerk, dan zullen we het maar tijdelijk goed hebben. We worden voorgelogen voor deze nieuwe wereld. Als je het merkteken aanvaard hebt, dien je ook mee te vechten en de Katholieken te doden. Het wordt dan bisschop tegen bisschop, broer tegen broer, kind tegen ouders, …
  Je wordt geheel gecontroleerd op je uitgaven, … ’s Avonds wordt je opgesloten in je gedigitaliseerde cel met het merkteken van het Beest.
  De Nieuwe Wereldorde zal een schijnbare luxewereld worden voor degenen, die Satan aanbidden, maar zullen op het einde voor eeuwig en altijd verbannen worden naar de hel.
  De nieuwe God zal zich bekendmaken. Satan is zo sluw dat het zelfs moeilijk is om een onderscheid te maken tussen Jezus Christus of de satanische God.
  God laat deze kastijding toe omdat de mensen zo veel zondigen en het echte Christelijk geloof niet meer aanvaarden.
  Wanneer Paus Benedictus verbannen wordt uit het Vaticaan door de witte bisschop, dan breekt de hel los, ook voor de katholieken. We hebben als katholieken ook bestrijdingsmiddelen zoals de Zegel van de Levende God, … De Islam zal bekeerd worden en zullen door de kerkdeur naar binnen gaan. Wij als Katholieken zullen door de kerkmuren kunnen binnen gaan. Uiteindelijk zullen de Katholieken, na een lange strijd winnen.

  Ik heb nog wat opzoekingswerk gedaan;
  https://www.youtube.com/watch?v=8rAiTDQ-NVY
  https://www.youtube.com/watch?v=LANwf9R759s
  https://www.youtube.com/watch?v=u5pxhSnDr4U
  https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
  https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/03/event-201/
  https://www.parool.nl/wereld/de-5-meest-krankzinnige-complottheorieen-over-corona~b1c72387/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

  Een Ierse moeder van vier kinderen schreef haar visioenen neer en deze stemmen overeen met het artikel dat Jozef Ivo voor ons schreef.

  We hebben één oplossing:

  https://farrinto.blogspot.com/

  Bid, lieve mensen, doet boete, ga biechten, woon de H. Eucharistievieringen bij en bescherm jullie met de middelen die de Ierse zienster neerschrijft.

 3. Gewoon een andere naam voor een plan welk al in 1920 geschreven werd, het Kalergi Plan. Een marxistische wereldorde onder leiding van de elite. Dat ene zinnetje dat steeds weer opduikt in verband met het Kalergi plan, “het witte ras moet verdwijnen, uitgeroeid” blijkt na de gebeurtenissen van de laatste weken niet langer een door rechtsextremisten bedachte gekke complottheorie. In de hele westerse wereld wordt het witte ras beschuldigd van mensonwaardige praktijken en worden we zelfs bestraft als we durven zeggen dat all lives matter. In Nederland zou men zelfs niet meer mogen spreken van blanke mensen, wij zijn de witte mensen, mensen zonder kleur en dus onderdrukkers van POC´s. Maar wij zijn geen witte mensen, wij hebben een roos gekleurde huid en dus behoren we ook tot de people of color en al wie dat ontkent en ons uitsluit is een racist.
  Onze vrije meningsuiting wordt steeds meer beknot, we worden het zwijgen opgelegd op het linkse Twitter, het hypocriete Facebook en het chinese TikTok maar wij hebben nu ons eigen Social Media, “Parler” waar we nog wel vrijuit mogen schrijven.

  1. Inderdaad, onze vrije meningsuiting wordt erg beknot. Als ik reageer als lezer van http://www.hln.be, wel ik mag het woord God niet meer uitspreken in de goede zin van betekenis, over de vrijmetselaaars ook niet. Al mijn reacties worden geschrapt of mijn mailadres wordt tegengehouden.
   Naarmate we de Eindtijden naderen, de grote waarschuwing, zullen alle katholieke websites verdwijnen van het internet. Iedereen moet zich hier op voorbereiden en belangrijke gebeden hellgenerhalen, … bewaren op de harde schijf.

   1. Inderdaad beste Marie-Elisabeth, maar de meeste katholieken zijn te druk met het organiseren van reisjes en familiebarbecues, met beleggingen voor later, met de aankoop van een tweede dikke bak voor hun veel te grote villa. Spreek hen niet meer over God, over gebed, offer… Zelfs in mijn (ooit zo Katholieke) familie wordt ik de mond gesnoerd. Ze zijn allemaal compleet ‘meegegaan met de tijd’. Oftewel hun geloof compleet kwijtgespeeld. Naar de Mis? Al lang niet meer. Dagelijks gebed? Geen tijd voor. Rozenkrans? Aan dat soort antieke tijdverlies doen wij niet mee. Vasten? Wie wordt daar beter van. Hel en vagevuur? Gelooft gij daar écht nog in???

    Laat staan dat ik over hen begin over spiritual warfare… Over de eindtijd die is aangebroken en waar alle duivels en demonen vrij spel hebben hier op aarde. Wetende dat hun tijd kort is om zoveel mogelijk zielen in het eeuwige verderf te storten… Over de gevaren van porno die een hele generatie opslokt in zijn duister verderf…

    Nee, praat hen liever over een reis naar de zon, over ‘het goede leven’, over…

    Leegheid!

    Laat ons blijven bidden voor zovele zielen die blind zijn voor de verlossing die enkel mogelijk is door Christus.

  2. Beste Conny.

   Je vrijheid van meningsuiting wordt helemaal niet beknopt. Dat Twitter etc jouw reacties niet meer toelaat zal vast een goede reden hebben. Maar je kan nog prima je mening uiten. Ga op een straathoek staan en verkondig je mening. Die onzin dat je wordt beknot ben ik wel klaar mee. Raar dat je uit de hoek van de complotters een ander complot naar voren hoort komen. Waarvoor nog steeds geen bewijzen zijn gevonden of aangetoond.

   1. Juuls,

    Het gaat toch niet aan om een deel van het commentaar van Van den Bosch Conny uit te lichten. Waarom doet u dat?

    1. Maar, Juuls, daarin heeft u wel weer gelijk;
     De algemene pers is absoluut eenzijdig en het is jammer dat goede mensen daar hun hart nog durven luchten. Alle maar dan ook álle gevestigde journalistiek volgt de lijn van hun baas, die weer aan het lijntje loopt van hun baasjes, dus daar reageren lijkt op als te biecht gaan bij de duivel.

  3. De oligarchen willen de wereldbevolking tot kleine aantallen reduceren en zij willen dat er slechts een internationaal raciaal gemengd slavenvolk overblijft dat hen dient; een slavenvolk zodanig ontworteld dat het zelfs de geschiedenis van zijn voorouders zich niet herinnert. Dat was wat de Beierse “illuministen” (ze moeten eigenlijk “obscurantisten” genoemd worden, gezien het duisternis is wat zij “licht” noemden) van Adam Weishaupt wilden, en de huidige machthebbers zijn leden van die sekte die zich in de schaduw voortgezet heeft sinds zij gebannen werd door de Beierse temporale overheid in 1785.

   1. De vader van de malthusiaan Bill Gates was hoofd van “Planned Parenthood”, en diezelfde Bill Gates wil nu de wereldbevolking een gifspuit geven. Ze hebben de voorbije maanden de mensen vol angst gestoken opdat zij zelf zouden vragen naar de gifspuit. Zij willen de geesten van mensen zodanig onder controle hebben dat zij zelf vragen naar meer slavernij. “MK-Ultra” is niet iets wat alleen verborgen achter dikke muren gebeurt, maar wordt grootschalig uitgevoerd op de bevolking via de media.

 4. Op Youtube is laatst de video over zelfzorg covid 19 verwijderd. Een filmpje over huisartsen die zeggen dat covid 19 in een vroeg stadium kan worden behandeld met zink en HCQ. Verder vaker voorbij zien komen dat video’s van anderen zijn gesencureerd of verwijderd.. Vooral als je kritiek hebt op de islam(fascisme). Hoezo vrije meningsuiting?

  1. Paul: op dit forum wordt je ook verwijderd als je te ver door schiet in je vrije meningsuiting. Youtube is geen overheidsorgaan maar een particuliere website. De eigenaar is gerechtigd content te verwijderen die naar zijn mening strijdig is met de gebruiksvoorwaarden van YouTube. Ben je het daar niet meer eens…stap naar de rechter…
   Dan uit je toch ergens anders je kritiek. Er zijn vele websites waar ze jouw content wel toe laten.
   Maar ik ben wel benieuwd wat was je kritiek dan? En hoe heb je die geuit… Ik kan me niet voorstellen dat je bijdrage zo maar is verwijderd…

   1. Juuls,
    De goede Paul zegt m.i. dat kritische films worden verwijderd.
    Daarin heeft Paul naar mijn smaak en ervaring volkomen gelijk; dat gebeurt stelselmatig.
    Waar u benieuwd naar bent in deze doet niet ter zake, het gaat om de waarheid. Lees goed wat Paul zegt en controleer dat zelf. U leest blijkbaar dingen die ik niet lees in Paul’s commentaar.
    Mijn vraag: waarom doet u dat? Daar ben ik dan weer ‘benieuwd’ naar.

 5. Wel ja, het is om erg bezorgd te zijn met al hetgeen op deze wereld gebeurt, het wordt een strijd tussen goed en kwaad en de pandemie is daar een (groot) plan om die Nieuwe Wereld Orde zo vlug mogelijk te installeren. Vergeet niet dat er in veel landen DE DEEP STATE( Elite ven 1 %) om het met naam te noemen overal zijn takken en zijtakken heeft met de vreselijke verhalen over de pedofilie schandalen ook
  Ik wil er toch opdrukken dat na deze moeilijke tijden de EEUW VAN CHRISTUS er zit aan te komen Het is in het jaar 2020 dat er een groot deel van de WAARHEID moet openbaar gemaakt worden en dat schijnt wel bezig
  Het uiteindelijke doel van deze satanisten is langs ondermeer 5 G iedereen in mind control te zetten waarbij de hersenen en de ziel van elke mens wordt gedegradeerd tot slaaf
  Ik lees al lang wakkere mensen (alternatief) en daar staan veel waarheden in maar analyseren blijft de boodschap natuurlijk
  Wat mij zeer ongerust maakt is dat hier het overgrote deel van de bevolking meeloopt met hetgeen nu over die coronapandemie bekokstoofd wordt De mondmaskers en de 1,5m afstand is inderdaad om alles gehoorzaam te aanvaarden door angst dat door alle kanalen van de media uitgebazuind wordt
  Proficiat aan Jozef Ivo voor zijn duidelijk en klaar artikel

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht