Netflix oogst storm van protest

Het protest tegen de Netflix film, waarin Jezus als homoseksueel wordt voorgesteld, breidt zich uit. Reeds meer dan twee miljoen mensen hebben de petitie ondertekend, waarin zij hun afschuw laten blijken voor deze “komedie”.

In Brazilië , een land met 209 miljoen inwoners, waarvan 86% zich tot het christendom bekent, is het protest zo hevig, dat velen  hun Netflix abonnement hebben opgezegd.

De titel van de film, De eerste bekoring van Jezus, doet denken aan de uitbeelding van een religieus thema. In werkelijkheid is het een als parodie voorgestelde komedie, die frontaal bepaalde fundamentele waarheden van het christelijke geloof aanvalt.

Jezus wordt in de film  voorgesteld als een adolescent, die vol twijfels is over zijn zending op aarde. Hij neemt drugs, heeft een homoseksuele relatie met de duivel en denkt dat God zijn oom is. Hoe de Heilige Maagd voorgesteld wordt, is nog veel erger.Ik ga er dan ook niet verder op in. De apostelen van hun kant zijn alcoholici, luiaards en vreetzakken.

De zesenveertig minuten durende komedie heeft in Brazilië onmidellijk voor veel ophef gezorgd( zal dat bij ons ook zo zijn?…)

Eduardo Bolsonaro, parlementslid en zoon van de president, schrijft op twitter:” Ik ben voorstander van de vrije meningsuiting, maar wat heeft het voor zin het geloof van 86% van de bevolking aan te vallen”, zo  vraagt hij zich af. Een ander federaal parlementslid, Julio Cesar Ribeiro, tweet: ” Ik zeg mijn Netflix abonnement op. Wie mijn Heer Jezus beledigt, beledigt mijzelf. Ciao Netflix!”

De hevigste reactie kwam er van Mgr Henrique Soares, bisschop van Palmares in de Staat Pernambuco. In een open brief spreekt hij over een blasfemische, vulgaire en beledigende film. Hij schrikt er niet voor terug harde woorden te gebruiken, waarvoor onze Belgische bisschoppen , met hun  wollig en politiek correct taalgebruik, op voorhand excusus zouden aanbieden, zo bang als ze zijn  om in een of ander ideologisch gestuurd radio- of TV programma aangevallen te worden.

“Netfix geeft ons klappen in het gezicht, spuwt openlijk op ons, maakt ons geloof belachelijk”, zo klaagt Soares aan. Voor deze bisschop ” werd deze film zonder twijfel geïnspireerd door de duivelse krachten die in deze tijden van neopaganisme zovele harten en zovele  geesten in hun greep houden. ”

“Als bisschop van de Kerk, zo gaat Mgr Soares verder, roep ik openlijk de christenen op om te getuigen van hun liefde, hun geloof  en hun eerbied voor onze Heer Jezus Christus.Toon dat uw liefde voor hem echt en daadkrachtig is. Zeg uw Netflix abonnement op! Indien u werkelijk gelooft en houdt van de Heer, is dit het enige wat u te doen staat!”  De daad bij het woord voegende, heeft de bisschop van Palmares onmiddellijk zijn abonnement bij het streaming video platform opgezegd.

Er bestaan nog bisschoppen op deze wereld.

 

Auteur:Veroon ter Zee

8 commentaren op “Netflix oogst storm van protest

 1. Dat is niet de eerste keer, en is totale onzin. Jezus was inderdaad niet getrouwd, maar hij had een missie , die van zijn H.Vader. Jezus geboorte moet niet in een kribbe zijn, maar in het hart van iedere mens, dat is de ware betekenis van kerstmis, de rest is onzin.

 2. Ach, Netflix… Het rioolputteke voor mensen met teveel tijd en te weinig écht leven…

  Ik heb alvast geen abonnement, ik kijk trouwens nog analoog. Voor die paar keer dat ik het nieuws nog eens meepik, verder is het net hetzelfde rioolputteke hoor. Geestdodend goddeloos gebral. Brood en spelen weet je wel…

  Wij als Katholieken zouden ons daar véél meer van moeten bewust zijn… En verdomd onze mond open doen! (Kans genoeg op de komende familiefeestjes) Ook al wordt je telkens bestempeld als ‘wereldvreemd’, ‘hopeloos ouderwets’ en meer van dat fraais. Zwijgen is in dit geval meeheulen met de vijand. En die vijand zouden we als Christenen allemaal MOETEN kennen. En er ons BEWUST van zijn. De prins der duisternis, de kampioen van de leugen en verleiding.

  Fijn te horen dat er nog Bisschoppen zijn met ballen aan hun lijf, die ons geloof verdedigen, en ons oproepen om hetzelfde te doen. Een verademing na de zoveelste die met een regenboogvlagske staat te zwaaien…

  1. Ach ja oordelen over wat je zelf nooit bekijkt. Ieder het zijne zo zeg ik maar. Trouwens waar was uw commentaar over de islam cartoonist. Of mag de Islam wel belachelijk gemaakt worden en het Catholicisme niet?

   1. Citaat Erik: “Ach ja oordelen over wat je zelf nooit bekijkt.”

    Het is niet nodig om een film zoals degene waar het artikel over gaat te bekijken om te weten dat het een strontfilm is. Alleen achterlijke, ontaarde acht-en-zestigaards bekijken zoiets.

   2. Ik zei het ook verkeerd… Belachelijk maken… Op de hak genomen worden.
    Jouw antwoord Benjamin bevestigd gewoon mijn mening.

    1. Uw mening is die van een liberalist die zich bij gebrek aan principes vastklampt aan “tolerantie”. U bent dus alleen bereid om ter verdediging te komen van een ingebeeld en in de werkelijkheid onbestaand “recht” om kwaad te doen, en dat is wat u drijft om ook hier weer de linkse activist te komen uithangen.

    2. Bevestigt. Niet bevestigD. Tjonge, een spellingsfout,

     En nu oprotten. Misschien op een Islam forum een beetje gaan spotten met hun profeet. (Hoe haal je het trouwens in je hoofd Mohammed überhaupt te vergelijken met Jezus????)

     Christus wordt alle dagen door onze complete Vlaamse media op de hak genomen. Het bespugen en vernederen, de lijdensweg gaat nog steeds voort voor Hem. En jij komt dit zootje Godslasteraars nog een beetje staan verdedigen? Wat kom jij in godsnaam doen op dit forum???

     Ik hoef verder de Islam niet te gaan verdedigen. Zij hebben zo hun eigen manier om hier mee om te gaan. Vraag maar aan jouw vernoemde ‘Cartoonisten’…

     Benjamin heeft trouwens gelijk. Als ze morgen zo’n film maken over Mohammed, wel, geloof me vrij, dan staan al die “achterlijke, ontaarde acht-en-zestigaards” wél op de barricades.

     Soit, zoek jezelf een goed priester om je te begeleiden. Je beseft nog niet half wat je zegt.

 3. Als Jezus’ menswrding en offer je niet meer waard is dan er maar mee te lachen, sluit je voor jezelf de poort.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht