Biograaf Johannes Paulus II: “De atmosfeer in Rome op dit moment: zwavelachtig, koortsachtig en zeer akelig”

De biograaf van Johannes Paulus II, George Weigel, schreef op Catholic World Report over de ontmanteling van het Johannes-Paulus-II-Instituut, en gebruikte termen als “Stalinistische daden” en “zwavelachtige atmosfeer”.

Hij schreef: “Dat deze Stalinistische daden van intellectuele roverij tegen de theologische en pastorale erfenis van De H. Paus Johannes Paulus II uitgevoerd wordt door Aartsbisschop Vincenzo Paglia – die internationaal onder de aandacht kwam in 2017 omdat hij opdracht had gegeven voor het schilderen van een homo-erotische fresco in de kathedraal van Terin-Narni-Amelia – is ironisch in het extreme. Paglia was gewoon een andere ambitieuze geestelijke, wanneer hij door zijn werk als kerkelijke adviseur in de Sant’Egido Gemeenschap de aandacht van Johannes Paulus trok. Er volgden jaren van vlijerij, waarbij Paglia zou boffen over hoe hij de paus had doen omkeren over de kwestie van de vermoorde Salvadoraanse Aartsbisschop Oscar Romero, door Johannes Paulus te vertellen dat “Romero niet de bisschop van de linksen was, maar de bisschop van de Kerk.”

Weigel vraagt zich tevens af of er al een rode hoed klaar ligt voor Paglia. En over Rome zelf zegt hij het volgende: “De atmosfeer in Rome is dus op dit moment: zwavelachtig, koortsachtig en extreem akelig, met meer dan een vleugje paniek. Dit is niet de manier waarop mensen zich gedragen, die geloven dat ze de situatie stevig onder controle hebben en dat dit zo zal blijven. Zijn diegenen die zich graag inbeelden dat ze de bovenhand hebben in de Oorlog van de Conciliaire Successie bang voor de toekomst? Ze zouden dat moeten zijn. Want, zoals Johannes Paulus II wist, zal de waarheid altijd winnen, hoe lang het ook duurt, want dwaling is levenloos en geestdodend.”

Bron: Catholic World Report via Restkerk.net

identicon

Auteur:Jozef Ivo

Een katholiek die bezorgd is over wat er in de Kerk gebeurt.

2 commentaren op “Biograaf Johannes Paulus II: “De atmosfeer in Rome op dit moment: zwavelachtig, koortsachtig en zeer akelig”

  1. Het is kil geworden op het Vaticaan, er heerst daar een atmosfeer van angst, angst voor de meppaus in het algemeen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht