Politieke correctheid: wie zijn de echte racisten?

Foto: al Jazeera

Terwijl we ons in Vlaanderen druk maken over “foute” carnavalswagens,  Zwarte Piet, studenten die “foute” memes posten, of de terugkeerwoningen van geweigerde migrantengezinnen, worden zwarte mensen op Libische slavenmarkten verkocht voor een luttele $400-800. U hebt het goed gelezen: een paar honderden dollar voor een gebroken mensenleven. 

Terwijl de vroegere Libische President Moammar al-Kadhafi als zelfverklaarde filter fungeerde tegen de “Afrikaanse vloedgolf” die Europa dreigde de overspoelen, koos de Westerse elite er toch voor om het land door middel van een onbezonnen militaire interventie tot een onstabiel slangennest te reduceren. Een ideale biotoop voor mensenhandelaars, die snel geld willen verdienen op de rug van de vele Afrikaanse migranten die zich aan een gevaarlijke reis naar Europa durven te wagen. Nu Europa haar grenzen aan het sluiten is, willen de mensenhandelaars liefst zo snel mogelijk af van hun migranten, en dit doen ze dan door ze voor hard labeur door te verkopen op de slavenmarkten in Libië. In sommige gevallen worden ook de families van de migranten thuis afgeperst om hun verwanten terug te kopen. Sommige nationaliteiten, zoals de Eritreeërs, die over een grote en rijke diaspora beschikken in Europa, brengen meer geld op dan bv West-Afrikanen. De gevolgen zijn dus navenant: hoe lager de verkoopwaarde van de betrokkenen, des te groter de kans op mishandeling en doorverkoop op de slavenmarkt. 

Deze situatie doet me denken aan een periode uit de geschiedenis, die door ons politiek correct “onderwijs” wel vaker wordt genegeerd, deze van de Barbarijse zeerovers in Noord-Afrika. Deze laatsten maakten gebruik van de anarchie na de val van de Berber-dynastieën van de Meriniden en Hafsiden, om in de 16de-18de eeuw voornamelijk Europese schepen op de Middellandse Zee te kapen en de bemanning op Noord-Afrikaanse slavenmarkten te verkopen. Voor rijkere slachtoffers werd er soms losgeld gevraagd. De Barbarijse zeerovers kidnapten ook mensen in Mediterrane kustdorpen, of zelfs zo ver als op de kusten van Engeland, Frankrijk en de Nederlanden. Men vermoedt dat er in de periode van 1530 tot 1780 mogelijk tot 1,250,000 Europeanen op deze manier tot de slavernij werden gereduceerd. Ter vergelijking: dit is een tiende van het aantal Afrikaanse slaven, die naar Amerika werden vervoerd van 1500 tot 1800 in het kader van de Trans-Atlantische driehoekshandel.

Anarchie in Noord-Afrika brengt dus weinig goeds voor de omliggende regio’s, maar toch moest de Westerse elite dit in 2011 zo nodig met militaire middelen opnieuw het leven in roepen, om haar vuile deals met het Kadhafi regime te kunnen verdoezelen. Af en toe wordt er in de officiële media een tip van de sluier opgeheven, maar mogelijk zullen we hier nooit alle details van vernemen. Sommige mensen staan namelijk boven het gerecht en zullen dus nooit rekenschap moeten geven van hun daden. 

Daarom kan men enkel met cynisme reageren, wanneer de pekelzonden van gewone burgers onder controle worden gehouden met het politiek correcte vingertje, terwijl daadwerkelijke misdaden tegen de menselijkheid door onze elite met de mantel der liefde worden bedekt. Wie zijn de echte racisten in dit verhaal? Niet de mensen die zich op carnaval of Sinterklaas in het foute kostuum verkleden. Daar kunt u zeker van zijn….

 

 

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

4 commentaren op “Politieke correctheid: wie zijn de echte racisten?

 1. – Een artikel zoals we dat gewoon zijn van Katharina Gabriels : juist, met de vinger op de wonde, en goed gestoffeerd.
  – Bij ons geldt zowat dat racisme maar in één richting kan gebeuren : van blank op gekleurd. De rest “telt niet”.
  – Onze eigen identiteit lijkt wel iets waarop jacht moet gemaakt worden. Recent nog, met de bazin van het rijksonderwijs, RvD. Die heeft de “paasvakantie” vervangen door een “lentevakantie”. Als het maar antichristelijk is, verschrikkelijk neutraal, of in het algemeen “tegen onszelf”.

  AGSt.

 2. Mensenhandel is een vorm van de slavernij van vroeger, maar nu in een moderne vorm gegoten, mensensmokkelaars zijn in feite geen mensen , omdat ze handel drijven met andere mensen en zo de mens ontmenselijken . En het draait steeds om de poen het geld dat houdt de wereld draaiende.

 3. ☩JMJ☩

  Niet voor niets werd in de middeleeuwen de Orde van Onze Lieve Vrouwe van Weldadigheid gesticht, gericht op het vrijkopen van Christelijke slaven die door de moren gevangen genomen werden, en die veelal van blanke Europese stam waren. Wie beschrijvingen gelezen heeft van hoe die Christelijke slaven behandeld werden door de zwarte mohammedanen weet wat voor toestanden zij daar te verduren hadden; zij werden bijvoorbeeld gedwongen om de schedels van hun overleden broeders als drinkbekers te gebruiken bij het drinken van water. Als ze het niet deden stierven zij van de dorst.

  Leden van de bovengenoemde orde gaven soms zichzelf als slaven in de plaats van anderen om dezen in vrijheid te brengen; summum van de Christelijke naastenliefde in zelfopoffering.

 4. Worden jullie al vervolgt toetsenboord kruisridders : Op 11 april ging Jorge Mario Bergoglio door de knieën om de SCHOENEN van de politieke leiders van Zuid-Soedan te kussen, nadat hij hen had opgeroepen tot het nastreven van vrede in de door oorlog verscheurde regio. De knieval van Bergoglio is des te opvallender, omdat Bergoglio met zijn klompvoeten, het mankement bij uitstek van de duivel, nooit knielt voor het Allerheiligste Sacrament.

  Hoe bezeten is deze blasfemische gek?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht