Stichter van Greenpeace doorprikt klimaatzwendel

Patrick  Moore,  mede-oprichter van Greenpeace en voormalig voorzitter van Greenpeace Canada slaat spijkers met koppen. Hij verklaarde vorige week dat “de antropogene klimaatverandering” (antropogeen = veroorzaakt door de mens) een zwendel is, waarvan heel wat mensen profiteren, waaronder politici die er een middel in zien om stemmen te ronselen, groene ondernemingen  en ‘wetenschappers’ op zoek naar subsidies.

“Heel de tijd wordt angst gebruikt om controle over de geesten en over de portefeuille van de mensen te verwerven”, zo stelde Moore, “het doemverhaal over een klimaatcatastrofe is alleen maar een propaganda-actie gebaseerd op irrationele angst.” Hij voegt er aan toe dat de aanhangers van A Greener World (AGW) – de ideologie volgens dewelke de menselijke activiteit de eerste verantwoordelijke zou zijn voor de klimaatveranderingen op aarde – ook gedreven worden door “een schuldgevoel”, want, zo zeggen zij, “je doodt je kinderen door ze in je auto te vervoeren en zo koolstofdioxide in de atmosfeer uit te stoten.”

Moore legt uit dat “de top van de groene beweging  bewust verhalen uitvindt die bedoeld zijn om in het publiek angst te zaaien en die daarna door de media heel uitvoerig overgenomen worden.” Dit bedrog wordt gesteund door “groene politici die met regeringsgeld wetenschappers omkopen om hen studies te laten publiceren die de mensen afschrikken en die als wetenschappelijk worden voorgesteld.” Hij hekelt ook “de groene bedrijfswereld, de subsidiegraaiers, de meeheulende kapitalisten, die enorme subsidies trekken en  genieten van belangrijke fiscale voordelen, waardoor zij druk op de regeringen kunnen uitoefenen om voor hun technologie te kiezen.” Daarnaast zijn er ook de wetenschappers, waarvan er velen gedwee in de pas lopen, omdat zij volledig afhangen van de subsidies van de overheid. Hij voegt er nog aan toe dat “de meeste ‘wetenschappers’ die die de theorie van de catastrofe propageren, met geld van de overheid betaald worden.”

Vlaanderen past perfect in dit plaatje… acties van milieubewegingen en drukkingsgroepen (waar komt dat vele geld vandaan?…), irrationele doemscenario’s, die via groene leraars aan scholieren worden opgedrongen, media – zoals de VRT – die op bijna dictatoriale wijze hetzelfde eenzijdige verhaal op het publiek loslaten, een gul meewerkende overheid, waarvan de minister van Onderwijs (naïviteit of lafheid…) gedwee de strategie van de milieu-activisten volgt, ‘wetenschappers’, die een klimaatmanifest ondertekenen, bedrijven, die dromen van een gat in de markt en van miljoenensubsidies…

De voorstanders van de stelling van de klimaatopwarming veroorzaakt door de mens hebben reeds in 2010 een zware slag gekregen, wanneer men ontdekt heeft dat de meeste van hun onderzoekers, zoals de East Anglia University’s Climate Research Unit en het Intergovernmental Panel on Climate Change (en ook het GIEC- in België als heilig en onaantastbaar aanzien) zich hadden schuldig gemaakt aan een grootschalige vervalsing van de gegevens, om zo foutieve klimaatmodellen te kunnen produceren, door de bronnen te vervalsen en door geen rekening te houden met afwijkende ontdekkingen. Dit belangrijke nieuws wordt door onze opiniemakers doelbewust verzwegen.

Wordt het geen tijd om van onze gesubsidieerde media te eisen dat ook de talrijke ontkenners van het opgelegde klimaatgeloof  ons over hun versie van het verhaal  zouden mogen komen informeren?

Auteur:Veroon ter Zee

7 commentaren op “Stichter van Greenpeace doorprikt klimaatzwendel

 1. Als hij dat al zegt wat moeten wij er dan van denken? De opwarming van de aarde door de mens veroorzaakt antropogene is algemeen aanvaard door de meeste wetenschappers! Volgens mij draait het gewoon om geld en om nieuwe banen de scheppen, de opwarming van de aarde door antropogene is nog niet feitelijk bewezen en ook de media spelen hierin een kwalijke rol.

 2. – Dat bij ons Groen uit de klimaathysterie profijt probeert te trekken, dat staat als een paal boven water. Ook ziet de overheid weer een middel om nieuwe taksen te heffen ; we zullen het snel geweten hebben.
  – Er is veel desinformatie. Zo denken sommigen dat “iedereen in een elektrische auto” het summum van milieuvriendelijkheid is. Lokaal is dat wel goed voor de luchtkwaliteit, maar tenslotte moet die elektriciteit ergens vandaan komen. En enkel met windmolens en zonnecellen kom je niet ver. Bovendien is het bouwen van een elektrische auto geen milieuvriendelijk iets, wegens de vereiste materialen.

 3. Allereerst is deze man helemaal niet de (mede) oprichter van Greenpeace. Factfout1 Daarnaast is deze man na zijn Greenpeace tijd lekker gaan verdienen bij bedrijven die last van maatregelen agv het klimaataccoord. Hij maakt nog graag gebruik van zijn Greenpeace tijd om zich als spreker in te laten huren. Hij is dienst geweest van ontginningbedrijven, houtkapbedrijven, pvc productiebedrijven etc…

  Een charlatan dus…

  1. Erik, je hebt 100 % gelijk. Het is een beroepsopportunist, dus intussen een fervente bondgenoot van Donald Trump.

 4. Neen, niks geen ” charlatan dus”, beste Erik, dat zegt meer iets over U zelf. Niet op de man spelen, maar tracht de feiten te weerleggen van deze P. Moore. We zijn gewend aan demonisering uit de hoek van de groene leugen maffia, waar U kennelijk affectie mee heeft. Maar hier op dit voortreffelijke katholieke Forum komt U daar niet zo maar mee weg. Daar trappen we niet in, beste Erik. Dus nogmaals, kom met feitelijke weerleggingen ! Of is men getekend met het beest, als men tot inkeer komt, de groene leugens ontdekt van de Green Peace piraten, en zijn brood gaat verdienen bij “productie bedrijven, ontginningsbedrijven of houtkap bedrijven” ?

  1. Ik kende de naam Patrick Moore eigenlijk niet; wél die van zijn vriend Ben Metcalfe ten tijde van hun anti-nucleaire acties tegen de U.S. en Frankrijk begin de jaren ´70 – ´85, waarbij agenten van de Franse geheime dienst de Rainbow Warrior de lucht inbliezen.
   Ik ben dus gaan Googlen naar Patrick Albert Moore en, zoals verwacht, is hij geenszins een wetenschapper. Laat dat “Dr” dus maar weg. Hij dient zichzelf aan als “Industrial Consultant” en leeft vooral van optredens o.a. bij Fox., waar hij meestal uit zijn nek lult.
   Hij was ooit , door een interne machtswissel, accidenteel voorzitter van Greenpeace Canada.
   Hij is van opleiding een soort van bosbouwingenieur en stamt ook uit een familie van houtvesters en viskwekers.
   Hij is, voor de kick, een millieu-activist geweest in zijn wilde jaren, en die hebben relatief lang geduurd.
   Hij is vooral de geschiedenis ingegaan als een procedure-freak, die overal waar hij in “bestuur” geraakte, tweespalt opwekte met afscheiding van delen van organisaties als gevolg.
   Voor Greenpeace en het W.W.F. staat hij vooral bekend als een splijtzwam en opportunist.
   Alle vroegere idealen heeft hij voor geld verraden en daarbij heeft hij zelfs de dank en waardering gekregen van niemand minder dan Donald Trump. Dan zijn we rond, niet? Hier een digitaal vertaald citaat over hem:
   [Quote]“Tijdens maart 2015 in een interview door de Franse onderzoeksjournalist Paul Moreira , die voor het eerst werd uitgezonden op het Franse televisiestation Canal + in september 2014, werd Moore gevraagd naar de veiligheid van het herbicide glyfosaat . Moore vertelde Paul Moreira dat iemand “er een hele liter van kan drinken” zonder enige schade. Toen Moore werd uitgedaagd om een glas van de onkruidverdelger te drinken, weigerde hij en zei: “Ik ben geen idioot” en “Ik ben niet stom” voor het beëindigen van het interview. Monsanto , primaire producenten van glyfosaat-onkruidverdelgers onder het merk Roundup , ontkende Moore of zijn PR-bureau te hebben behouden.[57] [58] Het interview kwam kort na de publicatie van een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat glyfosaat aan een lijst van waarschijnlijke carcinogenen toevoegt.” [Unquote]

 5. Vroeger leerden we bij Aardrijkskunde op school dat het klimaat iedere 50-60 jaar verschuift……Klimaatsverandering is niet nieuw, immers hebben we ooit een ijstijd gehad en een woestijnklimaat. Dat de mens zich er zorgen over maakt…..In vroegere dagen werd de mens gemiddeld 60 jaar, dus een klimaatsverandering maakte hij niet in zijn leven mee. Nu worden we gemiddeld 90-110 jaar, waardoor we allen minstens 1 en misschien zelfs 2 klimaatverschuivingen in ons leven aanschouwen……In principe niks om je zorgen te maken, ware het niet dat mensen van voorspelbaarheid en stabiliteit houden. En een klimaat dat verandert helpt niet mee…..Levert angst op en daar wordt gretig op ingespeeld.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht