Aanslagen in Nieuw-Zeeland: vervolgde Christenen krijgen veel minder media-aandacht

Begrafenis na aanslagen tegen Christenen in Nigeria. Foto: Daily Express

Terwijl de internationale media grote aandacht schonken aan de brutale aanslagen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) op 15 maart, blijft men het Moslim-geweld tegen Christelijke gemeenschappen elders in de wereld halsstarrig negeren. Ik denk dan aan de recente aanslag door Jihadisten op de kathedraal van Jolo op de Filipijnen (20 doden, 111 gewonden), alsook de 120 Christenen die sinds februari in de Nigeriaanse staat Kaduna door Fulani militanten werden gedood. 52 stierven tijdens éénzelfde campagne. Deze aanslagen waren even bloederig en onaanvaardbaar als de aanval op de moskeeën in Christchurch, maar toch kregen de feiten in de Filipijnen en Nigeria aanzienlijk minder media-aandacht, dan deze in Nieuw-Zeeland. 

Medeleven geldt niet voor alle godsdiensten en culturen

Ondanks hun vaak zelf-verklaarde neutraliteit en zelf-opgelegde missie als apostelen van het multiculturalisme, hebben de redacties van de mainstream media, dus toch meer sympathie voor sommige culturen, dan voor andere. Waaraan zou dit kunnen liggen? Zijn de levens van niet-Westerse Christenen dan minder belangrijk, dan deze van Islamitische migranten? Men wil tegenwoordig met iedereen wel medelijden hebben, als het die vermaledijde Christenen maar niet zijn. Want het Christendom is “slecht”, “bekrompen” en “koloniaal”. Waarom precies, weten de meeste aanhangers van het multiculturalisme niet meer, aangezien de les geschiedenis al geruime tijd werd uitgehold tot een uurtje politiek correcte indoctrinatie, tussen twee STEM-vakken in. Want geschiedenis en kritisch nadenken zijn niet langer belangrijk voor de vorming van toekomstige werkpaarden (euh -nemers). Wetenschap en techniek wel.  

Een blanke dader: een politieke buitenkans

Nieuw-Zeelandse Premier Jacinda Ardern bezoekt Moslimgemeenschap na aanslagen – Foto: the Spin off

En dan is er de identiteit van de dader van de aanslagen in Christchurch….Wat was het toch handig om eens te kunnen aantonen dat blanke nationalisten minstens “even gevaarlijk” zijn als Jihadisten. Een uitgelezen opportuniteit voor traditionele partijen om hun populistische rivalen te muilkorven en hun eigen gelijk met een gemaakt begrafenisgezicht nog eens dik in de verf te zetten! De hypocrisie kent dan geen grenzen, zoals we konden vaststellen, toen de Nieuw-Zeelandse Premier Jacinda Ardern de slachtoffers van Christchurch kwam troosten … met een hoofddoek op. Inderdaad, voor een beetje politieke aandacht, wordt zelfs de vrouwenemancipatie even de prullenmand ingegooid.  Komedie spelen voor de carrière moet toch kunnen, of niet soms? 

Ondertussen blijven Christenen lijden…

Ondertussen gaat het geweld verder.  Christenen blijven de meest vervolgde religieuze gemeenschap wereldwijd, aldus cijfers van het Pew Research Center, Volgens Open Doors, een internationale organisatie die de Christenvervolging opvolgt, worden er elke maand 255 Christenen vermoord, 104 ontvoerd, 160 gevangen gehouden zonder proces, 180 Christelijke vrouwen aangerand, verkracht of verplicht (aan Moslims) uitgehuwelijkt en 66 kerken aangevallen. Misschien zou Jacinda Ardern ook eens voor deze slachtoffers haar hoofddoek kunnen opzetten, maar deze keer dan als aanklacht tégen de onderdrukking door de Islam. Ik vrees echter dat dit niet zal gebeuren. 

 

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

14 commentaren op “Aanslagen in Nieuw-Zeeland: vervolgde Christenen krijgen veel minder media-aandacht

 1. Inderdaad dat is mij ook al opgevallen, men blijft maar over die moslims schrijven en alle godsdiensten verbroederen hiermee, en dat is zeer erg dat je op die manier je leven moet laten,maar over vervolgde christenen hoor je bitter weinig!!

 2. Katharina Gabriels slaat de nagel op de kop. Verdrukking van christenen, en aanvallen op hun kerken, dat wordt dikwijls doodgezwegen door onze media (tenzij ze niet anders kunnen dan erover berichten, bv. als het voor onze neus gebeurt). Waarschijnlijk moeten we dat verstaan als “cultuurgewoonten” in het mohammedanisme …

  Maar als er eens een aanslag op moslims gebeurt, dan is het kot te klein en wordt de versterker op MAX gezet.

  Voor de duidelijkheid : alle aanslagen, verdrukking en geweld is te veroordelen, maar wanneer gaat onze pers inzien dat het mohammedanisme steeds gevaar inhoudt ? Lees de koran, en je weet genoeg.

 3. Blij nog eens een artikel te lezen over dit onderwerp. Dit komt veel te weinig aan bod. Niet alleen in onze mainstream media, ook in onze Katholieke media. Ik gaf al meerdere malen een link door naar een aantal sites en organisaties op dit forum. Telkens met noppes reactie. Het lijkt alsof het de salonkatholieken hier in het westen geen ene moer kan schelen wat hun vervolgde Christenbroeders en zusters allemaal te verduren hebben.

  Ook op dit forum…

 4. Had het al gelezen op ” ninefornews” . Alleen al vanaf januari tot half maart dit jaar in 22 landen 1174 Christenen vermoord. Daar hoor je niets over. De aanslag in Egypte op Koptische Christenen vorig jaar kreeg dan wel media-aandacht: wel 3 minuten ! Wat een verschil met Christchurch : de hele dag door berichten. De haat tegen Christenen komt waarschijnlijk doordat het de Vrijmetselarij in de weg staat.

 5. ☩JMJ☩

  De wereldwijde vervolging van Christenen moet de roeping van de Franken ter herinnering brengen, namelijk de militaire verdediging van de Heilige Katholieke Kerk. Door de apostasie van de Frankische stam, uitverkoren door God om het zwaard van de Kerk te zijn, zijn Christelijke minderheden overal zonder verweer. De Frankocratieën in het oosten waren een voorbeeld van de vernoemde goddelijke roeping, en het is imperatief dat de Frankische stam het verbond hernieuwt dat God met Chlodovech te Reims sloot bij monde van de profeet-bisschop, St. Remigius. Reims is daardoor het geestelijk centrum van de Frankische wereld, dat is, van Groot-Frankië, het voormalig Regnum Francorum. De Frankische wereld moet wederom verenigd worden onder het gezag van een vorst die in Reims gezalfd wordt, en daarom ook hebben we een goede paus nodig die gebruik maakt van zijn middellijke macht om temporale leiders af te zetten en aan te stellen wanneer daar ernstige grond toe is. Een paus kan in de huidige omstandigheden wettig een vorst kronen ter herstel van de orde.

  Wat de moskee in Nieuw-Zeeland betreft; duidelijk een valse-vlag-operatie, getuige de bliksemsnelle aankondiging van een verstrenging der wapenwet. Het laatste wat het regime wil zijn gewapende staatsburgers die zich kunnen verdedigen tegen kafkaëske regeringen.

 6. Het wordt hoge tijd dat journalisten zoals Rudi Vranckx e.a. aan de christenvervolging die wereldwijd bezig is eens aandacht gaat geven met een reeks afleveringen. Ze kunnen eens gaan kijken op deze site van Open Doors zodat ze gaan beseffen hoe gruwelijk het eraan toe gaat voor onze christen broeders en zusters.

  Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt, op basis van een vandaag verschenen onderzoeksrapport over genderverschillen in christenvervolging.
  https://www.opendoors.nl/nieuws/2019/03/07/meisjes-en-vrouwen-meest-kwetsbaar-in-vervolging

  Vrouwen en meisjes meest kwetsbaar in de christenvervolging?
  Al iemand iets van gehoord op de media?
  Ik denk het niet..

  50 moslims vermoord nu al een heel week aandacht op media.
  christelijke vrouwen en meisjes verkracht – christelijke mannen gemarteld en gedood nog geen minuut aandacht op de media. Best beangstigd voor de toekomst van de Christenen!

   1. beste André,

    Ook deze organisaties zetten zich in voor onze vervolgde Christenbroeders.

    SDOK (oftewel Stichting de Ondergrondse Kerk), gesticht door Richard wurmbrand.
    https://www.sdok.nl/

    Ook een link naar hun Belgische zuster-organisatie HVK (hulp aan de verdrukte kerk)
    http://www.hvk-aem.be/

    deze organisaties zitten wereldwijd, en zijn internationaal bekend onder ‘voice of the martyrs’
    https://www.persecution.com/

    Een Katholieke organisatie, gesticht door Pater Werenfried Van Straten, en van wie ik eigenlijk hoop dat IEDEREEN die op dit forum zit ze kent, is Kerk In Nood.
    https://www.kerkinnood.be/

    Sdok en Open Doors zijn protestants van oorsprong, Kerk In Nood is Katholiek. Gelukkig maken zij geen onderscheid tussen Christenen van welke strekking dan ook als het gaat om hulp aan vervolgde Christenen.

    Dat doen hun vervolgers ook niet…

    En ook nu doe ik (opnieuw) een warme oproep om het verhaal van Richard Wurmbrand te lezen. Hier gratis te downloaden:
    http://www.theologienet.nl/documenten/bekeringgeschiedenis/Wurmbrand,%20Richard.%20Roemenie,%20Gemarteld%20om%20Chrisus'%20wil.pdf

   2. Bedankt Kurt voor nog meer informatie.
    Ik ken ‘Kerk in Nood’, maar de rest nog niet.

 7. Al jarenlang hypocrisie ten top, beste Katherina, ondanks de massa vervolging door islamieten, van Christenen. Maar in Christchurch was het opzet, om een blanke dader te kunnen brandmerken.
  Op de foto, tussen twee politiemannen in, maakte hij het 666 teken met zijn rechterhand. Duim en wijsvinger tegen elkaar in een rondje en de drie overige vingers, waaier gespreid, = 666. Het signaal aan alle vrijmetselaars, bouwers van de New World Order, om de opzet van de tragedie aan te duiden. Ook de foto van het politie team, van 6 agenten, waarvan er 4 hetzelfde teken maakten met de rechterhand. Het was een set up, een false flag in het Amerikaans. Doel, om alle blanken te kunnen beschuldigen.

 8. Wat wil je, met katholieken zoals De Kezel, Bonny, Boeve, Van Hecke en de rest van die kliek “verdraagzamen” die om de haverklap in de bres springen om de islam ter wille te zijn en bereid zijn de moslims in hun onzinnige, arrogante eisen te volgen en de stuitende onverdraagzaamheid vanuit die hoek halsstarrig blijven negeren.

 9. Ja dat is mij al jaren een ergernis. Komt door de eenzijdige linkse mainstream media die zich globalisme voorstaat. Iedere cultuur is gelijk. Van cultuurmarxisme wat Joden, christenen bashen maar het islamfascisme de hand boven het hoofd houden is Helaas vind ik nog erger dat sommige met name linkse christenen/katholieken niet opkomen voor hun geloofsgenoten. Zelfs afvallen. Ze verloochenen Jezus om maar het islamfascisme te verzwijgen en tegemoet te komen. Wijd het aan gebrek en onwetendheid over het chr. geloof. Vind ik ook een gebrek van de katholiek kerk. Laten ze meer bijbellezingen houden. In parochies, scholen, seminairs enz. Verleden week werd in mijn parochiekerk in de voorbeden gebed gevraagd voor de slachtoffers van Christchurch. Maar voor de vervolgde christenen wereldwijd geen woord. Vaak niet. Ik heb een email gestuurd naar de pastoor/secretariaat. Valt mij steeds weer op dat er in de afgelopen jaren in diverse kerken waar ik kwam en op de tv mis, nauwelijks tot niet voor de broeders en zusters die te maken kregen/krijgen van vervolging een gebed wordt gevraagd. Het mond valt zelfs van verbazing toen ik het op tv in een mis wel een gebed voor de vervolgde christenen was. Zo gering komt dat nota bene in een kerk voor. Ik denk dat het vooral komt door de politiek correctheid waar helaas de kerk zich mee bedient o.a. de oorzaak daarvan is. Maar ze verloochenen Jezus. Die was met recht en rechtvaardigheid bezig en zei zaken die niet politiek correct zijn. Jezus zei; “Ik sta wel in deze wereld maar ben niet van deze wereld”. Zo hoort de kerk te zijn. Waar onrecht is,hoe gevoelig dat ook mogen zijn, benoemen. Ook Paus Franciscus die goede dingen zegt maar soms ook weer gedraagt als een politicus i.p.v. geestelijk leider is een oorzaak van lauwheid en relatief zijn van ons geloof.

 10. Veel valt erover te zeggen en te schrijven. Het mooiste is wellicht om gezamenlijk voor hen bidden:
  Jaarlijks organiseert Kerk in Nood (Nederland) op verschillende plaatsen (Maastricht 5 april, Amsterdam 12 april) de Avond van de Martelaren. Op deze avond worden de Christenen herdacht die wereldwijd vanwege hun geloof het leven hebben gelaten. De avond begint om 18.30 uur met een Eucharistieviering, gevolgd door een kruisweg met getuigenissen en muziek tot ongeveer 21 uur. Voor wie geïnteresseerd is en niet te àl te ver uit de buurt woont:
  https://kerkinnood.nl/over-ons/agenda/avond-van-de-martelaren-3

  Zie ook: https://kerkinnood.nl/over-ons/agenda

 11. Het Zegel van de Levende God beschermt christenen tegen vervolging. Het zegel is nog steeds te downloaden en te printen en het moet gezegend worden door een priester.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht