Wie niet in het rijtje loopt moet lijden

Foto: VTM

Deze morgen luisterde ik op het radiostation MNM (Peter Van de Veire Ochtendshow) met afgrijzen naar de getuigenis van een vrachtwagenbestuurdster (met West-Vlaams accent), die zonder medelijden over een blokkade van de gele hesjes reed, “omdat ze naar haar werk moest”. De gele hesjes zijn een op social media ontstane burgerbeweging, die zich in Frankrijk en nu ook in Wallonië verzet tegen te hoge brandstofprijzen. Over de beweging zelf wil ik het hier niet hebben. Wel over de attitude van deze vrachtwagenbestuurdster, die bereid was over mensen te rijden, omdat “het werk” belangrijker was dan respect voor het leven van anderen. 

Hoe ver is het gekomen met de afstomping van sommige mensen, indien ze als het ware emotieloze robots zijn geworden, en hun drukke agenda laten primeren over het welzijn van hun medemens? Tegenwoordig gaat het enkel nog over hard werken, om nog meer geld te kunnen spenderen aan een leeg bestaan van consumptie en schone schijn. Indien anderen dan wakker worden en willen stilstaan bij de absurditeit en onrechtvaardigheid van de mallemolen waarin we ons bevinden, is hier helemaal geen begrip meer voor. Deze harde houding zie ik ook tegen activisten die strijden voor thema’s die de lezers van dit forum misschien nog nauwer aan het hart liggen. Ik denk dan aan pro-life of pro-familie activisten, personen die de open grenzen-politiek beu zijn, of die opkomen voor onze culturele waarden. Hoe lang duurt het nog, voor ook deze activisten worden overreden door ongeduldige chauffeurs of voor de rechtbank gesleept voor het ongehoord verstoren van het status quo? Het lijkt wel, alsof onze bevolking getraind is, om als brave paardjes in een manège rondjes te lopen. Ze zijn zo afgestompt dat ze al hun frustratie afreageren op de wat minder brave paardjes, en niet op de manège-houder.  Ik weiger echter om als een makke viervoeter mee te lopen. En U? 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

28 commentaren op “Wie niet in het rijtje loopt moet lijden

 1. U bent duidelijk fout geïnformeerd… Nu ja, kan ook moeilijk anders als U sensatiezender nummer één “MNM” hebt opstaan…

  Hier de werkelijke toedracht, die iets genuanceerder is dan het gebazel van (braaaak…) ego-tripper Van de Veire.

  Dodelijk ongeval aan blokkade gele hesjes:

  In het Franse departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin is het bij zo’n blokkade gruwelijk fout gelopen.

  Volgens BFM TV was een moeder met haar dochter op weg naar de dokter. Onderweg kwam ze een blokkade van ‘Gele Hesjes’ tegen. De manifestanten weigerden haar door te laten en klopten op het dak van haar wagen. Vervolgens is de vrouw in paniek geraakt en heeft ze plankgas gegeven. Daarbij reed ze een vrouw van middelbare leeftijd aan. De manifestant raakte dodelijk gewond en is intussen overleden.

  De bestuurder is opgepakt en is in shock. “Dit is een tragedie voor iedereen”, reageerde de minister van Binnenlandse Zaken Castaner. Hij roept de betogers op om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. In heel het land hebben andere ‘gilets jaunes’ al een minuut stilte gehouden.

  Misschien had ik wel net hetzelfde gedaan in haar plaats….
  En U misschien ook…
  Toch maar eens eerst goed informeren vooraleer U die verbale bagger van MNM als waarheid aanneemt, en komt melden op een katholiek forum…

  1. Het ging om de bestuurster van een vrachtwagen op Belgisch grondgebied. Niet over het geval dat u hier beschrijft. U hebt het artikel dus duidelijk niet gelezen. En ik luister niet enkel naar MNM, of dan zou ik hier niet komen schrijven….

 2. Ik lees: “Deze harde houding zie ik ook tegen activisten die strijden voor thema’s die de lezers van dit forum misschien nog nauwer aan het hart liggen. Ik denk dan aan pro-life of pro-familie activisten, personen die de open grenzen-politiek beu zijn, of die opkomen voor onze culturele waarden”

  Deze mensen steken geen tankwagens in de fik, of leggen een compleet land lam…
  Al eens bij stilgestaan dat het steeds de Walen en Fransen zijn die er steeds zo’n agressief zootje van maken?
  Als het klopt van deze West-Vlaamse bestuurster geeft ze hen enkel een koekje van eigen deeg.

  Je stem laten horen is ok. Protesteren ook. Wegblokkades opwerpen is compleet achterlijk. Dit was mijn gedacht vroeger, en nog steeds. Wie gaan ze daar mee denken te raken? De hoge piefen? Nee hoor, die brave hommel die niet op z’n werk geraakt. Zoals ik al zei. Compleet achterlijk.

  1. U bent duidelijk één van die brave manège-paardjes, die zich ergeren op de iets minder brave paardjes. Zo wordt er niets ondernomen. Precies wat de hoge piefen willen….

 3. Behalve als dat minder brave paardje het vertikt om uren te staan wachten aan een blokkade van een aantal heethoofden??
  Dit gaat over diesel prijzen. Dit gaat over centen.

  Dit staat compleet los van enige ideologie, waarden of normen.

  Uw vergelijking loopt compleet mank.

  Er is trouwens ondertussen nog een dodelijk slachtoffer gevallen. Een motard die een blokkade te laat had opgemerkt en zich de dood inreed…

  Zoals ik al zei. Wegblokkades zijn compleet achterlijk.

  1. Met brandstof woekeren is ook achterlijk en bovendien onethisch. Bij protesten lopen er soms dingen fout, maar de gevolgen van armoede zijn ook extreem schadelijk, hoewel dat misschien minder opvalt omdat het niet op TV komt.

   1. We bekijken het even van de andere kant.

    -Het is uw zoon die zich dood rijdt op de blokkade.

    -En het is ook uw dochter die met een doodziek kind op weg is naar de dokter. En die zich geen raad weet als ze niet door de blokkade mag, meer nog, wanneer men op haar auto begint te slaan…

    -En het is uw vrachtwagen, die jij als kleine zelfstandige, (en zo zijn er héél veel vandaag die in opdracht rijden van grote firma’s) nog volop aan ’t afbetalen bent, die ze in de fik steken.

    Benieuwd of U dan nog zoveel medeleven kan betuigen…

    1. Kurt, ik ben het met je eens! Het zal de hoge mannen een worst wezen dat de gewone burgers van deze blokkades slachtoffer zijn en dat er nog doden bij vallen al helemaal niet. Ik begrijp deze agressieve protesten ook niet, want ze raken alleen maar de kleine burgers mee. Van mij mogen ze rustiger en vredevoller gaan worden in hun protesten, want al die blokkades en agressie helpen niets. Het laat de politiek e.a. die iets aan de problemen kunnen doen letterlijk koud. Verder zijn het geweld zo gewoon geworden, dat al het extra geweld nog meer de maatschappij verziekt. Als we daar niet aan deelnemen, zijn we daarom dan makke paardjes geworden? Nee, dat denk ik niet, ik neem elke dag zoals vele mijn kruis op om op een goede manier een bijdrage te leveren aan deze wereld. Mijn hoop leeft niet meer in de mensen en systemen die alleen maar uit zijn succes, macht en geld. Mijn hoop ligt in de Heilige drie-eenheid en de Heilige Eucharistie.. De wereld en zelf de lauwe kerk heeft me allang niets meer te bieden. Het is altijd hetzelfde verhaal. Geweld en hard geroep, en we zijn nog nergens. De wereld wordt nog zieker, de mensen gekker, er is nog steeds oorlog en hongersnood enz.. dat van het kwade komt. Vraag je je niet af wanneer zal het goede overwinnen in de wereld? Ik ben er al uit NOOIT, want de mensheid is gewoon verslaafd aan het kwade.

     1. Beste Lotje, bedankt voor je berichtje.

      Zolang de mens de wereld regeert zal het inderdaad een zootje blijven.
      Ik ben momenteel het boek aan het lezen van Marino Restrepo. “Catholics Awake”. Hij heeft het daar zeer veel over “spiritual warfare”. En jij begrijpt heel goed dat dat vooral te maken heeft met het bestrijden van onze innerlijke demonen, veeleer dan wegblokkades op te werpen tegen te hoge dieselprijzen. Zelf alle dagen je kruis opnemen. Niets zo gemakkelijk dan mee te gaan protesteren, en je woede eens goed bot te vieren. Wat paletten in de fik, paar bakken bier er bij, en roepen en tieren maar. Ik heb het in het verleden hier ook meermaals zelf gezien en meegemaakt. En het haalt NIKS uit!

      Het is veel moeilijker om ten alle tijde kalm te blijven en je niet te laten meeslepen door de waan van de dag. Je woede (of ze nu tercht is of niet) onder controle te houden.

      Als ze écht iets willen bereiken, onze Gilets-Jaunes, dat ze zich dan fatsoenlijk organiseren. Bestook de media met open brieven. val de politiekers lastig, alle dagen opnieuw, met open brieven, petities. Zorg dat je een goeie spreekbuis hebt, iemand die verder komt dan holle slogans, maar die de zaak écht weet te verwoorden en te verdedigen, in de hele media.

      Wegblokkades zorgen enkel voor meer frustratie, voor beide partijen, terwijl de hoge piefen eens goed lachen met die sukkelaars, dat voetvolk, die mekaar het leven zuur maken.

      Nooit of te jamais heeft Jezus opgeroepen om geweld te gebruiken. WEL getuigen van ons geloof, in woord en daad, elke dag opnieuw. Hetgeen ons elke dag opnieuw moeilijker wordt gemaakt door een steeds anti-christelijker wordende maatschappij. Niets mis mee om voor je gedacht en voor de waarheid uit te komen. Er zijn landen waar mensen alleen daarvoor al jarenlang de bak indraaien. Maar geweld rechtvaardigen voor hoge brandstofprijzen? Ik dacht het niet…

     2. Dank je wel Kurt voor je antwoord!
      Een antwoord waar het mooi christelijke geloof door heen vloeit.

      Het boek van Marino Restrepo. “Catholics Awake”heb ik nog niet in mijn bezit, ik wacht erop.
      Het boek van duisternis naar licht heb ik al gelezen van hem. Geweldige getuigenis..

      Verder begrijp ik inderdaad dat het meer gaat over het bestrijden van onze innerlijke demonen. Iedere dag weer je kruis opnemen om Jezus na te volgen op de weg van hoop, liefde en vrede. Maar, ze roepen en brullen liever, maken liever het bezit kapot waar mensen hard hebben voor moeten werken, drinken en zuipen.. Nee, dat haalt inderdaad niks uit.

      Laat het ons maar op en gezonde en volwassen manier doen in VREDE daar winnen we veel meer bij, want er is geen sterkere uitstraling dan de kracht van VREDE en LIEFDE die van God komt!

     3. Lotje,

      Ik heb het boek van licht naar duisternis ook al gelezen. Ik had hem deze zomer gehoord in Gistel. De Nederlandstalige versie van Catholics awake is echter niet meer verkrijgbaar. Daarom heb ik hem via een 2e hands-site in het Engels gekocht. Het voordeel is, dat je sommige zinnen driemaal moet lezen, door het feit dat je al eens een woord moet opzoeken, of omdat sommige dingen anders geformuleerd worden in het Engels. En dat geeft dat je eigenlijk nog veel meer stilstaat bij wat hij schrijft.

      Hij heeft me enorm geïnspireerd tijdens zijn lezing daar in Gestel, en al wat ik er van lees inspireert me telkens opnieuw. Moesten onze eigen priesters en bisschoppen vandaag met zoveel vuur hun Katholiek geloof verdedigen en verspreiden… Tjonge wat zou dat mooi zijn.

      Intussen, en dat haalt Restrepo ook geregeld aan, moeten wij als leken extra ons best doen om ons geloof te beleven én te belijden. Net omdat de herders het laten afweten, zal de ware Kerk terug van onderuit moeten opgebouwd worden.

      Niet door wegblokkades. Wel door telkens opnieuw vreedzaam maar wel duidelijk onze stem te laten horen. En verder door gebed en offer. Kortom, een simpele, vredevolle en nederige getuigenis geven door een waarachtig Christelijk leven.

      En dat kost véél meer moeite dan het bezetten van de zoveelste hoofdweg…
      Dat is een gevecht tegen het kwade, tegen bekoringen, tegen jezelf, alle dagen opnieuw, ons hele leven lang.

   2. Beste Katharina,

    ik vindt over het algemeen de artikelen die je post steengoed. Maar hier begrijp ik je niet helemaal. De gele hesjes willen lagere benzineprijzen. Velen -Vlaamse Brusselaars op kop- willen properder lucht. Deze actie staat mijns inziens haaks op schone lucht en de milieuproblematiek tout court. Mensen zullen niet vrijwillig een halt toeroepen aan de voortschrijdende luchtvervuiling, maar enkel als ze ertoe gedwongen worden, en dit werkt meestal alleen wanneer ze het merken in hun portemonnee. Minder wagen op de weg, er is geen alternatief.

  2. Kleine rechtzetting: Het moet natuurlijk zijn: ‘Van duisternis naar licht’ i.p.v. andersom… 🙂

   1. Kurt,

    Ik wou naar Scherpenheuvel hem beluisteren, maar is echter niet gelukt. Ik heb hem wel even mogen zien toen ik daar te laat aan kwam. Dat is ook al iets. Ik kan me voorstellen dat hij met vuur en vol passie over het katholiek geloof kan praten, dat merkte ik al als ik zijn filmpjes ging beluisteren op You-tube..

    Ja, als priesters en bisschoppen met zo’n vuur konden praten over het katholiek geloof en over de kracht van De Heilige Eucharistie, dan zat ik 3 keer op één dag in de kerk met mijn armen ophoog ‘God te prijzen’. 🙂 Maar, daar zal ik maar een keer van dromen.

    Wat Restrepo zegt over leken is waar, we moeten de kerk niet ten onder laten gaan, omdat vele herders het laten afweten. Maar, ik stel me meer de vraag: laten ze het wel afweten? Ik denk dat ze niet beter weten, omdat de Heilige Drie-eenheid geen kans krijgt om in hun hart binnen te komen. Ik werd er vroeger kwaad op, ik heb nu compassie met deze herders omdat ze gewoon geen besef hebben wat ze allemaal door hun blindheid en doofheid van hemelse glorie, genade en liefde moeten missen.

    Het enigste dat we inderdaad kunnen doen is vreedzaam maar wel heel duidelijk onze stem laten horen, veel bidden en offeren en een vredevolle en nederige getuigenis geven door een waarachtig christelijk leven. Als we daar allemaal mee zouden beginnen, dan kan onze ziek kerk opnieuw kunnen bloeien tot een vruchtbare wijngaard waar goede vruchten kunnen uitgroeien en geen slechte vruchten omdat de kerk op het moment van binnen heel ziek is.

    Zieke vruchten geven zieke vruchten voort.
    Goede vruchten geven goede vruchten voort en voor dit laatste zou iedere christen moeten gaan!
    Maar, dat is JA zeggen tegen GOD en je KRUIS opnemen.

 4. Beste Katharina, het probleem is veel groter dan je schijnt te beseffen. Ik heb ooit een jaartje distributie vervoer gedaan in Antwerpen en omgeving. U hebt er geen idee van. Alle wegen zijn eigendom van de baas, zijn persoonlijk bezit. Je mag (MOET) letterlijk alles doen wat de baas eist. En dat is niet min! Hij is bevriend met politie en politici want hij is een ‘straffe’ gast die meetelt in het leven en zoveel mensen werk geeft en zovelen staan aan zijn kant. Het is de enige keer in mijn leven dat ik last kreeg met mijn hart. Dus koos ik voor eenvoudiger werk en de consequenties van een zeer klein loontje te ondergaan door op God te vertrouwen. Maar een man of vrouw die in een dergelijke mallemolen zit en een gezin heeft wordt werkelijk dol gemaakt! Wat moet je doen als je weinig of geen diploma’s hebt en niet gelovig bent? Dan leef je in een hel. Als een vrouwelijke chauffeur dan ook nog kinderen heeft en op tijd tracht thuis te komen is het hek van de dam! De eerste golf van Groenen jaren 70 en eerste helft jaren 80 hadden gelijk : terug naar de eenvoud van het industrieloze leven! Daar hebben we met zijn allen helemaal niet de moed voor! Ook niet de Traditie-gezinde families!!! Deze zeer blinkende website getuigt van goede smaak en goed inzicht maar is tegelijk een product van een goddeloze industrie!

 5. Het gaat om veel meer dan de brandstof prijs, beste Kurt. Katharina heeft gelijk. De gilets jaune hebben vanaf het begin de link gelegd van de groene, extra brandstof belastingen tot naar het onbetaalbare niveau, gebaseerd op de welbekende groene leugens. De .:. links liberale politieke macht in alle EU landen, introduceert via de achterdeur het cultuur marxisme, op naar de communistische heilstaat, met een volledige controle op al ons doen en laten, tot en met de intimiteit van de slaapkamer. Op het vlak van de brandstof gaat het erom de brandstof auto uit de wereld te krijgen, teneinde ons te dwingen in een electrische auto te stappen met kort bereik en afhankelijk van één brandstof leverancier, de staat zelf. Deze kan met één druk op de knop een individu lam leggen of zelfs een hele stad of land met één druk op de knop afsluiten van elektriciteit voorziening. De brandstof motor is onze vrijheid en onafhankelijkheid van het electr. staatsmonopolie. Dit lijkt op de poging om contant geld weg te krijgen, en alle betalingsverkeer via de card te laten verrichten. Hetzelfde principe. Een individu kan zo worden aangepakt en uitgesloten. In de Sovjet Unie werden dissidenten, uitgesloten van winkels en vervoer. De buurman of vrienden moesten het nodige voedsel kopen. De dissidente top wetenschapper Sacharov is het bekendste voorbeeld. Contant geld is onderdeel van onze vrijheid, evenals benzine en diesel. De gilets jaune zijn populair in FR, en individuen die geen rekening houden met de afsluitingen, begrijpen niet waarom het gaat. Hopelijk boeken ze resultaat, en komt FR in opstand tegen de macht .:. usurpatoren in Parijs die, sinds De Gaulle, het volk tot slaaf hebben gereduceerd met torenhoge belastingen. Slaaf van de .:. judeo- maçonnieke macht hebbers, trekpoppen van de .:. Haute Finance bankiers, op weg naar de communistische Jew World Order.

  1. U hebt het goed begrepen, Jules. Het doel van de elite is niet het welzijn van de burger, maar controle en winstmaximalisering. Propaganda (och arme die individuen die moeten lijden onder de protesten!) moet zorgen voor het krabbenmand-effect, waarbij dissidenten door hun eigen medemensen worden bekritiseerd en ondermijnd. Het doel is de instandhouding van de macht van de elite, zonder dat deze hier veel moeite voor moet doen….

 6. Zolang de auto beschouwd wordt als een symbool van vrijheid zal het ding tot op het bot uitgebuit worden door alle mogelijke burggraven die vanuit hun versterkte burchten hun lijfeigenen streng in het gareel trachten te houden. Dat is de logica zelve! Wanneer God de Vader ons rijkdom gunt spreekt het ook vanzelf dat ‘Mr. Le Comte’ u in verhouding zal belasten! Dit zou nooit het geval zijn moesten alle mensen in voortdurende gehoorzaamheid aan God leven!!! Omdat geestelijke liefde — geestelijke beleving — niet onze eerste bedoeling is hechten we zoveel belang aan ‘de auto’ en ‘de vrije economie’. Maar ‘auto’ en ‘economie’ kunnen nooit symbolen van vrijheid zijn zolang we de geestelijke liefde niet voor alle andere dingen stellen. Moesten we geestelijk beleving inderdaad naar waarde schatten dan was sedert lang politiek, geld en heel het bankwezen onbestaande!!! Dan zouden we ook geen ambtenaren meer nodig hebben, enkele wijze ouderlingen per wijk zou ruim voldoende zijn!

  1. Het vage begrip van ‘democratie’ is niets anders dan een verhulling van onze lijfeigenschap aan de duivel. Des te minder waarde we hechten aan geestelijk beleving des te meer we ons overleveren aan eender welke burcht-graven en andere koningen allerhande. Het is geen toeval dat in Belgie het ware koningschap nooit heeft bestaan omdat de industriekoningen die positie al ingenomen hadden. Kan je zien in welke verdwazing al die koningen ons gevangen houden. Eigen dagelijkse schuld!

   Katharina Gabriels, eens te meer misleidt u ons, en leidt ons weg van Jezus.

 7. Ja, Katharina, je verwoordt prima het bedrog van de elites, hun gewetenloosheid, zelfzucht en ijdelheid, en vooral hun minachting voor gewone mensen, de “deplorables”. Deze haat komt voort uit het lang geleden verdwijnen van het gezinsdenken met vaders, moeders en kinderen. Dit verklaart waarom de meeste N-W Europese leiders geen kinderen hebben, door homosexualiteit van de leiders (de meesten) of anderszins, zoals May, getrouwd, maar kinderloos, waarschijnlijk vanwege haar carrière in de top van de vrijmetselarij ; een conditio sine qua non. De wortels van de minachting voor de “deplorables” liggen diep, veel dieper dan de gilets jaunes en de prijs van diesel en benzine. Dit is slechts de aanleiding. De ontwrichting door de elites startte al direct na de oorlog, 1946. Maar vroeg of laat wordt het bedrog ontmaskerd. We hopen dat dit moment nu is aangebroken, o.m. met de oorlog van de Italiaanse regering tegen de EU Brussel, en haar poging het gezinsdenken van staatswege te herstellen. Ze volgt daarmee Orban’s voorbeeld in Hongarije, en dat in Polen. Na ongeveer 60 jaar bedrogen te zijn geweest met het cultuur marxisme dat uitbrak in de jaren 1960, en daarvoor, lijkt de tijd nu rijp gezien het succes van de gilets jaunes, die bijna 80% steun krijgen van de FR bevolking. De emmer is kennelijk vol.
  In die tijd, jaren 1960, ging de geest uit de fles, wereldwijd, gestart en gefaciliteerd door dat vervloekte V2 concilie en de geest erna, van de vrijmetselaar Roncalli (1958), de joodse vrijmetselaar Montini (1963), en de joodse Pool, Woytila (1978). Sindsdien leven we in een ontwrichte, subversieve cultuur, aangejaagd door Hollywood (de tempel van Baal), en alle grote MSM media, in joodse handen.
  In die tijd, medio jaren 1940, zag men niet wat er precies gebeurde. Het gezin, de hoeksteen van de Christelijke beschaving, werd ontwricht, zonder dat we dat in de gaten hadden, door de tweede golf vrouwenbewegingen, met name in de Anglo-Amerikaanse wereld. Betty Friedan (Naomi Goldstein) was na de oorlog, de voortrekster met haar boek “The feminine mystique”. Zij was vanaf haar jeugdjaren een communisten activiste, en zij zag goed in dat de vernietiging van huwelijk en gezin, altijd centraal stond in het joods communistische plan voor de vernietiging van het Christendom, en wereld tyrannie. Men staarde zich blind op de atoom bom, Oost-West over en weer, maar men zag niet dat de vrouwenbewegingen erop uit waren de traditionele opvattingen, waarden, gewoontes en gebruiken, over werk, opvoeding, sexualiteit en familie, te vernietigen. Drugs en vrije abortus, “baas in eigen buik”, waren de eerste aanzet, de fatale dolkstoten tegen de beschaving, geëntameerd door joods – maçonnieke .:. links liberale regeringen met collabo’s op rechts.
  Betty Friedan verborg haar communistische engagement, zij presenteerde haar revolutionaire, opvattingen uit “bewogenheid voor de kleine man en de uitgebuite vrouw”, maar in wezen startte zij de oorlog tussen mannen en vrouwen. De aanval op de sociale basis structuur van de samenleving, door de feministen was een succes. De communisten hadden nooit gedacht zover te kunnen komen en in die mate de wereld te kunnen ontwrichten, door een wig te drijven tussen mannen en vrouwen. Vrouwen werden psychologisch gelijkgeschakeld met mannen, hun magnifieke, typisch vrouwelijke eigenschappen, werden onderdrukt. Moderne vrouwen van nu, worden voortgejaagd door seks en carrIère, niet door het gezin en het worden van mama. Daardoor zijn de geboortecijfers gedaald van gemiddeld tussen de 3 tot 4 kinderen per vruchtbare vrouw begin jaren 1960, tot nu 1,9 of zelfs minder in de westerse landen. Het vervangingsniveau is 2,1. Voorts zijn er een derde minder huwelijks sluitingen en de scheidingspercentages zijn bijna verdubbeld. Geboortes buiten het huwelijk, liggen ongeveer op 40% à 50%. Alle regeringen sinds de jaren 1960, hebben daaraan meegewerkt. Het Trojaanse paard was bemand door socialistische en liberale, politieke partijen, in joods – maçonnieke handen.
  Het resultaat in het Westen zijn de inmiddels gehate, van de bevolking ontkoppelde regeringen, die de islam invasie van miljoenen, bevorderen om de Christelijke beschaving het nekschot te kunnen geven.
  Op 21 mei 2013, roemde Joe Biden, de voormalige VS vice-president, de joodse invloed in Hollywood. Uit die hoek komen de veranderingen betreffende het homohuwelijk. Hij verheugt zich erop dat die invloed van joodse leiders enorm is. De cultuur en de joodse waarden zijn een essentieel deel geworden van wat de Amerikanen doen en laten. Naast het homohuwelijk, betreft dit ook de arbortus praktijken, de huwelijks scheidingen, euthanasie, de massa immigratie van Aziaten en Afrikaners en het continu mengen van verschillende bevolkingsgroepen (métissage), in wetgeving en reclame activiteiten. Daarmee wijst Joe Biden ook op de kwaadaardige macht van de financiële wereld, de verloedering van zeden en gewoontes, het structurele geweld, de neergang van de gemiddelde intelligentie en het onderscheidingsvermogen van volken en naties, de ongeremde psycho – analyses, de verwording van openbare sexuele praktijken in de media en op TV, en tenslotte, de subversieve anti-kunst, de zogenaamde contemporaine kunst, in muziek, schilderijen, en boeken.
  Door de mond van Joe Biden, is het hoge woord eruit, dat de liberale joden er op uit zijn om de traditionele Christelijke maatschappij, met haar en huid te vernietigen. De liberale joden verbergen zelfs niet hun getalsmatig, disproportionele, maatschappelijke invloed. Ze komen er zelfs openlijk voor uit, want hun revolutie is onomkeerbaar. Joe Biden verheugt zich daarop, want de ommekeer is, “voor haar bestwil”.

  1. Bravo Jules voor deze omvatrijke en duidelijke verwoording van de dagelijkse “soep” in de welke wij moeten lijden en wroeten, door velen als een “democratische ontwikkeling” betiteld. Blindheid en doofheid is meestal dodelijk.
   Nog niet gesproken over het sprookje “verkiezingen” dat deze blinden in een waan hult en niet verder meer kunnen nadenken als hun hersengespoelde gedachten en opvattingen, die hen in een keurslijf hult en zich van geen kwaad bewust (meer) zijn. Evenals het satanisch Vat II sprookje dat dromers de das omdoet en in een zelfde wolk doet leven.
   Diegenen die nu de waarheid aanhaalt, wordt als een doemdenker, een niet-katholiek en onnozelaar in een hoekje gedrumd, belachelijk gemaakt en als ‘middeleeuws’ betiteld. Deze afbraak van katholieke waarheden in maatschappij en kerk wordt als ‘baanbrekend’ en ‘vooruitstrevend’ betiteld. Het is eerder de cultuur van dood en verderf.
   Weldra is de maat vol en wat er dan volgt zal door deze blinden en doven weggezet worden als, klimaatverschijnselen, opwarming van de aarde, de schuld van deze die niet mee willen. De rampen en ellende zal echter zo groot zijn dat ze hun eigen woorden zullen inslikken, maar ondanks dat zich niet zullen bekeren.
   Heer wees ons allen barmhartig en genadig.
   Laus tibi Christe +
   Ave Maria +

 8. Zonder de uitvinding van de motor (stoom, petroleum, electriciteit) konden de grote misleiders nooit zulke totale impact krijgen. Misleiders zijn er in alle tijden geweest.

  Niet de elites of de boekdrukkunst op zich maar wel de industrie ontwrichtte het normale leven en verleidde iedereen tot een leven voor geld en genot.

  Jules van Rooyen, er zal geen bedrog worden onmaskerd. Niemand wil dat! Iedereen wil naar de supermarkt kunnen gaan!

  Niet het V2 hield ons weg uit het zondagse Lof in de namiddag maar wel de auto die ons ver weg voerde uit de parochie. De industrie verschafte iedereen, vrienden en vijanden van God, meer en meer afleiding en wegleiding uit het eenvoudige leven. Zonder dat eenvoudige leven is het onmogelijk om de geestelijke beleving in stand te houden en alles in de juiste perspectieven te zien.

  Vroeger konden eenvoudige lieden elkaar helpen in de zorg voor de basisvoorzieningen terwijl we heden gedwongen worden onnatuurlijk te leven. V2 zweefde gewoon op de science fiction golf waar men zich op blind staarde. Sedert de fabrieken meer belang kregen moesten de vensters van de Kerk worden opengegooid zoals de vrijmetselaars ons zonder moeite konden voorhouden. De onnatuurlijke economie werd als gerechtvaardigd voorgesteld door valse filosofen waardoor we slaven werden van een geestelijke onvrijheid. De christelijke waarden verwerden tot kunstmatige anticultuur.

  Katharina Gabriels, is het niet dwaas dat “pro-life of pro-familie activisten, personen die de open grenzen-politiek beu zijn” menen dat zij opkomen voor “onze culturele waarden” ? Dat doen zij niet, want dan zouden zij consequent moeten zijn en inderdaad “anders gaan leven”. Niemand kan vandaag nog natuurlijk leven, het werd met ieders medewerking onmogelijk gemaakt.

  Niemand heeft daar de moed voor en niemand wil het zelfs overdenken, zo verwaand werden we.

  Eenvoudige mensen werden geleidelijk aan als een soort dieren in een kunstmatige omgeving ingeplant dat onbetaalbaar werd en nu wordt dat uitgebreid tot een totalitaire verdrukking voor iedereen.

  Niemand wil de supermarkt afschaffen maar de supermarkt is ons aan het afschaffen.

 9. De auto en de supermarkt zijn vergankelijke attributen, beste Eric. Daar ligt niet de oorzaak van het algehele, kerkelijke verval. Noch ligt dat aan uw vereiste, al of niet, “natuurlijk te kunnen leven”. Dat zijn allemaal materialistische dimensies, die los staan van onze geestelijke vermogens. De crux ligt op dat niveau. Wij zelf maken de keuzes, en de H. Geest wijst ons de weg, in de rimram van het dagelijkse leven, dat in de kern, draait om God en de Kerk van altijd, ouders, vrouw en kinderen en later ook de kleinkinderen, de kersen op de taart. Het wegblijven van het zondagmiddag Lof, lag ook niet aan de auto, want na V II was er geen Lof meer, net zo min als het wierookvat, of de monstrans. Die waren verbannen. Men sprak ook niet meer over de Kerk, maar over de conciliaire kerk. Zonder het duidelijk te zeggen tegen het kerkvolk, zoals ten tijde van de zelfmoordenaar Luther, zeiden de V2 dominees, al of niet met Romeinse col, dat de liturgie gemoderniseerd was, bij de tijd gebracht en dat de kerk van na het concilie open stond voor de wereld, aan wie ze zich moest aanpassen. Dat is gebeurd. Vroeg je door, dan bleek dat er zelfs “geen waarheid meer was”, zoals protestanten dat zeggen ; ja, gehoord uit de mond van een bekende Haagse pater SJ. Want dat was allemaal veranderd. Hier lag het kernpunt van het V2 concilie, de afschaffing op de unieke claim op de waarheid van de katholieke Kerk. Zij is de doodsteek gebleken van het moderne denken, doen en laten van geestelijken en gelovigen. Het relativisme dat hieruit ontstond, heeft enorme, desastreuze maatschappelijke consequenties gebracht. De maatschappelijke onverschilligheid in deels protestante landen tegenover de moslim invasie is daarvan het beste voorbeeld. Het wordt hen of wij. Dat besef van natuurlijke weerbaarheid vanuit de bevolking, is verdampt. Traditioneel of historisch katholieke landen, blijken zich beter te kunnen weren
  Door het loslaten van de unieke claim op de waarheid, werd missionering niet meer nodig. Mensen die zich wilden bekeren werd duidelijk gemaakt dat dat uit de tijd was, men moest blijven waar je zat. Een moslim moest een goede moslim zijn, een protestant een goede protestant, en een jood, een goede jood (woorden van JP II). Het maakte immers niets meer uit, protestant of katholiek, joods of moslim. In alle richtingen zat een “straal van waarheid” (Nostra Aetate). En dat was goed zo, gevolg van het doorgeslagen oecumenisme, de nieuwe utopie. Traditionele geestelijken werd de maat genomen door militante V2 katholieken. Zij bepaalden wat er moest gebeuren in de parochie. De hiërarchie was omgedraaid, zoals bij de protestanten. Kerkelijke vergaderingen waren onverdraaglijk, liepen uit op onbegrip en onverzoenlijke standpunten. Zij wekten enkel ergernis. Met de traditionele geestelijkheid was het slecht gesteld, een martelaarsgang. Vele priesters zijn dan ook uitgetreden. V2 was een ramp, een revolutie van enkele duivelse gemijterde schurken, de FR revolutie binnen de Kerk. Een revolutie die de Kerk, “menselijkerwijs, niet zou kunnen overleven” (kardinaal, graad 33 vrijmetselaar Liénart, van Lille).
  Maak onderscheid, beste Eric, tussen de materie en de geestelijke dimensie. De mens is in eerste instantie “geest”, met mate benuttend, werelds goed, voor zijn aardse welzijn. Daar is niets mis mee, mits men de prioriteiten niet omdraait.
  Tenslotte, nog een woord over de ankerfunctie van huwelijk en gezin en het huidige, losgeslagen nihilisme.
  Ten tijde van de kerkelijke V2 revolutie, stonden huwelijk en gezin nog steeds centraal bij de opvoeding en in de pastoraal. In die tijd hadden politieke kandidaten geen enkele kans iets te bereiken als ze dat gezinsdenken ook niet uitdroegen, of zelf geen kinderen hadden. Een bekend voor beeld was de gescheiden liberale VVD politicus Sydney van de Berg, die een vriendin had in de VS. Hij moest als minister van Defensie aftreden. Alle maatschappelijke plannen en verworvenheden, richtten zich op gezinnen, niet op individuen. Een niet getrouwde politieke kandidaat, die dus niet aan de gezinsnorm voldeed, had geen kans.
  Homosexuelen werden buitengesloten, ter zelf bescherming van de maatschappelijke norm, die de samenleving richting en structuur gaf. Maar het gif van het cultuur marxisme, eind jaren 1960, heeft die zelf beschermingswal uitgehold. Het hardhouten raamwerk van het glazen huis, raakte vermolmd en staat op instorten. En nu is zelfs de norm omgekeerd. In Noord-West Europa zijn bijna alle regeringsleiders homosexueel en allen zijn kinderloos (behalve Michel in Brussel). We worden dus geregeerd door leiders die anders denken, leiders die niet aan de toekomst denken, leiders die geen band hebben met de toekomst, die zich geen zorgen maken over wat voor land of wereld zij achterlaten voor hun kinderen en kleinkinderen. Na het feminisme dat de wig gedreven heeft tussen mannen en vrouwen, zijn we aanbeland bij leiders, die een totaal ander wereldbeeld voor ogen staat, en die zich, persoonlijk, de toekomst een worst zal wezen. Zij denken daar niet over na, noch houden ze daar rekening mee. Zij zijn de ideale, naar willekeur manipuleerbare en chantabele kandidaten voor de geldmachten en de joods maçonnieke macht, onzichtbaar achter de schermen. Hier is bewust op aangestuurd, vanaf de jaren 1990. Ik kan me dat nog goed herinneren, de plotselinge media propaganda voor de emancipatie van homosexuelen. Neen, er kan geen sprake zijn van toeval, want slechts 1 % van de bevolking heeft die afwijking tussen de oren.

 10. ☩JMJ☩

  Een volksopstand tegen het regime van germanocide en kindermoord zou goed zijn, maar dan moet het wel op een ordelijke, gedisciplineerde en correcte wijze geschieden, en het moet tegen het regime gericht zijn zonder de gewone mensen te viseren. Ook moet er constant over gewaakt worden dat de opstand niet van achter de schermen door het regime zelf gestuurd wordt als valse oppositie.

  In Frankrijk is er confrontatie geweest met de politie. We zullen moeten afwachten hoe de toestand zich ontwikkelt.

 11. Ik herinner me nog goed dat de belangstelling voor het Lof bij ons gestaag minderde en dat ik me zelf ook schuldig voelde. 1963-66. Moeder bleef thuis aandringen en uiteindelijk ging zij alleen naar dat Lof. We hadden een bandopnemertje, een pickup, lp’s, een draagbare radio, telefoon, auto, en ieder had zijn liefhebberijtjes die we alleen zondag’s konden beleven. Hetzelfde voor de vroegmis in de week, had nochtans gemakkelijk gekund, zodat ook moeder meestal niet kon gaan omdat niemand een uurtje vroeger wilde opstaan. Bovendien hadden we een jonge moderne priester en enkele titeldragers die alles wilden modernizeren. De eerste golf van groenen bestond in mijn ervaring eind jaren 60 en de jaren 70 hoofdzakelijk uit idealisten waarvan sommigen al de kiem van politieke toekomst in zich hadden. Ik stopte daarna -1973- met roken, frieten, koffie en at minder vlees, en veel meer had gekund maar niemand wilde de weelde loslaten, laat staan in vraag stellen. Het zijn sterke benen die een groeiende weelde kunnen dragen! Men vergat dat spreekwoord. Het toenmalige zacht protest had niets gemeen met de leugens van vandaag. Daarom blijf ik er een vingerwijzing van God in zien. Pas later verwerden die schone idealen tot leugens. De zachte vingerwijzing van God werd overstemd. En nu is het definitief van hard tegen hard — zonder hart en zonder discipline lijnrecht tegenover God. Alleen de duistere machten achter de schermen voeren de opinievorming en de acties. Het Woord van God wordt gehaat en men kan nog slechts op zeer kleine schaal begrip trachten op te wekken.

 12. Brussel werd vandaag overspoeld door zogenaamde ‘Gele Hesjes’ die de straat op trokken uit protest tegen de hoge benzineprijzen. Het protest liep echer volledig uit de hand.

  De betoging van de Gele Hesjes is uitgedraaid op een regelrechte veldslag. Ze staken politiewagens in brand, trokken verkeerslichten uit de grond en plunderden een warenhuis van Carrefour. De schade is gigantisch.

  En dan zijn er hier nog op dit Forum die dit links tuig komen verdedigen. Onbegrijpelijk…

 13. In dit totaal opgedeeld landje krijgt niemand een burgeroorlog op gang. Misschien wel wanneer er geen drinkwater en voedsel meer zal zijn. Afwachten. Binnenkort is het zo ver.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht