Nieuwe overste voor de Priesterbroederschap Sint Petrus

 

 

 

 

 

 

 

Het algemeen kapittel van de Priesterbroederschap Sint Petrus, dat van 3 tot en met 18 juli wordt gehouden in het seminarie Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Denton, Nebraska, Verenigde Staten, heeft pater Andrzej Komorowski gekozen tot algemeen-overste voor een periode van zes jaar. De pauselijke Commissie Ecclesia Dei is daarover onmiddellijk geïnformeerd en heeft met haar felicitaties geantwoord.

Pater Komorowski werd in 1975 geboren in Polen. Hij studeerde economie aan de universiteit van Poznan(Posen). Daarna trad hij toe tot het internationaal seminarie Sint Petrus in Wigratzbad. Op 10 juni werd hij tot priester gewijd door kardinaal Jorge Maria Estevez. Hij oefende zijn apostolaat ten dienste van de broederschap uit in verschillende landen en in diverse domeinen. Hij was actief in Polen, in België, meer bepaald in Herstal en in Namen, waar sommigen onder ons hem hebben leren kennen als een begaafd en geloofsgetrouw priester en in Amsterdam. In 2012 werd hij door het internationaal kapittel gekozen tot assistent van de algemeen-overste. In dat jaar verhuisde hij van  Amsterdam naar Fribourg in Zwitserland, waar hij tot econoom benoemd werd van de priesterbroederschap.

Auteur:Veroon ter Zee

9 commentaren op “Nieuwe overste voor de Priesterbroederschap Sint Petrus

 1. Dat pater Andrzej Komorowski begaafd en geloofsgetrouw genoemd wordt klinkt zeer positief. Moge God zijn werk en de priesterbroederschap Sint Petrus zegenen.

 2. Het valt me op dat deze man een veel serener en rustiger gelaat heeft dan menig fsspx’er. Ik zeg het maar hè, niet boos worden ; )

 3. Toekomstige evenementen
  Er zijn momenteel geen toekomstige events.

  wedden van wel .jullie hebben net als die ketters in het klooster mijn genade vertrapt zwijnen .

  1. Krijg mijn foto er niet op gekleefd ?

   Mijn bericht voor U,
   Laat ons positief blieven met deze benoeming. De koran is geen Bijbel en heeft niets te maken met het Hemelse en is dikwijls het tegenngestelde.
   Het is beter de andere die een koran gezoend heeft, te vermelden dat het geen heilig boek is.
   In België spreekt men over verschillende godsdiensten en dit is fout.
   Er zijn er maar twee die de Koning der Koningen erkend en dat zijn de Joodse godsdienst en de Katholieken/Christelijke gezinde godsdiensten, voor zover ze niet in strijd zijn met de Goddelijke wetten.
   Al de andere worden door God als Afgoden beschouwd en God wil niet dat we ons daar mee bezig houden.
   God wenst dat wij hem herkennen, loven, aanbidden en dat wij God /hem in ons leven betrekken.
   Door gebeden, maar gebeden kan ook goede werken zijn. Dat is ook vorm van gebed, leven en doen zoals hij geleefd heeft en nederig zijn en dat is niet altijd even gemakkelijk.
   Het is een levenslange evenwicht oefening op een koord met vallen en opstaan en proberen het positive in iemand te zien.
   In Christo per Mariam,
   Met vriendelijke groeten,

   Br. Jacob… .

   1. LS, er is maar 1 godsdienst, via Petrus naar Jezus, Maria, De Vader, De Zoon met De Geest die heilig is, de rest is in ontkenning, dat is waar, dus goed en daarom mooi. De Ene Heilige Katholieke Apostolische, dus Evangelische, Kerk van Christus, die in zijn volheid kan worden beleefd in de Rooms Katholieke Kerk van/te/door Rome, vooralsnog.
    De kerk waarvan alle missen Paaps zijn en dus vervloekt wordt, dat hospitaal, die Bruid, dat Huwelijk, dat Bruiloftsmaal, dat Offer in De Mis, die cathechismus daarvan, dat broeders en zusters is onze afkomst, en onze bestemming is de belofte van die kerk, onder, met en door Petrus, De(ze) Paus, zonder Paus geen Christus etc.

 4. Niet wedergeboren christenen ,ik ga jullie het heilig vuur aan jullie schenen brengen .reken maar ,niemand vertrapt mijn genade

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht