Vaticaan spreekt zich in de VN uit tegen “ideologische kolonisatie onder het mom van ontwikkelingssamenwerking” door het Westen

Aartsbisschop Auza op de Commissie over de status van vrouwen van de VN, 19 maart 2018 (Foto: LifesiteNews)

Aartsbisschop Bernardito Auza, Apostolische nuntius en permanente observator van de Verenigde Naties voor het Vaticaan, heeft zich op 19 maart uitgesproken tegen het misbruik dat het Westen van ontwikkelingshulp maakt om zaken zoals abortus door te drukken in landen die hier niet van willen weten. Hierbij had hij het over contraceptie en abortus. Hij noemde het Westers ontwikkelingswerk een Trojaans paard: “Het ontwikkelingssysteem mag nooit als een Trojaans paard gebruikt worden om de culturele en religieuze waarden van de ontwikkelingslanden aan te vallen”. Zijn volledige toespraak kunt u hier lezen.

bron: Lifesitenews

 

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 commentaren op “Vaticaan spreekt zich in de VN uit tegen “ideologische kolonisatie onder het mom van ontwikkelingssamenwerking” door het Westen

  1. Dat is dan wel wat goed nieuws dat van deze paus uitgaat, maar je kunt daar kanttekeningen bij maken , omdat de paus ook mensen steunt die voor abortus zijn dus?

  2. Zeer goed gezegd van aartsbisschop Bernardito Auza.
    – In ontwikkelingslanden krijgt men het deze tijd (soms?) te horen : je kunt ontwikkelingshulp krijgen, maar dan moeten je ook abortus en kunstmatige contraceptie aanvaarden en wettelijk maken. Een schande, morele chantage. Helemaal fout van de Verenigde Naties.
    – Het doet denken aan sommige figuren bij Oxfam : seks in ruil voor hulp.

  3. Geweldig van deze aartsbisschop, Top!
    Het is onderdrukking, dat is wat anders dan échte hulpverlening. Denk dat we in de apocalypse leven.

  4. Ook kardinaal Robert Sarah klaagt zeer terecht dit grote schandaal aan. Zowel in zijn boek “God of niets” als in zijn voordrachten.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht