Kemel van de dag: Ein, zwei, Drei, saufen!!

 

Neen, dit is niet het Oktoberfest, maar een kerstfeest in Mechelen dit jaar. Blijkbaar was er geen parochiezaal meer vrij in de stad, en werd het feest dan maar in de kerk gehouden. Jawohl!

Heb jij ook al theologische, liturgische of andere misbruiken meegemaakt in jouw omgeving (in het kader van de les katholieke godsdienst, catechese, liturgische praktijk) en wil je ze graag kwijt? Post ze dan in de commentaren van dit artikel en misschien wordt jouw getuigenis wel opgenomen in de  theologische “kemel” van de week of maand. Wij kijken ernaar uit om jullie verhalen te lezen en zo constructief te kunnen werken aan een correctere verkondiging en beleving van ons geloof.Opgelet: de nadruk ligt hier op bewustmaking en het verzamelen van getuigenissen, niet op het aan de schandpaal hangen van personen of instellingen. Het volstaat om te spreken over “een middelbare school in de buurt van Antwerpen” of een “parochie in West-Vlaanderen”. De redactie van het forum houdt zich het recht voor getuigenissen aan te passen of in te korten, wanneer deze als “kemel van de week of maand” worden gepubliceerd.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

5 commentaren op “Kemel van de dag: Ein, zwei, Drei, saufen!!

 1. En was er nadien ook een sacraal dansje? Zou toch moeten met zo’n evenement, niet?
  Niets is te gek voor die blinde vinken, die braafjes op de draad blijven zitten totdat de havik honger heeft en ze één voor één komt verslinden. Hun hart, geest en verstand moeten volledig en opnieuw vervangen worden, daar deze totaal afwezig zijn. Ze leven in een schijnwereld en hebben het beeld van God in hen prijs gegeven.
  Heer heb medelijden met ons en bekeer ons. Amen.
  Laus tibi Christi +
  Ave Maria +

 2. – Waar is de eerbied gebleven voor wat Jezus “het huis van mijn Vader” noemt ?
  – De brandende godslamp in de Kerk herinnert ons aan de werkelijke aanwezigheid van Christus in het eucharistie, aanwezig in het tabernakel. In de onmiddellijke buurt is het dan “santé” … Triestig. Waarom stelt de pastoor zijn veto niet tegen zulke dingen ?

 3. In Nederland zijn steeds vaker weer processies, maar de nieuwe processies zijn meer wandelingen. De monstrans wordt niet meegedragen in de processie en sommige processies zijn samen met protestanten. Aan het einde van de processie is er soms een liturgieviering samen met de protestanten. Tijdens deze viering mogen ook de protestanten ook ter communie gaan, terwijl intercommunie samen met de protestanten verboden is. Maar het is Nederland daar mag alles.

  1. Ja, beste Petrus, deze pseudo-katholieken zeggen dan dat in de H. Schrift vermeld staat: “Dat allen één zijn.” en zien dat als dat V2 daaraan beantwoord met de oecumenische zever, alle af-godsdiensten in één potje en maar zingen van alleluja. De laksheid van de zielen die ertegen zouden moeten vechten wordt bij de dag kleiner. Ik begrijp dat niet.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht