Volledige vertaling van de speech van president Donald Trump tijdens de March for Life in Washington

President Trump tijdens zijn speech voor de Mars voor het Leven (Foto: Lifesitenews)

Afgelopen vrijdag was er de Mars voor het Leven in Washington. Het was een groot succes: een beeld van de omvang kunt u hier zien. Diverse belangrijke personen hebben op deze Mars gesproken ter verdediging van het ongeboren leven, onder wie vicepresident Pence, congreslid Chris Smith en president Trump. President Trump is hiermee de eerste president die persoonlijk aanwezig is op de Mars. Hieronder staat een vertaling van de speech die Trump heeft gehouden. Onder de tekst staat een video van de speech.

Er zijn hier duizenden aanwezig, tienduizenden. Dus, ik feliciteer jullie, en we hebben in elk geval een mooie dag gekozen, je kunt geen mooiere dag krijgen. Ik wil onze vicepresident Mike Pence bedanken voor die geweldige introductie. Ik wil ook jou en Karen bedanken dat ze echte kampioenen zijn voor het leven. Bedankt.

Vandaag ben ik vereerd en heel trots om de eerste president te zijn die hier bij jullie staat in het Witte Huis om de 45e Mars voor het Leven toe te spreken. Dat is heel bijzonder: de 45 Mars voor het Leven, en dit is echt een opmerkelijke groep. Vandaag komen hier tienduizenden gezinnen, studenten en patriotten samen, en eigenlijk allemaal grote burgers, hier aan het Capitool. Jullie komen uit verschillende achtergronden en uit vele plaatsen, maar jullie zijn allemaal voor één mooie zaak gekomen: om een ​​maatschappij op te bouwen waarin het leven wordt gevierd en beschermd en gekoesterd.

De Mars voor het Leven is een beweging geboren uit liefde: jullie houden van jullie families; jullie houden van jullie buren; jullie houden van onze natie; en jullie houden van elk geboren en ongeboren kind, omdat jullie geloven dat elk leven heilig is, dat elk kind een kostbaar geschenk van God is.

We weten dat het leven het grootste wonder is dat er is. We zien het in de ogen van elke nieuwe moeder die dat prachtige, onschuldige en glorieuze pasgeboren kind wiegt in haar liefdevolle armen. Ik wil iedereen hier vandaag en overal in ons land bedanken die met zo’n groot hart en onvermoeibare toewijding werkt om ervoor te zorgen dat ouders de zorgzame steun hebben die ze nodig hebben om voor het leven te kiezen.

Dankzij jullie zijn tienduizenden Amerikanen geboren en hebben ze hun volledige door God gegeven potentieel bereikt, dankzij jullie. Jullie zijn levende getuigen van het thema van dit jaar in maart voor het leven en dat thema is Liefde redt levens’.

Zoals jullie allemaal weten, heeft Roe versus Wade gezorgd voor een van de meest permissieve abortuswetten ter wereld. De Verenigde Staten is bijvoorbeeld een van de slechts zeven landen die laattijdige abortussen toestaan, samen met China, Noord-Korea en anderen. Op dit moment laten de wetten in een aantal staten het toe dat een baby in de negende maand uit de baarmoeder van zijn of haar moeder wordt geaborteerd in de negende maand terwijl het deels wordt geboren. Het is verkeerd. Het moet veranderen.

Amerikanen zijn meer en meer voor het leven. Dat zie je de hele tijd. In feite ondersteunt slechts 12% van de Amerikanen abortus op verzoek op elk gewenst moment. Onder mijn bestuur zullen we altijd het allereerste recht in de Onafhankelijkheidsverklaring verdedigen, en dat is het recht op leven.

Morgen zal het precies een jaar geleden zijn dat ik de eed van ambt heb afgelegd. En ik zal zeggen dat ons land het erg goed doet. Onze economie is misschien de beste die het ooit is geweest. Kijk naar het aantal jobs, de bedrijven die terugkomen naar ons land, kijk naar de beurs die op een historisch hoog niveau staat, naar werkloosheid die op het laagste punt in 17 jaar staat, de werkloosheid voor Afrikaanse werknemers op het laagste punt in de geschiedenis van ons land, de werkloosheid voor Spaanse werknemers op een historisch laagtepunt, werkloosheid voor vrouwen, op het laagste punt sinds 18 jaar. We zijn echt trots op wat we doen.

Ik steunde ten stelligste het wetsvoorstel in het Huis van Afgevaardigden dat een einde zou maken aan pijnlijke abortussen op de lange termijn in het hele land. En ik roep de senaat op om deze belangrijke wet door te geven en naar mijn bureau te sturen voor ondertekening.

Op de Nationale gebedsdag tekende ik een uitvoeringsbevel om de religieuze vrijheid te beschermen. [Ik ben] erg trots daarop. Vandaag kondig ik aan dat we zojuist een nieuw voorstel hebben gedaan om gewetensrechten en religieuze vrijheden van artsen, verpleegkundigen en andere medische beroepen te beschermen. Zo belangrijk.

Ik heb ook zonet het beleid van de vorige regering omgekeerd dat staatsinspanningen om Medicaid-financiering weg te leiden van abortusfaciliteiten die de wet overtreden inperkte.

We beschermen de heiligheid van het leven en het gezin als het fundament van onze samenleving. Maar deze beweging kan alleen slagen met het hart en de ziel en het gebed van de mensen.

Vandaag is hier bij ons Marianne Donadio uit Greensboro North Carolina. Waar is Marianne? Hallo, kom hier boven Marianne. Komen. Leuk om je te zien trouwens.

Marianne was 17 toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Eerst voelde ze zich alsof ze geen uitweg had. Maar toen ze het haar ouders vertelde, reageerden ze met totale liefde, totale genegenheid totale ondersteuning. Geweldige ouders? Super goed? [Trump vroeg dit aan Marianne. Ze reageerde bevestigend] Ik dacht dat je dat zou gaan zeggen. Ik moest voorzichtig zijn.

Marianne koos moedig voor het leven en gaf spoedig geboorte aan haar zoon.

Ze noemde hem Benedictus, wat ‘zegen’ betekent. Marianne was zo dankbaar voor de liefde en steun van haar ouders dat ze zich geroepen voelde om hen te dienen die niet zo gelukkig waren als zij. Ze verenigde zich met anderen in haar gemeenschap om een ​​kraamkliniek te beginnen om te zorgen voor dakloze vrouwen die zwanger waren. Dat is geweldig. Ze noemden het ‘Room at the Inn’. Vandaag zijn Marianne en haar man Don de ouders van zes prachtige kinderen. En haar oudste zoon Benedict en haar dochter Maria komen hier vandaag bij ons. Waar zijn ze? Kom maar. Dat is geweldig.

In de afgelopen 15 jaar heeft Room at the Inn aan meer dan 400 vrouwen huisvesting, kinderopvang, raad, onderwijs en beroepsopleiding aangeboden.

Wat nog belangrijker is, het heeft hen hoop gegeven. Het heeft elke vrouw laten zien dat ze niet vergeten is, dat ze niet alleen is en dat ze nu echt een hele familie mensen heeft die haar zullen helpen slagen.

Het is de gave van vriendschap, de gave van mentorschap en de gave van bemoediging, liefde en steun.

Dat zijn mooie woorden en dat zijn mooie geschenken. En het allerbelangrijkste, het is de gave van het leven zelf – daarom organiseren we deze Mars, daarom bidden we, en daarom verklaren we dat de toekomst van Amerika vervuld zal zijn met goedheid, vrede, vreugde, waardigheid en leven voor elk kind van God. Bedankt aan de Mars voor het Leven, aan al deze speciale, speciale mensen. En we zijn helemaal bij u. Moge God u zegenen en moge God Amerika zegenen. Dank je.

Bron: Lifesitenews
Vertaling door Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

6 commentaren op “Volledige vertaling van de speech van president Donald Trump tijdens de March for Life in Washington

 1. Daarom is de wereld tegen president Trump , hij komt voor zijn geloof uit, hij verbergt het niet zoals die Antwerpse bisschop en hij durft beslissingen nemen zoals met de ambassade in Jeruzalem .

  1. Ja, maar beste Willy, “en hij durft beslissingen nemen zoals met de ambassade in Jeruzalem .” is een ander paar mouwen. Het is politiek geklungel voor de Zionistische staat en heeft helemaal niets te zien met de Katholieke Kerk, integendeel zelfs.

 2. Als je dan kijkt en luistert naar de nl politici ,dan weet je dat lucifer het hele land in zijn macht heeft ,als je pro life bent ga je zwaar vervolgd worden , in het heden en toekomst zul je voor waanzinnige worden gezien ,de nl media idem dito .
  te weinig kruisridders .zie maar aan het aantal reacties ,het kan de gemiddelde gelovige geen kont meer schelen .
  terwijl dit de beste site is die op het internet te vinden is .

  1. Inderdaad, beste Edwin, het kan hen niet schelen. Ik stel me de vraag hoeveel er werkelijk dag in dag uit met de werkelijkheid van de wereld bezig zijn en die hun ogen kunnen gebruiken om in het licht van de waarheid de gevaren van het verlies van de zielen aanschouwen. Ik haal hier deze aan die beweren dat ze bezig zijn met het geloof van de Katholieke Kerk. Ik vind ook hier op internet geen tweede site waar je werkelijk iets aan hebt en dat je de indruk geeft dat er in Vlaanderen en Nederland toch nog zijn die erom geven.
   Triest geval, maar de vraag van Jezus “Zal ik nog geloof vinden bij Mijn terugkomst op aarde? ” kan ik dan goed begrijpen.

 3. Hoe staan jullie tov de paus, ik vind hem een onwaardig persoon. Hij wast de voeten van een islamiet, de islam die al honderd duizenden katholieken heeft vermoord.

 4. De Paus is niets minder dan een valse profeet.

  Deze paus is tevens de laatste volgens de profetieën. De roomse kerk heeft qua dogma’s niets van doen met het offer van Jezus Christus. De Zoon van God die eenmaal gestorven is voor alle zondaren.

  De paus, de naam en titel heeft alles te maken met de eindtijd, valse oecumenische religie die gecompromitteerd zal ontstaan uit een afvallige christendom samen gevoegd met de islam en andere wereldreligies.

  Ga uit van de roomse kerk, keer je om naar Christus alleen en bekeer je en verwacht alles en alleen door de Zoon van God. Er is geen menselijke tussenpersoon of instituut wat tussen jou en God instaat. Enkel de Zoon is ons gegeven.

  God’s zegen
  http://biblelight.net/666.htm

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht