Elite wil oorlog tussen Christenen en moslims

De drie-koppige draak Amerika-Israël-Saoedi-Arabië

Morgen is de eerste zondag van de Advent. Ook Christenen in Syrië maken zich op voor de viering van de komst van Jezus hier op aarde. Dit gebeurt tegen een achtergrond van oorlog. De vijanden van de vrede proberen de oorlog gaande te houden door nieuwe branden te stichten en nog bestaande vuren te reanimeren. Met Amerikanen die zich ingraven in Syrië en Israëli’s die constant daden van agressie begaan tegen Damascus, kan het eindspel nog lang duren en er is een reële kans dat het einde van de oorlog in Syrië de opmaat is voor een nieuwe oorlog, bijvoorbeeld in de vorm van de onheilige alliantie van Israël en Saoedi-Arabië tegen Iran. Sowieso is de Syrië-oorlog een truc uit de doos van Israël gericht tegen Iran en bedoeld om de shiitische as van Iran-Syrië-Hezbollah te breken, zodat Iran een geïsoleerde en makkelijkere prooi wordt. In deze nieuwsbrief maakt Pater Daniel expliciet duidelijk dat de oorlogshitsers uit waren op een oorlog tussen Christenen en moslims om grootschalige chaos te creëren om op die manier een land en zijn rijkdommen in handen te krijgen. Dit is helaas ook het voorland van Europa.

Vrijdag 1 december 2017

Goede Vrienden,

In deze dagen zien we uit naar het einde van het liturgisch jaar in de Latijnse ritus om met de Advent een nieuw jaar te beginnen. Tegelijk gaan we naar het einde van een burgerlijk jaar om een nieuw kalenderjaar aan te vangen. En na bijna zeven jaar kijken we uit naar het einde van de oorlog in Syrië om te werken aan de heropbouw van een nieuw land en een nieuwe samenleving in vrede, veiligheid en welvaart. De twee eersten zullen we eerder bereikt hebben dan het laatste. IS is verslagen en de terroristen worden in versneld tempo uitgeschakeld of verjaagd. Het Syrische leger herovert steeds meer gebieden. En toch blijven gewapende groepen actief en af en toe onverwachts toeslaan. Jarenlang leefden we op enkele kilometers van de IS. We werden samen met de bevolking van de streek wel beschermd, maar moesten af en toe voorzichtig zijn en konden dan niet op ons terrein werken of in de zomer buiten op het terras slapen enzomeer. IS is hier nu opgeruimd, maar toch staan er nog enkele kanonnen voor de veiligheid. Kortom, de Syrische oorlog is als een fopkaars op een verjaardagstaart. Als je ze uitblaast begint ze opnieuw te branden.

P. Daniel

Aangename drukke dagen

Ons voormalige smokkeldorp Qâra met zijn kleine en minder kleine illegale activiteiten wordt steeds meer een gezonde samenleving. Vrijdag werd daar de diploma-uitreiking gevierd van de cursus management en leaders-vorming, die in ons klooster vorige week beëindigd werd. De meesten van onze gemeenschap hadden hieraan meegedaan en kregen dus ook hun diploma. Het was een feest.

En zaterdag werd officieel een verkoopcentrum geopend. Onze abou Georges en de vrijwilligers van de Rode Halve Maan koesterden al lang het plan om een verkoopcentrum te voorzien waar de mensen van Qâra vrij hun producten kunnen verkopen. Deze markt is er nu dank zij het klooster met de steun van UNPFA, de United Nations Population Fund. Ze ligt juist buiten de controlepost van het leger, waar je langs moet om Qâra binnen te rijden en langs de autosnelweg Damascus-Aleppo. We waren zaterdag aanwezig bij de opening. Allemaal lachende gezichten, dankbare mensen, enthousiaste toespraken en een massa ballonnen. Uiteraard was er ook een goede verkoopplaats voorzien voor de producten van de gemeenschap: iconen, sierkaarsen en onze witte kaas… We hopen dat de handel zo stilaan weer op gang komt, zodat de mensen door eigen werk op normale wijze hun kost kunnen verdienen.

De volgende dag vierden we naast de zondag ook de voorbereidingsdag van het feest van St. Jacques, de patroon van de gemeenschap. ’s Morgens kwam een groep vrijwilligers van S.O.S. Chrétiens de l’Orient op bezoek om er drie, twee meisjes en een jongen deze week bij ons achter te laten. Beneden bij En dit nog vind je drie video’s over deze dynamische Franse jongerenbeweging. Hoe het feest van onze patroonheilige voor de oorlog in alle vrijheid en feestelijk met hoge gasten gevierd werd, kun je lezen in ons bericht van 27-28-29 november 2010 dat ondertussen uitgegeven is door de Blauwe Tijger: Poetin en Assad hebben ons leven gered, Syrisch oorlogsdagboek deel I: 2010-2013, blz. 84-87; ISBN 978 94 92161 420.

Nu waren we slechts met drie priesters: abouna Georges van Qâra die Grieks-Melchiet is, abouna Paisios van Deir Atieh die Grieks-Orthodox is en ik. De heilige Jakob (Arabisch: Mar Yakub) was een Christen, een Chaldeeuw van edele afkomst. Als intieme vriend van de heidense koning Yasdagerd I van Perzië (399-425) genoot hij aan het koninklijk hof de hoogste eer, maar leefde ook helemaal als heiden. Een fel protest van zijn vrouw en zijn moeder brachten hem tot inkeer. Hij meldde de koning dat hij voortaan als christen wilde leven. Dit maakte de koning zo woedend dat hij hem een voorbeeldige straf wilde laten ondergaan, opdat niemand zijn voorbeeld zou volgen. Hij werd geleidelijk in stukjes gesneden. Ondertussen gaf de heilige Jakob zijn leven aan God zeggend dat hij binnenkort zal zijn als een ingestort huis en dat hij zijn leven wil geven voor de eenheid van de christenen van oost en west, noord en zuid.

Bij de stichting van dit klooster in de 6e eeuw werd hij als patroonheilige gekozen. Bij dit feest hoort tenslotte een sketch om het leven en de marteldood van de heilige Jakobus uit te beelden, wat ’s avonds werd opgevoerd door enkele zusters, fraters en kinderen, tot groot jolijt van iedereen. Een vrijwilliger van S.O.S. Chrétiens de l’Orient maakte er een passende video van. En woensdag kwamen nog elf vrijwilligers van dezelfde organisatie om enkele dagen mee te werken en mee te leven. Voor het klaarmaken van de humanitaire hulp in containers of vrachtwagens is er altijd veel werk. Mooi om zien hoe een overvolle vrachtwagen met daar bovenop die jonge mannen met hun witte truitjes om in Qâra zingend en wuivend hulpgoederen te leveren. Tevens was het weer een aangenaam contact en ’s avonds genoten we van de wederzijdse geestelijke verrijking. Deze jongeren zijn werkzaam in Damascus, Ma’aloula, Homs en Aleppo. We hebben zelf Ma’aloula voor de oorlog meerdere malen bezocht.

Toen we enkele maanden geleden terug het dorp en het St. Thecla klooster bezochten, schrokken we van de zware verwoestingen door al Nousra. Alles verwoest en zwart gebrand. Tevens was het verheugend om zien hoe vele groepen, vooral jongeren bezig waren aan de opruim en de heropbouw. Van de S.O.S. Chrétiens de l’Orient die daar werkzaam zijn en nu bij ons verblijven, vernemen we dat de heropbouw al grotendeels voltooid is, mede dank zij het Syrische leger.

En inmiddels zijn twee fraters voor enkele dagen naar Cyprus waar ons een flink terrein ter beschikking wordt gesteld. Zij zijn uitgezonden als verspieders. Noem het een studiereis. Hier in Syrië zal het zeker nog een hele tijd duren vooraleer we groepen jongeren kunnen ontvangen. De oorlog is aan het eindigen maar de veiligheid laat nog te wensen over, terwijl er in Cyprus geen probleem van veiligheid zal zijn. En het is bij wijze van spreken maar een boogscheut van hier.

Syrische oorlog als een fopkaars

Bij verjaardagen wordt wel eens een gebak aangedragen met daarop kaarsen die door de jarige in één adem uitgeblazen moeten worden. Voor de grap gebruikt men soms kaarsen die, wanneer ze uitgeblazen zijn telkens opnieuw beginnen te branden. Heel leuk. Zo lijkt de Syrische oorlog te zijn en zo voelen wij het hier aan. Het oorlogsvuur brandt evenwel niet vanzelf, het wordt hier telkens opnieuw bewust aangestoken. En leuk is het allerminst.

Zowat 98 % van wat de IS eens in handen had, is heroverd. De islamitische staat in Syrië en Irak is voorbij. Er blijven nog afzonderlijke groepen van terroristen over en de strijd in Idlib. Daarom wil Hezbollah zijn militaire raadgevers en eenheden uit Irak terugtrekken en Rusland is ook begonnen met enkele eenheden uit Syrië terug te trekken. Het leger heeft Aleppo, Palmyra, Deir Ezzor heroverd en praktisch heel het Z-O. De grensgebieden met Libanon en Irak zijn veilig, al staan rondom ons nog enkele kanonnen voor de zekerheid. En het staakt-het-vuren geldt, officieel althans, in meer dan 2.500 steden. Vanuit Baalbek en de Bekavallei in Libanon beginnen Syriërs terug te komen naar hun land.

ISIS-wapens gevonden in Syrië

Ondertussen werden in Deir Ezzor op meerdere plaatsen wapendepots van de vluchtende IS strijders in beslag genomen, met wapens van onder meer Amerikaanse en Europese makelij. De laatste vondsten gebeurden nu in Al-Salhiyah, Al-Ashara en Sabekhan: grote hoeveelheden raketten, machinegeweren, zware artillerie, kogels en munitie, vele honderden geweren, auto’s om aanslagen te plegen… Wapens in overvoed. En hoewel er na de opruiming van IS geen enkele reden is dat ongewenste troepen in Syrië blijven, toch hebben de VS het N-O van Syrië bezet in de hoop de rijkste oliebronnen te kunnen controleren. Altijd weer hetzelfde: oorlog voor de olie. Ondanks de verpletterende militaire overmacht van de VS zullen uiteindelijk noch Syrië, noch Rusland dulden dat de oliebronnen van Syrië in Amerikaanse handen komen. En terecht.

De VS hebben altijd beweerd dat er slechts 500 Amerikaanse soldaten in Syrië zijn, nu blijken het er meer dan 1.720 te zijn, zoals de Amerikaanse luchtmachtofficier Kwiatkowski woensdag onthulde. Voor de illegale militaire bases van de VS in Syrië is er nu helemaal geen enkele verantwoording meer. Toch blijken ze niet te zullen vertrekken de komende dagen. Van alle oorlogen die de VS met NAVO en bondgenoten begonnen zijn de laatste zestien jaar sinds de aanslagen van 9/11, zijn ze met geen enkele oorlog opgehouden. Wereldheersers houden niet op van zichzelf en gaan uit zichzelf nooit weg. Gelukkig hebben de 4 + 1 (Rusland, Syrië, Irak, Iran en Hezbollah) met hun hoofdkwartier in Bagdad hun violen gestemd en willen eensgezind het terrorisme uitroeien.

Turkije onthulde 10 geheime Amerikaanse militaire bases in Syrië in juli 2017

Wij leven hier met mensen uit verschillende plaatsen van Syrië en iedere week krijgen we mensen op bezoek uit heel het land. Ziehier hoe wij die oorlog aanvoelen. Deze oorlog is zeker zeer complex. Hier wordt om vele en tegenstrijdige belangen door vele landen gevochten. Erdogan blijkt als een sultan te willen heersen over een nieuw uitgebreid Ottomaans rijk, waarbij hij liefst Damascus zou inlijven als een provincie. Poetin heeft hem blijkbaar al tot wat meer redelijkheid gebracht. Saoedi-Arabië wil zijn Wahabitisch wangeloof liefst wereldwijd verspreiden en heersen over het Midden Oosten. Het duldt geen enkele concurrentie van het sjiitische Iran en de Hezbollah. Daarom wilde het in Libanon door een soort staatsgreep Hezbollah laten ontwapenen en ontmantelen. De acties van de jonge voortvarende kroonprins hadden evenwel het tegenovergestelde effect. Van Libanezen vernemen we dat ze nu meer dan ooit tegen Saoedi-Arabië zijn. Het zionistische Israël wil een zuiver joodse staat die zich willekeurig kan uitbreiden en als militaire supermacht het hele Midden-Oosten overheersen. Daarom moet alvast Syrië ontmanteld worden en zijn weerstand gebroken. En er spelen nog meer belangen mee.

Het Yinon-plan houdt een Groter Israël in, waarbij vluchtelingen naar Europa worden gestuurd

Toch is de achtergrond van deze oorlog ook heel eenvoudig. Het gaat gewoon om macht, namelijk vooral het Westers imperialisme en om rijkdom, namelijk vooral olie. Als een onafhankelijk land zijn rijkdom aan de wereldheersers niet wil afstaan, kan door een militaire invasie de macht en de rijkdom gegrepen worden. Jarenlang probeerde het Westen tot een militaire invasie te komen. Bleek dit niet mogelijk dan waren er de gespecialiseerde troepen en doodskaders die de wanorde in het land konden aanwakkeren, totdat het in elkaar zou zakken. Zo werd het hier jarenlang geprobeerd.

Een vooraanstaande Christen werd vermoord, die een chirurg was in Damascus, en daarna een vooraanstaande soenniet, die de zoon was van een mufti, om de indruk te wekken dat de geloofsgroepen tegen elkaar aan het vechten waren in een echte burgeroorlog. Een bom ontplofte in een moslimschool en daarna in een Christelijke school.

De mogelijkheden bleken nagenoeg onbeperkt. Dan kon door een regeringswissel het wettig gezag overgedragen worden aan een marionet die alles regelt. Lukte ook dit niet dan konden de vredestroepen nog zolang mogelijk in het land blijven en trachten de ontwrichting verder te zetten. Het recent uitgelekte dirty secret van Raqqa, waardoor de VS een massa terroristen lieten ontsnappen, is hier een illustratie van.

“De militaire missie van de Amerikaanse bezettingsmacht in het noordoosten van Syrië is niet blijvend. Deze positie is onhoudbaar. Het doel waarvoor deze aanwezigheid is opgezet is onhoudbaar. Het kadert ook niet in een vast plan. De generaals die het Witte Huis besturen zijn tactisch op hun terrein misschien genieën. Ze zijn evenwel nieuwelingen inzake strategie. Ze volgen blindelings de oproep van de sirenes van de lobby, alleen maar om nogmaals het Amerikaanse schip op de klippen van de werkelijkheid te laten lopen.”

Moon of Alabama, 28 november 2017: https://www.mondialisation.ca/syrie-loccupation-ou-presence-etasunienne-est-intenable/5620536 of in het Engels http://www.moonofalabama.org/2017/11/syria-why-the-us-occupation-or-presence-is-unsustainable.html#more (de meest oorspronkelijke bron) of https://www.globalresearch.ca/syria-this-u-s-occupation-or-presence-is-unsustainable/5620185

Het Westen heeft de eenheid – hoewel ook niet ideaal – van het Syrische volk danig onderschat. Het volk, hoewel voor 75 % soennitisch, wil absoluut geen fanatieke islamitische overheersing om zo de speelbal van het Westen te worden. Dat horen en ervaren we hier voortdurend. Als ook hiermee het doel niet bereikt wordt, dan zijn er nog zovele combinaties mogelijk van bevriende landen die Syrië kunnen proberen te destabiliseren. De VS hebben in Syrië in 2014 een coalitie opgezet van ruim 70 landen!

“De militaire en politieke mislukking van de golfstaten en de Westerse mogendheden in Irak en Syrië zijn nog niet genoeg, opdat ze uit het Midden-Oosten zouden weg blijven. Verre van daar. Een nieuw scenario werd door het apparaat van de Amerikaanse staat opgezet in partnerschap met de staat Israël. En Saoedi-Arabië moet hierin de voornaamste rol spelen.”

Mohammed El Bachir, 24 november 2017: https://www.mondialisation.ca/wahhabisme-et-sionisme-une-sainte-alliance-contre-liran/5619778

Dat de Hezbollah als weerstand tegen de steeds verder gaande zionistische onderdrukking alleen maar sterker geworden is, blijft een doorn in het oog van zowel Israël als Saoedi-Arabië. Vandaar nu een heilig verbond van deze twee landen tegen Hezbollah en Iran en tegen de soevereiniteit van Syrië, dat een symbool van weerstand geworden is. Eind 2013 waren wij in zeer groot gevaar en praktisch het slachtoffer van tienduizenden terroristen rondom ons. Welnu het leger, geholpen door de Hezbollah hebben ons toen beschermd. En we zijn op meer dan wondere wijze in leven gebleven. Hierover zal je kunnen lezen, wanneer het tweede deel van ons oorlogsdagboek uitkomt.

De aanbidding van Jezus door de herders, Gerard van Honthorst (1622)

In de Latijnse liturgie lezen we deze dagen de profetieën over de grote wereldrijken, die allen eens zullen instorten en die ook werkelijk vergaan zijn: het machtige Perzische rijk, het Griekse rijk, het Romeinse rijk. Tijdens de regering van kiezer Augustus, toen de machtigste man op aarde, is ergens in het kleine plaatsje Bethlehem, in een dierenverblijf, uit een vluchtelingengezin een Kind geboren. Er was geen plaats in een deftige herberg voor dit gezinnetje. Deze gebeurtenis bleek van geen enkele betekenis voor het wereldgebeuren. Toch is dit het enige belangrijke dat overgebleven is van heel de geschiedenis van het Romeinse keizerrijk. God is toen Mens worden in Jezus, de lang verwachte Messias van Israël, de Zoon van God en de Redder van de wereld. Het licht dat hiermee in de wereld ontstoken werd, is nooit gedoofd en zal eens bij Zijn Wederkomst een stralend licht zijn dat blijvend is. En dat is geen fopkaars.

En dit nog

Ons vorig bericht geïllustreerd met vele video’s: een ontroerend getuigenis van een christelijke familie in Aleppo die ontsnapte aan de IS dank zij 14 Syrische soldaten, die zelf allen door IS werden gedood; bevrijding en verwoestingen van Al-Bukamal; S.O.S. Chrétiens de l’Orient-vrijwilligers die overdag helpen verwoeste huizen restaureren en ’s avonds met de kinderen voetballen; ’t klooster van Saydnaya en het grote Christusbeeld; Eren Erdem die aantoont dat het sarin gas langs Turkije met medeweten van de Turkse geheime diensten aan de terroristen in Syrië geleverd werd om valselijk Assad te kunnen beschuldigen; de Balfour verklaring; Avi Schlaim; de pro vita beweging en haar miljoen handtekeningen in Rusland om abortus af te schaffen; video’s over de walgelijke praktijk van Planned Parenthood die delen van geaborteerde baby’s verkoopt; de video over Wolfgang Bittner: http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-51/

Ons vorig bericht aangevuld met verduidelijking en video’s:
The Deep State is The Jewish State; de illegale en verwoestende interventies van de VS; de video over Wolfgang Bittner: https://www.katholiekforum.net/2017/11/25/pater-daniel-maes-er-is-een-onuitgesproken-oorlog-bezig-op-wereldschaal/

De 102e verjaardag van de Armeense genocide door de Turken met nog wat geschiedenis: http://www.golfbrekers.be/terugblik-74/

Verhelderend over de vernietigende plannen van de VS voor o.m. Syrië: https://youtu.be/29r6_ohlWKQ

Voorstelling van het boek van onze vriend Jens de Rycke over de oorlog in Syrië en interview met hem: http://www.novini.nl/doel-regime-change-heiligde-middelen-syrie/

P. Daniel


Bron: Nieuwsbrief Pater Daniel Maes XII/48, vrijdag 1 december 2017.

DISCLAIMER: De ‘Werkgroep Levant’ van het Katholiek Forum wil zich ertoe lenen om een platform aan te bieden voor de nieuwsbrieven van de Eerwaarde Pater Daniel Maes. De inhoud van de teksten zijn dan ook de volledige verantwoordelijkheid van Pater Daniel. Daarom verzoeken we alle lezers om bij vragen en opmerkingen zich niet te richten tot ons – wij zijn slechts de boodschapper – maar tot de bron van deze berichtgevingen over Syrië en geopolitiek, namelijk Pater Maes zélf, die u per e-post kunt bereiken op: ma*********@gm***.com.
Hierbij willen we echter van harte benadrukken dat wij zonder meer de tomeloze heldhaftigheid van Pater Daniel voor het Syrische volk bewonderen. De wekelijkse nieuwsbrief van Pater Daniel past dan ook volledig binnen de editoriale doelstellingen van onze ‘Werkgroep Levant’ (www.katholiekforum.net/levant). Als correspondent ter plaatse durft Pater Daniel het ook aan om te berichten over de grimmige schaduwmachten die de gebeurtenissen in het Nabije Oosten sterk beïnvloeden (zo niet sturen). Hierin laten we dus alle verantwoordelijkheid voor Pater Daniel, dit hoewel met een diep vertrouwen in de integriteit van zijn persoon, gecombineerd met een zeker “voordeel van de twijfel”, want als de berichtgevingen over welbepaalde schaduwpolitiek kloppen, dan is dit een zeer sinistere situatie voor de Oosterse Christenen, waarmee wij ons onvoorwaardelijk solidair weten. Ondanks mogelijke controverses wil Katholiekforum.net in dat geval de allerlaatste zijn om u deze feiten te verzwijgen!

Auteur:Vladimir Van Kralingen

6 commentaren op “Elite wil oorlog tussen Christenen en moslims

 1. ☩JMJ☩

  Het lijkt in feite zo dat de Joodse cryptocraten een grootschalige oorlog willen ontketenen tussen de zionistische Europeanen en de mahometanen van den vreemde, om vervolgens de volgende fase van hun heerschappij op de smeulende assen van de volkeren te vestigen die elkander mutueel afgeslacht hebben. Waarom importeren zij anders massaal barbaarse Saracenen naar Europa? De Yid met zijn bank weet wel dat een grootschalige geforceerde volksvermenging, zoals gepropageerd door de mondstukken van de façade-regeringen, onmogelijk zonder bloedige conflicten kan geschieden, en verder is het moeilijk om de zich steeds herhalende akten van staatsterrorisme, zoals het bloedvergieten van Zaventem, niet als pogingen te zien om de bevolking strijdlustig te maken tegen de door Joods geld in Europa geplante Saracenen. Herinnert iemand zich Gladio?

  Ondertussen worden tandloze Christenen steeds meer de dupe van hun lethargie en hun verraad jegens de authentieke kruisvaardergeest ten dienste van weerzinwekkend pacifisme.

  1. Uitstekende bijdrage, mijnheer Van Dyck. U zegt gewoon de waarheid. Bij alle zogenaamde “terreuraanslagen” in Europa moeten we steeds terugdenken aan de Gladio-valse vlaggen van de NAVO. Alleen de terugkeer naar de authentieke kruisvaardersgeest kan ons redden.

 2. En dan te realiseren dat deze vuile Irak/Syrië oorlog omwille van het zionistische “Grote Israël”, al in 1914 begonnen is, aangestoken door de toenmalige zionistische talmud baronnen uit de City en Wallstreet. Dezelfden die de Russische revolutie van 1917, hebben ontketend en het communisme de wereld in hebben gebracht met de oprichting van de Sovjet Unie, het grootste, openlijk joodse imperium ooit. Judaïsme is communisme.
  De Balfour verklaring van 1917, van de joods Britse minister van Buitenlandse zaken indertijd, in een brief aan de Londense talmud baron Rothschild, was de belofte om het Britse mandaat gebied Palestina, toe te wijzen aan de zionisten, voor de stichting van de staat Israël in een later stadium (1948). In ruil voor de Britse toezegging, zou de VS in de Wereldoorlog I gebracht worden, voorjaar 1918, naast de geallieerden, teneinde het Duitse keizerrijk te kunnen verslaan, met behulp van de extra verse troepen van een grote militaire macht. Dat was de deal. De joodse Britse prime minister Lloyd George stond ook achter dit plan, evenals de jonge, joodse minister en First Sealord, Churchill.
  De voorganger van Lloyd George, lord Herbert Asquith (1852-1928) wilde hier niets van weten. Hij doorzag de perfide joodse manipulaties, en wilde geen joodse staat stichten in het MO, teneinde de regio niet te destabiliseren. Hij voorzag de ontwrichting die we nu kennen vanaf 1948. De City talmud bankiers zetten Asquith af in oorlogstijd, december 1916, via een gefingeerd Glass Club schandaal, teneinde met Lloyd George hun sinistere plannen uit te kunnen voeren. Dit afzetten zou 24 jr later weer plaats vinden met de anti-oorlog prime minister Chamberlain, op 10 mei 1940. Op 11 mei trad Churchill aan, en diezelfde avond liet hij Duitse burgerdoelen bombarderen door de RAF, teneinde het uitbreken van de Wereldoorlog II, te forceren. Hitler wilde dit coûte que coûte voorkomen, maar uiteindelijk kwam het er toch van. Inmiddels weten we dat Chamberlain gelijk had.

 3. er de jezuïten eed , die deze paus dus heeft afgelegd aan het begin van zijn kerkelijke loopbaan.

  Mijn zoon, eertijds is u onderwezen te handelen als een huichelaar: onder Rooms Katholieken een Rooms Katholiek, en om een spion te zijn zelfs onder uw eigen broeders; om geen mens te geloven, om geen mens te vertrouwen. Onder de Gereformeerden, een gereformeerde te zijn; onder Hugenoten, een Hugenoot te zijn; onder Calvinisten, een Calvinist te zijn; tussen andere Protestanten, in het algemeen een Protestant te zijn, en hun vertrouwen te verkrijgen, zelfs te willen prediken vanaf hun preekstoel, en met al de felheid welke in uw aard ligt onze Heilige Godsdienst en de Paus aan de kaak te stellen; en zelfs zo laag afdalen door een Jood onder de Joden te worden, zodat u in staat wordt gesteld om alle informatie te verzamelen ten voordele van uw Orde als gelovige soldaat van de Paus.
  U bent onderwezen om verraderlijk de zaden van jaloersheid en haat te planten tussen gemeenschappen, provincies, staten welke in vrede waren, en hen tot aan te sporen tot bloederige daden, hen te betrekken in oorlogsvoering met elkaar, en om revoluties en burgeroorlogen te creëren in landen welke onafhankelijk en rijk waren, kunsten en de wetenschappen tot bloei kwamen en genietend van de zegen van vrede.

 4. geen één van die rijken zoals het Romeinse Rijk zijn eigenlijk nooit verdwenen . Europa is niet meer christelijk en gaat voort in die Rijken die we gekend hebben en er eigenlijk nog zijn, de Griekse cultuur gaf ons beperkte democratie en homofilie dat toen in die tijd heel normaal waren en de Romeinse cultuur nam dit geheel over alleen waren ze veel wreder. Jezus is ook niet geboren uit een vluchtelingengezin daar spreken graag de humanisten van . Dit is allemaal Jezus zo vermenselijken dat er niets meer overblijft van wie Jezus nu werkelijk was en waarom hij geboren werd en waarom de keizer op zijn troon hier niets van wist, en dit gegeven die geboorte in die stal was het grootste wonder dat de wereldgeschiedenis zou veranderen !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht