Trump-administratie wil Christenen in het Midden-Oosten direct helpen in plaats van via “onefficiënte” VN-programma’s

Vice-President Mike Pence (Foto: Flickr)

Vice-President Pence heeft woensdag aangekondigd dat de Verenigde Staten rechtstreeks steun zullen verlenen aan vervolgde Christenen in het Midden-Oosten via USAID , in plaats van via “ineffectieve” programma’s van de Verenigde Naties.

“Het is mijn voorrecht om aan te kondigen dat president Trump de staatssecretaris heeft verordend om te stoppen met de financiering van ondoeltreffende hulpverlening via de Verenigde Naties,” vertelde Pence op een bijeenkomst van In Defense of Christians. “Vanaf deze dag zal Amerika direct steun geven aan vervolgde gemeenschappen via USAID.” USAID is een overheidsinstelling die buitenlandse hulp verleent.

Pence merkte op dat de Obama-administratie “weliswaar ruim een miljard dollar aan humanitaire hulp in het Midden-Oosten besteedde”, maar dat het meeste van dat geld via de VN ging, die “te vaak niet de meest kwetsbare gemeenschappen, met name religieuze minderheden, heeft geholpen.”

Pence zei dat van de meer dan 160 projecten waarvan de VN claimt dat ze in Christelijke gebieden zijn, dit bij “een derde” ervan niet het geval is.

Veel VN-projecten die als volledig operationeel zijn gemerkt, “hebben weinig meer dan een VN-vlag die buiten een onbruikbaar gebouw hangt, in veel gevallen een school”, zei Pence.

“De Verenigde Staten zullen vanaf vandaag hand in hand werken met geloofsgebonden groepen en privé-organisaties om hen te helpen die vervolgd worden voor hun geloof,” zei Pence.

Tijdens dezelfde toespraak heeft Pence aangekondigd dat hij in december op verzoek van Trump naar het Midden-Oosten zal gaan.

“Een van de berichten die ik namens de president aan leiders over de hele regio zal brengen is dat het nu tijd is om een einde te maken aan de vervolging van Christenen en alle religieuze minderheden”, aldus Pence.

Artikel van Claire Chretien voor Lifesitenews: “Trump admin will directly help Christians in the Middle East rather than use ‘ineffective’ UN programs”
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 commentaren op “Trump-administratie wil Christenen in het Midden-Oosten direct helpen in plaats van via “onefficiënte” VN-programma’s

 1. dat is zeer goed nieuws. Christenen niet alleen in het M.O. maar wereldwijd zijn de meest vervolgde en het is tijd aan het worden dat er iets aan gedaan wordt. Lat ons vooral voor onze broeders en zusters bidden!!!

 2. Prima vent die Trump ! Hij mag dan wat ” grof in de bek zijn ” maar hij heeft het hart op de juiste plaats. Ook goed dat hij de moord op Kennedy tot op de bodem gaat uitzoeken. Aanvankelijk was ik wat huiverig voor welke president dan ook omdat Deep State aan de touwtjes zal trekken. En nog heb ik geen 100% vertrouwen. Maar van Obama hadden we geen actie omtrent bestrijden van christenvervolgingen kunnen verwachten. Hij haat christenen ,denk maar aan het feit dat alle kruisbeelden bedekt moesten worden toen hij een speech hield.

 3. – Prachtig, dat de VS rechtstreekse steun zullen verlenen aan vervolgde Christenen in het Midden-Oosten !
  – Ook ondergetekende heeft weinig vertrouwen in wat de Verenigde Naties allemaal uitspoken.
  – President D. Trump wordt in de westerse pers bijna steeds afgeschilderd als een complete idioot. Maar hij is veel verstandiger dan wat de kranten en andere media beweren.
  – Iedereen zal het nu wel door hebben, zeker : voor de media kon Obama niets verkeerd doen, en Trump doet altijd verkeerd.

  Au. Gu. Stinus

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht