Mexicaanse staat wil het grootste standbeeld van de H. Maagd Maria ter wereld bouwen

Het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in Xicotepec, momenteel het grootste standbeeld van de H. Maagd Maria in Mexico (Facebook)

Ambtenaren in de noord-centrale Mexicaanse staat Zacatecas hebben plannen onthuld om het grootste beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, de nationale beschermheilige, te bouwen – in de hoop dat het reusachtige beeld het aantal toeristische bezoeken zal verhogen.

Het voorgestelde standbeeld zou 47 meter groot worden, iets groter dan het Virgin of Peace-monument in Venezuela, dat momenteel het hoogste standbeeld van Mary ter wereld is.

Het zal ook veel groter zijn dan andere beroemde religieuze bezienswaardigheden in Mexico, zoals de Christ the King-standbeelden in de staten Aguascalientes en Guanajuato. In 2012 vloog Paus Benedictus XVI langs het Christus Koningbeeld in Guanajuato en droeg de H. Mis in de buurt op.

Het standbeeld zou ook groter zijn dan een standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in de stad Xicotepec de Juarez in de staat Puebla, ten oosten van Mexico City. Het standbeeld in Puebla werd ook gebouwd met het idee om toeristen aan te trekken, aldus persberichten. Lokale ambtenaren ramen de kosten van het standbeeld in Zacatecas tot 4,233 miljoen dollar, waarbij 62,5 procent van het geld uit de private sector komt, aldus de krant El Universal.

De uitgaven van overheidsmiddelen voor religieuze bezienswaardigheden zijn controversieel in Mexico, waar de relaties tussen de kerk en de staat gedurende het grootste deel van de vorige eeuw gespannen waren en politici soms in het openbaar anti-klerikale posities verkondigden. De burgemeester van de gemeente Guadalupe, waar het standbeeld zal worden gevestigd, vertelde El Universal dat de verwachting was dat het standbeeld het religieuze toerisme zou bevorderen – zoals in Puebla gebeurde met de bouw van het standbeeld daar.

Artikel van Catholic Herald: “Mexican state to build world’s tallest Virgin Mary statue”
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum.

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 commentaren op “Mexicaanse staat wil het grootste standbeeld van de H. Maagd Maria ter wereld bouwen

  1. Een zeer goed idee en hopelijk zal men het ook uitvoeren. Het belangrijkste is dat de boodschap die de Maagd Maria gaf in Mexico weer mag beleefd worden en ongeboren kinderen gered mogen worden geen abortussen meer!!

  2. Zo’n onderneming kunnen we hier vergeten. Ga maar eens aan deze politici en clerus in België vragen of ze dat ook hier zouden willen ondernemen. Je krijgt nog eens geen antwoord. Ze financieren liever pro-abortus projecten in Africa (Alexander Drcroo – ‘ontwikkelingshulp’) als zoiets te ondernemen.
    Het is zeker ook niet De Kesel of Daneels die zich hiervoor positief zou opstellen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht