Abortus-overleefster schrijft boek over haar leven

Melissa Ohden (Foto: Julie Roys)

In een boek dat begin januari van dit jaar verscheen, vertelt Melissa Ohden over haar leven. Ze is een overleefster van abortus. Wanneer ze dit ontdekte, ging ze op zoek naar haar biologische ouders. Het boek heeft als titel ‘You Carried Me: A Daughter’s Memoir’.

In de korte inhoud van het boek lezen we:

Melissa Ohden is veertien wanneer ze leert dat ze overleefster is van een mislukte abortus. In deze openhartige biografie vertelt ze voor het eerst over haar zoektocht naar haar biologische ouders, en over haar eigen reis van woede en schaamte tot geloof en bevrijding.

Na een decennium lange zoektocht vindt Melissa eindelijk haar biologische vader en schrijft ze om vergiffenis aan te bieden, maar dan verneemt ze dat hij gestorven is – zonder haar brandende vragen te beantwoorden. Daarna zeggen de ouders van haar biologische moeder dat ze de brief van Melissa niet kunnen doorgeven. Jaren later, wanneer ze eindelijk hoort van de vrouw die haar heeft gedragen en haar het leven geschonken heeft, ontdekt ze waarom. Maar de schokkende waarheid is meer dan ze kan dragen.

De krant ‘Het Laatste Nieuws’ heeft ook geschreven over dit verhaal. We kunnen lezen:

Zij [mijn moeder] wilde mij absoluut houden, maar mijn grootouders keurden de relatie tussen haar en mijn vader af. Dat was een enorme schok voor mij, want ik heb altijd gedacht dat het mijn moeder was die mij niet wilde.”

“Toen mijn oma het nieuws van de zwangerschap te horen kreeg, regelde ze vliegensvlug die abortus. Hoe moet mijn moeder zich daarbij niet gevoeld hebben? Vreselijk gewoon… De zus van mijn ma probeerde haar daar nog weg te halen, maar het ziekenhuispersoneel zei dat het toch al te laat was. Mijn leven heb ik te danken aan de verpleegster die me tussen het medisch afval vandaan haalde. Ik heb haar nooit ontmoet, maar zij is een engel. Ik was 36 en eindelijk wist ik hoe de vork aan de steel zat.”

De veertigjarige vrouw werkte vroeger als hulpverleenster, maar komt nu aan de bak als motivatiespreker. Ze heeft ook een autobiografie geschreven met de veelzeggende titel ‘You carried me: a daughter’s memoir’. En ze richtte ook het Abortion Survivors Network op om lotgenoten te steunen. “Ik heb nu contact met 223 overlevenden van abortus, meestal in de Verenigde Staten maar ook daarbuiten. Er zijn enorm veel levens kapotgemaakt. Dankzij mijn Katholieke overtuiging heb ik leren te vergeven. We zijn allemaal mensen en we maken allemaal fouten.”

Welk recht heeft deze oma gehad om haar kleindochter te willen vermoorden door abortus? Welk recht kan iemand hebben om een onschuldig kind te willen vermoorden door abortus? Gelukkig heeft Melissa Ohden dit kunnen overleven, maar hoeveel levens worden er niet afgenomen door deze misdaad? Op 11 november 2015 heeft ze getuigd voor het congres. Haar mooie tekst kunt u hier lezen.

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

8 commentaren op “Abortus-overleefster schrijft boek over haar leven

 1. Zeer goed er zouden nog meer boeken moeten verschijnen . En het is waar de mens heeft niet het recht om een ongeboren kind te doden iedereen heeft recht op leven!!!

 2. Dit ontroerend relaas toont ook aan dat de omgeving vrouwen vaak zwaar onder druk zet om tot een abortus over te gaan.

  1. Beste Jan,
   Hoe zit het met je antwoord op mijn vraag? Aanvaart je het Dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria of niet?

   1. Al meermaals heb ik ingegaan op die vraag. Ondanks mijn waarschuwing niet uit te gaan van een vermetel oordeel, verkoos u keer op keer mij te vereenzelvigen met een bepaalde priester. Tot nu toe hebt u niet kunnen duiden waarop die identificatie eigenlijk gebeurde.

    1. Omzeil mijn vraag niet a.u.b., antwoord gewoon met ja ik aanvaard het Dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van de Allerheiligste Maagd Maria OF NIET. Gewoon kaarten op tafel, uitkomen voor je geloof door dit te belijden OF NIET.
     Kom voor de proppen ermee!

 3. Het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis kunnen we met een heel gerust hart aannemen. In Lourdes stelde Maria zichzelf voor onder deze benaming. Bernadette, die daar nog nooit van gehoord had, ging dit gehaast melden aan haar pastoor. Daardoor geraakte deze overtuigd van de waarachtigheid van de verschijningen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht