Zien we wel “ogen hebbend” (Marcus, 18,8)? De VS, EU, Frankrijk: de maskers vallen af.

Macron zondagavond 7 mei voor de glazen piramide van het Louvre met de 666 tegels door Mitterrand geconcipieerd… Geen Franse hymne, enkel de Europese hymne – / AFP PHOTO / Eric FEFERBERG

Wordt er op Katholiekforum.net te veel over politiek geschreven? Ik vind van niet, de huidige politieke gebeurtenissen zijn erg ingrijpend. We hebben ogen maar “zien we wel”? Zoals Andreas Eriksson over de Franse verkiezingen schreef, beleven we een niets ontziende strijd tussen “globalisten” en “nationalisten” of beter gezegd “soevereinisten” https://www.katholiekforum.net/2017/04/24/franse-verkiezingen-zijn-nu-definitief-een-tweestrijd-tussen-globalistische-cultuur-marxisten-en-patriottische-nationalisten/. Dat is de strijd van onze tijd… Pater Maes waarschuwt daarbij in zijn laatste brief om op dit gebied “niet te veel in mensen te vertrouwen“.

Nemen we de Brexit, Trump en Le Pen. Uitingen van “soevereinisme” en “populisme”. Ongetwijfeld hebben vele eenvoudige verontruste burgers voor de Brexit gestemd. Het plaatje is echter geschakeerd. Ook het koningshuis was overwegend pro, ze dromen van het “Gemenebest” (opvolger van de British Empire). Ook een goed deel van de City van Londen was pro. Ze hopen als belastingsparadijs meer uit de brand de slepen buiten de EU dan erbinnen nu de fatale tekortkomingen van de euro met de dag duidelijker worden. Londen als hub en wisselmarkt voor de Chinese financiële transacties. Vlakbij de EU en met een toegang tot het Angelsaksische netwerk, het Gemenebest. Laat nu nog de VS onder Trump toetreden tot het Gemenebest… De Brexit, populisme en een deel van de elite samen. Niet om te veel te vertrouwen.

Trump dan. Is hij in controle al is het maar van 51% van het apparaat of is hij onder controle van zijn omgeving, de diepe staat? Een octopus met een enorme zuigkracht. Zoals op Katholiekforum.net al opgemerkt duwen ook zijn dochter Ivanka en schoonzoon hem in een bepaalde richting. Ze staan dicht bij de “Democraten” van New York. Soms slaat hij terug, nu bijv. met het ontslag van de hoogst dubieuze Comey (FBI).

Twee akelige voorbeelden van die zuigkracht van het systeem. De Atlantic, intellectueel vlaggenschip van de gevestigde orde, vraagt zich op 26 maart heel serieus af hoe Trump moet worden afgezet  https://www.theatlantic.com/politics/archive/2017/03/rewriting-the-rules-of-presidential-succession/520860/. Stel dat blijkt dat de verkiezingen door Russische “inbrekers” gemanipuleerd zijn, dan heeft Trump geen legitimiteit. Dan pleegt hij hoogverraad. Ook zijn partij heeft dan niet legitiem de meerderheid gewonnen. Het blad haalt de Continuity of Government boven, bedacht na de Cubacrisis in 1962 om in geval van kernoorlog continuïteit te verzekeren (bijv. de vice-president stand-by op één aparte locatie te houden).

De prestigieuze New York Magazine pakt het vrijdag 5 mei wat anders aan: geen verraad maar eerder mentale problemen  http://www.newyorker.com/magazine/2017/05/08/how-trump-could-get-fired. In dit lange artikel wordt maar één keer mogelijke Russische inmenging genoemd. Maar er is het 25ste grondwetsamendement dat voorziet dat de kamer de president kan afzetten bij mentale problemen. Ooit bedacht na de moord op Kennedy. Stel dat een president na een moordpoging of beroerte hersenverlamd is…

Prestigieuze publicaties schrijven heel droog daarover. Leden van het congres houden volgens de Independent van 8 mei een geheime bijeenkomst over het verwijderen van Trump  http://www.newyorker.com/magazine/2017/05/08/how-trump-could-get-fired.

De maskers vallen af. De diepe staat duldt geen afwijkingen van de globalistische agenda (VS-EU-NATO). Het laatste greintje “populisme” of “soevereinisme” moet eruit. Trump mag haviken en Ruslandhaters binnenhalen, het is allemaal niet voldoende. Wat een druk op die persoon! Je zou al van minder onderdoor gaan…

Professionelen van de “mentale gezondheidszorg” tekenen vanaf februari een petitie: “Hij is mentaal ongeschikt”  https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/emilywillingham/2017/02/19/psychologist-calls-on-colleagues-to-sign-petition-for-trumps-removal/&refURL=https://www.google.be/&referrer=https://www.google.be/. De inquisiteurs in de Middeleeuwen zagen nog de beklaagden maar de moderne professionelen moeten hun “patiënt” niet eens persoonlijk kennen en ontmoet hebben om te kunnen veroordelen.

Ik zeg hiermee niet dat Trump een mentaal stabiele persoon is maar daar gaat het niet over. “Populisme” en “soevereinisme” zal worden vervolgd, met alle middelen van verdachtmaking tot wellicht zelfs verkiezingsmanipulatie. Ook Juncker van de EU zegt het. In zijn vorige leven maakte hij Luxemburg tot DE beheerder van de grote private fortuinen in Europa. Op 6 december waarschuwt hij nog dat “populisme” in Europa tot wereldoorlog drie zal leiden http://www.express.co.uk/news/politics/740141/Jean-Claude-Juncker-EU-boss-populism-war-Europe-WW3. Met “populisme” veegt hij op één hoop nationalisme of “soevereinisme“. Dat is grove stemmingmakerij. Het is de destabilisatie van de EU-NATO in het Midden Oosten, Oekraïne enz. die de dreiging van een Derde Wereldoorlog doet toenemen niet bijv. het “soevereinisme” van Orban. De EU-NATO heeft in het decennium van zijn grote uitbreiding (de jaren 90) de oorlog in Joegoslavië niet verhinderd, integendeel. Waarover durft hij spreken?

Verkiezingsmanipulatie is niet uit te sluiten. Wat lezen we in Wikipedia over de Oostenrijkse presidentsverkiezingen in 2016? Die moesten worden overgedaan. In de lente waren er twee ronden, in de eerste ronde haalde de soevereinist Hofer de meeste stemmen. De globalistische kandidaat Van der Bellen won dan nipt in de tweede ronde toen het een tweestrijd was.  Maar er waren onregelmatigheden gebeurd in het tellen van de afwezigen. De tweede ronde werd overgedaan in oktober maar is dan nog twee maanden uitgesteld wegens een probleem met “verzegelbare enveloppes“. Uiteindelijk wint de globalist met een paar percent meer. Hij is een groot voorstander van “De Verenigde Staten van Europa“. Is dat allemaal stunteligheid of zit er meer achter?

Had Le Pen gewonnen,de sabotage was niet anders geweest dan bij Trump. Stel je voor, 70-80% van de hogere ambtenaren tegen je, destabilisatie vanuit de EU-NATO. De geruchtenmolen en de georganiseerde lekken van de grote media, in Frankrijk in handen van zo’n 10 miljardairs. Ze heeft niet gewonnen. De meeste andere kandidaten riepen op om “een dam op te werpen tegen het fascisme“. PS-kopstuk Lionel Jospin en gewezen eerste minister onder Mitterrand gaf in 2007 voor tv toe dat er in Frankrijk geen werkelijke fascistische partij bestaat en het antifascisme van de media, de nepprogressieven, de neoconservatieven enz. maar “theater” is https://www.google.be/search?q=jospin+antifascisme+theatre&oq=jospin+antifascisme+theatre&aqs=chrome..69i57.30955j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8. Dit “theater” slaat nog aan blijkens de verkiezingen maar bij de jongere generaties (20+, 30+) heel wat minder, dat is het goede nieuws. Macron haalt nog het meest bij de leeftijdsgroep 65+ in verhouding. Die zouden bang zijn dat hun pension minder waard is bij de herinvoering van de Franse Franc.

Willen we dit allemaal wel zien “ogen hebbend” of laten we ons in slaap wiegen? Er is bijv. de constante “reverse blaming“. Dat is al gekend van de kleuterschool: je beschuldigt de andere van wat je zelf doet om de aandacht af te leiden en op een goed blaadje te staan. Passen we toe op Frankrijk.

Macron is volgens de sociale geograaf Guilluy de kandidaat van de “metropolen” http://www.causeur.fr/christophe-guilluy-macron-fn-fillon-43306.html. Dat is 15 + 7 agglomeraties, “groeipolen” in hun regio’s. Daar woont 40% van de Fransen. Die stemmen zeker niet allemaal Macron maar het is zijn grote visvijver. Daarnaast is er de “periferie”, het platteland, kleinere steden en traditionele industriegebieden. Daar scoort Le Pen. Macron zegt in feite: “Word zoals ik, miljonair. Wees creatief. Pak aan wat er is… Bekommer je niet om de anderen. Als de Fransen zich verrijken, zal het tij stijgen en dat zal uiteindelijk alle boten meenemen.” De sociale bescherming moet naar beneden, beter “voor 3,5 euro werken voor Uber dan drugs dealen“. Dat bewijst tenminste dat je aanpakt.

Om de aandacht af te leiden beschuldigt hij in pure reverse blaming Le Pen ervan de “burgeroorlog” te promoten terwijl hij zelf de ongebreidelde sociale concurrentie verheerlijkt. Verder legt Macron in zijn kronkelend denken een link tussen Le Pen en de Eerste Wereldoorlog. Haar voorouders waren bezeten door revanche na de nederlaag tegen Duitsland in 1870 en sleepten hun land mee in de Eerste Wereldoorlog.  Maar zelf “verschansten ze zich” in hun landgoed bij Parijs. Le Pen zou dus de oorlog tegen Duitsland terugbrengen? Zelf is Macron echter van plan om Assad te bombarderen met de “coalitie” zelfs zonder VN-mandaat zo nodig om “de chemische capaciteit uit te schakelen”. Dat zei hij in de Kamer van Koophandel in Amiens op 26 april.

Macron zondagavond 23 april na de eerste ronde vliegensvlug overgebracht naar restaurant La Rotonde – begroet door zijn mentor de Mitterrand-adviseur, globalist en futurist Attali (tweede van rechts), in 1991-1992 directeur van de European Bank for Reconstruction and Development, die hij oneervol heeft moeten verlaten na een  schandaal van faraonische “representatiekosten”. Een uitspraak van Attali: “Mijn vaderland is mijn laptop.”

In feite is niet Le Pen de “Vichyist” maar de globalist Macron. Maarschalk Pétain was de leider van de Vichy-republiek. Een deel van de regering was met De Gaulle naar Londen gevlucht in juni 1940. Hij trok in Frankrijk de macht naar zich toe en capituleerde een drietal weken na de Duitse inval. Hij vond dat Frankrijk een (onder Duitsland) “Verenigd Europa” moest aanvaarden, dat de tijd van de nationale staten voorbij was en Frankrijk zich in een hoger verband moest inschakelen. Globalisering avant la lettre, in feite defaitisme. Macron staat precies dat voor als oplossing voor Frankrijk, opgaan in de globalisering in de EU onder Duitse dominantie en in de NATO-oorlogsvoorbereiding onder VS-dominantie. “Franse cultuur bestaat niet op zichzelf, er is alleen cultuur IN Frankrijk…“, zei hij nog.

Pétain en Hitler (Bundesarchiv)- Hij wilde Frankrijk laten opgaan in een (onder Duitsland) Verenigd Europa.

Laten we hopen dat Macron vlug door de mand valt. De vernieuwing zal vlug blijken “nieuwe wijn in oude zakken” te zijn  https://www.katholiekforum.net/2017/04/21/de-franse-verkiezingen-nieuwe-wijn-in-oude-zakken-populisten-nationalisten-en-conservatieven/. Hij zal wellicht moeten regeren met een onsamenhangende coalitie of een wankele minderheidsregering. Om op zijn eigen lijst te staan moet je “propere handen” hebben. Nu horen we dat de gewezen eerste minister Valls (PS) naar zijn lijst overloopt. Lagarde (IMF) zou aangezocht worden als eerste minister. Van propere handen gesproken. Ze is in december schuldig bevonden aan grove nalatigheid (overdreven schadeloosstellingen aan bevriende bedrijven) tijdens haar ministerschap onder Sarkozy en ervoor maar wordt niet gestraft.

Oude krokodillen uit de politiek en jonge opportunisten vervoegen hem. Nieuwe wijn in oude zakken. Hopelijk houdt de Macron-“revolutie” maar even lang als een beaujolais

Syrische vertegenwoordigers van de FSA, verbonden met de “gematigde terroristen”, zwaaien met hun logo, de vlag uit de Franse koloniale tijd, tijdens Macron-optochten.

Auteur:Andries Termote

Andries Termote studeerde Germaanse talen en werkte als docent. Interesse voor actualiteit en ook voor de christelijke mystiek. Een tegenwicht tegen het humanitaire moralisme dat in het christendom de hoofdstroom dreigt te worden.

1 commentaar op “Zien we wel “ogen hebbend” (Marcus, 18,8)? De VS, EU, Frankrijk: de maskers vallen af.

  1. De Navo is maar kunnen ontstaan door de zogenaamde Russische dreiging daarvoor is de organisatie opgericht . Wat Frankrijk betreft het blijft een verdeeld land de meeste Fransen moeten Macron niet hebben het is niet hun president juist als vele Amerikanen president Trump niet willen al deze gebeurtenissen kunnen leiden tot onrust zelfs tot onrusten en de vraag is dan hoe moet het verder? We leven in chaotische tijden goed artikel !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht