De invloed van Invanka Trump op haar vader

Foto: Shutterstock

Na de recente, zeer plotse en drastische wijziging in de buitenlandse politiek van Trump, kunnen er vragen gesteld worden over de rol van zijn oudste dochter, Ivanka Trump, en haar echtgenoot, Jared Kushner.

Niet zo lang geleden is ze officieel gaan werken in het Witte Huis. Het blijkt echter dat ze allebei voorvechters zijn van abortus en homohuwelijk.  In een artikel van Lifesitenews wordt de vraag gesteld hoe dit te rijmen valt met hun Orthodox Joods geloof.

“Pro familie-actievoerders kunnen niet begrijpen hoe een koppel dat publiekelijk een religie belijdt die gebonden is aan de bijbelse traditie tegelijkertijd kan vechten voor het revolutionaire idee van het creëren van ‘rechten’ –  waaronder ‘huwelijk’ – gebaseerd op homoseksualiteit.

De Orthodoxe Joodse leer, geworteld in de Torah, de goddelijke openbaring aan Mozes in de eerste vijf boeken van het Oude Testament, beschouwt homoseksuele handelingen als een “gruwel” voor een heilige God. homoseksuele verbintenissen, waaronder de genderloze herdefiniëring van het “huwelijk”, worden beschouwd als voldoende kwaad om Gods vernietiging op te roepen over hele samenlevingen, die hen toestaan.”

Verderop vertelt het artikel over Ivanka’s rol inzake de abortuskwestie. Blijkbaar had ze een geheime ontmoeting met Planned Parenthood vlak nadat haar vader tot president werd verkozen:

“Ivanka Trump, die van het Presbyteriaans Christendom is overgegaan naar het Orthodox Jodendom voor haar huwelijk in 2009 met Jared, ligt ook onder vuur voor een geheime ontmoeting met Planned Parenthood en andere abortusgroepen. Ivanka is nu, net als haar man, officieel een senior advisor van de president, haar vader. Ze beweert een voorvechter te zijn voor “vrouwenkwesties”, maar wilde geen commentaar geven op de vraag of ze pro-life of voor abortusrechten is.”

Daarnaast heeft het koppel zich ook al lange tijd ingezet voor het homohuwelijk. In 2011 hebben ze bijvoorbeeld een fundraising gesteund voor een beweging die opkomt voor het homohuwelijk. Toen Trump president geworden was, hebben ze ook geijverd voor deze zaak:

“Ivanka en Kushner hebben veel lof gekregen in diverse nieuwsberichten voor het overtuigen van president Trump om een ​​pro-LGBT executive order in krachte te laten dat Obama in 2014 had ingesteld.”

De invloed van het echtpaar op Trump is dus groot. Dit is misschien wel een van de belangrijkste redenen van zijn drastische koerswijziging. Het valt niet te voorspellen wat ze met die invloed nog allemaal voor elkaar gaan kunnen krijgen, maar duidelijks is wel dat hun invloed aan het groeien is.

Artikel van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum,
gebaseerd op een artikel van Peter LaBarbera voor Lifesitenews: Ivanka Trump’s LGBT activism contradicts her Jewish faith

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

2 commentaren op “De invloed van Invanka Trump op haar vader

  1. het is weer de schuld van de Joden ? De koerswijziging van Trump heeft alles te maken met zijn vernieuwd veiligheidspersoneel waar vele generaals inzitten die nog in de koude oorlog leven hierin zit de andere toon van Trump !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht