Transgender-kinderen zijn mogelijk autistisch en hoeven dan geen geslachtsverandering, volgens Canadees psycholoog

Dr. Kenneth Zucker: ontslagen na beschuldiging dat hij transgender-kinderen wil "genezen".
Dr. Kenneth Zucker: ontslagen na beschuldiging dat hij transgender-kinderen wil “genezen”.

Kinderen, die als transgender gediagnosticeerd worden, krijgen vaak in hun jeugd al puberteitsremmers en hormonen, om zich voor te bereiden op een uiteindelijke geslachtsoperatie. Voor vele transgenders en hun families lijkt dit de enige oplossing om hun lijdensweg te beëindigen. Toch zijn er wetenschappers, die twijfels hebben bij deze hormonale en operatieve aanpak.  Volgens Dr Kenneth Zucker, een Canadese psycholoog, zouden heel wat transgender-kinderen eigenlijk autistisch kunnen zijn en dus een onaangepaste behandeling krijgen.

Transgender-vrouw uit haar spijt: “ik zal er voor altijd als een freak uitzien”.

In Groot-Britannië, maar ook in ons land, krijgen kinderen met een transgender-diagnose vanaf de leeftijd van 10 al puberteitsremmers en aan de leeftijd van 16 jaar hormoontherapieën om vanaf 18 een geslachtsoperatie te kunnen ondergaan. Toch kan het uiteindelijke resultaat ontgoochelen. In het BBC programma “Transgender Kids: Who Knows Best?”, uitte een vrouw, geïndiceerd als ‘Lou’, haar bittere spijt over haar dubbele borstamputatie in het kader van een geslachtsoperatie aan de leeftijd van 20. “Het ergste moment was toen ik inzag dat ik er als meisje eigenlijk heel normaal uitzag, mooi en slank…Na mijn transitie zal ik er met mijn abnormaal vrouwelijk lichaam voor altijd als een freak uitzien”.

Transgender-jongere heeft 7 keer grotere kans om aan autisme te lijden

Jongeren die de indruk hebben in het “foute” lichaam geboren te zijn, zouden een 7 keer grotere kans hebben om binnen het autisme spectrum te vallen, aldus een Nederlandse studie. Eén van de belangrijkste kenmerken van autisme is dat de persoon zich “fixeert” op een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld gender, en zo onterecht overtuigd kan geraken, dat hij/zij een lichaam van het “foute” geslacht heeft. “Het is mogelijk dat kinderen, die een tendens hebben om geobsedeerd te geraken, zich fixeren op gender”, zei Dr. Zucker in een interview met BBC2. “Het is niet omdat kinderen iets beweren, dat we dat onmiddellijk als waar moeten aanvaarden. Laat staan dat dit in het belang van het kind zou zijn.” Zucker verloor zijn job bij het “Centre for Addiction and Mental Health” te Toronto na beschuldigingen dat hij transgender-kinderen zou proberen te “genezen” of te overtuigen hun natuurlijk geslacht te aanvaarden. Niet minder dan 500 clinici en academici tekenden een petitie om te protesteren tegen wat zij zien als een “politiek gemotiveerd ontslag”.

Meer onderzoek gevraagd naar link tussen autisme en transgenderisme

Ook Carol Povey, van het Canadese “National Autistic Society”, gaf toe dat er  “meer onderzoek nodig is om te begrijpen hoe autisme and transgenderisme mogelijk met elkaar gelinkt zijn.” Er is meer dan 1 type autistische persoon, en wanneer zij een probleem hebben met hun geslachtsperceptie moet hierop deskundig gereageerd worden, aldus Povey.  “Dit houdt in dat zij een traject moeten krijgen dat aan hen aangepast is, met een team van professionals die hun problematiek begrijpen. “

Bron: Daily Mail

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

4 commentaren op “Transgender-kinderen zijn mogelijk autistisch en hoeven dan geen geslachtsverandering, volgens Canadees psycholoog

 1. je word niet in een ” foute ” lichaam geboren het zijn mensen die niet tevreden zijn over hun natuur die de natuur willen ombuigen naar hun wensen!! Dus heel dat transgender gedoe is in feite onzin ik ken persoonlijk mensen die niet weten of problemen hebben tot welke natuur ze behoren velen zijn ongelukkig en krijgen psychische problemen totdat enkelen tevreden worden over hun natuur en sommige zelfs nog gelukkig trouwen en kinderen krijgen de anderen blijven meestal menselijke wrakken !!!

 2. Eerst iets over de oorsprong van het verschijnsel transgender, daarna iets over geslachtsverandering.
  Deze jongen heeft ooit eens een studie gemaakt over wat mannelijk en vrouwelijk precies inhoudt. Vooral op volkenkundig (antropologisch) gebied kwam daar veel uit rollen. Beziet de vele duizenden traditioneel in hutten levende stammetjes over de gehele wereld tot pakweg een eeuw geleden. Elke stam heeft haar eigen cultuur, taal, te zien aan al hun maaksels en gedragingen. Wat vooral opvalt is hun onderscheid in wat de vrouw doet en wat de man. Generaliserend over al die stammetjes blijkt dat onderscheid steeds weer op dezelfde wijze uit te pakken, een hoge uitzondering daargelaten. Zo heeft God dat blijkbaar bewerkstelligd sinds de verspreiding bij Babel. Een vrouw gaat bijvoorbeeld nooit op jacht, vervaardigt nooit gebruiksvoorwerpen, een man staat nooit het voedsel te bereiden of te weven. Vond aldus honderden verschillen.
  Bij de grote culturen ging dat anders verlopen. En de hedendaagse mens blijkt goed de kluts kwijt te zijn. Zelfs droegen mannen en vrouwen enkele decennia geleden soms geheel uniforme kleding, die dat geslachtelijke verschil geheel negeerde. Ook nu worden deze verschillen dikwijls nog genegeerd, bijvoorbeeld in allerlei beroepen – hoewel vrouwen in de bouw nog vrij zeldzaam zijn. De fundamenten van het grote gezin zijn sinds de komst van de anticonceptiepil vakkundig gesloopt. Nu zelfs kunnen je ouders twee van hetzelfde geslacht zijn, of slechts één ouder. Op school wordt de jeugd zo vroeg mogelijk dat bijgebracht, en seksuele voorlichting gaat ook geheel in die richting. Gelijkschakeling van homo, hetero, lesbi, bi, transgender, mono: wat maakt het eigenlijk uit? Heel veel: de mens raakt volledig verworden, vervreemd van zichzelf, door talrijke oorzaken, waarvan het geslachtelijk onderscheid tussen man en vrouw er eentje van is. Nu men echter duidelijke verschillen heeft geconstateerd in de hersenen van mannen ten opzichte van vrouwen, is deze gelijkschakeling niet meer relevant. Hier en daar begint het tij zich gelukkig te keren. Gemengde klassen hebben hun langste tijd gehad. Zo misschien ook de werkende vrouw.
  Maar dat transgenderisme is meer dan ooit in de mode. Geen enkel kind weet zich nog echt een jongen of meisje. Waar is dat ruige buitenspel in de ongerepte natuur voor de jongens gebleven? Pas op, gevaarlijk! je kleren worden er vuil van, of gaan kapot! laat die vieze sneeuw toch liggen!
  Op school worden door al die jufs van jongens een braaf meisje gemaakt; en een meisje mag mag wèl een grote bek opentrekken. Zie je, kinderen weten het zelf niet meer, en maken de verkeerde keuze. Vooral als ze menen dat ze in een verkeerd lichaam zitten.
  Heb dat toch eens onderzocht, hoe dat nu in zijn werk gaat, die geslachtsverandering. Met veel kunst- en vliegwerk door twee of drie chirurgen wordt dat geslachtelijke uiterlijk omgebouwd. Uiterlijk, want het functioneert niet, niet het allerminst. Geen eikel die opzwelt, geen roede die zijn zaad geeft, geen teelballen met zaad. Geen maandstonde, geen ontvangenis, geen zwangerschap, geen eierstokken. Dit is meer dan vreselijk! Ach Heer, hoe lang laat Gij dit alles doorgaan!
  Deze jongen weet waarover hij spreekt. Heeft hun zoon een zeer volledig alternatief thuisonderwijs gegeven in Nederland (waar dat nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt) van zijn tweede tot achttiende jaar. Vijf jaar daarna studeerde die zoon af op de Hogeschool. Hij is een echte jongen, heeft zeer goed kunnen knutselen, kent het ruige buitenspel. En nog veel en veel meer. De Heer Jezus heeft zijn vader dit alles aangereikt; want zelf is hij maar een nietsnut, een onbenul. Maar dankzij Hem werd het toch tot een succes.

  1. U vind het zeker ook onzin dat vrouwen zich ontwikkelen, een studie volgen en zelfs werken?

 3. Nederlandse Rutgerstichting alles voor de vrije seksuele moraal, voorbehoedsmiddelen, abortus, LHTB ofwel de Genderideologie. Heel Internationaal ook IPPF – SRHR = Sexual and Reporductive Health and Rights. Voor de pil, hormonen. etc, Programma 2016-2022 in onderwijs. Zowel Basisscholen als Middelbare Scholen krijgen hier al les in. Hier in Nederland weten we van Dr. Corrie seksuele voorlichting op scholen en zo laag bij de gronds. De Nederlander Bert van Hek is Regional Treasurer at Rutgers UPF, IPPF’s affilate in the Netherlands. De Kinderpostzegels die kinderen verkopen elk jaar, geeft geld aan deze Rutgersstichting. Staat als IBF als een goed doel genoteerd en ook de Nationale Postcode Loterij steunt o.a. ook deze stichting. Ze krijgen elk jaar miljoenen subsidies. Ook hebben ze al heel veel invloed tot in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen aan toe. (IPPF-website).

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht