Ayaan Hirsi Ali: Jihadisten zullen niet stoppen met terreur of dankbaar zijn door politieke correctheid van links-progressieven

Foto: geertvantol.nl

In een interview voor het Amerikaanse Fox News, naar aanleiding van de recente aanslag in Londen, bekritiseerde de bekende Nederlands-Amerikaanse activiste en ex-moslima Ayaan Hirsi Ali, de “verontschuldigende” houding van links-progressieven inzake het religieuze aspect van het jihadisme. Ze noemde deze manier van denken “masochistisch en dom”.  “Radicale islamisten gaan niemand bedanken of met terreur stoppen”, omdat links het religieuze aspect van het jihadisme niet wil erkennen, aldus Hirsi Ali. 

Islamisten willen maar één ding, volgens Ayaan Hirsi Ali, en dat is de wereldwijde invoering van de Sharia: “wie in hun weg loopt, beschouwen zij als hun vijand”. Dit is ook het geval voor moslims die het oneens zijn met de jihadisten. Jihadisten geloven niet in de legitimiteit van het westerse denken. Een sussende houding vanuit westerse hoek versterkt de terroristen enkel in hun vastberadenheid en overtuiging dat Allah hun strijd ondersteunt, aldus Hirsi Ali. “Wie dit niet begrijpt zou geen wetten mogen maken”, voegde ze eraan toe.

Ayaan Hirsi Ali is een Nederlands-Amerikaanse activiste, auteur en voormalige politica van Somalische afkomst. Als ex-moslima staat ze bekend om haar islam-kritiek. Hirsi Ali was tussen 2003 en 2006 in Nederland lid van de Tweede Kamer voor de VVD. In 2004 maakte ze samen met Theo van Gogh de kortfilm ‘Submission’ (‘Onderwerping’) over de situatie van vrouwen binnen de islam. Na de moord op Van Gogh moest Hirsi Ali onderduiken en emigreerde uiteindelijk naar de Verenigde Staten, waar zij een fellow werd van het American Enterprise Institute. Zij richtte in 2007 de AHA Foundation op, een internationale organisatie voor vrouwenrechten. Sinds 2013 heeft zij de Amerikaanse nationaliteit en is zij zowel een fellow van de Kennedy Government School aan de Universiteit van Harvard als een lid van The Future of Diplomacy Project van het Belfer Center for Science and International Affairs.

Bron: Fox News Insider

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

2 commentaren op “Ayaan Hirsi Ali: Jihadisten zullen niet stoppen met terreur of dankbaar zijn door politieke correctheid van links-progressieven

  1. Inderdaad de terreur zal niet stoppen en zeker de jihad niet. We zullen er moeten leren mee leven goed artikel !

  2. Voor de echte roofdier-terroristen is ‘Allah’ slechts een strijdkreet en bedoeld om anderen te misleiden.

    Dat wisten die links-progressieven toch al vermits zij van geen god willen weten.

    Is er een argument te vinden waarom sommige linksen niet doelbewust sussen, want ook onder hen vindt men roofdieren?

    Zal mevrouw Ayaan Hirsi Ali dan betere wetten kunnen maken op basis van goddeloosheid?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht