Jeugdboekenmaand wordt misbruikt voor genderpropaganda

Foto: Jeugdboekenmaand

Deze maand is het Jeugdboekenmaand. Dit is een initiatief van de stichting Iedereenleest dat het lezen bij jongeren wil bevorderen via allerlei activiteiten in samenwerking met scholen, bibs, cultuurcentra en boekenwinkels. Op zich zou dit een zeer mooi initiatief kunnen zijn dat een bijdrage zou kunnen leveren aan de maatschappij. Maar progressieve mensen hebben nu eenmaal de neiging om alles dat goed zou kunnen zijn te misbruiken voor ideologische doeleinden en zo volledig te verpesten. Dit is ook bij dit initiatief helaas het geval.

Het thema van dit jaar is immers ‘m/v/x. Je bent wie je bent.’ Ze schrijven erbij als uitleg: “We willen het dus graag hebben over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.” Ze gaan dit evenement dus misbruiken om een maand lang de jongeren overal lastig te vallen met de onzin dat we ons geslacht zelf zouden kunnen kiezen. Een kind zou voor minder een degout krijgen van school en bibliotheken…

Er worden allerlei boeken waarmee ze het thema willen bespreekbaar maken aangeprezen aan de kinderen. Een voorbeeld is het boek ‘De jongen in een jurk’ voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. De boekbespreking luidt als volgt:

“(…) [Dennis] houdt van mode en koopt al eens een Vogue. Zijn moeder is bij hem weggegaan en hij mist haar warmte en knuffels. Dennis vindt steun bij Lisa, die hem aanmoedigt om zichzelf te zijn en in een jurk naar school te komen. Maar wanneer hij dat doet, loopt alles niet zoals gepland…”

Gelukkig dat ik nu niet tussen de 9 en 12 jaar ben, want ik weet niet wat ik had gedaan als ze mij hadden willen verplichten om zo’n onding te lezen op die leeftijd. Een ander voorbeeld is het boek ‘George’ voor dezelfde leeftijdsgroep. Dit is de korte inhoud:

“George is 10 jaar en voelt zich een meisje. Ze (sic) is hier heel onzeker over en houdt dit halsstarrig geheim. (…) Een mooi boek dat een inkijk geeft in het leven van een transgender tiener.”

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met voorbeelden van boeken die niet gemaakt zijn om kinderen plezier te laten hebben in lezen, maar wel om kinderen ideologisch te misvormen onder het mom van plezier laten hebben in lezen. Om af te sluiten toch nog een boek dat ze aanraden voor kinderen tussen de 3 en de 6 jaar. Want zelfs zo’n jonge kinderen laten ze niet met rust. Het boek draagt als titel ‘De mama’s van Sterre’ en heeft de volgende omschrijving:

“Een kindje met twee mama’s? De klasgenoten van Sterre moeten even wennen aan het idee. Sterre mag schitteren in de klas, als ze vertelt over de beroepen van haar mama’s. Kinderen voelen zich meteen verbonden met hun leeftijdsgenoten op de prenten. (…)”

Er zullen ook allerlei oersaaie maar wel vreselijk gevaarlijke evenementen plaatsvinden. Zo is er komende donderdagavond een activiteit over “genderbewust” opvoeden:

“We bekijken op een interactieve manier hoe we als ouders zelf – vaak onbewust – in stereotypen denken en/of handelen en kaarten een aantal praktische voorbeelden aan om genderbewuster aan de slag te gaan”.

Een ander evenement is een “familievoorstelling”:

“Bolleke Wol vertoeft in de prullenkast. Is hij aan het wachten? Is zij aan het liggen? Of is het verloren? Is bolleke wol een hij, een zij of een het? Of weet hij, zij of het het niet? In het kader…”.

Eerlijk gezegd denk ik dat ik als kind gek zou zijn geworden als ze mij naar zo’n vervelende onzin hadden willen laten gaan. Ik heb veel medelijden met de kinderen van tegenwoordig.

Dit evenement wordt overal in het land gesteund. Als je alleen maar al ‘jeugdboekenmaand’ opzoekt via google, zie je dat ze in elke stad meedoen. De schade die aan de jeugd wordt toegedaan is dus immens. Het is een schande dat schijnbaar onschuldige en schijnbaar goede evenementen zoals een jeugdboekenmaand zo misbruikt wordt voor ideologische propaganda. Kinderen hebben recht op een normale jeugd waarin ze niet constant lastig gevallen worden met dergelijke progressieve rotzooi. Hopelijk voor de kinderen zal deze maand snel voorbij zijn en zullen ze er niet al te veel last van hebben.

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 commentaren op “Jeugdboekenmaand wordt misbruikt voor genderpropaganda

  1. Je bent wie je bent dat is de wereld die hier spreekt! Men wil jongeren meer boeken laten lezen maar ondertussen promoot men de genderfilosofie dat de mens zijn eigen lichaam mag kiezen het kwaad sluipt overal door en is soms een vergif voor onze kinderen!

  2. Heb even gekeken op die website. Ze hebben het over het ontdekken van je identiteit. Wie is daar nou mee bezig als kind ? Een kind wil spelen,ravotten, en heeft niks aan volwassenenproblemen. Laat een kind lekker kind zijn en kattekwaad uithalen, lekker lezen in een spannend boek of als ze jong zijn de sprookjes als voeding voor hun ziel. Ook de sagen,legendes, Romeinse en Griekse mythologie . Daar hebben ze wat aan,dat voedt hun ziel. Maar ja, wie spreekt er nog over een ziel? Als je alleen maar hier bent bij toeval en denkt dat er na je dood niks is… Tja. Dan hou je je bezig met dit soort onbenulligheden.

  3. Om van te kotsen. Er moet hier dringend een authentiek leidersfiguur opstaan die ons volk rallieert om onder de banieren van het Heilig Kruis haar kinderen te beschermen tegen al die marxistische vuiligheid die de lucht hier verpest. Een maatschappij die zulke biologisch zelf-evidente feiten ontkent als de distinctie tussen man en vrouw is gedoemd om volledig te imploderen, tenzij zij zich radicaal afkeert van dergelijke krankzinnigheid.

    Moge God ons vaderland redden, want het breinrot zit diep. Achterlijk revolutionair gespuis.

  4. Die genderdrek is het floreren van de modernistische pseudofilosofie, die een mens zodanig delusioneel maakt dat hij meent “realiteit” te kunnen genereren met de kracht van zijn brein. Anti-ontologische rêverie die de Jezuïetenpater Antonio Spadaro, nauwe handlanger van Paus Franciscus, in staat stelde om met een strak gelaat te beweren op Twitter dat in de theologie 2 + 2 vijf kan zijn.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht