De apostolische nuntius ,Mgr Berloco, verlaat Brussel

Eind augustus wordt Mgr Berloco,apostolisch nuntius voor België en het Groothertogdom Luxemburg, 75 jaar en zal hij zijn ontslag aan de Paus aanbieden.

Ik heb de gelegenheid gehad Mgr Berloco te ontmoeten .Hij kwam een nieuw opgerichte boekhandel, die mede dankzij medewerkers van het  Opus Dei tot stand gekomen was, inzegenen aan de Louizalaan te Brussel.Het was een typische Italiaanse diplomaat,eerder klein van gestalte, rondborstig, beminnelijk in de omgang,maar die nooit het achterste van zijn tong liet zien.Hij had meer banden met Franstalige Brusselse kringen.Van wat zich binnen de Vlaamse kerk afspeelde wist hij weinig, ook al omdat zijn bron van inlichtingen zich beperkte tot kringen van de Danneels-clan.

Dit verklaart waarschijnlijk de benoeming van een hele resem progressieve bisschoppen en hulpbisschoppen…De aanstelling rechtstreeks door Paus Benedictus van Mgr Leonard als aartsbisschop was voor hem dan ook een totale verrassing .Hij stond namelijk achter de lijst die opgesteld was door het Belgische Kerkelijke establishment,volledig gedomineerd door…wie denkt u…de  Danneels machine…Onze Belgische Kerk ontsnapt spijtig genoeg niet aan de machtspolitieke spelletjes!

Wie wordt de volgend nuntius?

 

Auteur:Veroon ter Zee

2 commentaren op “De apostolische nuntius ,Mgr Berloco, verlaat Brussel

  1. Als dank voor bewezen diensten werd Mgr Berloco een paar maanden geleden benoemd als lid van de Vaticaanse Congregatie voor de Bisschoppen, een zeer select gezelschap.

  2. Van een nuntius – een pauselijk ambassadeur – zou je mogen verwachten dat hij op zijn minst een passieve kennis heeft van de taal van de meerderheid.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht