Extreem gelovige katholieken

“Extreem gelovige katholieken  moeten geweerd worden als jurylid bij het Hof van assisen”, dat is althans de mening van  de strafpleiter Wouter van Steenbrugge, die drie dokters verdedigt, die op “barbaarse wijze”  een euthanasie voltrokken hebben op een psychisch gestoorde vrouw , zonder dat dit verantwoord was. De zussen van de vrouw in kwestie hebben klacht ingediend en dit heeft nu na lange jaren gerechtelijke procedures, geleid tot dit proces voor het Hof van assisen te Gent.

Gelovigen moeten dus uit het maatschappelijk leven verbannen worden. Zij mogen geen jurylid zijn, want zij zouden wel eens anderen op ” verkeerde ” gedachten kunnen brengen, hen doen nadenken…Dit proces kan nu juist leiden tot een echt publiek debat over het doden van mensen , die bv als psychisch verloren worden beschouwd, maar die dit soms helemaal niet zijn. Voor de georganiseerde vrijzinnigheid komt dit op het verkeerde moment, nu ook over de termijn voor het plegen van abortus  opnieuw discussie is( al wordt die door de media zeer eenzijdig weergegeven.)

Wij die dachten dat het uitsluiten van mensen eigen was aan totalitaire staten, de communistische dictaturen, nazi-Ditsland, de fundamentalistische moslimlanden…het monddood maken van mensen met een politiek niet correcte mening, is ook in dit land reeds werkelijkheid!…

Wie euthanasie in twijfel trekt, is” een extreem gelovige katholiek”…alsof alleen maar katholieken twijfels zouden hebben met het fysiek uitschakelen van een mens . Wat zijn nu extreem gelovige katholieken? Volgens een andere gekende advokaat die in dezelfde militante pas loopt, Hans Rieder, zijn dat katholieken met extreme gedachten, dit wil eigenlijk zeggen, katholieken die trouw zijn aan de leer van de Kerk over de onschendbaarheid van het leven…Die moeten geweerd worden en het” zou zelfs beter zijn mocht men wel religieuzen(bv priesters) als jurylid bij assisen toelaten, omdat deze nu ” veel opener van geest geworden zijn”…Pas u aan aan onze ideologie, of wij maken u monddood…

Er is een proces aangespannen door de zussen van de vrouw met zware psychische problemen, die door drie dokters  door vergiftiging gedood werd. Dit proces wordt voor het assisenhof gevoerd. Omdat hierdoor de hele euthanasieproblematiek opnieuw in de openbaarheid wordt gebracht, is dit tegen de zin van de militante vrijzinnigheid, die een belangrijke drukkingsgroep vormt binnnen het gerecht en  in de media.

Deze groep ziet dit proces met lede ogen aan en schuwt het zelfs niet met allerlei onwaarheden en valse aantijgingen op de proppen te komen, Zo zouden de Broeders van Liefde en de gekende broeder Stockman aangestuurd hebben op een proces voor assisen. Zelfs door “Rome ” zou druk zijn uitgevoerd op het Belgische gerecht…De loges moeten zeker in paniek zijn, om  dergelijke onzin te bedenken

Intussen bent u gewaarschuwd…wellicht bent u ook een “extreem gelovige katholiek” en kan men u op elk ogenblik ter verantwoording roepen…

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Author: Veroon ter Zee

15 thoughts on “Extreem gelovige katholieken

 1. Ergens logisch toch, ik ben zelf gelovig en in een euthanasie zaak of abortus zaak ben ik niet onpartijdig je moet voor de waarheid uitkomen, maar ongelovigen zeggen juist als Pilatus: Wat is waarheid?

 2. Het is ergens logisch, maar wel overdreven, natuurlijk als je juist als ik gelovig bent ligt euthanasie en abortus zeer moeilijk, maar waar vindt je nog onpartijdigheid.

 3. Eigenlijk zouden abortus- en euthanasiekwesties de confessies en politieke kleuren moeten overstijgen omdat het over het leven in het algemeen gaat. Dat vooral links pro abortus en pro euthanasie is, bewijst de blindheid van hun ideologie. Het uitsluiten van gelovigen, die het leven in zijn totaliteit willen zien, laat zien dat men verkiest blind te blijven. Geen mens zo blind als een die niet wíl zien.

 4. 13 juli 1917 – O.L.V. te Fatima:

  “« Ik zal de toewijding van Rusland aan mijn Onbevlekt Hart en de eerherstellende communie op de eerste zaterdagen komen vragen. Als men gehoor geeft aan mijn beden, zal Rusland zich bekeren en zal men vrede hebben. Zoniet, dan zal het zijn dwalingen over de wereld verspreiden en oorlogen en vervolgingen tegen de Kerk uitlokken.”

  De toewijding is er nooit gekomen, de dwalingen van het Marxisme zijn intussen al lang hier, inclusief de vervolging van alles wat nog maar ruikt naar Katholicisme.

  Zou Wouter van Steenbrugge hetzelfde reageren moest het over moslims gaan? Of zou hij dan beschuldigd worden van racisme?…

   1. Bedoel je de échte of de dubbelganger?

    Vanaf 1960 wordt niemand meer bij haar toegelaten, zelfs haar eigen biechtvader niet… Ze zou dan ziekelijk zijn.

    In 1967 zien we plots een vrolijk ogende Lucia die in niks gelijkt op wie ze vroeger zou geweest zijn…

    Bekijk de foto’s van voor en na en een klein kind kan zien dat dit NIET dezelfde vrouw is. Zelfs haar handschrift zou compleet veranderd zijn…

    1. De echte soeur Lucia is overleden in 1959, vlak vòòr het V2 concilie van start ging. Haar boodschap zou vòòr 1960, bekend moeten worden gemaakt. Met haar dood waren protesten van haar kant, dus uitgesloten. De omstandigheden van overlijden zijn niet bekend, de leeftijd zou ongeveer 47 jr. moeten zijn geweest als ze ongeveer 12 jr. was in 1917 (dus geboren in 1905). Dat jaar van overlijden zou vroegtijdig kunnen zijn geweest. Er stond veel op het spel voor de gemijterde schurken die de V2 coup beraamden. Moord kan dus niet uitgesloten worden. In die kringen op dat maçonnieke niveau vormt dat geen beletsel. Voorts, de tweede soeur Lucia diende zich pas veel later aan.
     De cel van de echte soeur Lucia was hermetisch afgesloten en uitgekamd in hoeken en gaten, zodat er geen sporen achter konden blijven. Dit is ook gebeurd in Spandau, Berlijn, na het overlijden van Rudolf Hess. De tweede Lucia overleed in februari 2005. De kaak en de tanden van de tweede soeur Lucia wijken sterk af van de echte, authentieke Lucia. Over de kleur van de ogen valt niets te zeggen, omdat enkel zwart wit foto’s van de echte Lucia beschikbaar zijn. de oren zijn bij beiden niet te zien. Zie de foto’s op de Franse google. Ook daar wordt de vraag opgeworpen over de dubbelgangster. Bij het overlijden van de tweede Lucia, kan men constateren dat zij niet 100 levensjaren telde.

 5. “Gij zult niet doden.” Is het dat niet dat de natuurwet ons voorhoudt en de staat ertoe aanzet en gebiedt het leven van zijn onderdanen te beschermen.

 6. Ik ben tegen abortus, wat een modern woord is voor kindermoord; moord, want zeer welbewust, dus met voorbedachte rade.
  Dus ik ben ook extreem katholiek, vooral omdat ik kerkgaand en welbewust (= nadat ik er goed over heb nagedacht) r.k. ben.
  Nou ja, dan zij het zo: what’s in a word shakespeare said (Hij zij niét: asked, vroeg).
  Ik vind mensen het meest waardevolle wat bestaat (gelovig gezegd: de mens is de kroon van Gods geschapen). Dus is moord in álle gevallen strafbaar. Wat is er extreem aan die gedachte? Over de hoogte van de straffen, kan men redetwisten, maar strafbaar is het absoluut wel.

 7. Correctie i.v.m. vervelende Nederlandse fout:
  Ik ben tegen abortus, wat een modern woord is voor kindermoord; moord, want zeer welbewust, dus met voorbedachte rade.
  Dus ik ben ook extreem katholiek, vooral omdat ik kerkgaand en welbewust (= nadat ik er goed over heb nagedacht) r.k. ben.
  Nou ja, dan zij het zo: what’s in a word shakespeare said (Hij zij niét: asked, vroeg).
  Ik vind mensen het meest waardevolle wat bestaat (gelovig gezegd: de mens is de kroon van Gods Schepping). Dus is moord in álle gevallen strafbaar. (Moord is zelfs volgens de huidige menselijke wetten strafbaar tijdens oorlog!)
  Dus, wat is er extreem aan de gedachte dat kindermoord fout is? Over de hoogte van de straffen, kan men redetwisten, maar strafbaar is het absoluut wel.

 8. Er is in de media al heel wat verkeerde informatie gegeven dat door show-advocaten in de pers gevoerd wordt. De enige terechte vraag is, of de euthanasie waarvan sprake uitgevoerd werd volgens de normen van de wet. Niet meer, maar ook niet minder. Dat het links progressieve kamp maar ook het ultraconservatieve kamp hier aan recuperatie doen is meer dan duidelijk.
  De persoonlijke opvatting over al dan niet euthanasie zou hier niet ter sprake mogen komen.

 9. Raa dat reacties enkel op het net komen, wanneer ze aan de ‘politiek – correcte’ opvattingen passen van de redactie. Maar goed, dat weten we dan ook weer. Van een uitwisseling van ideeën is dan ook geen sprake. Jammer, maar helaas.

  1. @ staf De Laet
   Kortom, de Tien Geboden zijn achterhaald? niet meer aangepast aan de moderne samenleving? em Jezus is aan vervanging toe? Mooi zo. Wat stelt u voor? Gaat u zelf aan het kruis hangen? Wie zou u willen dat u daarvoor zal gaan vervolgen zodat u nog beter de zielen kunt verlossen dan Jezus zelf? Misschien heeft u ook een nieuwe definitie voor Geestelijke Liefde, Waarheid en Geestelijk Leven?
   Bent u nu eindelijk de nieuwe langverwachte wereldheerser?

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.