Priesters en religieuzen verlaten de Kerk, Paus klaagt over een “bloeding”.

bron: vatican.va

Vaticaanstad – Tijdens een bijeenkomst op zaterdag over het religieuze leven, klaagde Paus Franciscus over de massale uittocht van priesters en religieuzen uit de Kerk. Hij verwees hier vooral naar de massale krimp in de Westerse wereld. Volgens hem ging het om een regelrechte “bloeding” die de Kerk verzwakt. 

Als voornaamste reden voor de uittocht, citeerde hij een maatschappij die levenslange engagementen ontmoedigt en een te grote keuze mogelijkheid bij hedendaagse jongeren. De Paus had het hier letterlijk over een “à la carte” maatschappij.

Bron: Associated Press

Author: Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

1 thought on “Priesters en religieuzen verlaten de Kerk, Paus klaagt over een “bloeding”.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.