De apostolische nuntius ,Mgr Berloco, verlaat Brussel

Eind augustus wordt Mgr Berloco,apostolisch nuntius voor België en het Groothertogdom Luxemburg, 75 jaar en zal hij zijn ontslag aan de Paus aanbieden.

Ik heb de gelegenheid gehad Mgr Berloco te ontmoeten .Hij kwam een nieuw opgerichte boekhandel, die mede dankzij medewerkers van het  Opus Dei tot stand gekomen was, inzegenen aan de Louizalaan te Brussel.Het was een typische Italiaanse diplomaat,eerder klein van gestalte, rondborstig, beminnelijk in de omgang,maar die nooit het achterste van zijn tong liet zien.Hij had meer banden met Franstalige Brusselse kringen.Van wat zich binnen de Vlaamse kerk afspeelde wist hij weinig, ook al omdat zijn bron van inlichtingen zich beperkte tot kringen van de Danneels-clan.

Dit verklaart waarschijnlijk de benoeming van een hele resem progressieve bisschoppen en hulpbisschoppen…De aanstelling rechtstreeks door Paus Benedictus van Mgr Leonard als aartsbisschop was voor hem dan ook een totale verrassing .Hij stond namelijk achter de lijst die opgesteld was door het Belgische Kerkelijke establishment,volledig gedomineerd door…wie denkt u…de  Danneels machine…Onze Belgische Kerk ontsnapt spijtig genoeg niet aan de machtspolitieke spelletjes!

Wie wordt de volgend nuntius?

 

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  ephrem

  (16 augustus 2017 - 11:44)

  Als dank voor bewezen diensten werd Mgr Berloco een paar maanden geleden benoemd als lid van de Vaticaanse Congregatie voor de Bisschoppen, een zeer select gezelschap.

  Jan van den Berghe

  (24 september 2017 - 14:05)

  Van een nuntius – een pauselijk ambassadeur – zou je mogen verwachten dat hij op zijn minst een passieve kennis heeft van de taal van de meerderheid.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *