Brusselse politie buigt voor linkse dictatuur

BRUSSELS, Belgium (LifeSiteNews)

De politie van Brussel kreeg opdracht van een zekere Emir Kir, notabene socialistisch burgemeester, met Turkse sympathie voor ‘eigen’ volk, van Sint Joost ten Noode, om de Conferentie van Nationaal Conservatieven af te gelasten, zogezegd “om de publieke veiligheid te garanderen”. Niet voor niets vond socialisme haar wortels bij o.a. Brusselse kapitalisten met verholen afkeer voor de indertijd nog Katholieke Vlamingen. Politieke partijen zijn nu eenmaal het werk van een bepaalde soort ‘vaklui’.

Welk een chaos ons moet overvallen! Emir Kir, zoon van Turkse immigranten, werd in 2020 uit de socialistische partij gestoten wegens zijn sympathie voor Turkse politici van de extreem rechtse Nationalistische Beweging Partij, supporters van Erdogan die met vuur vrijheid van godsdienst bestrijdt en Christenen het land uitdrijft.

Prominente gasten als Kardinaal Gerhard Müller, Hungarian Prime Minister Victor Orban, Brexit initiator Nigel Farage, former Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki, former French presidential candidate Eric Zemmour and previous UK Home Secretary Suella Braverman.

Emir Kir heeft ook moeite met de “ethisch conservatieve positie” van de sprekers van de conferentie, “voor o.a. vijandigheid tegenover abortus, seks van mannen met mannen en vrouwen met vrouwen, enzovoort”, in zijn duistere optiek redenen om de conferentie te sluiten.

Hoe komen ze op het idee om een vredelievende dialoog door politie te laten beletten? Ach ja, “cancel culture” nietwaar? De afschaffing van natuurlijke cultuur zoals George Orwell beschreef in zijn Beesten Boerderij waar Varkens het leven en het vrij ademen voor iedereen onmogelijk maken. Tenzij men een veelkleurig vlaggetje opsteekt.

En ja, er zijn nu eenmaal die ongezegende verkiezingen voor het Europees Parlement dat uiteraard feestelijk extreem links gericht is.

De organisatoren hadden reeds tweemaal van locatie moeten veranderen. Bovendien kregen de deelnemers slechts beperkte toegang tot water en voedsel omdat de overtalrijke politie de levering van voedsel voorkwam. Maandag werd de schriftelijke overeenkomst voor het Sofitel Hotel verbroken door de burgemeester van Etterbeek Vincent de Wolf die zei dat hij verantwoordelijk was voor de Sofitel opzegging.

Het is zoals met de Hasseltse Gebedsgroep van vredelievende Pro-Life christenen die nergens een geschikte plek konden krijgen voor hun zeer kalm verlopende bijeenkomsten.

 

Auteur:Hypoliet

60 commentaren op “Brusselse politie buigt voor linkse dictatuur

 1. Principieel ben ik het volledig met u eens.
  “Je ne suis pas d’accord avec un mot de ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour votre droit de le dire.” – Ik ben het helemaal niet eens met wat u zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen.

 2. Raad van State fluit burgemeester Kir terug: tweede dag van rechts-conservatieve top in Sint-Joost-ten-Node mag doorgaan
  De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag vandaag gewoon doorgaan. Dat meldt de organisatie op X. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod dat burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node gisteren uitvaardigde, een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. Er is ook geen afdoende risico op geweld om de conferentie te verbieden.

  1. En welke sanctie krijgt mr Kir ? niks nul nada waarschijnlijk .

 3. Het werd ook even besproken op Fox News : (04:14)
  Ingraham: Ruthless, anti-free speech radicals are taking over
  https://www.youtube.com/watch?v=ina6aIFXCL0

  Ze buigen nu even omwille van de verkiezingen. Zelfs Trump relativeert de Pro-Life gedachte in de aanloop naar de presidentsverkiezing.

 4. Het is volgens mijn informatie zo dat er op veel plaatsen in Nederland (en België en andere landen in Europa) hulpjes van de boeven achter de schermen zijn neergezet om het vuile werk voor hen uit te voeren, namelijk o.a. kritiek op die boeven in te dammen en te zorgen dat onze landen langzaam maar zeker worden overgenomen.

  Onze belangrijke politieke plekken zijn al veel ingenomen door buitenlanders die net Nederlander geworden zijn. Die mensen missen dus de cultuur, de taal en de geschiedenis van onze landen, en die lachen zich een hoedje omdat ze al gauw voorgetrokken worden bij hoge baantjes maar ook bij huisvesting en andere zaken.
  En ondertussen wordt ons leven door dit soort capriolen veranderd. Het is het zogenaamde Kalergieplan in uitvoering: de Europese mens moet verbruinen, vermengen dus, want dan worden de mensen vanzelf wat onnozeler en dus beter bestuurbaar, schrijft meneer Kalergi ongeveer in zijn boek, meen ik gelezen te hebben.

  Het is keiharde politiek van de bekende boeven. Maar de tijdelijke hulpjes, zoals die meneer in het artikel, beseffen dat als ze hun ‘werk’ gedaan hebben, ze net zo snel aan de kant geschoven worden en dan worden de echte boeven op die plekken neergezet. Zo wordt heel Europa overgenomen en de Kerk staat daarom in de weg. Zo simpel is het.

  Ook die massamedia zingen hetzelfde liedje aangezien die ook bestuurd worden door dezelfde boeven. Vandaar dat men die massamedia niet meer serieus kan nemen, en beter kan mijden als de pest. Het gewone volk beseft dat niet en wordt bezig gehouden met crisis op crisis. Verzonnen crisissen omdat de mensen bang worden en bange mensen zijn makkelijk te besturen en houden hun mondje wat meer.

  En zo kan de klok weer 500 jaar terug worden gezet. De mensen worden weer horigen van ‘adel’ en hun aanhang (die ik niet noem) die met veel gedoe zoals oorlog en vechten aan de aan elkaar gegeven titels gekomen zijn. En daar zijn wij de dupe van; de ‘kleine’ man.

  Tja . . . Zo moeilijk is het niet. Maar de mensen zijn erg ongeinformeerd.

  1. Dat groepjes mensen, stammen, steden, gebiedjes, staten en continenten mekaar proberen te overrompelen of dood te maken is zo oud als de mensheid. Alleen, vroeger kon men niet verder kijken dan de andere stam, nu is de héle wereldbol in beeld.
   iEr zijn inderdaad mensen die hier binnenkomen en onze cultuur niet kennen, Raphaël. En In hoeveel landen is het ‘beschaafde Westen’ al niet binnengevallen in gebieden waar ze niet de minste notie hadden van de daar heersende cultuur?
   Samen leren leven wordt almaar moeilijker omdat het met almaar meer mensen en culturen moet gebeuren. Iedereen kan, bij wijze van spreken, nu life binnen kijken bij iedereen over de hele wereld.
   Jezelf sterker proberen te maken door op de ander te trappen is een oer biologische reactie.
   In communicatie proberen te gaan, te luisteren en te begrijpen is een vorm van beschaving. Mensen die daarin slaagden hebben de mensheid vooruit geholpen. En de mensen die dat nooit gaan kunnen blijven een doorlopend (levens)gevaar. Vroeger voor het groepje, de stam etc. Nu voor de hele wereld.
   Dat die slechteriken geleid worden door één groot gestuurd complot is een onuitroeibare ingebakken reflex van al wie alleen maar kan denken vanuit de idee dat ALLES geleid wordt door EEN macht. In ons christelijke westen is dat natuurlijk God, en de tegenmacht moet dan wel de Satan zijn.
   Het complexe simpel maken kan iedereen. Behalve dan die weinige mensen die nog echt willen nadenken over de complexe problemen.

 5. Brussel is in de macht van het “Grootoosten van België” en de “Le Droit Humain”-loge, en de PS-misdaadbende ginder is een werktuig van die maçonnieke greep op de politiek, gedomineerd door Franstaligen; onder het toezicht van de maçonnieke tempel worden daar in Brussel via die PS vreemden op machtsplaatsen gezet. De vreemden daar stemmen op de PS in de context van het islamo-marxistisch verbond dat daar heerst ter vervanging van de blanke Europese bevolking door de slaven van de donkere geest “Hubal”.

  Als Vlaanderen en Wallonië gesplitst worden zullen door dat feit alleen niet alle wantoestanden verdwijnen, maar het zou wel een grote stok in de wielen van het lokaal maçonniek machtsapparaat zijn, want de PS-misdaadbende zou dan politiek-structureel afgesneden zijn van het marxistisch machtsblok in Wallonië en ingesloten zijn door een Vlaamse context.

  1. Om Filip Fainéant in Laken met zijn koekendoos-monarchie moeten Vlamingen niet de belgicistische structuren in stand willen houden, structuren die met Rothschild-geld opgebouwd werden in de negentiende eeuw en waarvan de eerste koning, Leopold I, vrijmetselaar was en vriend aan huis bij Nathan Rothschild; Walter De Bock publiceerde er in 2005 een artikel over bij “Knack” getiteld “Tussen bank en troon”, en recentelijk publiceerde Thierry Debels een artikel over het onderwerp bij “PAL” getiteld “Leopold I en het pact met de Rothschilds: “Zeker tot aan zijn dood bestuurden kapitaalkrachtigen het nieuwe koninkrijk”” (19 februari 2024). Het gaat dan over het Dictaat van Calais waardoor het Huis van Rothschild de Belgische revolutie opkocht, het Huis van Rothschild dat ook de garibaldistische oorlog tegen Pius IX gefinancierd heeft uit haat jegens het Christendom.

 6. Nigel Farage Freemason

  elke keer trappen de mensen erin

  Het is een voorbeeld van probleem-reactie-oplossing; een probleem wordt gecreëerd, dit veroorzaakt een heftige emotionele reactie en vervolgens komt men met de ‘oplossing’. Vaak gaat het om maatregelen die onder normale omstandigheden als absurd worden ervaren. Door de hoog opgelopen emoties accepteert het volk de maatregelen nu zonder tegenspraak.

  Ondertussen ——-

  NOODWAARSCHUWING!! AMERIKAANSE KERNKRACHTEN OP DEFCON 2!! SKYMASTER BERICHTEN GAAN UIT!!

  https://www.youtube.com/live/y-9GQCeN6SQ?si=p-wdVFzXSZIErzUN

 7. Record floods hit Dubai after up to 10 inches of rain; 18 dead in Oman

  HET EVANGELIE NAAR LUCAS 10 :18

  En Hij zeide tot hen: Ik zag de satan als een bliksem uit de hemel vallen.

  He Eric voor mij ben je een monster

  Mijn gave belachelijk maken

  NOOIT ZAL IK JE VERGEVEN ,DAN WEET JE DAT VAST !

  1. Waar doet het Vaticaan dat, Edwin? Ik vertaal:

   Hier moet ook de doodstraf genoemd worden, want deze schendt de onveranderlijke waardigheid van ieder mens. ongeacht de omstandigheden. In dit opzicht moeten we erkennen dat “de resolute afwijzing van de doodstraf aantoont in welke mate het mogelijk is de onvervreemdbare waardigheid van ieder mens te erkennen en te aanvaarden dat hij of zij een plaats heeft in dit universum.
   Als ik die waardigheid niet ontzeg aan de ergste criminelen, zal ik die waardigheid ook niet aan iedereen ontzeggen. Ik zal iedereen de mogelijkheid geven om deze planeet met mij te delen, ondanks al onze verschillen.”

   Het rare is, is dat google translate verkeerd vertaald en in de 2e alinea het woord ‘niet’ niet vertaald. Althans als ik het hele stuk laat vertalen. Wanneer ik het alinea per alinea vertaal wordt het wel juist vertaald.

   Maar mijn vraag dus: is dit gossip, roddel van de ergste soort of niet?

    1. Dat is heel goed, meneer Vissers.
     Dank u alvast voor de door u genomen moeite.

     Ik ben zo benieuwd of u zelf ook ziet dat die meneer die dat meldt wel of niet een beetje jokt? En als die jokt, dan moet die vast wel een erge hekel aan het Vaticaan hebben, denkt u ook niet? In zo een geval vraag ik me vaak af waarom die zo jokt. Ha ha ha. Dat is vaak nog véél leuker dan die filmpjes die ze maken, ja afvragen ‘wie maakt wat en waarom’, moeten we maar denken hè?

     Maar ik loop vooruit op uw onderzoekje. We wachten af.

 8. https://www.bitchute.com/video/huTCvWgwa19w/

  RUSSIAN NUCLEAR SUBMARINE

  Volgens meerdere berichten in de media heeft Rusland officieel de grootste onderzeeër ter wereld ingezet, die tot acht ‘Apocalyps-drone’-torpedo’s kan vervoeren. Deze superwapens zijn in feite nucleair bewapende onderwaterdrones die zijn ontworpen om zichzelf te verbergen voor de kust van een land dat het doelwit is, en vervolgens hun kernkoppen tot ontploffing te brengen, waardoor een zeer destructieve, ‘radioactieve tsunami’ (ja, ook een gecodeerde term!) ontstaat die onder water staat. kustgebieden van het doelland, waardoor ze onbewoonbaar worden.

  De K-329 Belgorod-onderzeeër is ‘de enige in zijn soort ter wereld’

  We kunnen echter zien dat dit MSM-verhaal zwaar gecodeerd is!
  Russische kernonderzeeër, gewapend met ‘doomsday-wapen’, verdwijnt uit de haven van het Noordpoolgebied. Er wordt gezegd dat Poetins Belgorod-onderzeeër in staat is een radioactieve tsunami van 1600 voet te creëren… En dit artikel is van 3 oktober 2022.

  Hier voor u ingekort en gedecodeerd:

  Gescript nieuws gedecodeerd: Russische nucleaire onderzeeër Doomsday Poseidon HD

  Je kunt elke dag dwars door het gecodeerde nieuws heen kijken…
  Enkele gematria:

  Dag des oordeels = 39
  Onderzeeër = 39
  Belgorod = 39
  Metselwerk = 39

  Je kunt dit niet verzinnen.

  33, dat grote aantal
  Doomsday is niet alleen 39 maar ook 33:

  Dag des oordeels = 33
  Metselwerk = 33

  Poseidon = 43
  Nucleair = 43
  Lucifer = 43
  Vrijmetselaars = 43
  Vrijmetselaars = 43
  Doden = 43

  Poseidon is ook 38, een groot aantal geassocieerd met de dood:
  Poseidon = 38
  Moord = 38
  Dood = 38
  Doden = 38
  Lucifer = 38

  In het nieuws op 10-03-2022
  Raad eens, een kernonderzeeër is gelijk aan 103.
  En het was in het nieuws op 3/10:

  Kernonderzeeër = 103
  Zeshonderdzesenzestig = 103
  Jezuïeten = 103
  Obama = 103
  Het Vaticaan = 103

  10+3+20+22 = 55
  Poetin = 55

  Dus wat een perfecte dag voor Rusland om in het nieuws te komen met hun ‘doemdagwapen’!

  222 dagen na de Russische invasie
  3 oktober is precies 222 dagen na de Russische invasie.
  Rusland Oekraïne Oorlog is gelijk aan 224, net als 24 februari (2e maand).

  Orde uit chaos = 222
  Zo boven, zo beneden = 222
  Beest = 222
  Het Beest van Openbaring = 222
  Antichristsysteem = 222

  Dag des oordeels = 120
  Radioactieve Tsunami = 120
  Illuminatie = 120

 9. Ik stop er mee

  Grote brand in iconisch pand centrum Kopenhagen onder controle: ‘Ons Notre-Dame-moment’

  ben er uren me bezig geweest ,elke keer toen ik het verhaal wilden plaatsen ging mijn computer bizar

  deze brand was zo occult

  alchemie

  Ik zag Batman

  dus ik had alles klaar en boem, alles weg

  Ik ben nu niet officieel de mond gesnoerd

  dus jullie zijn van me af, blij he die cijfertjes zien jullie liever op je bankrekening !!!!!!!!!!!!!!

  1. sorry ,toch nog gelukt

   Kopenhagen Brand | Voorspellend programmeren |

   De absolute spot met de afdaling van de Heilige Geest (de duif). De vogels die uit de lucht vallen en die in je video te zien zijn, zijn asteroïden die me doen denken aan de gieren/demonen, oftewel “boze vogels” (opstandige vogels die God niet vrezen – Batman-hoeksteenbewoording te zien in je video) – degenen die vielen – de “vallende engelen”!
   De torenspits = Ademen, maar het kan ook een naald zijn (een scherp puntig voorwerp oftewel vaccin?), die de Antichrist-ademhaling (torenspits) van DOOD aflevert aan de geest van het leven, de ziel!
   In je video van rond 2:08 hoor je hoesten op de achtergrond, net op het moment dat de nieuwslezer het heeft over “Koperdak” – Venus/Lucifer vallen – blauwbloeden, foto’s enz.) en “Zwarte rook” – de bodemloze put – sprinkhanen/demonen – zwarte Goo? Vaccins?, enz.)

   Beide torenspitsen kwamen neer op 2 gebouwen (2= 11 rebellie, dualiteit, Tweeling-DNA, enz.) maar ik word hier ook geleid tot een andere spot met Handelingen 2 uit Gods Heilig Woord. Eén van deze gebouwen heette zelfs ‘beurs’ (mensen zijn de ‘levende voorraad’ die deze demonen willen ruilen voor hun beeld, oftewel een door demonen bezeten, zielloos robotschip), en het gebouw was blijkbaar 400 jaar oud (4 = basis/ kubus/vierkant – Saturnus/satan?) – en mogelijk ook hier het getal 40 voor tijden van beproeving? (Mattheüs 4:1-11). Zoals we weten markeerde 40 dagen daarna 8 april 2024 X de pleksverduistering, Pinksteren, dat dit jaar op 19 mei valt. (Handelingen 2)
   We zien de Batman-afbeeldingen op de hoek (“bouwershoeksteen”) van dit beursgebouw – De WARE hoeksteen “Jezus Christus” werd afgewezen!
   Batman = Orion, ook bekend als de tiran Nimrod – de jager van zielen! TRUMP noemt zichzelf de Batman – hij is ook de vaccinman! Orion staat op de zilveren maanpilaar – hun hoeksteen – gekken – waanzin – vleselijke/dierlijke BEESTEN! Naar het beeld van SATAN!
   Zoals we weten zijn we in een geestelijke oorlog verwikkeld. We moeten ons allemaal wapenen en zo blijven – altijd waakzaam, waakzaam en alert. Slaap niet zoals velen doen in deze gevallen donkere wereld – wandel in het licht! Wij onderwerpen ons aan God om deze geestelijke oorlog te voeren, en we moeten de goede strijd blijven strijden – de strijd van het geloof! (Jakobus 4:7, 1 Johannes 4:4, 2 Korintiërs 10:3-5, Efeziërs 6:11-17).

   Hoe dan ook, er zijn veel codificaties met dit ritueel. Denemarken = DAN/DNA-merk (“van het beest”) – Ik hoop dat deze inzichten van nut zijn voor de inhoud die u in deze uitzending laat zien en om anderen te begeleiden. Er valt nog zoveel meer te onthullen en te ontrafelen. Ik zal proberen zo snel mogelijk iets anders te sturen waarvan ik denk dat het relevant kan zijn voor deze video en de inhoud ervan.

 10. Henk, Frank en wie het wil lezen,

  Ik lees zoeven een tekst die ik u niet wil onthouden: Een overweging.

  “Uit het feit dat het evangelieverhaal een individuatieverhaal is, kun je wel het een en ander afleiden. Namelijk dat er vermoedelijk een secte was bij wie de projectie van psychologische processen centraal stond, als een soort innerlijke weg om te gaan.
  Nog even ter opfrissing:
  De maagdelijke geboorte is de schepping van een nieuw ik, als vereniging van bewuste en onbewuste, dat willen zeggen: de schepping van de nieuwe mens zonder conceptie van buiten af.
  Voorts is de stal, of oorspronkelijk de grot, de baarmoeder: het onbewuste in zijn plastisch-creatieve aspect, de duistere scheppingskracht van het onbewuste, waar onder meer de krachten huizen die behoren tot de diepste gronden van de natuur in ons, en die gesymboliseerd worden door de dieren in de stal.
  Het kind is het aarzelende begin van het transformatieproces. Er is een eerste verbinding tussen bewuste ik en onbewuste. Maar er moet nog heel wat gebeuren voor een volledige integratie wordt bereikt, voor de glorieuze wedergeboorte een feit is geworden.
  Het leven te midden van de wereldse beslommeringen trekt het bewuste ik telkens weer weg van het contact met het onbewuste en zo dreigt de kindermoord; er loert het gevaar dat het aarzelende begin weer teniet wordt gedaan. En dit op bevel van Herodes, heer van de Aarde.
  De vlucht naar Egypte is de redding, het land van de innerlijke mysteriën; totdat de binding met het onbewuste zich meer gevestigd heeft.
  In de woestijn is de mens op zichzelf aangewezen, dat wil zeggen: op de inhoud van het onbewuste. Later zal Jezus veertig dagen vasten in de woestijn, zich niet bezighouden met de uiterlijke wereld.
  In de kabbala kennen we de barre tocht door de woestijn, van Yesod, de beeldentuin van het onbewuste, naar Tipharet, het centrum van licht en harmonie, het centrum van integratie van bewuste ik en onbewuste.
  Wie de woestijn betreedt, verlaat de wereld om zich heen, maar ervaart nog niet het Zelf. Hij ervaart een wirwar van (in dat stadium) chaotische beelden vanuit het onbewuste, zonder dat hij een houvast heeft, noch in de wereld (die hij heeft verlaten), noch in het Zelf (dat hij nog niet ervaart).
  In de woestijn ontmoet de mens de Satan, de schaduw, dat wat hij in het verleden heeft verdrongen, in het bijzonder de sterke instinctieve krachten vanuit de natuur, die in het onbewuste huizen. En deze krachten betekenen nu een geweldige verleiding voor de mens. Maar hij zal er toch weerstand aan moeten bieden, wil hij (dat wil zeggen: het bewuste ik) er niet volledig door verslonden worden. De transformatie zou dan op een verkeerd spoor geraken omdat de bruidegom (het bewuste ik) zich door de bruid (het onbewuste) laat vernietigen.
  Overgave aan de instinctieve kracht, de libido, houdt de belofte in van een wereld vol glitter en glamour, vol valse schoonheid. Het is de wereld van Eros, die de inwijdeling maar al te gemakkelijk kan wegleiden van het ware doel: de transfiguratie. De draak (het verslindende aspect van het onbewuste) moet overwonnen worden.
  Een centrale rol in de christelijke religies spelen uiteraard het paas- en pinksterfeest. Ook hierin vinden we veel inwijdingssymboliek terug.
  In het bijzonder denk ik hier aan het kruissymbool. Het kruis waarop de mens uiteengetrokken wordt in vier richtingen. Er is nog geen eenheid, de mens wordt verscheurd door de tegenstellingen in hemzelf. Het individu verkeert in een toestand van onvrijheid, van het oneens zijn met zichzelf — een pijnlijke situatie waarin hij naar vereniging, verzoening, verlossing, genezing, heelmaking verlangt.
  Er is weliswaar een nauw contact met het onbewuste, maar het Zelf is nog niet het organiserend principe dat de tegengestelde krachten in het onbewuste ’tot de orde roept’ en met elkaar verzoent.
  In de mysteriën wordt de held gehangen (of hangt zichzelf) aan de takken van de moederlijke boom. Hij verenigt zich in de dood met de moeder, waarna de wedergeboorte volgt.
  Hij sterft, dat wil zeggen: richt zich volledig tot de innerlijke wereld, de moeder, en verenigt zich met haar, waaruit de wedergeboorte voortkomt van de nieuwe mens als eenheid van bewuste ik en onbewuste, zonder innerlijke tegenstrijdigheden.

  Jung zag het als een beschrijving van het individuatieproces. En vermoedelijk is het dat ook. Het is een soort inwijding in zichzelf, zoals die gepraktiseerd werd in de mysteriescholen. Het evangelieverhaal zou dan ook oorspronkelijk stammen uit die mysteriescholen. Wat Jezus gezegd en gedaan zou hebben is er dan later aan toegevoegd.”

  Henk, dit proces van geestelijk herboren worden is de kern. Hier en nu (geestelijk althans, als wijze, wetende mens) herboren worden en zijn. Dat is mystiek van alle tijden die misschien de pure geestelijke volwassenheid en de verlossing van de ‘onwetende’ mens inhoudt, meen ik.
  Redelijk veel mystieke Bijbelse woorden zullen duidelijk kunnen worden.
  Maar de taal en de mystiek is er alleen voor hen met ogen om te zien en oren om te horen.
  Het Licht zet men niet op de grond ; )

  Weet wel dat deze mystiek niet op straat hoort te liggen.

  Bron: https://www.geloofsgesprek.nl/forum/viewtopic.php?t=5177&start=100

  1. Raphaël,
   dagelijks gewoon stukjes lezen in de bijbel met de oprechte ontvankelijkheid van een kind is als een gebed. Op die wijze kan men reeds diepe innerlijke vreugde ervaren.
   Uiteraard kan men verdiepen en overwegen.
   Gelieve de esoterie buiten te houden a.u.b.

   1. @Eric

    “oprechte ontvankelijkheid van een kind”

    een mooie raad, Eric, Daarom zette Christus een kind bij “Hem” in Het Midden, zou goed bij je staan als je zo deed!
    Nee Eric niet als enige bij een Bijbel lezen, ook als je van een ander leest, of je eigen gedachte vormt: IEMAND (ANDERS) SPREEKT DE VOLLE WAARHEID TOT HET TEGENDEEL IS BEWEZEN

    EN DAN Eric, GOED ONDERZOEK DOEN ZOALS HET HOORT: ECHT VOLWASSEN WORDEN EN EEN ECHTE OOGGETUIGE WORDEN IPV EEN BLINDE NAPRATER!

    Je hebt echt Recht en Gerecht nooit begrepen. Bij echt Recht en Gerecht Bij De Bijbel mogen als enige Ooggetuige Getuigen. Mensen als jij, Derks, Waramund en ook Frank, krijgen geen Spreekrecht want jullie zijn Geen Ooggetuige! En dan hebben we het ook niet over die in de Bijbel schreven! Dan hebben we het over Vol-Profeten! want die in de Bijbel schreven zagen ook niet alles! Zeker is de Bijbel deels profetisch, er is een verschil tussen profetisch en Vol-Profetisch.

    Mensen als u denken dat ze in het Godsgericht kunnen Getuigen en de eerste stap, een kind In Het Midden Zijn ontbreekt hen al en de tweede: Volwassen Zijn, al helemaal!

    Daarom staat er geschreven:

    21 Niet ieder die tot Mij zegt: Heer, Heer! zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar hij die de wil doet van mijn Vader die in de hemel is. 22 Velen zullen op die dag tot Mij zeggen: Heer, Heer, hebben wij niet in uw Naam geprofeteerd en hebben wij niet in uw Naam duivels uitgedreven en in uw Naam veel wonderen gedaan? 23 Maar dan zal Ik hun onomwonden verklaren: Nooit heb Ik u gekend; gaat weg van Mij, gij die ongerechtigheid doet! Mat 7)

    Voor u Raphael “op de vingers kan tikken”, moet u weten waarover u gesproken wordt! Dan hoort u uw/de definitie van esoterie en gnostiek te Kennen zoals Het Godsgericht Die Definieert! Dat Heet Ooggetuige Worden! dan ontsnapt u aan: 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. (1Kor 4)
    en vervult u 1Kor 4: 1-5

    Bedroevend genoeg helaas bij u en velen hier niet van toepassing en blijft Mat 7: 21-23 Staan!

    1. Henk,
     het woord van God ter kennis nemen is tevens ook bidden,
     indien men er “als een kind” werkelijk voor open staat,
     zoals een kind spontaan naar de ouders luistert,
     want de opgenomen waarheid vormt de ziel,
     zodat de waarheid ook wortel kan schieten in de ziel,
     en men steeds meer op God wordt afgestemd.
     Wanneer die afstemming zuiver is ervaart men een diep innerlijk geluk.
     Het is een zelfde soort geluk als bij een verliefd koppeltje,
     zij zullen nooit hard staan roepen over hun innerlijke liefdeservaring,
     want dat is ten zeerste intiem en kwetsbaar,
     want niemand heeft met hun innerlijk geluk te maken.
     Op die wijze komt Jezus steeds nader en nader.
     totdat Hij op een onverwacht moment u optrekt naar boven, bij Hemzelf.
     Dat duurt altijd veel te kort,
     en zodra die grote Ontmoeting voorbij is voelt men de scheiding als zeer pijnlijk.
     Men zou ogenblikkelijk terug willen, naar boven, maar dat kan niet.

     Henk, het betaamt u niet om luid te roepen over Jezus en daarbij zelfs te schelden !

     1. @Eric

      De 7e kamer van de ziel, van hen die de zonde tegen de H.Geest niet hebben begaan heeft alle Godgelijke Kennis van God want hoe anders kan je God absoluut Herkennen als de 7e kamer van de Ziel van hen die de zonde tegen de H.Geest NIET hebben begaan, niet alle Godgelijke Kennis Heeft? Waarmee kan je dan Absoluut Gelijk mee vergelijken, dan kan iedereen wel zeggen dat die God is, en dat is niet zo! Die 7e kamer hoeft niet gevormd te worden, die heeft ook geen doop nodig om Geheiligd te worden! Die doop is voor de 6 andere kamers, de kwade neiging van de geest en de lichamelijke misvorming, ontstaan door de zondevallen in de Tuin van Eden.

      Maar ja daar weet jij weer niks van en daarin wil je geen kind zijn!

      Het is juist dat opdringen van werelds bidden en lezen dat het kind doet weghalen van Direct In God Zijn!

      Er zijn verschillende niveaus van innerlijk geluk zoals Teresia van Avila weergeeft, zo heeft ze onderscheidt weten te maken in de kamers onderling!

      de tijdsduur van optrekken naar boven is afhankelijk van de mens mate van zuiver liefhebben. Daarom zie je dat bij deels verbeelde verschijning die ook verdwijnt, pas als men Christusgelijk weet en blijft liefhebben is de Verschijning Aldurend!
      En ja Als het voorbij blijft er pijn achter want elk verlies gaat gepaard met pijn!

      U weet niks van schelden. Schelden is onterecht betichten! Die Met Gods Recht En Gerecht Beticht scheldt niet: Christus Betichtte Met God Recht en Gerecht de Farizeeërs en Schriftgeleerden en dat was geen schelden!!

      Als men een mens een overspelige noemt scheldt men niet, want het dienen van twee heren is overspel! Dus ook als een Priester celibaat is naar de regels van de kerk is pleegt die overspel en een monogaam huwelijk ook! Want er moet Geheiligd worden! Pas als er niet Geheiligd hoeft te worden pleegt men geen overspel!

      Aangezien u niks weet van Volmaakt zonder zonden kan u ook geen Oordeel Vellen en is al u oordelen voorbarig en daarmee deels schelden!! Zelfs als u zegt Christus is de Heer, want u heeft te definiëren Wie Christus is en daar gaat u de bietenbrug mee op met uw definities! en eigenwijs en hard van hart als u bent wilt u niet eens de mogelijkheid laten staan dat ik De Volle waarheid over u zeg en gaan onderzoeken zoals het Echt Hoort!

      Tot nu toe droevig, echt droevig! Voor u geldt hetzelfde als Christus over Jeruzalem Zei!

      1. Henk,
       waarom gebruik je zoveel woorden, ik lees die woordenbrij niet meer.
       Werelds bidden, dat is niet bidden.
       Jij wil alles en iedereen forceren.
       Vergeet de kamers van de ziel voordat je er in verloren loopt.
       Of ga je om Jezus heen om eerst de kamers van je ziel te zoeken ?
       Zoek je alleen jezelf in die kamers ?
       Ga eerst naar Jezus en dan komt de rest vanzelf.

       1. @Eric,

        dwazen lezen niet! God Leest Alles! Die kan u in uw zak steken!!!! Kan u nog een voorbeeld aan nemen!
        Die ene Volmaakte Christusverschijning is in de 7e kamer te vinden van hen die de zonde tegen de H.Geest nog NIET hebben begaan, een grotere schat is er niet!

        Arme die u bent!

        U weet niet eens dat Die Schat Daar Is! en maar naar het tabernakel turen en naar de Geheiligde Mis gaan in wereldse woorden bidden en veel woorden gebruiken!!!! Teresia van Avila is kerkleraar en u vertrapt Haar Leer
        Maar ja welke wereldlijke weet? Zelfs de overgrote meerderheid der wereldheren weet er niks van! En kunnen er niet komen, zo GEHEILIGD ZIJN ZIJ…….

        wat en armzalige bende

 11. Raphaël.

  Ik ben onder de indruk van Uw bijdrage. Ook de link die U plaatste vind ik erg interessant en mijn grote dank hiervoor. Zelf heb ik ook een soortgelijke reactie weergegeven op dit Forum maar kreeg veel kritiek en omdat ik niemand wil ergeren ben ik er mee gestopt.

  Nu lees ik ook weer: dit is geen esoterisch forum … Maar we hebben onlangs weer de Goede Week beleefd. Iedere keer vraag ik mij dan af: heeft God werkelijk gewild dat Zijn Zoon voor ons zo’n vreselijke dood heeft moeten sterven? Ben ik lid van een religie met als centraal middelpunt een zo’n bloedig offer? … Stel dat de mensheid nog zo’n tweeduizend jaar bestaat, moet men dan steeds teruggrijpen naar een voorval uit een land wat dan misschien niet eens meer bestaat of wat de mensen dan totaal niet meer kan aanspreken?

  En heb ik wel een keuze gehad om te kunnen zeggen: voor mij hoeft iemand niet ‘zo vreselijk te lijden’ dan maar geen hemel of wat dan ook.

  Kortom gepieker over de inhoud van mijn RK religie.

  Maar in die tijd van de wonderlijke mens Jezus waren er Mysteriegodsdiensten in zwang in het Middellands Zee gebied. De Nederlandse theoloog Gustaaf van de Bergh van Eysinga
  worstelde ook al vroeg (in de jaren vijftig) met dit vraagstuk. Nu zou ik willen verwijzen naar het boek ‘Mysteriescholen’ van de schrijver Konrad Dietzfelbinger. Zij schrijven dat ook het Christendom een Mysteriegodsdienst is.

  Of lees de onderstaande oude versregels van de mysticus Angelus Silesius (1624 – 1677):

  ‘Was Christus duizendmaal in Bethlehem geboren, en niet in uwe ziel, zo waart gij toch verloren. Het kruis van Golgotha verlost u niet van ‘t wicht der schuld, tenzij het ook in u wordt opgericht’.

  Het ‘verloren zijn’ is dan niet het eeuwig branden in de hel, maar als het vast gebonden blijven aan de cyclus van geboorte en dood. De kruisiging is de overgave van die lagere mens aan de hogere mens die beiden in ons werkzaam zijn. De kruisiging is het vasthechten van ons ‘ego’ aan deze vergankelijke wereld om er als een nieuw mens uit te verrijzen. Niet later in het hiernamaals maar reeds nu. In de Mysteriegodsdiensten werd de noviet op een kruis gelegd om daarna drie dagen te vasten en niet te drinken om er daarna als een nieuw mens, met nieuwe inzichten, uit te verrijzen. Die drie dagen vieren wij ook al klopt dat niet met de dood aan het kruis op vrijdag en de verrijzenis op zondag. Daar zitten geen drie dagen tussen.

  Voor mensen die dit alles letterlijk nemen, heb ik uiteraard respect maar laten zij dan ook ruimte bieden aan mensen die dat anders zien.

  Voor een boeiende link: https://spiritueleteksten.nl/tag/konrad-dietzfelbinger/page/4/

  1. @J.A.W. van Ettinger

   Het is hoe u of men Mystiek bedrijft of het echt is of magie is!
   Echte Mystiek eindigt in Die Ene Volmaakte Christusverschijning en niet ergens anders. Bij Echte Mystiek is het verkrijgen van een Verschijning gedragen door echte liefde gedragen door echte werken der liefde. Het lijden is als eerste ter uitboeting anderen. en het zoeken en verkrijgen van Die Ene Volmaakte Verschijning is een gevolg van Volmaakt vrijwillig Christusgelijk Liefhebben = Volmaakt Eén-Worden In Christus in Doen en Laten! En dat verkrijgt men door diens openbare en verborgen zonden geheel af te leggen. Het is dus niet zomaar Loon naar Werken. Men kan Die Verschijning niet “kopen” met uitboetend lijden! En er is een verschil tussen “buiten natuurlijke verbeelde verschijningen en Die Ene Volmaakte Verschijning: Bij de laatste houdt lijden niet op!
   Zolang Christus Lijdt, houdt Lijden niet op! En Lijden houdt pas op met de Komst van Christus want dan is al het kwaad uitgeboet!

   Wil men een Goed Antwoord hebben en Kennen kan men aan Die Ene Verschijning voorbij want pas dan is Alles Openbaar. Bij alle andere is niet Alles openbaar!!! Daar ligt het gevaar dat men zich laat verleiden bij een verbeelde Verschijning te blijven ipv door te gaan naar Die Ene en dan krijg je deels misvormde exegeses!

   Met recht waarschuwen Eric en anderen daar voor, ze vergeten dat ze zelf blind zijn voor hun eigen deels misvormde mystiek! Vooral omdat ze zelf niet Volmaakt Kunnen Oordelen en bij voorbaat kwaadaardig wantrouwend zijn.

  2. Heer van Ettinger,
   Fijn dat u het gelezen hebt en dat het u aanspreekt.
   Ik denk, dat als een mens in de Bijbel, en dan met name het nieuwe testament, zeer goed leest wat Jezus zegt, mét de mystieke kennis in het achterhoofd, mét in overweging nemende, de tegenkracht die Hij van de vermeende schriftgeleerden en de farizeeën en andere hooggeplaatsten kreeg, het dan klaar en duidelijk zou kunnen worden wat daar werkelijk bedoeld zou kunnen zijn.

   Een ieder die wat betreft zijn leeftijd en intelligentie en persoonlijke ontwikkeling, het zo durft overwegen en lezen, zou zélf kunnen bezien of er een kern van waarheid zit in die geestelijke benadering van het leven. Geestelijk in die zin de geestelijk voor bewustzijn gelezen wordt.

   Wát zijn wij ons bewust van de wereld en van onze eigen hersenen?
   Waarom zegt Jezus bepaalde dingen zoals Hij die zegt. Zou het kunnen dat er a.h.w. direct tegen de menselijk verstand gesproken wordt die leest wat zij zegt? Direct in dié zin dus dat er gesproken wordt tegen de ziel en het intellect van de mens?
   Het Woord staat dan voor ons gegeven intellect. Het intellect dat ons dagelijkse kinderlijke, onvolwassen bewustzijn als enige zou kunnen overstijgen, áls het maar wél de juiste informatie heeft. Zó kan de wereld ten goede worden gebogen; hier zijn geen leugens en bedrog bij nodig: tegen de oproep van het wakker worden uit het oude (domme) en geestelijk als herboren oprijzen in het zuivere, het ware, het gereinigde, de werkelijk gezonde en lieve gelukzalige geest in een gezond lichaam. uitstijgend boven de domme vleselijke en natuurlijke driften van het ego waar de wereld aan kapot gaat?

   1. Raphaël,
    u spreekt over : ” . . . wat daar werkelijk bedoeld zou kunnen zijn”

    Ouders spreken hun kinderen aan op een eenvoudige wijze,
    zodat de kinderen het spontaan begrijpen.

    Want naar Jezus toe gaan is het allereerste en allerbelangrijkste.
    Laat de filosofie maar rusten tot later . . .

    Jezus zei het toch ook heel eenvoudig.
    “Laat de kleinen tot Mij komen”

 12. Eric,

  Zoals ik al eerder gezegd heb wordt deze commentarensectie geviseerd door de duistere machten die hun dienaren ophitsen om hier te schrijven; het is dus belangrijk om waakzaam te zijn opdat men zich niet laat misleiden.

  Het heilig evangelie van Christus heeft natuurlijk niets te maken met de oude paganistische mysteriescholen en het kabbalisme van de synagoge van de satan die het esoterisme van die mysteriescholen bewaarde toen Jezus de paganistische cultussen in West-Europa vernietigd had. Het kabbalisme wordt nu in deze tijd openlijk verkondigd omdat rabbijnen van de synagoge van de satan denken dat de kroning van hun donkere vorst in Judea nadert die zij “Moshiach” noemen en die door christenen de antichrist genoemd wordt.

  Via de maçonnieke loges en soortgelijke sekten van duisternis die de huidige geopolitiek in hun greep hebben initiëren de leiders van Juda niet-Joodse mensen in het esoterisme van de mysteriescholen.

  1. Waramund

   Met alle respect, hoe durft U een zoekende en iemand die inhoud wil geven aan zijn religie, tot de duistere machten te rekenen? Gaat dat niet wat ver? Ik beledig U toch ook niet.

   Ik zou U willen verwijzen naar de link die ik in mijn bijdrage plaatste en waar o.a. staat:

   Jezus maakte onderscheid tussen mysterieleerlingen, aan wie ‘het geheimenis van het Koninkrijk Gods gegeven is’, en mensen ‘die buiten staan’, omdat zij niet rechtstreeks kunnen verstaan. Het ‘buiten’ wordt niet gevormd door de muren van een mysterieschool of door het zwijgen van de mysterieleerlingen, maar door de onbereikbaarheid van de mensen zelf. Zij hebben ogen die zien en toch niet bemerken, en oren die horen en toch niet verstaan, zoals Jezus toevoegt aan de woorden van Jesaja 6:9 (Marcus 4:12).

 13. ” mysterieleerlingen, aan wie ‘het geheimenis van het Koninkrijk Gods gegeven is’ ”
  Hoe komt het toch dat men zich zo belangrijk kan voelen en dan spreekt over “mysterieleerlingen” en “mysterieleringen” ?

  1. Er zijn mensen die zich graag speciaal willen voelen met de waan dat zij een “geheime gnosis” bezitten waarvoor de “profanen” te dom zijn om die te begrijpen; daar speelt de satan op in om dergelijke hoogmoedige figuren in zijn duistere invloed te houden.

   De heilige apostelen van Jezus hebben openlijk de doctrine van God gepredikt en die heilige doctrine was geen bedrog om een gnostische geheimleer te verbergen. Het is absurd om te beweren dat de martelaren in het geheim met het paganisme betrokken waren terwijl zij openlijk tot de folterdood toe weigerden wierrook te branden voor de afgoden van Rome.

   1. De paganistische mysteriescholen gaan terug tot het oud Egypte en het Babylon van Nimrod, de vijand van Abraham. Die Nimrod wilde met zijn toren verhinderen dat de zonen van Noë zich zouden verspreiden over de aarde omdat hij als vorst wilde regeren over geheel het Huis van Adam; met het hedendaags mondialisme volgen de machthebbers het oud plan van Nimrod door de pogingen ter raciale, etnische en culturele vermenging tot een monolithisch ontworteld slavenvolk, en het is geen toeval dat het EU-gebouw van het Europees Parlement te Straatsburg gebouwd is om te gelijken op de toren van Babylon volgens Bruegel.

   2. Eric,

    Ten tijde van de zichtbare prediking van Jezus in Judea waren er bij de Joden magiërs die geïnitieerd waren in het afgodisch esoterisme van Egypte en Babylon; in de Handelingen van de Apostelen kunt u de strijd na de Hemelvaart zien van sint Paulus tegen de Joodse magiër Elymas die vijandig was aan het Christendom. In dat canoniek boek wordt ook de Samaritaan Simon Magus vernoemd die de tegenstander van sint Petrus in Rome geweest is.

    De farizeeërs en priesters in Jerusalem die na de Godsmoord de prediking van de heilige apostelen afwezen hebben het gnosticisme van Simon Magus (die onder de duistere invloed van de satansgeest “Baäl” stond), Menander en Helena (die onder de duistere invloed van de satansgeest “Astaroth” stond) en dat van andere groepen aangenomen; daardoor komt het dat Juda doorheen de eeuwen door gnostisch-kabbalistische rabbijnen bestuurd werd die dus niet monotheïstisch waren maar pantheïstisch, en onder hun sturing hebben de Joden voortdurend de Christenheid in West-Europa ondermijnd en bestreden.

    Met het Corpus Hermeticum hebben ze aan het Joods gnosticisme een meer Graeco-Romeins kleed gegeven om zo meer Europeanen te lokken; in de sekten van de hermetische rozenkruisers werden Europeanen geïnitieerd in de valse gnosis, en in het kader van dat hermetisme werd de protestantse revolutie gelanceerd tegen de Latijnse Kerk. Het was geen toeval dat meerdere protestantse “hervormers” in dezelfde tijd doorheen West-Europa opstonden die dan hele gebieden weggescheurd hebben van de Kerk van Jezus; het was een gecoördineerde aanval die gefinancierd werd door Joden en waarvan de communicatie over grenzen heen gefaciliteerd werd door de synagogenetwerken.

    Weet dus dat de aanvallen van gnostisch beïnvloede mensen zoals Raphaël, Van Ettinger en Gadellaa op het katholiek Christendom niet toevallig zijn, Eric; de donkere machten hitsen hun dienaren op om de christenen die in Vlaanderen nog het licht van het geloof hebben ten val te brengen en ook kleine hoeken op het internet zoals deze commentarensectie worden daartoe geviseerd. Verkondigingen hier van esoteristische leringen zijn dus manifestaties van geestelijke oorlogvoering tegen christenen. De verspreiding van “new age”-esoterisme in de moderne samenleving is bedoeld door de donkere machten om apostatische Europeanen naar de cultus van Antichrist te brengen.

    1. Waramund,

     al met al ben ik na zovele jaren misleiding en afleiding toch nog blij dat ik diverse esoterie moest ondergaan omdat ik nu het verschil ken en bij voorbaat wantrouwig werd tegenover woorden van zovele ‘gemoderniseerde’ gewone mensen en geleerden, maar ook vanwege priesters en bisschoppen. Mensen als Frank, Henk en J.A.W. riek ik bij wijze van spreken al na enkele van hun woorden.
     Ook de geestelijke duistere krachten die allen omringen worden me meer en meer duidelijk.
     Maar ik kan er echt niet aan wennen dat intelligente mensen door en door goddeloos willen blijven.
     Met Raphaël heb ik wel nog moeite. Mijn jongere broer heeft eveneens die ingesteldheid van overal zeer kleine details te kunnen zien, hetgeen op zich een gave is, maar om dan die gave als reden te gebruiken om rondom de waarheid te gaan zwerven blijft me verbazen en dat is duidelijk iets waarvoor men bedacht moet zijn om het tijdig goed op te merken.

 14. De meeste mensen erkennen zonder enig probleem dat zij over bepaalde zaken minder afweten dan anderen. Ikzelf bijvoorbeeld weet nauwelijks iets zinnigs te vertellen over kwantumfysica, een brug zou ik in nog geen honderd jaar gebouwd krijgen, en op het vlak van elektriciteit en loodgieterij ben ik een complete nul.
  Als het over heel complexe zaken gaat, zoals daar zijn de grote existentiële vragen van het leven, de wereldpolitiek, de mondiale volksgezondheid, het ontstaan van het heelal (om voetbal, kunst en cultuur, migratie… enz. niet te noemen), dan achten verschrikkelijk veel mensen zichzelf een expert. Zelden gehinderd door enige aantoonbare kennis van zaken.
  De heren Raphaël en van Ettinger voeren hier een van de meest zinnige dialogen die er de laatste maanden al op dit Forum zijn verschenen, en meteen draait het afweergeschut volop overuren. Langs drie kanten tegelijk. Groot gevaar gesignaleerd: Een Zoekend mens in het vizier. Knallen maar!

  1. O Frank, wat een heerlijk leventje u hebt omdat u zich de euvele moed veroorlooft God de rug toe te keren.
   In uw plaats zou ik het zeer benauwd krijgen.

   Het is helaas niet zo dat ik extreem goed luister naar de innerlijke stem, het is te zeggen, ik ben zeer traag in het reageren op die fijne stem. Maar u durft zomaar botweg tegen de innerlijke natuur in te gaan.
   En als gevolg daarvan verleugent u die zeer fijne stem die in iedere menselijke ziel leeft.
   O Frank, wat een heerlijk leventje u hebt . . . voor zolang u dat nog kan aanhouden !

   De innerlijke eenvoud, is dat niet goed genoeg voor u ?
   Jezus vraagt niets meer dan dat !

   1. En als woordvoerder van Jezus weet u perfect wie er naar hem luistert en wie niet?
    En weet u wie er welke stem in zijn ‘ziel’ hoort?
    En weet u wie het benauwd zal krijgen?
    Eric, u beweert op te komen voor de kleine zielen, met de oprechte ontvankelijkheid van een kind. Is dat geen poging om fanatiek vast te houden aan het kinderlijke, naïeve geloof van de simpele dorpsmens uit de jaren stilletjes? Is dat geen vorm van geestelijke luiheid en mateloze zelfgenoegzaamheid?
    Dat mag van mij, absoluut. Maar je moet niet iedereen in dat totaal versleten keurslijfje willen proppen. Dat is onverdraaglijk aanmatigend.
    Er zijn mensen die méér willen doen met hun geestelijk leven, en die verdienen ook respect, toch?
    Case closed.

    1. Deze case zal nooit closed worden zolang u in opstand verkeert tegen God.

     Vroeger was er in ons dorp een ‘heilige’ schoenmaker. Hij was zeer gekend en iedereen hield van hem. Nochtans een eenvoudig werkend stielman zonder pretenties. Er waren toen meer dergelijke eenvoudige mensen.
     Zonder basis-eenvoud kan het niets worden.
     Jezus leefde eenvoudig, u weet dat zeer goed.

    2. @Frank

     U heeft Recht tav Eric! Als enige Vol-Profeten weten en dan nog weet zo’n persoon niet alles, net zoals God niet alles weet! Dat is het gevolg van een vrije keuze en wil! God wist niet van te voren dat degene die Satan werd, Satan zou worden!

     Ik weet wel dat Eric hier tegen in zal gaan en die vergeet de twee teksten in de Bijbel die daar alles over zeggen:

     30 Voorwaar, Ik zeg u: dit geslacht zal niet voorbijgaan, totdat dit alles gebeurd is. 31 Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen niet voorbijgaan. 32 Van die dag of dat uur weet niemand af, zelfs niet de engelen in de hemel, zelfs niet de Zoon, maar de Vader alleen. (Marc 13)

     en

     15I k zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is. (John 16)

     Als alles van God Van Christus is, Weet Christus ook net zoveel als God en als Christus niet weet, weet God ook niet!

     God en Christus weten pas als Het Zover Is en de Keuze Is Gedaan! Daarom ging Jona ook de mist in met diens verkondiging want had Jona Goed geluisterd dan had die geweten dat de beslissing tav de vernietiging van Ninivé nog niet besloten was! Door het vasten en bidden van Ninivé kon het ongeluk afgewend worden! En Jona was boos want door dat de vernietiging niet door ging was de verkondigen dat het zou vernietigd worden als vast staand besluit, deels een leugen! En de getuigenis van Jona was profetisch, niet Vol-Profetisch!

     Ook heeft Eric Recht want vroeger of later krijgt u het benauwd want de rechten die nu gebruikt, verliest u, net zoals een mens die sterft benauwd krijgt want het recht om ademhalen verliest die op het sterfbed. Als enige die voor die tijd Gods Recht In Zijn weten te verkrijgen zijn het stoppen van de ademhaling voor, die sterven vredig! Daar zie je geen lichaam schokken/verkrampen noch gezicht vertrekken als de adem stokt!

     en die benauwdheid krijgt Eric ook als die niet tijdig in en omkeert waar nodig!

  2. Zo voelde het inderdaad Frank. Daarom bedankt voor Uw antwoord aan ons !!

  3. Indien u Jezus werkelijk wilde vinden was er niets dat u kon hinderen in die puur geestelijke arbeid. Want dat is van zulke eenvoud dat werkelijk iedereen met een beetje verstand gecombineerd met natuurlijke innerlijk gevoel dat werk dagelijks kan verrichten. De poort naar de hemel is echter zeer klein. Waarom kan u niet buigen voor de Heer van de Schepping ?

   1. @Eric

    hoezo buigen voor die je niet kunt kennen? Daar waar uw kerk de grootste schuld in heeft door het onmogelijk te doen schijnen! Door het onleesbaar maken van belangrijkste teksten in de Bijbel! Door te leren dat God wel luistert en als men om antwoord wacht men kan wachten tot men minder dan een ons weegt en Kerst, Pasen en Pinksteren op één dag moet vallen naar wereldse jaargang! U maakt God zoals de Elia over Baäl sprak toen diens priesters Hem aanriepen en geen antwoord gaf: roep harder misschien slaapt die, of is ver weg op vakantie! Of dacht u dat in Gaza niet gebeden wordt en in christelijke gelovigen ook niet bidden om de oorlog te laten stoppen! Blijkbaar roepen en bidden ze niet hard genoeg want mogelijk slaapt God of is die ver weg op vakantie…., of zou het het volgende zijn:

    3 En als gij bidt, krijgt ge het niet, omdat gij verkeerd bidt, met de bedoeling namelijk om wat ge krijgt uit te geven voor uw boze lusten.(Jac 4)

    Denk maar eens na over welke vrede men wilt!
    en waarom buigen naar een god die geen God is?

  4. @Frank
   “Als het over heel complexe zaken gaat, zoals daar zijn de grote existentiële vragen van het leven, de wereldpolitiek, de mondiale volksgezondheid, het ontstaan van het heelal (om voetbal, kunst en cultuur, migratie… enz. niet te noemen), dan achten verschrikkelijk veel mensen zichzelf een expert. Zelden gehinderd door enige aantoonbare kennis van zaken.”
   Ook daar heb je, helaas gelijk in! en vergeet jezelf ook niet bij die velen te noemen als je over Religie spreekt/schrijft! Want ook jij doet beweringen die elk doel missen! En bescheidenheid is ver te zoeken!

   1. Henk, nog één keer. Mijn bescheidenheid ligt volledig in het zoeken, d.w.z. in het nog niet, en het hoogst waarschijnlijk nooit volstrekt allemaal 100 procent zeker weten. Als dat komt als ik dood ga, bon, dan wacht ik daar dan wel rustig op. We zien wel.
    Uw bizarre religieuze constructies, met uw profeten, uw tuin van Eden, uw zielenkamers en
    Theresia van Avila hebben mij nog voor geen jota kunnen inspireren. Het spijt me.

    1. @Frank

     “Henk, nog één keer. Mijn bescheidenheid ligt volledig in het zoeken, d.w.z. in het nog niet, en het hoogst waarschijnlijk nooit volstrekt allemaal 100 procent zeker weten.”

     Hoogst waarschijnlijk nooit….., waarom zo naar het negatieve

     Helaas is de waarheid de minst gewilde in deze wereld. Hoe zou dat toch komen, Frank Omdat het zo bizar is dat het hoogstwaarschijnlijk nooit……
     Of is het omdat mensen zover worden weggevoerd van hun oorsprong dat hun oorsprong bizar wordt…..?

     Het gaat niet als eerste om Teresia van Avila, het gaat om de waarheid als eerste. Blijkbaar is dat te bizar voor velen…., en hoogstwaarschijnlijk ook die er over zouden horen te spreken zulke bizarre wegversperring leren dat men de weg kwijt raakt.

     Ik wil je niet kwetsen, Frank, je bescheidenheid slaat dood en is daarmee valse bescheidenheid, net als Eric en Waramund en Derks die een zelfde valse bescheidenheid hebben in God kunnen Kennen. Die achten zich, door hun leer zo oncapable dat het hard van hart maakt en doet weigeren goed te onderzoeken! Jij hebt die zelfde bescheidenheid en doet hetzelfde bij jou. Het breekt elke inspiratie liefdevol gepast open te staan. Ze noemen zich katholiek en ze zijn protestants katholiek: Iedereen is zondig, geen mens kan de Volle Waarheid spreken, behalve dan hun leer en traditie want als ze die zouden betwijfelen zouden is alles waarop ze bouwen verliezen, en jij zit aan de andere kant van het uiterste.

     Ik wens je sterkte dat je eens je kindzijn voor dat je in deze wereld kwam weer leert vertrouwen

     1. correctie

      Ze noemen zich katholiek en ze zijn protestants katholiek: Iedereen is zondig, geen mens kan de Volle Waarheid spreken, behalve dan hun leer en traditie want als ze die zouden betwijfelen zouden is alles waarop ze bouwen verliezen, en jij zit aan de andere kant van het uiterste.

      dat moet zijn:

      Ze noemen zich katholiek en ze zijn protestants katholiek: Iedereen is zondig, geen mens kan de Volle Waarheid spreken, behalve dan hun leer en traditie want als ze die zouden betwijfelen, zouden ze alles waarop ze bouwen, verliezen. En jij zit aan de andere kant van het uiterste.

 15. De arme jeugd

  Moet je kijken waar deze zielen aan blootgesteld worden gesteld worden

  Doja Cat – Demonen – Live op Coachella 2024

  Je ziet dat de artiesten de demonische dans uitvoeren
  https://youtu.be/7zoko4ajJAg?si=P_TwlYl5PF7vR-2U

  nou.dat laten de echte demonen deze kans niet voorbij gaan

  Op minuut 17:16——moet je kijken

  https://youtu.be/PLvzow5HChY?si=rYEzDzKJwLyiXADt

  Ik zei vijftien jaar geleden ,je bent een dwaas als nog kinderen op deze wereld zet !!!!!!!!!!

  1. Kakken is plezanter dan pissen dank zij het begeleidende aroma !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht