Duizenden stapten in Belgrado (Servië) om te protesteren tegen de Euro Pride.

Duizenden mensen verzamelden zondag in het centrum van Belgrado om te demonstreren tegen het internationale LGBT-evenement Euro Pride dat in september in Belgrado zou worden gehouden.

Volgens berichten in de lokale media waren er tussen de 5000 en 10 000 mensen aanwezig bij het protest. De verzamelde menigte droeg borden met de tekst “We willen geen homoparade en bezetting door het Westen!”, en “Blijf met je handen van onze kinderen af”.

Sommige lokale media meldden dat de organisator een informele vereniging was onder de vlag “Om het gezin te beschermen”, terwijl anderen meldden dat het was georganiseerd door de Vereniging voor het Behoud van het Cyrillische alfabet en andere “groepen die zichzelf orthodox verklaren “.  Bosko Obradovic, leider van de Servische oppositiepartij, beschreef het als “het grootste protest van de oppositie in de afgelopen jaren zonder tegenprotest”.

Euro Pride is een pan-Europees internationaal LGBT-evenement dat in verschillende  Europese steden wordt georganiseerd. Deze keer zou  het in Belgrado worden gehouden van 12-18 september. Allen  drongen aan op een verbod van de Pride (Bron>>).

Hoe komt het dat zoveel mensen ageren tegen de Euro Pride?

Dat ongenoegen sluimert ook bij ons. Op de sociale media zagen we meerdere reacties na de Belgian-Pride te Brussel, die plaatsvond in mei 2022.

Dat geweld tegen homoparen en transgenders niet getolereerd kan worden, dat is voor iedereen duidelijk. Ieder heeft het recht op zijn eigen seksuele voorkeur. Ik denk dat dit in België een verworven recht is.

Onder de noemer  ‘openheid, tolerantie, diversiteit, vrijheid’ verdwijnt bij sommigen elke morele grens.

“We willen geen bezetting door het Westen.” Deze trend van vrije seks, polyamorie, one night stands, darkrooms, trio’s, groepsseks, swingen van partner, chemsex  … is inderdaad iets dat het Westen opdringt aan de Oostbloklanden (Bron>>). Deze landen dreigen subsidies te verliezen van Europa omdat men het “afbeelden” en “promoten” van homoseksualiteit en geslachtsverandering verbiedt in het bijzijn van minderjarigen.  Men beoogt dat de ouders zelf kunnen beslissen over de seksuele opvoeding van hun kinderen in plaats van het onderwijs of de media.

“Blijf van onze kinderen af” is een uitroep van ouders die niet willen dat men op school of in de media deze cultuur doorgeeft aan hun kinderen.

De organisatie ‘om het gezin te beschermen’ heeft een terechte zorg. Deelnemers van de Pride zien ‘de vrije liefde’ als een groen licht om meerdere partners te hebben. Vele relaties lopen hierdoor stuk. Het losbandig leven verzuurt relaties.

De libertijnse  expliciete seksualisering van Sensoa in scholen,  organisaties en de media krijgt  gedurende deze Pride een gezicht. Niet toevallig dat Sensoa ook aanwezig was op de Euro Pride  Brussel om te sensibiliseren   tegen de verspreiding van  de apenpokken. Deze ziekte komt vooral voor bij mannen die veel verschillende mannelijke partners hebben (Bron>>). Binnen een bepaald homomilieu zijn er veel wisselende seksuele contacten en anale seks verhoogt de kans op infecties. Dit was ook zo tijdens de opkomst van HIV. Bij anale seks kunnen namelijk kleine scheurtjes ontstaan in de aars, endeldarm en penis. Daarnaast bevat de endeldarm veel bacteriën die zeer gemakkelijk een irritatie van de penis kunnen veroorzaken (Bron>>). Omwille van die wondjes en irritatie  is de kans groter op een infectie.

Dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) meeloopt in zo’n Pride is merkwaardig. “Liefde is liefde”, “Liefde is een feest en dat moeten we massaal jaarlijks en dagelijks vieren, zegt hij (Bron>>).  Het is goedkoop om deze slogans mee te scanderen terwijl men de vele excessen gedoogt. Liefde vraagt ook respect voor je partner en gezonde grenzen om aan een trouwe liefdesrelatie te kunnen voldoen, waar mogelijks kinderen welkom zijn en zich veilig voelen. Dat is ook liefde …

Wie zijn de slachtoffers van deze vrije liefde? Welke vruchten werpen dergelijke  Prides af? Niet te verwonderen dat zo weinig relaties standhouden.  Het totale echtscheidingspercentage is toegenomen tot bijna 40 procent. Of is de staatssecretaris het ook eens met polyamorie, met de ‘darkrooms’ waar men zijn  lusten kan bevredigen met meerdere anonieme partners, swingen van partner (Bron>>) … ? Deze perverse suggesties zijn  allemaal te vinden op de site van Sensoa, dat door de Vlaamse overheid gesubsidieerd wordt, onder de titel ‘Experimenteren met seks’ (Bron>>).

Veel homoparen kunnen zich niet in zo’n Pride vinden. Ze vinden het een onjuiste afspiegeling van wat bij hen leeft. Een Pride gaat om meer dan acceptatie van homo’s,  lesbiennes en transgenders. Ze geeft ook een platform voor uitdagende  levensstijlen en seksuele excessen onder de noemer van tolerantie. En dat is voor velen een brug te ver!
Op de sociale media is de website van ‘Gay Against Groomers’ sinds enkele maanden actief. Dit is een coalitie van homoseksuelen die zich verzetten tegen de recente trend van het indoctrineren, seksualiseren en medicaliseren van kinderen onder het mom van “LGBTQIA+”

Na de Pride heeft de LGBT-lobby wetsvoorstellen klaar die ze in het parlement en aan de media voorleggen. Deze keer vragen ze om de registratie van hun verworven kind door bevruchting van een donoreicel  te faciliteren. Nu volgt men hiervoor de adoptieprocedure.  Dat het kind hierdoor zijn  moeder levenslang mist, moeten we terzijde leggen, als we de lobby moeten geloven.

Een betoging tegen dergelijke Pride is ook bij ons wenselijk. Want het lijden dat achter deze façade schuilt is niet direct te zien, maar is er wezenlijk. Hoe velen keren niet terug van hun transitie? Hoe velen zitten met soa’s, HIV of andere ziektes te worstelen? Hoe velen willen niet een duurzame relatie en zijn gekwetst door misbruik … Mogen we ook eens deze kant van de Pride belichten?

De Pride roept op om ‘te luisteren en te praten’. Wij roepen ook de mensen op die het niet eens zijn met dergelijke Pride om ‘te luisteren en te praten’.

Auteur:Spartacus

14 commentaren op “Duizenden stapten in Belgrado (Servië) om te protesteren tegen de Euro Pride.

 1. Beste Spartacus, uw relaas is “zum kotzen”, bespaar ons die smerige uitleg van viezigheid. Houd het op signalisering, maar geen onderwereldse smerigheden op dit voortreffelijke katholieke Forum.
  Doodzwijgen van die tegen natuurlijke attitudes, is vaak nog de beste houding.
  Betrokkenen zijn zieke mensen, ziek in hun hoofd, die de gezonden willen “bekeren” tot acceptatie van hun vuiligheden.
  Daarnaast is de propaganda bedoelt om het traditionele huwelijk te vernietigen. Gezonde landen verbieden de propaganda, zoals in Polen, Rusland en Hongarije.
  In NL hebben de lagere school klassen, geconfronteerd met de homopropaganda, enkele jaren terug, de COC woordvoerders bespot en de klassen uit gelachen. Zij vertrokken met de staart tussen de benen.
  Onder de jeugd is het scheldwoord homo nog steeds usance. Dat krijg je niet weg, met welke wet dan ook. Gelukkig kennen we het NL spreekwoord, ” kinderen en dronkaards, spreken de waarheid”.

 2. Wanneer schrijven onze bisschoppen een herderlijke brief die wat hier betoogd wordt, verdedigt en verder onderbouwt, en dat in de naam van Christus en de katholieke traditie, ter verdediging van alle bezorgde (groot)vaders en (groot)moeders en vooral ter bescherming van onze kinderen! Ons volk verdient beter!

 3. Prima geschreven stuk van Auteur:Spartacus.
  Gewoon de feiten noemen zonder omwegen + zonder iemand te beledigen. Dat noem ik uiterst knap met zo’n beladen onderwerp,

 4. Waarom “Gay Pride” stoeten met vaak extravagant vertoon ? Hoopt men zo de sympathie te winnen van de “goegemeente” op vlak van “jeanetterij” ? Wij, hetero’s maken toch ook geen propaganda en promotie voor onze natuurlijke instelling en dergelijke propaganda gaat ons niet “bekeren” tot een holebi noch walebi. Sinds de lessen biologie vele jaren geleden weten we dat de endeldarm immers onderdeel is van het spijsverteringsstelsel en zeker niet van het voortplantingssysteem. Want de
  Waarheid heeft haar Rechten !

 5. De Antwerpse holebisschop Johan Bonny zal dit niet graag lezen, want hij beseft niet wat de Bijbel poneert over holebi betrekkingen te wijten aan zijn regenboogkleurige PoCo-paardenbril der als vermeende “verdraagzaamheid”(sic) vermomde “permissiviteit” tegenover zondig wangedrag.

 6. Hier wordt objectief-correct en kat “een kat” genoemd zonder politiek-correct rond de pot te draaien

 7. Het abnormale wordt ons opgedrongen en wij zouden dat maar moeten aanvaarden. Ik heb vrienden die homo zijn en zelf die Gay optochten walgelijk vinden. En dat vind ik ook. Het is een walgelijk vertoon van wat abnormaal is. Wij zijn geboren als man of als vrouw en daar moet niet aan getornd worden.

   1. Ik heb niet geschreven dat ik homo’s en lesbiennes abnormaal vind, integendeel het zouden anders mijn vrienden niet zijn, maar wel de transgenders en woke adepten die ons hun ziekmakende regels willen opdringen.

    1. En wat zijn ziekmakende regels?
     Jij wil je geloof toch in alle vrijheid kunnen belijden. Waarom mogen andere mensen niet zijn wie ze denken te zijn?

     1. Hallo, stuk stront, ik bedoel Juuls.
      U bedoelt die vrijheid, waarvan Uzélf ten volle profiteert: U roert letterlijk in andermans stront. Tja, ik ken vele babies, die Úw mensonwaardig peil (nog) niet bereikt hebben.
      Van al dat mensonwaardig gedrag kán het niet anders dan dat U zich een complete mislukkeling voelt en bént.

      Er is één oplossing: vind Jezus, HIJ is in staat om zelfs Ú te redden.

 8. Jules, ik vind het maar verdacht dat iemand onder het alias Spartacus post. Spartacus was immers ook het pseudoniem van Adam Weishaupt, de stichter van de illuminati! En de toeristengids voor homo’s draagt ook al de naam “Spartacus Guide”. Maar goed, “Spartacus” weet er veel van.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht