Geruchten over geweld tegen katholieke kerken in de Verenigde Staten naar aanleiding van “Roe vs. Wade”

Via informele communicatiemiddelen zoals TikTok en Twitter circuleren er geruchten over mogelijk geweld tegen Amerikaanse katholieken. Dit is ten gevolge van het gelekte concept waarin Roe vs. Wade ter discussie wordt gesteld.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld het Twitter-account “Ruth Sent Us” (@RuthSentUs) waarin expliciet wordt opgeroepen om ere-diensten te verstoren.

In andere berichten van hetzelfde Twitter-account wordt er gesproken van “Some of you may die, but that is a sacrifice I am willing to make”.

Beelden op TikTok laten personen in rood-met-witte gewaden zien die ook daadwerkelijk kerkgebouwen binnenlopen.

Of er iets gebeurd dit weekend is natuurlijk afwachten, maar dat geruchten van dit kaliber rondzwerven is al erg genoeg.

 

Auteur:Spartacus

3 commentaren op “Geruchten over geweld tegen katholieke kerken in de Verenigde Staten naar aanleiding van “Roe vs. Wade”

 1. Een gerucht is een verhaal dat de ronde doet, maar waarvan de waarheid niet vast staat.

  1. @ Ouij,
   U onderschat schromelijk de ernst van de toestand.

   Het ziet er naar uit dat men het als een gewoonte begint te beschouwen niet alleen ongeboren kinderen te vermoorden maar ook baby’s die per ongeluk nog net ter wereld kwamen bij aankomst van de moeder in de abortuskliniek.
   Hoeveel moeders stierven tijdens de abortusmoord wordt eveneens op de voet gevolgd door de pro-life beweging.

   Probeer eens gedurende een tiental minuten dames jong en oud vriendelijk aan te spreken op de parking van een supermarkt dan merk je heel gauw hoe erg het is. Doe dat niet te lang want dat kan onaangename gevolgen meebrengen.

   Wanneer men eenmaal bloed aan de handen heeft wordt men definitief vergezeld van een bloeddorstige duivel en dan zitten woede en haat zeer hoog bij die persoon en klaar om uit te vliegen naar de onvermoede ondervrager.

   De jongere generaties van nu beseffen bovendien niet in welke cultuurloze samenleving zij opgroeiden en dat is iets waar ik een gerechtvaardigde toorn over voel, dat is geen haat. Kalm blijven is niet meer gemakkelijk maar daar moeten we ons in oefenen zoals Jezus Zelf ons aantoonde.

 2. Velen zijn kandidaten voor de Hel, dat mag zo gezegd worden, tenminste als ze zich niet bekeren, want ze gedragen zich nog lager dan dieren.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht