Beruchte rechtszaak “Roe vs. Wade” op losse schroeven volgens gelekte tekst

Populaire nieuwsvoorzieningen brengen het nieuws dat de beruchte rechtszaak “Roe vs. Wade” op losse schroeven staat. Dit is naar aanleiding van een gelekte tekst van het Hooggerechtshof. Of het ook komt tot een breuk met het federale abortusbeleid komt is geheel de vraag. Noord-Amerika kent niet alleen een grote en levende anti-abortusbeweging, maar ook een zeer goed gefinancierde pro-abortus beweging.

Aangenomen dat het nieuws correct is, is dit een zeer grote overwinning voor de anti-abortus/pro-life beweging. Abortus in de Verenigde Staten zal niet meteen ongedaan gemaakt worden, maar er zal dan worden toegewerkt naar een model waarin de staten zelf mogen beslissen of ze abortus toestaan. Abortus zal dan naar verwachting worden verboden in de “rode” republikeinse staten en toegestaan worden in de “blauwe” democratische staten.

Talloze gebeden zullen verhoord zijn. Maar ook voor talloze niet-geboren zielen zal het te laat komen. Laten we voor hun bidden.

Auteur:Spartacus

2 commentaren op “Beruchte rechtszaak “Roe vs. Wade” op losse schroeven volgens gelekte tekst

  1. De Amerikaanse “liberals” herontdekken nu de vrouw. Jaren stak het niet zo nauw. Ze hebben ervoor geijverd om transgenders aan vrouwensporten te laten deelnemen. Dat heeft het niveau in een aantal krachtsporten scheef getrokken.
    Personen die als vrouw “identificeren”, mochten na gerechtelijke uitspraken vrouwentoiletten en -douches in sportzalen en scholen gebruiken.
    Nu blokletteren de “liberale” kranten dat er met het verwachte arrest aan de rechten van de vrouw geraakt wordt. Een natuurrecht nog wel. Het natuurrecht om je kind te doden. Rare natuurrechten!
    Deze beslissing houdt niet in dat abortus verboden wordt, verre van. Het hof stelt enkel dat er op niveau van de gehele VS niet van een fundamenteel “recht” op abortus gesproken kan worden. Maar de liberale deelstaten doen dan nog wat ze willen in hun staat. En dat gaat zeer ver (bv. in Californië met einde-termijnabortus).
    Het venijn zit echter in de staart. Dit is niet een goed bedoelde lek van een klerk. (Elke van de negen rechters heeft vijf klerken. Niemand buiten die groep wordt geacht op de hoogte te zijn.) Dit lek is bedoeld om de Democratische Partij een vlag te geven om achter te lopen en zodoende de schade bij de verkiezingen in november te beperken na de catastrofale balans van één jaar Biden (inflatie, plandemie-tirannie..). Ze kunnen zich nu opwerpen als de verdedigers van (slik..) de “vrouwenrechten”.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht