Een klinkende overwinning voor het Gezin en voor het Recht op Leven in Hongarije

< Wij hebben moeten strijden tegen de sterkste machten, tegen nationaal Links, tegen internationaal Links, tegen de bureaucraten van Brussel, tegen de organisaties van het Soros imperium, tegen de grote internationale media en tenslotte tegen de Oekraïense president, nog nooit hadden wij zoveel tegenstanders. Beste vrienden, wij hebben een buitengewone overwinning behaald- een overwinning die zo groot is, dat zij waarschijnlijk vanop de maan zichtbaar is en in elk geval zeker vanuit Brussel.> Dat waren de woorden van Viktor Orban na zijn triomf bij de Hongaarse verkiezingen van vorige zondag.

De aasgieren zijn moeten afdruipen. Ondanks de openlijke vijandigheid van de Europese oligarchie en van de meeste buitenlandse media, ondanks de inmenging van buitenlandse financiële machten , heeft de Hongaarse Eerste minister Viktor Orban een enorme verkiezingsoverwinning behaald.

Omdat in  Vlaanderen journalisten ( of wat er voor doorgaat) politieke activisten geworden zijn, verblind door hun linkse ideologie, krijgen wij over landen en politieke leiders, die niet in een bepaald links-liberaal kader passen, berichten en verhalen, die eigenlijk desinformatie zijn.

” Orban is een dictator, er is geen vrije pers in Hongarije, de verkiezingen worden vervalst, Orban is de vriend van Poetin”…enz. Dat is wat onze “vrije media” dag na dag op het soms niets vermoedende publiek loslaten. De werkelijkheid wordt verdraaid, omgedraaid, vervalst, alleen uit ideologische haat.

Over de kritiek van de Oekraïense president Zelensky op de neutrale opstelling van Hongarije en zijn weigering om wapens te leveren, zegt Viktor Orban heel fijntjes :” Wij zijn geen Oekraïeners en geen Russen, wij zijn Hongaren. Hongarije staat aan de kant van Hongarije”.

Met de staatszender VRT op kop wordt ons op dogmatische manier en met het opgeheven vingertje een verhaal verteld, dat er toe moet dienen een bepaalde maatschappijvisie als de enig goede en deugdzame voor te stellen. Een constante ‘brainwashing’. Om dit doel te bereiken wordt de realiteit vervormd en worden feiten achtergehouden. Een van de fabeltjes is het ontbreken van een vrije pers in Hongarije…In tegenstelling tot Vlaanderen, waar alle media (VRT, VTM, De Standaard, De Morgen, enz.) een  linkse, politiek correcte, anti-katholieke , pro-abortus, pro-euthanasie en pro-migratieboodschap brengen, met een diepe afkeer voor het natuurlijke gezin van man en vrouw en een ziekelijk dwepen met allerlei GBTQ minderheden, worden de media in Hongarije gekenmerkt door een echte diversiteit. Ja, er zijn conservatieve meningen, die in de Hongaarse media aan bod komen, ja er zijn linkse en links-liberale meningen die in volle vrijheid verkondigd worden. Trek maar enkele dagen naar Boedapest om dat in volle vrijheid te ervaren! Het media-landschap is er veel vrijer dan hier, omdat het aanbod veel groter is. In Vlaanderen is alles in handen van drie grote spelers: de linkse staatszender VRT en twee links-liberale media persgroepen: DPG media en Mediahuis. Daarnaast is er nog een kleinere speler, Roularta, uitgever van het linkse modderblad Knack.

Buiten PAL NWS en Doorbraak is er geen onafhankelijke alternatieve  stem te horen! Dat moet dan doorgaan voor het vrije medialandschap in Vlaanderen!

Een twee derde meerderheid in het Hongaarse parlement, 53,49% tegen 36% voor de verenigde oppositie, 135 tegen 57 zetels, dat zijn de onbetwistbare cijfers, die aantonen hoe groot de overwinning van Viktor Orban en zijn partij Fides is.

Tweehonderd onafhankelijke waarnemers, door Europa gestuurd om de verkiezingen met de loep  op hun geldigheid te controleren, hebben met het schaamrood op de wangen moeten erkennen dat de verkiezingen in Hongarije volledig “eerlijk en democratisch “ verlopen waren. Een kaakslag voor de Europese oligarchie.

Met dit resultaat kan de Hongaarse regering haar beleid, dat ethisch de christelijke morele waarden verdedigt, kordaat verderzetten. Zeker nu de nieuw verkozen Hongaarse president, Katalin Novak, de eerste vrouwelijke en de jongste president ooit, er openlijk voor uitkomt dat voor haar de Bescherming van het Leven en van het Gezin een prioriteit zijn.

In verschillende interviews heeft zij dit klaar en duidelijk bevestigd . Met een moed en een openheid, waaraan het de vrouwelijke politici in Vlaanderen en elders volledig ontbreekt…

Enkele van haar uitspraken:

” Een politiek, die het gezin (het echte christelijke en natuurlijke man-vrouw gezin) stimuleert, verspilt geen geld, het is integendeel een investering in de toekomst” .

“Kinderen hebben, is de enige manier om als maatschappij te overleven. Het is slechts als zij berust op de belangen van de familie, dat een harmonieuze en sterke maatschappij kan gevormd worden”.

Of nog:” Wij vrouwen, wij voeden kinderen op, wij verzorgen zieken, wij koken, wij zijn op twee plaatsen tegelijk als het moet, wij verdienen geld, wij onderwijzen, wij winnen Nobelprijzen en kuisen ramen. Wij kennen de kracht van het woord, maar wij kunnen ook zwijgen en luisteren als het moet en zelfs zijn wij in staat onze gezinnen met meer moed te verdedigen als de mannen, als er gevaar dreigt”.

Ook over het verbod van homoseksuele propaganda in de scholen spreekt zij duidelijke taal: ” het is het recht van ouders om van de Staat bescherming te krijgen tegen ideologieën die het kind kunnen beschadigen”.

Had Paus Franciscus, toen hij enkele maanden geleden een paar uurtjes slechts en zeer terughoudend, in Hongarije vertoefde, zich niet lovend over de gezinspolitiek van de politieke leiders van het land kunnen uitspreken? Met abortuspromotor Biden kan hij wel zoete broodjes bakken…Beschamend!

Met mensen als Orban en Novak aan het roer, is Hongarije zeker bewapend tegen de aanvallen van een “Europa” dat verstrikt is in zijn dodelijke zelfvernietigingswaarden, die het als “democratische waarden” aan de lidstaten oplegt, zonder dat de meeste burgers er over geïnformeerd zijn of dan alleen in een welbepaalde afgesproken richting.

 

 

 

 

Auteur:Veroon ter Zee

9 commentaren op “Een klinkende overwinning voor het Gezin en voor het Recht op Leven in Hongarije

 1. Hongarije heeft inderdaad een moedige strijd gestreden voor het gezin en tegen migratie uit Syrië. Europa legt inderdaad teveel haar wetten op. Of dringt teveel haar wetten op. Maar we mogen ook even kritisch zijn. Als je lid bent van de EU en je verkrijgt alle voordelen daarvan dan moet je ook royaal zijn en niet hypocriet. Je kunt geen twee heren dienen zei Jezus. Hongarije is ook lid van de NAVO en Oekraïne helpen is teveel gevraagd, want hij is liever bevriend met iemand die zijn volk onderdrukt en geen vrije meningsuiting verdraagt van zijn volk. De verkiezingen zijn inderdaad serieus verlopen in Hongarije tot spijt van de EU. Orban is zeker geen dictator of autocraat hij is rechtmatig verkozen door een vrij volk. Orban laat zich alleen niet dicteren door de EU en dat mag ook gezegd en geschreven worden.

  1. U zegt dat Hongarije niet helpt. Dat is niet waar. Hongarije heeft 500000 Oekraïners ontvangen. Niet slecht voor een klein land. Er zijn in West-Oekraïne heel wat Hongaars sprekenden maar hun taal wordt niet erkend. Orban weet dat de Oekraïense ultranationalisten met minderheden doen. Sinds de rassenwet van 1 juli 2019 (“Oukrainian Law on the Indigenous Populations”) zijn alleen Oekraïners als autochtoon erkend, ze zouden afstammen van de blonde Scandinaviërs maar helaas in hun geschiedenis een Slavische taal overgenomen hebben. Autochtoon zijn ook de Krim-Tartaren en de joodse Karaïeten. Hongaars en Russisch sprekenden zijn niet autochtoon en genieten dus niet de volle burgerrechten.
   Hongarije geeft ook humanitaire hulp aan Oekraïne maar geen militaire hulp. Is hulp bij u alleen hulp als het wapens betreft? Die Oost-Europese landen die wapens sturen, sturen in feite hun spullen uit de Sovjet-tijd die ze als NATO-leden niet meer kunnen gebruiken niet omdat die slecht zijn maar omdat die niet aan de NATO-normen beantwoorden.

 2. Zijn de verkiezingen in Hongarije serieus verlopen? Het is maar wat je onder serieus wil verstaan. Nee, in Westers democratische zin waren ze niet serieus. Ze waren op zijn minst problematisch, m.n. gezien het ongelijke speelveld in het nadeel van de oppositie. En dat is in democratische zin oneerlijk. Het is pure misbruik van macht!
  Fidesz was bijvoorbeeld sterk in het voordeel doordat het Hongaarse kiesstelsel voor ongeveer de helft gebaseerd is op evenredige vertegenwoordiging, maar voor iets meer dan de helft het districtenstelsel hanteert. In dat laatste stelsel gaan alle zetels dat aan een district zijn toegedacht naar de winnaar in dat district. (winnaarsbonus)
  Bovendien heeft de regering Orban het aantal zetels per district in het voordeel van zijn partij Fidesz veranderd. (Meer zetels naar het district waar Fidesz veel aanhang heeft, elders minder.) Orban’s partij verkreeg zo met 53% van de stemmen 68% van de zetels in het parlement in handen! Eerlijk?
  Daarbij zijn de Hongaarse media vrijwel geheel in handen van Orban, zijn vrienden en de overheid. De oppositie kreeg nauwelijks zendtijd. Het Hongaarse volk werd zo geïndoctrineerd met eenzijdige voorstellingen van zaken! Echte discussie was er niet.
  Er was ook sprake van stemfraude (verbrande stembiljetten – m.n. van die per post waren verstuurd – langs de weg) alsook het kopen van stemmen tegen betaling via geld of natura) en het bemoeilijken van stemmers in het buitenland door het sterk inperken door Orban’s regering van het aantal stembureaus.
  Mijn conclusie: Hongarije had en houdt een autocratisch regiem dat echte tegenmacht ontbeert en zo de dictatuur van Orban verder kan en zal uitbouwen. In feite dus een schijndemocratie waarin de kiezer in meerderheid, vanwege de overweldigende propaganda vanuit de regeringspartij, niet in staat is om in vrijheid kennis te nemen van de kritiek op én de alternatieven voor Orban’s (vriendjes)politiek. Waarbij premier Orban ook nog eens kan smijten met EU-gelden waarover hij nauwelijks rekening en verantwoording wel noch hoeft af te leggen.
  De verkiezingen waren dus ‘democratisch’ bezien wel vrij en ‘serieus’, maar absoluut oneerlijk en de facto dan ook ondemocratisch. En dat gaat altijd ten koste van minderheden!
  Voor Orban en zijn partij geldt blijkbaar dat het doel alle middelen heiligt, maar is dat wel echt christelijk?

 3. @Teraspol : Je kunt niet beweren dat Orban hoog wegloopt met de leiders van Oekraïne. Hij heeft nu weer een controversieel voorstel gedaan. Poetin is welkom is zijn land en hij wil een soort vredesonderhandelingen houden met Poetin, de Oekraïnse president en de presidenten van Duitsland en Frankrijk. Over oorlogsmisdaden van de Russen zwijgt Orban wijselijk. Over de verdere inhoud van je schrijven ben ik het absoluut eens. En hulp bieden is inderdaad niet alleen militaire hulp, trouwens daar beslist elk land zelf over, want we zijn zogezegd niet in oorlog met de Russen. Hoe hypocriet kun je zijn nietwaar?

  1. @Frederik Van der Linden:
   Hierbij sluit ik mij 100% aan bij Uw (hooggewaardeerde) reactie.

 4. Een aantal weken geleden stopte plots de ontvangst van uw nieuwsbrieven, Nu heb ik mij opnieuw aangemeld zoals gebruikelijk door mijn emailadres in te voeren op de vereiste plaats. Maar dan krijg ik de mededeling dat ik contact moet opemen met de webmaster, maar u verzuimt om mij te laten weten hoe ik daar mee in contact kan komen

  Groetjes,

  Piet Schapendonk

  1. @P.J. Schapendonk
   Tot mijn verbazing kreeg IK (P. DERKS) de email binnen dat U op mij gereageerd zou hebben.
   Dit houdt in, dat Uw vraag is NIÉT doorgekomen.
   Als ik Ú was, zou ik beginnen met: Geachte directie van Katholiek Forum.
   Ik wens U veel succes met Uw 2e verzoek.

  2. Ach, gewoon dagelijks even gaan kijken op www. katholiekforum. net
   Simpele dagelijkse taak.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht