Canadese bisschop gaat achter Viganò

De Canadese Aartsbisschop Paul-Andre Durocher van Gatineau, Quebec, zei zondag in een tweet  dat Aartsbisschop Carlo Maria Viganò’s beoordeling van de Freedom Convoy-beweging in Canada “verzonnen” en “verkeerd” was.

Kennedy Hall wo feb 23, 2022 – 12:32 pm EST
GATINEAU, Quebec (LifeSiteNews

De twitter tweet:
“Ik weet niet wie het laatste script van Mgr Viganò heeft geschreven, maar ik wil alleen duidelijk maken dat ik het als Canadese aartsbisschop die dicht bij de scène staat, sterk oneens ben met zijn verzonnen premisse, zijn slechte analyse en zijn verkeerde conclusies.” 13:26 · Februari 20, 2022


Gatineau is de stad grenzend aan Ottawa, op de grens van Quebec en Ontario. De twee steden vormen de National Capital Region van Ottawa-Gatineau, waarbij Gatineau de thuisbasis is van velen die werken en naar school gaan in Ottawa.

Viganò bracht een brief uit waarin hij zijn steun betuigde aan de Freedom Convoy-beweging en het verzet tegen de Great Reset en COVID-tirannie in Canada.


“Demonstreer voor je rechten, Canadese vrienden: maar mogen deze rechten niet beperkt blijven tot een eenvoudige claim op de vrijheid om supermarkten binnen te gaan of niet gevaccineerd te worden: moge het ook een trotse en moedige claim zijn op je onaantastbare recht om vrije mensen te zijn.” zei Viganò.

Aartsbisschop Durocher tweette dat hij het niet eens was met Viganò “als een Canadese… dicht bij de scène.”


Vlak voor Kerstmis stelde zijn eigen provincie een vaccin-segregatiebeleid in  voor degenen die naar de kerk willen gaan. Het beleid verbood in feite niet-gevaccineerde katholieken om de mis bij te wonen, tenzij een priester ervoor koos om een oogje dicht te knijpen.

Het is niet duidelijk waarom Viganò’s beoordeling van de “scène” onjuist is, aangezien de Italiaanse prelaat zijn steun verleende aan degenen die vechten voor de rechten van Canadezen om vaccinvrij te leven in een tijdperk van draconische mandaten.


Viganò vermeldde in zijn verklaring ook dat er een verband is tussen de Canadese politiek en de Great Reset voorgesteld door het World Economic Forum (WEF).

WEF-hoofd Klaus Schwab schepte op over de penetratie van de organisatie in “de kabinetten” van landen als Canada. Hij noemde Justin Trudeau als een geassocieerde bij naam.

 

Auteur:Hypoliet

3 commentaren op “Canadese bisschop gaat achter Viganò

 1. Trudeau heeft vandaag de noodtoestand beëindigd.

  Trudeau BACKS DOWN!
  247,843 views Feb 24, 2022
  [youtube.com/watch?v=AzEwkLJ9WXE]

 2. De Canadese Aartsbisschop Paul-Andre Durocher van Gatineau tweet er maar een eind op los. Als dat hem gelukkig maakt, doet die dat maar.
  Maar buiten dat, wie er nu, met de kennis die er nu aanwezig is, nog steeds in het virus. of het ‘vaccin’ denkt te kunnen blijven geloven, die geeft blijk van óf onwetendheid óf er is iets anders aan de hand. Vult u zelf maar in.

  Vooral mensen in een leidende positie zouden hun verstand kunnen gebruiken, lijkt mij. Wanneer de kerk betrokken is bij de situatie, dan is dat triest.
  Onwetendheid is niet erg, dat overkomt de beste, maar stel je dan wel bescheiden op, zou ik zo zeggen, juist als je een baan hebt die verantwoordelijkheid geeft. En ga dan ook niet ’tweeten’ op een commerciële website wat ’twitter’ is.

  Iemand die de mens geestelijk voedsel weigert omdat die mens ‘besmet’ zou zijn, tja, wat moet je daar van denken? Wat zou Jezus daarop doen of zeggen? Het doet me denken aan de zogenaamde Sabbatschending. Mocht Jezus genezen als het Sabbat was? Ja, natuurlijk legt Hij uit. Wie laat zijn schaap in een kuil omdat het die dag Sabbat is? [ 12 Welnu, hoeveel is niet een mens meer waard dan een schaap! Dus is het geoorloofd op sabbat een weldaad te bewijzen.]

  Mensen die ziek waren zocht Jezus juist op dus! Ook op zondag zelfs (sabbat in dit geval) Ook al zou het van de politici niet mogen. (Farizeeërs in Zijn geval) Sterker nog. Toen zagen de Farizeeën dit als zulke zonde dat ze Hem ten val wilden brengen. [14 Toen gingen de Farizeeën uit, en hielden raad over hem, hoe zij hem doden zouden.]
  Tis wat hè? Dat zou verboden moeten zijn! Zomaar op de sabbat mensen willen genezen! Kunnen ze niet wachten tot de volgende dag?!

  Wat een triestigheid zeg. Bah.

 3. Vigano is de laatste die het over recht van vrijheid van mensen te hebben. Hij vertegenwoordigd juist een stroming die het recht op vrijheid in wil perken. Het recht op je eigen geaardheid en het recht om te beslissen over je eigen lijf.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht