Een warme welkom aan onze Nederlandse buren in deze moeilijke tijden!

Deze week liet ik me op bevel van onze clown-regering en haar TV-kwakzalvers voor de derde keer met een dubieus product inspuiten. Zoals zovelen onder ons, ben ik een koele minnaar van de Covid 19 vaccins. Ik betrouw ze niet en vind het ganse verhaal rond hun productie en verspreiding onethisch, maar wat doet een mens tegenwoordig niet om zijn Covid-Ausweis zo lang mogelijk groen te houden? 

Vlak na de vaccinatie, gingen we met ons gezinnetje genieten van een avondje restaurant in ons geliefde Brussel, dat deze keer volliep met Nederlandse nummerplaten. Overal waren ze, onze noorderburen, genietend van de eindejaarssfeer, de mooie lichtshow op de Grote Markt en de gezellige chaos van onze hoofdstad. Het gaf me zo’n fijn gevoel, dat mensen eindelijk eens kozen voor vreugde en vrijheid, in plaats van toe te geven aan de reeds twee jaar durende angstpropaganda, inclusief de voortdurende dreiging met publieke veroordeling, boetes en ander leuks. Voor mij is dit een bewijs, dat we met z’n allen sterker zijn dan de elite van de “Great reset”, of de meer prozaïsche ambities van de magere beestjes, die in ons land moeten doorgaan voor politici. Miserabele, baardloze beta-mannen en flutvrouwen met smalle schouders zijn het: onbekwame fils-à-papa’s die het waarschijnlijk niet zouden halen in een echt bedrijf en vrouwelijke of allochtone excuustruzen, die hun functie te danken hebben aan opgelegde quota.

Een volk heeft de leiders die het verdient, zegt het spreekwoord. Toch kunnen we ons afvragen wat we fout hebben gedaan om met dit stelletje nietsnutten te eindigen. Sinds het begin van de Covid crisis hebben we gezien hoe liberalen, socialisten en christen-democraten plots helemaal niet meer zo liberaal, socialistisch en christelijk werden. Ouderen werden in rusthuizen aan hun lot overgelaten, bedrijven werden gesloten en jobs geschrapt. Om een reeds kapotbespaarde gezondheidszorg te “sparen”, werd onze bevolking 2 jaar lang gestraft, belogen, geïnfantiliseerd, geculpabiliseerd en gepolariseerd. De gezondheidszorg was door jarenlange foute beslissingen tot op het bot gesaneerd, maar het was de fout van de burger en zijn gedrag, indien de diensten overbelast geraakten. Vrijheid werd een te verdienen voordeel, in plaats van een fundamenteel recht. Sceptici en gewetensbezwaarden, die het Covid 19 vaccin weigerden, werden zonder pardon gestigmatiseerd en verstoten. Ongehoord in een democratie!

De invasie van de “Hollanders” tijdens de huidige eindejaarsperiode kan in dit kader dus enkel gezien worden als een bevrijdingsfeest, een bewijs dat mensen toch niet zo gemakkelijk te manipuleren zijn.  Jammer genoeg kunnen we zoals onze voorouders in 1945 hun voertuigen niet bestijgen en overdekken met bloemenslingers. Misschien zal een warme glimlach en gastvrij ontvangst het moeten doen?

Ook de heropening van de cultuur beschouw ik als een grote overwinning van de rede op de Covid-angstcultuur. Kunstenaars worden, net als Christenen,  in dictaturen vaak geweerd, omdat ze de gevestigde orde in vraag durven stellen. Bovendien brengen ze intellectuele alternatieven voor het volk, wat op zich al een verademing is na de maandenlange hersenspoeling door de mainstream media.  Een dikke proficiat dus aan de kunstenaars, die hun rechten via de Raad van State afdwongen. Ik zal een avondje theater, muziek of bioscoop nooit meer als vanzelfsprekend beschouwen.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

174 commentaren op “Een warme welkom aan onze Nederlandse buren in deze moeilijke tijden!

 1. Mevrouw Gabriels,
  U vindt het blijkbaar niet spijtig dat U zich zo gemakkelijk onderwerpt aan de duivelse machinaties. Het spijt mij wel heel erg in uw plaats.

  In het volkomen door de duivel overheerste Brussel valt niet werkelijk iets te genieten. U leeft in een geheel vervreemde wereld die alle raakpunten met de Geestelijke Realiteit van Onze Schepper en Vader, God, verloren heeft.

  Gelieve uw ziel en de zieltjes van uw gezin te resetten en U dan definitief op God te gaan richten.

  1. [lifenews.com/2021/12/30/heres-the-12-times-federal-judges-have-blocked-joe-bidens-covid-mandates]

 2. Beste Katharina,

  U schrijft: “Kunstenaars worden, net als Christenen, in dictaturen vaak geweerd, omdat ze de gevestigde orde in vraag durven stellen. Bovendien brengen ze intellectuele alternatieven voor het volk, wat op zich al een verademing is na de maandenlange hersenspoeling door de mainstream media.”

  Ahum… De cultuursector hier in Vlaanderen heeft zo goed als niks te brengen dat voor een oprecht Christen nog de moeite waard is. Veel platvloerse vuilbekkerij in onze Theaters en cinema’s. Onze concertzalen moeten daar niet voor onderdoen. Het is dan ook nog eens de meest gesubsidieerde sector in ons landje. Wij betalen nota bene voor een hoop klojo’s die te lui zijn om te werken maar wel alle moeite doen om het statuur “kunstenaar” te krijgen. Om daarna heel veel zogenaamd “creatieve” nonsens uit te brengen. Voor mijn part hadden ze “groot bakkes/platvloerse boer” Stanny Crets en consorten gerust nog een tijdje op non actief mogen zetten.

  Misschien kunnen ze zich een keertje écht nuttig maken in onze hospitalen, waar de zorgkundigen dan eens van een dagske extra verlof zouden kunnen genieten.

  Moest onze cultuur nog écht cultuur zijn (iets wat je een beter mens maakt, iets “verheven”), dan zou ik ook staan juichen. Hierin volg ik echter eric waar hij schrijft: “In het volkomen door de duivel overheerste Brussel valt niet werkelijk iets te genieten.”. “Brussel” mag je hier gerust inwisselen voor “cultuursector” in mijn opinie.

  Wat die Nederlanders betreft, ze zakken massaal naar hier af om te shoppen en te vreten. Moeten we daar nu zo blij om zijn? Moesten ze allemaal de weg terug vinden naar het evangelie, naar Christus, De Weg, De Waarheid en Het Leven, en de zondagsmis… Welnu, DAN zou ook ik juichen. Nu vaart enkel onze economie er wel bij.

  1. Beste Kurt, de meest gesubsidieerde sectoren in ons land zijn, met stip, de economie, en dan de sociale zekerheid, de gezondheidszorg en het onderwijs. Cultuur bengelt helemaal onderaan. Het staat u geheel vrij om alleen maar christelijke cultuur te adoreren: plek genoeg. Ga naar de vele kathedralen en kerken, de kloosters en abdijen, en volg de bloedprocessie of doe een bedevaart naar Scherpenheuvel. Vergeet evenwel niet (ik ga zowaar in uw taaltje spreken) dat al deze dingen massaal met belastinggeld worden onderhouden-gerenoveerd-gesubsidieerd. Evenals al die bedienaren van dat spektakel. Maar die sterven uit, da’s waar. Er is licht aan de horizon. PS. Radio 1, nochtans een openbare omroep, zendt elke zondag (en katholieke feestdag) rechtstreeks een zondagsmis uit. Met belastinggeld, terwijl ze ongetwijfeld méér luisteraars zouden hebben met de uitzending van het vrijdaggebed vanuit een moskee. Maar bon, u houdt niet van cultuur dus.

   1. Weet ge Dierickx; ge doet me denken aan ene Staf de Laet. Groot progressief bakkes, vréselijk arrogant naar anderen toe, doch zelf constant iedereen betichten van arrogant te zijn.

    Uw bijdragen op dit forum zijn om van te kotsen vanuit een gelovig standpunt. Zoals U bijvoorbeeld een Eric compleet aan de schandpaal timmert. Nochtans één van de meest zachtmoedige reageerders hier op dit forum. Ik heb zelf al veel opgestoken van hem. Met “de kleine” weg van Theresia Van Lisieux in het achterhoofd begrijp ik meestal heel goed wat hij bedoelt. Vanuit uw werelds denken zal dit idd allemaal prietpraat zijn.

    Ik ken uw soort door en door. Ik ga er dan ook verder geen woorden aan vuil maken. U lokt mensen graag uit hun kot. U stookt graag een vuurke. U hangt graag de “verstandige” uit, wat in de progressieve milieus waar ge ongetwijfeld in zit wel geapprecieerd wordt. Ook bij ons in de parochie zitten er zo’n hoop bijeen. Alles wat maar een beetje ruikt naar echte geloofsbeleving genadeloos neerhalen en belachelijk maken.

    Ook nu zult U het niet kunnen laten een zeer giftige reactie te posten naar mijnentwege. U doet maar. Ik snap alleen niet waarom je zoveel tijd en energie steekt om mensen te beantwoorden op een Katholiek forum die volgens U zo goed als allen krankjorum zijn.

    Zielig…

    1. “Het is dan ook nog eens de meest gesubsidieerde sector in ons landje.” Uw woorden. Ik weerleg dat. Is dat giftig?
     “Ook bij ons in de parochie zitten er zo’n hoop bijeen. Alles wat maar een beetje ruikt naar echte geloofsbeleving genadeloos neerhalen en belachelijk maken.” Uw woorden. U weet dus hoe gelovigen moeten geloven en die klojo’s niet?
     “U lokt mensen graag uit hun kot. U stookt graag een vuurke.” Dat deed Uw Heilige Geest toch ook? Of eerder nog Godzelve bij Abraham? En bij vele anderen. Toch?
     Is dat allemaal giftig?
     En om op jouw vraag in te gaan: Ik vind het bijzonder boeiend om te zien hoe mensen omgaan met de grote vragen van het leven. Waar komen we vandaan, wat doen we hier, waar gaan we naartoe en wat is de zin van dit alles.
     De Zoekers, van alle tijden, inspireren en stimuleren mij tot verder nadenken.
     De Weters beangstigen mij. Die ‘Weters’ stel ik dan graag vragen. Is dat giftig?
     Ik stel vast dat het Evangelie, de ‘Blijde Boodschap’ hier alvast niet leidt tot blijde vrolijke communicatie, integendeel. Iedereen strompelt zowat over iedereen met zijn eigen grote gelijk over de interpretatie, en er wordt over en weer gekotst en gescholden. Op mekaar, op de Paus, de bisschoppen, de priesters, de politici, de wetenschappers, de homo’s en alle andere letters, …
     En ik ben dan giftig?

     1. @ Dierickx: “De Zoekers, van alle tijden, inspireren en stimuleren mij tot verder nadenken. De Weters beangstigen mij.”

      Dus Christus beangstigt U? “ik ben de weg , Ik ben DE WAARHEID en het leven”.

      Sinds ik het evangelie echt heb leren kennen ben ik niet langer zoekende. De waarheid is daar te vinden.

      Daar hebt U het duidelijk moeilijk mee. En in uw “zoeken” gaat ge idd giftige commentaar geven op mensen die wél rotsvast geloven in Christus. Mensen die zijn boodschap nog niet willen aanpassen aan de tijdsgeest van zonde en moreel verval.

      “Want er komt een tijd, dat de mensen de gezonde leer niet meer zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte zich tal van leraars zullen bijeen halen.” (2 Tim. 4:3)

      Dat is exact wat U hier doet met uw “zoekers van alle tijden”.

      Wat betreft uw: “Waar komen we vandaan, wat doen we hier, waar gaan we naartoe en wat is de zin van dit alles.”
      Leest U eens de goeie ouwe Catechismus. Daar staan die antwoorden prachtig in beantwoord. Tenzij U het liever elders zoekt natuurlijk.

      En dan komt U ook nog af met “U stookt graag een vuurke.” Dat deed Uw Heilige Geest toch ook? Of eerder nog Godzelve bij Abraham?”
      Het vuurke stook waar ik over spreek (en dat men in heel Vlaanderen kent) gaat over het driftig maken van mensen, het tegen elkaar opzetten van mensen…

      Maar ook daar bent U goed in, in het trekken van compleet kromme conclusies, constant, terwijl U maar al te goed weet wat mensen bedoelen.

      Door het op die manier belachelijk maken van de Heilige Geest maakt U niet alleen uzelf stierlijk belachelijk, het is ook nog eens blasfemisch. Maar zelfs DAT snapt U niet in al uw wereldse “zoekende” arrogantie…

      1. Leef volgens het evangelie beste Kurt. Maar verwijt niet anderen dat ze kromme conclusies trekken. Dat is iets wat gemeengoed is op dit forum!

       1. @ Juuls: Dierickx trekt wel degelijk kromme redeneringen. Bewust mensen fout verstaan. Als ik zeg dat een groot deel van de hedendaagse “cultuur” in Vlaanderen vandaag niet verder komt dan platvloers vulgair en goddeloos gebral, maakt hij ervan dat ik niet van cultuur hou… Da’s dus een kromme redenering.

        Als U me zegt dat U het brood van de plaatselijke bakker niet lekker vindt, mag ik dan concluderen dat U niet graag brood lust? Nee toch? Indien ik dat wél doe, maak ik kromme redeneringen die nergens op slaan. En dat is precies wat hij doet. Dierickx doet dat hier constant, en niet alleen bij mij.

        Als eric in alle nederigheid schrijft: “Christenen noemen zich geen ubermenschen.” reageert hij met: “maar jij voelt je er wel één, toch?”

        Nota bene tegen eric, zowat de nederigste en meest zachtmoedige van alle vaste forumleden hier. Welnu Juuls, dit soort reacties vind ik echt walgelijk en ze geven blijk van een enorm meerderwaardigheidsgevoel en arrogantie van Dierickx. Net DAT wat hij anderen verwijt.

        Zo tussendoor vindt hij het dan ook nog eens nodig om een aantal heilige zaken te bespotten. De combinatie van al die dingen is idd om van te kotsen. (Al zal hij dat zelf natuurlijk in alle toonaarden ontkennen)

        Einde verhaal, ik heb al teveel tijd verspild aan deze trol.

        Misschien moet we hem met z’n allen gewoon negeren en niet meer reageren op zijn werelds goddeloos “gezoek”…

 3. Zijn er nog echte kunstenaars te vinden vandaag ?
  Zie een der grootste fijnzinnigste beeldhouwers ooit:
  Impossible sculptures – PT.2 – Digging Deeper in the “mud”
  Dergelijjke door een bijzondere geest geleide kunstenaars zijn zeldzaam!

 4. Ik weet niet goed wat je bedoeld met de Nederlandse invasie, en bevrijdingsfeesten? Nederlanders zijn zeker niet de verlossers van ons denken. Ons denken zit vol van verzonnen verhalen. In de 16 de eeuw kwam de wetenschappelijke revolutie de mens vond veel uit en het leven ging erop vooruit. Langzaam maar zeker werd wetenschap meer een god en ging godsdienst een mindere rol spelen in de maatschappij. God werd op de vuilkar gezet. Of buitenspel gezet. De moderne mens vertrouwde meer de wetenschap dan God. Maar wetenschap is ook het formuleren van een theorie, een theorie over het ontstaan van leven en de mens. Dus de wetenschap was nooit af. Bij godsdienst wel, God had de wereld geschapen en daarmee was de kous af. Je moest je geen vragen meer stellen. We wisten reeds alles. Deze denkfout gaf de wetenschap een boost. En nu is de mens bezig om zelf god te worden. En ook hier in Antwerpen lijkt er een invasie van Nederlanders in gang gezet, ze vechten en maken ruzie, is dat de vrijheid?? Dit komt door de denkbeeldige lockdown waarbij kuddemensen denken dat ze het plezier maar elders moeten zoeken.

 5. Als ik het goed begrepen heb🤭 zijn er enkele eeuwen geleden Belgen naar noord Nederland gevlucht ..dan sluit ik niet uit dat het uitschot Mark Rutte en Hugo de Jonge afstammen 😱van die gevluchtte Belgen.
  Dat verklaart 🤭zeker waarom Limburgers allergisch zijn ..van die Ollanders.🤣..😂

 6. “Miserabele, baardloze beta-mannen en flutvrouwen met smalle schouders zijn het: onbekwame fils-à-papa’s die het waarschijnlijk niet zouden halen in een echt bedrijf en vrouwelijke of allochtone excuustruzen, die hun functie te danken hebben aan opgelegde quota.”
  Eerst de mannen. Er zijn er nogal wat met een korte baard, en voor de verplichte lange baard moet u bij de Taliban zijn.
  Wat ik erger vind is jouw uithaal naar de vrouwen. Als ik zou schrijven ‘flutvrouwen met smalle schouders’ riskeerde ik een klacht wegens seksisme. En u probeert in één haal hun competentie onderuit te halen. Iedereen kan via de door u verguisde kanalen hun CV opzoeken. Ik heb dat voor drie van hen voor u gedaan.
  Annelies Verlinden.
  Verlinden behaalde in 1998 een kandidatuur in de rechten aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen. Nadien ging ze naar de Katholieke Universiteit Leuven en de Université catholique de Louvain, waar ze in 2001 haar Master of Laws behaalde alsook een specialisatiejaar volgde in het Europees recht.[2] Ze volgde in 2013 een leiderschapsprogramma aan de Universiteit van Harvard.[3] Ze schreef zich als advocate in bij de Nederlandse Orde van Advocaten aan de balie van Brussel en aan de Kamer van Koophandel in Antwerpen. In 2002 werd ze advocate bij DLA Piper, een van oorsprong Amerikaans-Brits advocatenkantoor, waar ze eveneens mee aan het hoofd kwam te staan van de Belgische afdeling.[3] Toen het Arco-dossier aanhangig werd bij de Raad van State en het Europees Hof van Justitie trad zij op als verdedigster voor de Belgische Staat.[4]

  Tinne Van der Straeten
  Van der Straeten studeert in 2000 af als afrikaniste aan de Rijksuniversiteit Gent. Samen met een vriendin schreef ze een thesis over hiv-aidspreventie in Burkina Faso. Vervolgens ging ze aan de slag als wetenschappelijk medewerker aan de Université catholique de Louvain (UCL) in Louvain-la-Neuve. Van Louvain-la-Neuve ging het naar Leuven, waar ze voor de Katholieke Universiteit Leuven onderzoek deed naar discriminatie op de arbeidsmarkt. Omstreeks deze periode studeerde ze tevens rechten aan de Vrije Universiteit Brussel.

  Petra de Sutter
  De Sutter behaalde in 1987 een diploma in de geneeskunde van de Rijksuniversiteit Gent. In 1991 behaalde ze een doctoraat in de biomedische wetenschappen, waarna ze twee jaar naar Chicago trok om fundamenteel onderzoek te verrichten naar de genetica van eicellen van mensen en muizen. Ze werd erkend gynaecoloog in 1994. In datzelfde jaar behaalde ze ook het aggregaat voor het hoger onderwijs, met haar masterscriptie ‘Clinical and experimental applications of cytogenetic analysis of human and mouse oocytes'[2]. In 2000 werd ze docent aan de Rijksuniversiteit Gent[3] en klom op tot (buiten)gewoon hoogleraar.

  Ik zal maar niet naar jouw CV vragen.

  1. @Frank Dierickx,
   Proficiat met enkele – voor U en ons compléét vreemden – dat die vreemden Uw ideaal bereikt hebben van hooggeschoolden.

   Vraagjes:
   Hoe gedragen die compleet vreemden zich als méns? meevoelend/egoïstisch?
   Heeft U toestemming van die door U aangehaalde vrouwen om een en ander publiek te maken?
   Tenslotte: tot wie richt U Uw reactie?

  2. Tinne Van der Straeten is goddeloos socialist, zie wikipedia. Haar titels zullen haar niet tot God leiden. Wel zal zij velen naar de hel leiden.

   Petra de Sutter is goddeloos socialist, zie wikipedia. Haar titels zullen haar niet tot God leiden. Wel zal zij velen naar de hel leiden.

   Kortom, twee duiveltjes in mensengedaante met zeer smalle schoudertjes.

   Laten we voor hen bidden dat God hen genadig mag zijn.

  3. Beste Frank,

   Verlinden: de briljante “advocate”, die de absurde toiletregeling van de vorige eindejaarsperiode bedacht. Toiletbezoek enkel voor het knuffelcontact en de rest achter de bosjes. In haar plaats zou ik mijn CV zelfs niet meer durven publiceren.

   Van der Straten: de vrouw die onze energierekening de hoogte heeft ingeduwd en die binnenkort misschien de lichten of de verwarming zal doen uitgaan. Dank zij haar, wordt het hier ook Burkina Faso, maar dan met vrieskou.

   Petra De Sutter: Gaat het hier wel om een vrouw?

   Op basis van hun performantie, kan men zich afvragen of deze dames hun diploma’s en functies niet cadeau gekregen hebben voor hun vermeende moed tegen denkbeeldig seksisme. Met zulke genieën, hou ik alvast mijn hart vast voor de toekomst van ons land.

   1. 1. Verlinden ‘bedenkt’ geen regelingen. Dat doet het Overlegcomité van alle regeringen na advies van de GEMS.
    2. Van der Straeten probeert een beslissing uit te voeren die 20 jaar geleden genomen werd, en waar talloze regeringen niets mee hebben aangevangen, integendeel. Ze hebben de boel laten verrotten.
    3. De Sutter is een vrouw. Waarom maakt u dat zo bang?
    Bij de start van dit nieuwe jaar ben ik alvast héél blij dat de toekomst van dit land niet in de handen ligt van de genieën van dit Forum.
    Fijn nieuw jaar, Katharina.

    1. @Frank Dierickx,
     Als U mijn wernemer was, zou ik U stante pede (= ogenblikkelijk) ontslaan. Reden: totaal geestelijk ongeschikt.

     1. correctie:
      @Frank Dierickx,
      Als U mijn werknemer was, zou ik U stante pede (= ogenblikkelijk) ontslaan. Reden: totaal geestelijk ongeschikt.

      1. De sociale inspectie zou daar toch een woordje meer uitleg bij verwachten, P. Jouw goddelijk en papabel oordelingsvermogen wordt niet meteen in élk midden erkend.

    2. Petra De Sutter heeft zich laten ombouwen (man -> vrouw).
     Ze zal haar lichaam terug moeten geven aan Onze Lieve Heer zoals ze het van Hem heeft gekregen.
     Voor Petra (Peter) zal ik nooit respect hebben. Sorry.

     1. Welk lichaam, Marie-Elisabeth, moet IK aan Uw Lieve Heer teruggeven? Dat van voor mijn operatie (stenosis pylorus) of dat van er na? De vrouwen bij wie een borstamputatie werd gedaan: het lichaam met of zonder de borsten? De vele verkeersslachtoffers: het lichaam van voor of van na hun accident? En mijn demente moeder: wat heeft zij moeten afgeven? Het lichaam van ervoor of dat van erna? Niet oordelen, begrip en mededogen tonen, heeft Uw Lieve Heer daar ook niet iets van gezegd?

      1. @Frank Dierickx,
       U gelieve apocalyps 21 te lezen: God maakt álles nieuw.

       1. Mooi tekstje. Beetje bombastisch-melodramtisch. Maar bon, toen schreven ze zo. En als God dan toch alles nieuw maakt, waarom moet mevrouw De Sutter zich dan zorgen maken? En een nieuwe P. Derks, daar kijk ik nu al naar uit. Fijn jaar, P.

    3. “1. Verlinden ‘bedenkt’ geen regelingen. Dat doet het Overlegcomité van alle regeringen na advies van de GEMS.”

     Dat maakt het eigenlijk nog gênanter…

     “2. Van der Straeten probeert een beslissing uit te voeren die 20 jaar geleden genomen werd, en waar talloze regeringen niets mee hebben aangevangen, integendeel. Ze hebben de boel laten verrotten.”

     Indien Van der Straeten een taak opneemt die haar capaciteiten overtreft, wordt ze een deel van het probleem. En dat is ze ook…

     “3. De Sutter is een vrouw. Waarom maakt u dat zo bang?
     Bij de start van dit nieuwe jaar ben ik alvast héél blij dat de toekomst van dit land niet in de handen ligt van de genieën van dit Forum.”

     Waarom moet het bij jullie progressieven altijd rond angst draaien: angst voor tegenspraak, angst voor politiek incorrecte uitspraken en personen, angst voor ziekte en dood, angst voor klimaatverandering en ga zo maar door…. Ik heb maar weinig respect voor politici, maar dat is nog geen reden om voor De Sutter van trottoir te veranderen. Trouwens, een genitaal verminkte man, is nog steeds biologisch een man. Geen enkele ideologie of betutteling kan deze realiteit veranderen.

     Wat betreft de politieke ambities van het Forum hoef je niets te vrezen. Wij hebben er geen behoefte aan om een deel te worden van de “swamp”.

     Ook voor u een gelukkig 2022!

     1. U ‘denkt’ dat u niet aan politiek doet, Katharina.
      “Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen – meestal op basis van onderhandelingen – op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus.”
      In de meeste reacties op dit Forum poneert men stellingen, overtuigingen, gedragsvoorschriften enz. van één groep. Men hoopt of verwacht dat zowat iedereen het daar dan mee eens is. Zo niet, dan is die ander fout, slecht, dom, niet-geïnformeerd, vul maar aan… Een echte discussie is zelden mogelijk, omdat de argumentatie grotendeels bestaat uit gezagsargumenten: God wil dat zo, het staat in de Bijbel, Maria zei dat in een verschijning… en dat zijn dan nog de beschaafd-beleefde argumenten; een scheldkanonnade is gebruikelijker. Lees er de heren Derks, Eric, Jo, Kurt en tutti quanti maar op na.
      De realisatie van een maatschappij met uw overtuiging, gedragsregels en bijhorende wetten zou alleen kunnen in een dictatuur. Want er valt niet te onderhandelen. Maar dictaturen vallen uiteindelijk altijd. Ook al zijn ze een manier om aan politiek te doen.

      1. De temporale samenleving moet ongetwijfeld volgens de goddelijke wetten ingericht worden. Neutraliteit is een illusie. Nu drukt de arm van uw kamp op de nekken van katholieken; wanneer God de schedels van de huidige heersers gebroken zal hebben zal de katholieke arm op de nekken van uw consoorten drukken.

       Iedereen vecht voor een doctrine die hij doorgedrukt wil zien in de samenleving; degenen die voor de juiste doctrine vechten hebben gelijk, en degenen die voor valse doctrine vechten hebben ongelijk. Zo simpel is het. Pluralisme is zelf ook een valse doctrine, en degenen die dat pluralisme in wetteksten verankeren onderdrukken degenen die daartegen zijn. In uw maçonnieke republiek (België is de facto een cryptocratisch-oligarchisch bestuurde republiek met een hereditair presidentschap en geen monarchie), Frank Dierickx, zijn er wetten tegen bepaalde standpunten. U kunt dus niet zeggen dat uw kamp alle standpunten toelaat.

       Ik als katholiek wil dat het katholiek kamp wint en katholieke heerschappij vestigt en het is hoog tijd dat alle katholieken ondubbelzinnig hetzelfde gaan willen. Een volk leeft of onder de heerschappij van Christus of onder de tirannie van de satan, en de dienaren van die satan doen geen moeite om hun wil ter onderdrukking van christenen te verbergen.

       1. Als we even abstractie maken van alle mogelijke ‘praktische’ wetten (rechts rijden, stoppen bij rood enz.) dan denk ik niet, Theudmer, dat er in onze contreien veel wetten te vinden zijn die mensen dwingen of verbieden om iets te doen dat volledig en onredelijk tegen hun (geloofs)overtuiging ingaat. Wat dat betreft leven we op het meest geprivilegieerde stuk van de hele wereldbol.
        Het wezenlijke verschil tussen u en ik is dat u ‘de Waarheid’ kent, terwijl ik – in tegenstelling tot wat u aldoor beweert – blijf twijfelen en blijf zoeken. Wie de Waarheid kent heeft niet lang genoeg gezocht, of is gewoon gestopt met denken. Een Definitieve Waarheid zou meteen ook het einde van gelijk welke evolutie betekenen. Het Einde der Tijden, quoi?
        Geheel terzijde: Ik vind het verfrissend dat u me gewoon beschaafd en rustig repliceert. Bedankt daarvoor.

        1. Er zijn hier in Europa “anti-racismewetten”, Frank Dierickx, om een voorbeeld te geven, en twijfel er niet aan dat, wanneer iemand fysiek een satanistisch gebeuren probeert tegen te houden dat men in een kerkgebouw laat plaatsvinden, de politie erop afgestuurd wordt om die persoon tegen te houden die ter verdediging komt van wat heilig is in de katholieke godsdienst. Mensen die fysiek het doden van ongeboren kinderen in de abortusmolen tegen proberen te houden worden in de gevangenis geworpen. Wanneer een katholiek hier de katholieke doctrine uitspreekt over niet-katholieke religiën, dan wordt dat hier door de gerechtshoven “haatspraak” genoemd, en zij definiëren dat woord “haatspraak” als een inbreuk op hun republikeinse “rechtsorde”. Wat hier toegelaten wordt in Republiek Belgiek is liberaalkatholicisme, niet de authentieke katholieke godsdienst.

         Het leven is een strijd, en wie niet vecht om te winnen wordt verzwolgen in de draaikolken van de conflicten in de publieke arena.

         God heeft religieuze waarheid kenbaar gemaakt aan de mensheid, maar waar ik het hier nu over heb is de illusie dat iedereen hier in het Westen zou kunnen doen en zeggen wat hij wil. Dat is niet zo. Neutraliteit bestaat niet. Heersers laten altijd bepaalde standpunten toe terwijl zij andere onderdrukken; het is dan ook van groot publiek belang dat machthebbers de juiste principes in zich opnemen en besturen volgens die principes; vrijheid is te kunnen doen wat juist is zonder daarin gehinderd te worden, geen licentie voor moreel verderf. U noemt tirannie wat ik vrijheid noem, en ik noem tirannie wat u vrijheid noemt.

         1. @Theudmer,

          @Frank Dierickx, is alleen maar op deze site om stennis te schoppen.
          Stennis schoppen betekent: ‘met opzet verwarring veroorzaken’

         2. Wat u ambieert is dan eigenlijk precies hetzelfde als wat de Islamitische Staat of wat de Taliban ambieert? Uw eigen godsdienst vrijelijk en ongehinderd aan iedereen kunnen opleggen? De vrije keuze van mensen met een andere overtuiging strijdend aan banden leggen? U moet toch beseffen dat noch u noch eender welke andere godsdienst dat gevecht ooit blijvend kan winnen? En dat u in ons land compleet ongehinderd uw eigen geloof mag beleven, zolang u daar maar de anderen niet mee lastig valt? De Katholieke Kerk wordt zelfs serieus overmatig gesubsidieerd en door de monarchie zowat als Staatsgodsdienst naar voor geschoven, met Te Deum en al. En waarom vindt u antiracisme-wetten lastig? Heeft uw God dan niet alle mensen geschapen? Zijn dan niet alle mensen uw broeders en zusters?

          1. Frank Dierickx: “Wat u ambieert is dan eigenlijk precies hetzelfde als wat de Islamitische Staat of wat de Taliban ambieert? Uw eigen godsdienst vrijelijk en ongehinderd aan iedereen kunnen opleggen? De vrije keuze van mensen met een andere overtuiging strijdend aan banden leggen?”

           Waar ik voor sta is katholieke theocratie, het bestuur van de temporale samenleving volgens de wetten van God, de harmonie en eenheid tussen Altaar en Troon; de traditionele kerkelijke riten van koningszalving drukken het goed uit.

           Frank Dierickx: “U moet toch beseffen dat noch u noch eender welke andere godsdienst dat gevecht ooit blijvend kan winnen?”

           West-Europa is eeuwenlang een katholieke Christenheid geweest, geboren uit het doopsel van Hlodvik, de zoon van Hilderik, te Reims; dat is niet niks. Voor hogere principes strijden doet iemand, echter, niet omdat hij weet dat hij tijdens zijn leven gevestigd gaat zien datgene waarvoor hij strijdt, maar omdat het de rechte, juiste weg is. Gedenk, atheïst, dat wij, christenen, aan een geest-leven na het lichamelijk sterven geloven; de dood is niet een einde van ons bestaan, maar een doorgang. Onze heilige martelaren hebben in de geschiedenis lachend de wreedheid van Gods vijanden in het folteren getrotseerd om op te varen naar de etherische regionen van onsterfelijk licht. U, die zich een hond zonder staart waant die wandelt op twee poten, kunt de bovennatuurlijk gedreven wilskracht niet doorgronden van de dienaren van Christus waarmee zij de natuurlijke angst voor de dood getranscendeerd hebben, stervend met de Heilige Naam op hun lippen.

           Frank Dierickx: “En dat u in ons land compleet ongehinderd uw eigen geloof mag beleven, zolang u daar maar de anderen niet mee lastig valt?”

           Herinnert u zich het Voorpost-vonnis, niet zo lang geleden geschied? Men kan hier een gevangenissententie krijgen voor het openlijk dragen van een spandoek tegen de islamisering van eigen land. De katholieke doctrine is dat het mohammedisme een valse religie is en geen recht van bestaan kan hebben binnen de res publica. Een rechter die het uitspreken van deze doctrine pretendeert te verbieden pretendeert de katholieke religie te verbieden; liberaalkatholicisme is niet de authentieke katholieke religie.

           Maar de pesterijen van de westerse maçonnieke bewindvoerders tegen kerkgangers gedurende het covidbedrog tonen aan dat zij zelfs liberaalkatholieken niet met rust willen laten. Liberaalkatholieken moeten gaan inzien dat zij niet langer gaan kunnen eten van de republikeinse taart, dat hun compromis met de antichrist-wereldorde een zware fout was en dat zij zich als katholieken moeten radicaliseren.

           Frank Dierickx: “De Katholieke Kerk wordt zelfs serieus overmatig gesubsidieerd en door de monarchie zowat als Staatsgodsdienst naar voor geschoven, met Te Deum en al.”

           Dat functionarissen van de familie Rothschild af en toe een Te Deum bijwonen betekent niet dat de “Belgische staat” katholiek is. De Belgische machine is doordrongen van het “lekenstaat”-concept, het concept van de “seculiere staat”, hetwelk rechtstreeks in tegenstrijd is met de katholieke doctrine van Altaar en Troon.

           Frank Dierickx: “En waarom vindt u antiracisme-wetten lastig?”

           U ontwijkt mijn punt, namelijk het punt dat er “anti-racismewetten” zijn in Europa en dat dit aantoont dat westerse “neutraliteit” een leugen is. De functionarissen in posities van macht zetten straffen op het uitspreken van bepaalde standpunten; gedenk het eerder vernoemd Voorpost-vonnis. Wanneer republikeinen met hun hypocriete vingerkes naar mij wijzen omdat ik voor het uitbannen van heretische meningen ben antwoord ik dus dat zijzelf niet alle standpunten die er onder de zon uitgesproken worden ongehinderd willen laten. Ik zeg, echter, openlijk en ondubbelzinnig dat ik tegen “vrije meningsuiting” ben terwijl republikeinen beweren dat ze ervoor zijn maar eigenlijk liegen.

      2. De meningen uit de commentaren stemmen niet noodzakelijk overeen met de redactionele lijn van het KF. Welk nut heeft het echter om deze mensen het zwijgen op te leggen? Dit zal hun mening beslist niet veranderen. Persoonlijk vind ik, dat het politiek activisme in de mainstream media een veel ingrijpendere en mogelijk destructieve impact heeft op de maatschappij, dan de mening van een paar enkelingen op dit forum.

       1. Oké. Maar de door u gehate mainstream media doen soms meer moeite om pipo’s te blokkeren. Zelfs Trump mocht dat ervaren. Ik heb er geen benul van met hoeveel mensen jullie daar op de redactie werken, maar jullie hebben vermoedelijk geen duizenden, miljoenen berichten te verwerken. Of is het te moeilijk om een onderscheid te maken tussen de ‘gelovigen’ en de fanatieke psychotici? Dat begrijp ik, die grens is héél dun. Maar als je dit ‘Het Katholiek Forum’ noemt mag en moet je op je strepen staan. Regelrechte onzin moet er gewoon uit. Toch?

        1. De discussie rond Waarheid met de grote W is een complex verhaal. Zelf voel ik me niet geroepen om mensen te censureren op basis van mijn subjectief waarheidsgevoel. Ik ben geen inquisitor. Het KF is niet de Congregatie voor de Geloofsleer. Uiteindelijk is God alleen bron van objectieve Waarheid. Laat Hem beslissen.

         1. @Katharina Gabriels,
          Als U zonder idealisme bent, rest nog één vraag:
          Wat doet U dan op dit forum? Geld verdienen, roem zoeken?

 7. @eric-b-l,
  Ik wens U en álle lezers van harte een Zalig (= het door Jezus Christus bewerkte eeuwig heil) nieuwjaar.

  1. Beste wensen en vooral sterkte in de moeilijkste tijd van de geschiedenis.

 8. @eric-b-l,
  Inzake ‘de moeilijkste tijd van de geschiedenis’:
  Wij mogen al blij zijn dat wij WOII niet hebben meegemaakt.
  Maar: WOI + WOII + Covid/Corona zijn wél waarschuwingen aan de mens om niét te ver te gaan.
  (Wij mensen menen zelfs dat onze meegegeven eigenschappen beter te kunnen maken dan
  (God-Zélf ons geschapen heeft.

  1. U heeft gelijk, P. Derks. WOI en WOII waren onbeschrijfelijk zware humanitaire rampen. En dat allemaal terwijl Vaticanum II nog niet had plaatsgevonden, de priesters nog met de rug naar de mensen stonden, Vlaanderen 100% katholiek was en de vaders het voor het zeggen hadden terwijl de moeders met 9 kinderen rustig thuis aan de haard bleven zitten. Dàt waren nogal eens tijden hé.

   1. @Frank Dierickx,
    Vaticanum II was vooral na WO II sterk in opkomst bij opstandige priesters en bij opstandige bisschoppen.
    Hoewel het hebben van pakweg 4 kinderen de norm was in de jaren ’60, hadden wij van één kant buren, die negen kinderen hadden.
    Terwijl ik toen nog geen 10 jaar oud was, had ik diep medelijden met beide ouders:
    zonder zelfbeklag, zorgden zij – zo goed als zij konden – voor hun kinderen.

 9. Katharina Gabriels,

  Laat geen vierde spuit zetten; laat u niet intimideren tot het doen van irrationele dingen door de functionarissen van de familie Rothschild in de ministerposten. Gedenk, de architecten van de dystopische waanzin haten u en willen u dood.

  Ik wil u aansporen om te leren over detoxificatie doormiddel van voeding en kruiden om te proberen dat gif uit uw organisme te verwijderen.

  1. @Theudmer,
   De huidige spuiten veranderen je DNA/rNA.
   Het lichaam van mevrouw Katharina Gabriels IS al DEFINITIEF veranderd. Daar valt niéts van af te eten; Zij kan zij hooguit daarvoor BIDDEN met spijt in haar ziel, dat zij NIET op Gods Schepping heeft vertrouwd (terwijl zij WIST, dat de méns de TROON WAS en IS van Gods Werk).
   Dat betekent: dat God ALLES wat bestaat, geschapen heeft ten behoeve van de mens.
   Zou God de mens dan niet van ál het nodige voorzien?

   Dit alles houdt in, dat mevr. Katharina Gabriels van haar geloof afgevallen is.

   1. Derks: De vaccins ‘BESTAAN’. Zeg dus maar nederig: Dank u, God.

   2. Niet flauw doen, hé P. Derks. Onze Paus, bisschoppen, priesters en heel wat religieuzen zijn ook al gevaccineerd. De vaccinatie is niet in strijd met de officiële leer van de Roomse Kerk. Het leven is geen strakke lijn. Soms moet men buigen en afwachten. Je mag het oneens met me zijn, maar extremisten hebben vaak een kort en zinloos leven. NB: ik ben nog steeds dezelfde persoon. Er zijn (nog) geen tentakels bijgekomen.

   3. @ Katharina,
    U bent intelligent genoeg om eindelijk eens in Uw innerlijke wereld te gaan kijken om te ontdekken wat U zichzelf hebt aangedaan. Innerlijk ween ik om Uw innerlijke leegte.

    1. @eric-b-l,
     Ik sluit mij voor de volle 100% aan bij Uw commentaar. +
     Mijn reactie heeft NIÉTS te maken met ‘flauw doen’, doch heeft álles met Uw innerlijk te maken, welk innerlijk UITERLIJK tot uitdrukking komt c.q. ZÁL komen.

     @Katharina Gabriels,
     Dit is de laatste keer dat ik contact met U zal hebben.
     Waarom heeft U niet vol op de Heer Uw God vertrouwt? HIJ heeft toch de mensen geschapen (de mensen die de TROON zijn van Gods Werk!).

     Hoe kan ik iemand vertrouwen, die het vertrouwen in God verloren heeft en zelfs HÉT LEVENSWERK van God heeft laten veranderen?

     1. @P Derks Ik zie echt niet in, hoe dit een tekort aan vertrouwen is op God? Mijn roeping is in de eerste plaats deze van echtgenote en moeder. Indien ik me buiten de maatschappij plaats, kan ik deze rol niet meer optimaal vervullen. Ook dat is deelname aan het levenswerk van God. En opnieuw, de Katholieke Kerk verbiedt het vaccin niet.

      1. @Katharina Gabriels,
       FOUT antwoord:
       Allereerst dient U vertrouwen te hebben in GOD.

       Als U vervolgens Uw baan kwijt dreigt te raken, dient U éérst stevig te bidden en God om hulp te vragen.
       Verder zou U zich af kunnen vragen, of U niet op té grote voet geleefd heeft (wat natuurlijk één of meerdere tandjes minder kan.

       Voorbeeldje van mijzelf:
       Na mijn scheiding zat ik financieel op bankroet. Gevolg: ik moest zelfs zwaar bezuinigen op het eten (ik heb in die tijd dus letterlijk honger geleden).
       Toen kwam één mijner kinderen bij mij wonen. Toen hij opmerkte, dat ik niet gegeten had, zorgde ik ervoor dat hij het niet zou kúnnen opmerken.
       Na pakweg 1,5 jaar was ik uit de problemen. (Toen ontving ik belastinggeld terug vanwege betaalde alimentatie.)
       Vervolgens kon ik ’n goedkoop apartement kopen én ontving ik natuurlijk vanwege hypotheekschuld nóg meer geld terug van de belastingdienst.

       1. rectificatie inzake mijn reactie van 2 januari 2022 om 18:39 aan @Katharina Gabriels:
        hypotheekschuld moet natuurlijk zijn: betaalde hypotheekrente

       2. @ P Derks. Ik ken uw verhaal uiteraard niet, maar als gescheiden man, lijkt u me niet bepaald een ervaringsdeskundige in het volgen van Bijbelse geboden of het samenhouden van gezinnen. Een beetje meer nederigheid zou u sieren. Ter info: ik heb uw toestemming niet nodig om te schrijven op dit forum. Ik krijg er geen euro voor en doe het ook niet voor de roem. Integendeel, ik word hier vaak beledigd en van allerlei nonsens beschuldigd. Mijn doel is mensen tot nadenken te stemmen. Als u dat idealisme wil noemen, so be it. Jammer genoeg vraagt “nadenken” voor sommigen blijkbaar teveel moeite.

        1. @Katharina Gabriels,
         Mensen laten nadenken, is U gelukt. Echter, niet tot Úw tevredenheid.
         Mijn kennissen wéten, dat ik alles gedaan heb om het gezin bij elkaar te houden. Daarom is ook het ándere kind naar mij toegekomen.
         Het derde kind was óók bij moeder gebleven, doch heeft zelfmoord gepleegd. Vóór zijn zelfmoord had hij nog drie keer contact met mij opgezocht.

         U durft wél over mij te oordelen, maar niet over Uzélf.
         Dat siert U absoluut niet.
         U denkt waarschijnlijk: aanval is de beste verdediging.

         Mevrouw, die houding ben ik allang gewend. Daarvoor ben ik werkelijk 100% immuun.

         In het kort: ik vind U geen nederige vrouw (U bent zelfs ongepast trots op Uzelf) + compleet onbetrouwbaar. Met andere woorden: U bent in mijn ogen compleet ongeschikt voor deze site.

         1. @Katharina Gabriels,
          Om U terwille te zijn, even ’n overzicht van mijn kerkelijke werken:
          1. Ik weet niet meer hoe lang: misdinaar in een zusterklooster,
          2. Als secretaris van het kerkbestuur ’n vorig afgetreden bestuut vervangen en het kerkgebouw (met toebehoren) laten renoveren.
          3. ’n twintig jaren geven van kinderendiensten (waarvan ik slechts de laatste twee jaren hulp kreeg van ’n oud-onderwijzeres).
          Vanaf dat de scheiding lopende was, heb ik metéén mijn kerkelijke functies meergelegd.

          1. P. Derks, u heeft het echt niet door hé? Alles wat ik hier van u lees is één grote beoordeling van andere mensen, met het uitdelen van rapporten en al. Men heeft er u al tientallen keren op gewezen dat u God niet bent. Dat u een beetje meer nederigheid aan de dag moet leggen. Nee hoor, u blijft gewoon doorgaan met schelden, veroordelen en vervloeken. In tegenstelling met andere ‘hardliners’ brengt u ook nooit zinnige argumenten in het debat. En als er dan ook eens één keer, geheel toevallig en alleen maar omdat u het hebt aangebracht, gewezen wordt op uw eigen falen en kwetsbaarheid, oh maar, dan is meneer Derks gekwetst. Met als speerpunt van zijn verdediging dat hij jarenlang misdienaar was bij de nonnen. Wij hadden vroeger op ons college een knecht (dat heette officieel zo), een wat simpele man, die daar als kind was opgevoed door de nonnen. Waarschijnlijk een restant van de toen nog heel veel priesters, maar bon. Hij mocht de vuilste werkjes doen: alle toiletten schoonmaken, de refters kuisen, de speelplaatsen opruimen etc. Geloof het of niet, maar alle leerlingen respecteerden hem met een bijzonder grote vorm van mildheid. Want hij bleef zo hard op de achtergrond, hij stelde zichzelf zo onzichtbaar op, hij vroeg nooit iets, tot je hem, als oudere student, ging vragen of hij iets nodig had. Mag ik een sigaretje, vroeg hij dan. Of twee? En als je dat al bij je had, dan gaf je hem de rest van je hele pakje. In jou, P. Derks herken ik de antipode van die ‘knecht’. Even simpel, maar met een attitude van een God, die zich beter waant dan elk ander schepsel, en die nooit op het mededogen zal kunnen rekenen als die ‘knecht’ van ons. Behalve dan op het mededogen van het KF, blijkbaar.

    2. De roeping van ieder mens is in de eerste plaats God te erkennen en te leren Hem te gehoorzamen en trachten naar best vermogen Jezus en Maria te ontmoeten in het innerlijk leven van de ziel, daarna pas is het ieders taak de eigen kinderen naar God te leiden, en dat ondanks de maatschappelijke chaos die er in alle tijden is.

   4. Beste P.Derks,
    U bedoelt uiteraard dat mens de kroon is op Gods werk 🙂

 10. Trotskistische kosmopolieten: “Haha lol bange witte man.”

  Ook trotskistische kosmopolieten: “Oh nee c00vid help breng mijn gasmasker we gaan allemaal dood!”

 11. @: 😁

  Katharina Gabriels zal hopelijk een anekdote geschreven hebben vanuit een fictieve persoonlijke beleving ..want anders is ze niet meer serieus😱 te nemen op deze site.. althans zo zal het bij mij zijn.

  1. @Jo,
   Behalve dat ‘fictieve’ sluit ik mij 100% aan.
   Ik zal haar artikelen niet meer lezen.

 12. ….
  Er zijn ook nog andere buren 👽 in het heelal ..zoals in Jesaja 13:4-5 aangegeven en in de volgende link https://youtu.be/hKLRKlBZ7WU ..Ook betreft de komende strijd NIET het Gog en Magog in Openb.20 maar het Harmagedon in Openb.16:16 zoals ik eerder beweerde en in deze link bevestigd wordt.

  Harmagedon gaat aan het 6e zegeloordeel vóóraf ..vooraf aan de Waarschuwing dus..dus het is goed om even dit onderscheid te maken.. ook voor Alias T.😁 en @: M.E

  1. Jo, doe eens iets nuttigs. Zoek een paar jonge bekwame gasten en programmeer samen met hen een computer game. Jesaja en het Heelal, of zoiets. En met de winst kun je de armen in jouw wijk eten geven. Goed idee, toch?

 13. Zovele mensen hebben geen innerlijke beleving.
  Kon men hen toch met eenvoudige woorden kenbaar maken hoe belangrijk de innerlijke cultuur van de ziel is, en dat men de uiterlijke wereld niet mag laten domineren.

  1. Eric, jij vertelt chronisch onzin. Je mag de ‘uiterlijke wereld’ niet laten domineren. Vertel dat maar eens aan de mensen in Pepinster, of in de vele oorlogsgebieden. Knielen en God om hulp smeken helpt daar meestal niet veel. Toch niet om een en ander concreet op te lossen. De scheiding tussen geest en lichaam (Descartes) of tussen mens en milieu is allang een foute scheiding gebleken. Doe iets voor de medemens en hou je zielenroerselen gewoon nederig voor jezelf. Of ga in een klooster.

  2. Zonder de innerlijke cultuur van zich te oefenen in gehoorzaamheid aan God bouwt de mens herhaaldelijk aan de ondergang zoals Adam en Eva. We werden sedert vele jaren nadrukkelijk verwittigd dat als de mensheid zich niet tot God zou gaan richten we de gevolgen van de ongehoorzaamheid moeten ondergaan. Daar kan heden niemand meer aan ontkomen, ook degenen die nog steeds tot de groep van God’s getrouwen behoren zullen het grotendeels mede moeten ondergaan. De natuur is een werktuig van God, niet van de mens die het wel mag beheren. De natuur is geen ‘persoon’ en wij beheren haar blijkbaar enkel met wereldse bedoelingen, zonder God te bevragen. Scheiding van geest en wereld kan dus duidelijk niet.

 14. Ook in OPENB.12:3-5 worden de “buitenaardsen” uit “hemel” gegooit ..volgens een andere profetie worden ze door de Engelen van God naar beneden gedwongen, gedreven.. profetieën lezen is dus belangrijk..en daaruit te leren.
  Het Eeuwig Evangelie (met de 7 gaven van de Heilig Geest) krijgt een aanvang met het 6e zegeloordeel..OPENB.14:6-7


 15. Het Ware Leven in God (Vassula) impliceert dus het innerlijk koningschap over het rijk van de ziel..dus wie de uiterlijke koning zal zijn moet eerst het innerlijk 🤺koningschap verwerven ..en dat gebeurt dus door reiniging en loutering bv. zoals bij Dante en de Dorre boom in Ezechiël 17:22-24..van rups tot 🦋 ..🤭..🤫

 16. …..
  DE evangelische christenen veronderstellen dat het kind in vers 5 de gemeente is..en die dan opgenomen wordt.. maar ik denk dat het de persoon is in Daniël 7:13-14 ..betreffende Ezechiël 17:22-😎24.. en Jeremia 23:5-6 en 33:15-16 die in die betreffen tijd geboren zal zijn.😉
  Dus Iedereen het zijne ..wat zijn levensopdracht ..tot zijn eeuwige behoudenis.

  1. In iedere ziel moet “het kind” geboren worden.
   Lees daarom de bijbel op zuiver geestelijke wijze,
   laat de verstandsspelletjes achterwege.

 17. ……
  De innerlijke adel (cultuur, e.b-l) in verhouding tot de uiterlijke wereld wordt weer in harmonie gebracht door de Waarschuwing in het 6e zegeloordeel..en dat betreft de Nw. Hemel en Nw Aarde..(o.a.) naar Jesaja 65:17-20+ ..in zijn 1e fase.

  Het scheppingsverhaal betreft een -zijn- en een overlappend -Zijn-
  Een -zijn- in zijn tweeledigheid.. vandaar ook de tweeledigheid inzake de “dubbele” duistere nacht bij Johannes van het Kruis.

  Met de komst van de antichrist gaat de [gehele mensheid] de 2e duistere nacht in.
  De 1e duistere nacht krijgt zijn [toppunt] in de bekende 3 duistere dagen, de opening van het 6e zegeloordeel.
  En daarom betreft de 1e duistere nacht een kroonprins en een 2e kroonprins tijdens 2e duistere periode..

  ..zoals Bhoedda (“verlichte” in het Oosten en maitreya zijn overlappende “afronder” .
  De 2 -Zijn’s-toestanden in het Oosten staan dus in oppositie tegenover die van in het westen.. met zijn, het Licht in Jezus Christus.
  De valse profeet maitreya komt dan ook in oppositie te staan tegenover de Maleachibode.

  Zo is ook het aardsparadijs energetisch opgedeeld in twee geestelijke gebieden, zoals de rechter en linker hersenhelft..
  Een is gerelateerd aan het Licht van de Drie-Ene God.. de ander aan het luciferische.. daarom zal volgens A.K.Emm in de eindtijd de duisternis van Oosten zijn “voltooiing krijgen”.

 18. @ Katharina,
  De roeping van ieder mens is in de eerste plaats God te erkennen en te leren Hem te gehoorzamen en trachten naar best vermogen Jezus en Maria te ontmoeten in het innerlijk leven van de ziel, daarna pas is het ieders taak de eigen kinderen naar God te leiden, en dat ondanks de maatschappelijke chaos die er in alle tijden is.

 19. ….
  Had eric-b-l zijn verstand aangescherpt🤥.. waarvan ik weet dat het intellect de scheidsrechter is tussen de geestelijke-vermogens van de ziel ‼️en de ziele-krachten..dan had hij geweten dat ik de geestelijke-wijze van de h.Schrift goed begrepen heb.

  En daarom ter herinnering de volgende link aangaande {{In iedere ziel moet “het kind” geboren worden}}.. de vervulling in minuut 36.05 van de volgende profetie
  https://youtu.be/V9vb_SUunZ8 > de dorre boom in Ezechiël 17:22-24 😁..🤭
  ..eric-b-l staat dus in oppositie tegenover mijn Profetisch inzicht.. en dat is een beetje veel dom.. helaas.. en houdt hij alweer geen rekening met Jes.11:3.

  Bij deze uit-komst raad ik je aan ter..emotionele verwerking, {mens erger je niet} met alle kalmte en beheersing uit te spelen.🤔

 20. ….
  TERWIJL de Illuminati-vrijmetselarij als de valse verlichten van satan zijn, zijn ze daarin de untermenschen die al vele eeuwen hun NWO ..de imitatie van de Nw. Hemel en Nw Aarde voorbereiden.. met hun koning, de antichrist.

  De ware Christenen zijn de Übermenschen die het koninkrijk van God verwachten, het beloofde koninkrijk uit het Onze Vader ..op de gereinigde aarde..terwijl de untermenschen juist de chaos in de Schepping van de Vader willen brengen om te resetten naar hun model van duisternis en kwaad.

  Ieder mens is in zijn ziel te onderscheiden van elke mens en krijgt de mogelijkheid om voor zijn, die aparte genade te kiezen tot zijn eeuwige heil.
  Iedere heilige op de aarde en hemel is dan ook uniek in zijn genade-leven.

  1. Het is overmatig duidelijk dat U zich graag onderscheidt van iedereen.
   Ik daag U uit om die innerlijke drang te los te laten.

 21. …..
  Dompie eric-b-l…
  De antichrist en zijn wegbereiders verwachten ook dat ieder mens zich schikt ..en zijn individualiteit opgeeft.. ten voordele van een kudde-geest.. een zombie gelijk.

  Je reageert nog altijd niet inhoudelijk maar in het algemeen, dus naar de kudde-geest…zegt al genoeg.. ….of juist niet😂🤣

  1. Op het smalle wegje naar Jezus heeft nog nooit iemand kuddegeest kunnen bemerken, wel op de brede geplaveide wereldse wegen.

 22. ….
  De Übermenschen op het smalle wegje naar Jezus beheersen wat Jesaja 11:3 leert..😁😉

 23. Katharina,een moeder leert haar kinderen het verschil tussen nep en echt; tussen de smeerlapperij van de valse profeet en het woord van God.Ik vind het heel erg dat u uw ziel en dat van uw kinderen verkoopt voor een halve zilverling.

  1. Zoek hulp, Koen. De verbittering, het zieke, de ontembare drang om mensen pijn te doen druipt er zo van af. Bel 106.

 24. Frank ,als kunstenaar en christen is mijn goedbedoelde mening blijkbaar niet welkom in uw dictatuur.Katharina schrijft dat ze katholiek is en ik zeg dat ze van weg af is .Een jaar geleden schreef ze mooie opbouwende teksten ,nu geeft ze alle mensen die nog moedig genoeg zijn om voor hun geloof te vechten en hun vrijheid een ezelsstamp van jewelste.En Frank als uw covidspuitje is uitgewerkt ga dan vlug om een volgende.dat het u wel moge bekomen.

  1. @koen,
   Uw reacties worden wel degelijk op prijs gesteld. Laat U niet ontmoedigen door de niét-katholieke (zelfs niet-gelovige?) @Frank Dierickx.

   @koen,
   Wij hebben behoefte aan reacties van echt gelovige katholieken.

   1. @koen,
    Uw kunstenaarschap komt tot uitdrukking in Uw reacties.
    Dat is broodnodig op deze site,

  2. Trek je niks aan van de te boek staande .:. Dierickx, beste Koen. Negeer hem. Deze agressieve maçonnieke scribent kent het verschil niet tussen waarheid en vrijheid. Hij staat aan de kant van de radicale vrijheid, de ongebondenheid, tegenover God. Hij vertegenwoordigt het ideaal beeld van de satanische vrijmetselaar loges : de opstand tegen God, ter vernietiging van Zijn Schepping. De gehele vrijmetselarij is doordrenkt van de satanische Franse Revolutie (1789). Hij schrijft hier enkel om Traditionelen te sarren, met zijn halfhartige spinsels. Waarheid en vrijheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

   Christus heeft gezegd, “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.” Slechts binnen Zijn waarheid heerst Vrede en Vrijheid. Vrijheid kan niet los gezien worden van de Waarheid. Enkel Zijn Waarheid heeft rechten. Daarbuiten heerst Onwaarheid, leugens en terreur, in wat voor mate dan ook. St. Paulus zegt, “buiten de Schrift heerst de zonde”. (Gal. 3, 16-22).
   Deze hebben geen rechten. Daarom houdt de Kerk van altijd altijd het alleenrecht op de verkondiging van de Waarheid van Christus, en iedere waarachtige staat dient de Kerk te beschermen en haar belangen te behartigen. De Leugen regeert de wereld sinds 1789. De echte geschiedenis is daarvan de chronologische encyclopedie.

   De eerste die de waarheid ontkende was Luther (+1546). Hij is de grootste revolutionair in de geschiedenis geweest. Hij begreep als geen ander, dat de vernietiging van de Waarheid, de wereld in een permanente staat van revolutie en opstand tegen God zou storten. De geschiedenis getuigt hiervan. Waarschijnlijk uit wroeging verhing Luther zich in 1546. Zijn ketterij, zijn nieuwe “godsdienst”, veroorzaakte de eerste burgeroorlog, de Boerenoorlog (1525-1528). Luther moedigde de adel en de rijke bourgeoisie aan, om de onwillige boeren die vasthielden aan hun katholieke geloof, uit te roeien. De adel en consorten wilden zich verrijken met de Kerkelijke goederen. In die tijd was de Kerk de grootste landeigenaar van Europa.

   In Engeland speelde dezelfde geschiedenis zich af. De veel wijver koning Hendrik VIII (16de eeuw), nam Duitse huursoldaten in dienst voor het onderdrukken van het eigen volk dat ook vasthield aan hun katholieke godsdienst. Bijna een eeuw later maakte de dictator Cromwell (+1659), korte metten met hen. Hij pleegde zelfs een militaire genocide op het Ierse volk, zoals begin vorige eeuw, de islamitische Turken in Armenië.
   Hoezeer de leugen momenteel de wereld regeert met een gecreëerde “pandemie”, is hier al uitvoerig aan bod gekomen. Daar heb ik niks aan toe te voegen.

 25. ….💆‍♂️
  Van ZACHARIA 6:10+ wordt begrepen dat het een eindtijd profetie is.
  Misschien of wellicht is @: Jules van Rooyen daar van op de hoogte.
  We zien daar (met inzicht) dat daar een harmonieuze relatie zal ontstaan tussen het Petrusambt als de hogepriester (paus) en het koningschap…middels het 6e zegel reinigingsoordeel..het vóór-[laatste oordeel].

  Ook wat betreft Jesaja 32 kunnen we via katholieke profetieën weten dat elke stam van Israël in de eindtijd zijn eigen koning krijgt.. en dat is zeer goed, het zullen heilige koningen zijn die op God gericht zijn in hun herderschap over het volk. ..De stam Zebulon is b.v in Nederland gesitueerd.
  Dus God gaat die smerige misdadige republieken ten onder doen gaan. 🤗

  ,

  1. Inderdaad, beste Jo, het gaat om een “eindtijd”, die van de satanische FR Revolutie (1789).
   Het hele judeo-maçonnieke systeem dat daarop voortbouwde, is naar buiten getreden.
   Zelfs een historische familie top man als Jacob Rothschild, de baas van het systeem dat de wereld beheerst, sinds medio 19de eeuw, is aan te horen op YouTube, in een groene leugen samenspraak met dochterlief.
   De moeder van de joodse vrijmetselaar Schwab, de WEF baas van de Great Reset, was een Rothschild. Alle groten in de farmacie wereld, directeuren van de grootste farma bedrijven in de wereld, zijn joodse mensen. Zij lopen te koop met hun heerszucht. In hun typisch joodse overmoed, denken zij publiekelijk, de wereld naar hun hand te kunnen zetten. Dat is een complot feit.
   De namen lijst kan ik hier reproduceren, als iemand daar meer over wil weten. Idem dito, daar boven op, alle onderdirecteuren van de Amerikaanse gezondheid autoriteit (CDC), geleid door de joodse vrijmetselaar Fauci, zijn joodse mensen. Maar deze oorlog kunnen ze niet winnen.

   Door de grote oversterfte, nu van 40%, ook in NL, zal vroeg of laat de link worden gelegd met de start van de vaccinaties. De opstand die zal uitbreken, waarschijnlijk dit jaar, is beoogd een niet te stoppen maatschappelijke chaos te veroorzaken. Althans dat is de berekening van de Synagoge van satan. (Ap. 2:9, 3:9). Maar, afgaand op de demonstraties, uit eigen waarneming, geen demonstrant treedt gewelddadig op. Daarentegen, de politie gebruikt geweld, of lokt dat uit.
   Dus hun “verwachte” chaos zal meevallen of uitblijven. De onvermijdelijke afrekening zal beheersbaar blijken te zijn.

   Mijn tweede punt betreft de Kerk van altijd. De antipaus Bergoglio, hoe verwerpelijk hij zich ook gedraagt, het beoogde effect van zijn ketterijen is uitgebleven. Het katholieke instinkt van samenhorigheid heeft de overhand. Men beschouwt hem als een usurpator, maar de berekening van het “systeem” was de creatie van interne chaos, een ontploffing, een “staatsgreep” van binnen uit, door bisschoppen, die, synodaal, dus per bisschoppen conferentie, de macht over de Petrus troon, zouden willen grijpen, zoals de gemijterde schurk kardinaal Marx met enkele companen in Duitsland, gedreigd hebben de “nationale” weg te willen kiezen. En zo zouden andere landen bisschoppen conferenties kunnen volgen, waarop de Kerk van altijd, hun ultieme vijand, zou zijn vernietigd.

   Echter onder de Duitse katholieken is daarvoor geen enkel draagvlak. Vanuit de historie weten we nu ook dat de katholieke gelovigen aan de basis, geen revolutionairen zijn. Het gevaar zit bij de hogere clerus, cq. de hoogste clerus. Schurken zitten daartussen, duivels. Het spreekwoord dat de hel geplaveid is met hun botten, blijkt met de Kerk crisis sinds Vat. 2 (1965).
   Vanaf het begin, eind jaren 1960, zat het verzet bij de gewone gelovigen. Mgr. Lefèbvre vond daar zijn eerste aanhang, inclusief jonge seminaristen, om een traditioneel seminarie te kunnen stichten. In Zwitserland kreeg hij daarvoor de medewerking van een vooruitziende, lokale bisschop.

   Hoedt het geloof, en houdt vast de hoop, hoop gericht op de hemel, en vertrouw op de Allerhoogste. De misère loopt ten einde. Aan iedere oorlog komt een eind. De prijs zal hoog zijn, maar de overwinning van het gezonde verstand, in wereldse zaken, is onvermijdelijk. De mensheid heeft voor hetere vuren gestaan.

 26. @;Frank Dierickx ..nav. (3 januari 2022 om 00:05)

  In het boek: {De lans van het lot} (nog steeds te koop) ..staat dat Adolf Hitler de Übermensch zag ..feitelijk zag hij dus de untermensch..want dat wezen zag er verschrikkelijk uit.

  Volgens Wikipedia is Een übermensch een type mens dat hoger wordt aangeschreven dan de gewone mens. Het begrip wordt veelal toegeschreven aan Friedrich Nietzsche, …De Illuminati-vrijmetselaars zijn dus untermenschen.
  De mens die leeft van Gods genaden ..genaden die über en in hem komen..zijn de ware Übermenschen.
  De Illuminati-vrijmetselaars zijn het uitschot en schande van de mensheid.
  Zij zijn het zaad van satan, Genesis 3:15.

  En wat Katharina Gabriels betreft is te zeggen dat zij beter had moeten weten.
  Ik hoopte dat het een anekdote betrof.. zoals ik schreef ..maar het blijkt op een traumatische wijze toch reëel te zijn wat ze schreef.. en kreeg ik plaatsvervangende schaamte.. ieder mens die zich laat vaccineren is alsof een veldslag in een oorlog verloren wordt.. en in zekere zin te vergelijken met een verkrachting.
  Jouw valse humaniteit is verraad aan de ware übermensch..de uber-mens vervult en omhult met het Licht van Jezus Christus..Hebr.4:12.

 27. Aan Jules van Rooyen..

  Het is altijd goed die namenlijst van die aanhangers te hebben.
  Volgens een profetie zou er wat in de kerk gebeuren waardoor miljoenen katholieken de kerk zouden verlaten.. maar echte gelovigen zullen standhouden.

  Toch is het zo dat de Poolse paus nieuwe regels had opgesteld ter voorkoming van samenzweringen bij de pauskeuze.. o.a. Bergoglio en Danneels waren twee van al
  die andere samenzweerders die die regels overtraden en dan is Bergoglio in principe een usurpator.
  Ook wat betreft de “hetere vuren” van de mensheid..die vervullen zich echt in deze eindtijd.. met de aanloop naar het 6e zegel en later ten tijde als de antichrist komt.

  1. Voor de namen lijst verwijs ik U naar het email bericht van de webstek van Henry Makow, dd. 30 December 2021, ” Kol Nidre — Is the Truth Anti Semitic “. (het antwoord is, ja !)
   Onderaan in het bericht staat de lijst vermeld, met het foto kopje van Dr. Rachel Levine, Assistant Secretary of Health.

   Als bonus geef ik U nog de Henry Makow vermelding dd. 20 Juni 2019, van de Twin Towers aanslag plegers, leden van de beruchte joodse Mossad, ” Israel Did 9 – 11 – A (((Who’s Who))) ” !!

   De vroegere Italiaanse president Francesco Cossiga, ontmaskerde de CIA en de Mossad als de plegers van de 9 – 11 terroristen aanslag, en dat dit algemeen bekend is bij alle westerse Inlichtingen Diensten.
   Hij zegt daarover dat, de aanslag gepleegd is “met de hulp van de Zionisten wereld, teneinde de Arabische landen te kunnen beschuldigen, en om de Westerse landen te dwingen de oorlog te starten tegen Irak en Afghanistan.”
   (lees verder hierboven)

 28. Aan Jules van Rooyen..

  Nog bedankt ik ga het opzoeken..
  Heb je trouwens nog naar de laatste artikelen op de site niburu.co gekeken ?!
  De 3e wereldoorlog tegen de volkeren is in zekere zin al actueel.

  Onlangs had ik een telefonisch gesprek met een vrouw die vroeger met haar man in zekere mate fanatieke aanhangers van maitreya, de valse profeet waren, (ik ken ze al tientallen jaren)..maar op een keer zagen ze hoe Benjamin Crème, die als de Johannes de Doper van maitreya werd aangezien, dat deze handtastelijk naar een vrouw was.

  Zij zijn ex-katholieken maar ze keerden zich direct af van maitreya en begrepen dus direct dat als die Benjamin Crème niet deugde, die maitreya ook niet deugd..
  want die is zijn inspiratiebron.
  Ze vertelde me dat niet alleen Mark Rutte een satanist is maar ook Hugo de Jonge.
  Helaas zat ze al jaren in de rolstoel vanwege de ziekte van Lyme..en wilde ik dus niet echt doorvragen.. omdat we al een tijd belden.

  De komst van de valse profeet maitreya gaat kort vooraf aan de 3e wereldoorlog.

 29. @Katharina Gabriels,
  Ik neem aan, dat U intussen tóch spijt heeft van Uw aanval op mij als persoon.

  Mevrouw, U vergeet totaal, dat de mens de Kroon is van Gods werk.

  Denkt U wérkelijk(!), dat de ál-wetende God totaal vergeten is om de benodigde lichamelijke gezondheid van ons te beschermen van Gods eigen Werk)??? (de mens; de Króón (= hét juweel van Zijn Schepping)

  Of is een en ander ingegeven, omdat U God en Zijn Werken niet voor de volle(!) 100% vertrouwt?
  Als U één van deze twee vragen voor Uzelf positief beantwoordt, dan is het hoog tijd om Uw gelóóf een ware booster (opfriscursus) te geven.

 30. Wat voor een vreemd artikel is dit?
  Kan iemand voor mij vertalen en samenvatten wat Katharina hier zegt?
  Want zij is blijkbaar geprikt en gaat dit hier vertellen? Waarom doet ze dat eigenlijk?
  En waarom doet ze dat in zulke vreemde taal en zulke vreemde tegenstrijdigheden erin?
  Is dit artikel een psychologische truk?

 31. Ik zocht naar antwoorden voor bovenstaan raadselachtig artikel en vond deze youtube: https://www.youtube.com/watch?v=WhNJJmmCkqY
  Is Government the New God? – The Religion of Totalitarianism
  ( Je kunt de Nederlandse ondertiteling aanzetten bij de film. )

  Is hier sprake van het Stockholmsyndroom?

  Gaan we naar het totalitarisme? (Fascisme) Waar ‘de Staat’ voor God gaat spelen? Het ziet er wel naar uit. Er zijn vele tekenen die daar op wijzen:
  Ze hebben overal die vreselijke monsters opgesteld: de moloch, de poort van Baal, de opening van de Olympische spelen vol duivelse magick, de opening van de Godthart-tunnel, zelfs in kinderspelletjes is de duivel van de brainwash (hersenspoeling) aanwezig. In kunst, op televisie is de hersenspoeling aanwezig,

  Is het probleem van deze tijd niet zozeer die prikjes, maar het gegeven dat wij als mensheid het fascisme worden ingerold? Voor de zoveelste keer?
  Hier gaat geloof over, lijkt mij. Geloof je in Hem, of in een mens?
  Een mens die altijd de Hel op aarde weet te creëren?

 32. @: Raphaël..

  Dat is juist @: Raphaël zeer merkwaardig artikel ..je hebt het goed verwoord met het volgende: ▪︎En waarom doet ze dat in zulke vreemde taal en zulke vreemde [tegenstrijdigheden] erin?
  Is dit artikel een !! psychologische truk?!▪︎
  Misschien is dat opzettelijk de bedoeling..raar dus.

 33. Om een en ander duidelijk te maken:
  Het stockholmsyndroom = het psychologisch het verschijnsel dat inhoudt, dat de gegijzelde sympathie voor de dader(s).

 34. beter Nederlands:
  Om een en ander duidelijk te maken:
  Het stockholmsyndroom = het psychologisch het verschijnsel dat inhoudt, dat de gegijzelde sympathie krijgt voor de dader(s).

 35. @Frank Dierickx,
  U heeft ’t al ’n paar dagen op de heupen:
  1. @Kurt en krijgt Uw advies om naar de vele kathedralen en kerken, de kloosters en abdijen te gaan
  2. Dan schrijft U ’n warrig verhaal over – volgens u – fantástische vrouwen, waaronder Annelies Verlinden, Tinne Van der Straeten en Petra de Sutter
  3. @Marie-Elisabeth mag volgens U niet oordelen en dient begrip en mededogen te tonen
  4. schrijfster van dit hoofdartikel, mevrouw Katharina Gabriels is een kandidaat-dictator met bijbehorende overtuiging, gedragsregels en wetten
  5. Volgens U ben ikzelf ’n hoogmoedig persoon, die scheldt, veroordeelt en vervloekt;
  6. @eric-b-l vertelt onzin en dientnaar ’n klooster te gaan

  Verder neem ik niet de moeite welke personen nog méér op de korrel meent te moeten nemen.
  Volgens Uw fenomenaal inzicht is er blijkbaar maar één ‘normaal’ persoon op deze site: Uzélf.

  Waarom bezoekt U deze site? Deze site wordt volgens U slechts bezocht door mensen met een flinke afwijking.

  @Frank Dierickx, is het niet de hoogste tijd om een arts – bij voorkeur een psychiater – te bezoeken?

  1. Correctie ter betere leesbaarheid:
   Verder neem ik niet de moeite welke personen U nog méér op de korrel meent te moeten nemen.
   Volgens Uw fenomenaal inzicht is er blijkbaar maar één ‘normaal’ persoon op deze site: Uzélf.

   1. U somt in 1, 2, 3, 4, 5 en 6 op waarop ik reageerde. U weerlegt niets. U beweert alleen dat ik mezelf als de ‘enige normale’ persoon beschouw. Quod non. Kortom, u volhardt in het doen wat ik u verwijt: uzelf een God wanen. En wat betreft jouw medisch advies: geen probleem hoor. Ik zit (zat) in het vak. Sterkte verder.

     1. @Frank Dierickx,
      U meldt: “En wat betreft jouw medisch advies: geen probleem hoor. Ik zit (zat) in het vak.”
      Ik beweer dat U U ronduit LIEGT!!! U was hooguit een hulpje (zoals bijv. schoonmaker in ’n ziekenhuis).

      Reden: U heeft op vele(!) personen zware opmerkingen (zie mijn reactie van 5 januari 2022 om 20:21)
      Uit die opmerkingen naar vele(!) personen toe, blijkt (= FEIT) dat U van zichzelf vindt dat er in princiepe maar één normale persoon is op deze site Uzelf.

      1. @Frank Dierickx,
       U heeft zóveel opmerkingen over zóveel personen, dat U absoluut NIET thuis hoort op deze site.
       Zoek een eventuele zanik-site. Daar kunt U zoveel zaniken als U wilt.

       1. Derks, u heeft altijd op iederéén opmerkingen, beoordelingen en kritiek. U beweert zelfs dat ik lieg. Wat moet ik nu doen? U aanklagen voor laster of u een kopie van mijn diploma’s opsturen? Maar bon, wat jou betreft: I rest my case.

 36. @: Frank Dierickx..

  De oorsprong van de psychiatrie is occult
  Freud was een vrijmetselaar. Hij worstelde met lustgevoelens voor zijn moeder
  daarom lag zijn focus ook op het sexuele.

  Carl Jung had een gids uit een andere wereld die hem alles uitlegde etc. je kan hem vergelijken met een kaartlegger of “helder-ziende”.

 37. …..😲..

  Maar daar moet ik Frank😁-ie gelijk in geven..
  CITAAT: .. U weerlegt niets..etc. ..impliceert dat P.Derks heel vaak niet inhoudelijk kan zijn, in zijn reacties..”helaas”.. maar (maar weer) last heeft van zijn 250 IQ🤭..😉 ..of was het 200🤔

 38. Wat bij P.Derks ook [echt niet nodig is] dat hij steeds meent te moeten corrigeren
  als er steken worden gevallen in zijn schrijven ..hetgeen ook kan gebeuren door de tekstverwerker..dan herhaal ik het lezen en corrigeer ik zelf in mijn herlezing.
  Ik voor mijzelf vind het best irritant …steeds die corrigerende reacties.
  Hij hoeft echt niet bang te zijn dat hij inboet op zijn ±250 IQ. 😂..🤣
  Maar ik zal dadelijk ook zelf in de spiegel gaan kijken, aan wat er bij mij aan scheelt…..als ik mij ga scheren.😁

  1. @ Jo
   Als jij gebruik maakt van een tekstverwerker, dan moet je eens dringend werk maken van je DT-fouten. 😍

 39. @: Marie-Elisabeth

  Het gaat vooral om begrijpend lezen ..die -dt- is bijzaak.. en die tekstverwerker maakt ook fouten.🤫

  En wie heeft ontdekt dat in 2Thess.2 het over ‼️2 personen gaat, te weten in vers 3-4 de valse profeet maitreya als de religieuze antichrist..en in vers 8 de feitelijke antichrist..van mijn part de politieke antichrist,

  Het was gewoon een kwestie van begrijpend lezen.. voor mij was dat gemakkelijk want ik identificeerde mij met de persoon in vers 7.. hij die [het] tegenhoud+t …het voortwoekerend kwaad.. de persoon in Jes.28:2 …De persoon in Jes.11:1 afstammeling van een broer van Koning David…ook dat heeft nog niemand ontdekt ..zelfs alias Theudmer niet en P.Derks met zijn 200+ IQ.
  De een zegt: ik ben bakker..of raketgeleerde.. of astronaut of..professor ..en ik ben de Maleachibode, de eindtijd Cyrus..de Vreugdebode in Jes.52:7-12.. daar laat ik het even bij.
  Dat zeg maar even om: @: Theudmer.. @eric-b-l.. P.Derks en misschien nog enkelen een beetje te plagen..of eventueel toch nog de gordijnen in te jagen.
  Ik ben dus toch nog een beetje een pestkop.🤭..🤫..🤣..😂

  1. @ Jo
   Ik lees maar 2 ´% van wat je schrijft. Ik kots al even hard op uw taal en inhoud als Kurt kotst op Frank Dierickx Wat een gezever! Je kan je tijd aan nuttiger dingen besteden. Je hoeft je dwaalleer niet aan me op te dringen, evenmin aan Theudmer.. @eric-b-l.. P.Derks


 40. [2% ] ..Marie-Elisabeth.. heb je dan ZO’N moeite met begrijpend lezen.?!
  Hopelijk kunnen de gordijnen je gewicht “dragen” ..de Chinezen gebruiken een kotsbakje..maar je kunt ook wel een emmer gebruiken, als je zoveel te kotsen hebt ..bespaart mij een wasbeurt.😱.. 😂..🤣

 41. P.s…🤝

  CORRECTIE..😉
  Bespaar[d] dus met een -d- en niet met een-t- …😱..🤭..🤫

 42. ….

  Of was het toch eerst goed .. helaas de Belgen zijn beter in de Nederlandse taal.
  Die met die 200+ IQ weet het misschien.
  Ik ga er over doordenken🤔

  1. De IQ-testen zijn niet valide genormeerd boven de 140, Jo. ’t Is maar dat je het weet. Met 135 zit je al best met een héél hoge score. Dat zegt natuurlijk niks over wat je met die intelligentie doet. Of over welke kansen je al dan niet krijgt om iets met dat intellectuele voordeel te doen. Sommige héél slimme mensen falen en een aantal minderbegaafden excelleren. Een herder kan een koning worden. Of omgekeerd.

 43. Frank Dierickx ..

  Iedereen het zijne via zijn ouders en voorouders ..dus het IQ gehalte van P.Derks is niet mijn pakkie-an, ik gun iedereen het zijne.. en ikzelf het mijne🤣..😂
  P.Derks kwam met domme vooroordelen en dan ging ik weleens onnozele “spottende” opmerkingen maken over zijn IQ.. dan krijg je ervan als je niet naar inhoud reageert.

  En om mijn eeuwigheid “te verdienen” moet ik voldoen aan wat mij gegeven is tot mijn eeuwige behoudenis en daar was ik transparant in..
  En zo heb ik mij alvast geoefend in weerbaarheid..alhier🤫.. ter voorbereiding op mijn werkelijke loopbaan ..terwijl ik al gepensioneerd ben.. en moet mijn eigenlijke maatschappelijke 😎-🤺 loopbaan als🤴nog beginnen..🤭

  Maar de bekrompen vooringenomen vooroordeel-ers, alhier..waren met hun
  versluiert intellect niet in staat mij om toelichting-en te vragen.. wie het ook zijn. helaas..

 44. @Jo,
  U misbruikt deze site om te roddelen; in DIT geval om over mij te roddelen.
  Anders gezegd: U bent ’n roddeltante of roddelneef.

  1. Wat er in feit wordt gezegd mensen ga aub weg wij willen graag dit forum om onzin en leugens met elkaar te delen. Om elkaar te versterken in ons geloof voor leugens. Zoals een maanlanding bijvoorbeeld. En hoe vaak we ook struikelen over de waarheid. Wij zullen in dat verhaal blijven geloven.
   Mensen als Frank en ik hebben de hoop niet opgegeven dat jullie nog te redden zijn. Gezien het aantal reageerders en volgers van dit forum zou je deze inderdaad beter mijden.

 45. Toen ik nét zelfstandig woonde, woonde ik – je zou kunnen noemen – in ’n achterstandswijk.
  Mij valt nú pas op, dat ik dáár NIMMER geroddel hoorde (zelfs niet éénmaal).

  Nu ben ik wat ouder en bijna niet meer mobiel en bekijk ik ’n – naar mijn hoop – serieuze geloofssite.
  Ik ben werkeljk stomverbaasd als ik hier letterlijk zie wat ik nog nóóit heb meegemaakt.
  Het is werkelijk mensonterend wat hier geschreven wordt; dingen die niéts met het geloof te maken hebben, doch zichzelf verheerelijkend en anderen neersabelend.

  Als dit niet zéér snel verandert, voel ik mij gedwongen, om deze site te verlaten.

  1. P. Derks,
   Om te veranderen zou we:
   Niet meer op de persoon, maar op de bal moeten gaan spelen.
   En mét mensen praten, niet over hen.

   En trek het je niet aan. Het zijn nu eenmaal allemaal meningen. En zoveel mensen, zoveel meningen.

   1. @Raphaël
    Als U doelt op de schrijfster van dit artikel, tja dan voel ik mij gedwóngen.
    En tja, ik láát mij niet dwingen. Bij afdoende weerwoord, kán en zál ik wél mijn mening aanpassen.

    Als U doelt op reageerders, dan is het ’n kwestie of ik mij dáárbij thuisvoel.
    Mijn gevoel zegt: neen, daar voel ik mij NIÉT bij thuis.
    Dus: ik laat ’t even betijen (bedaren).

 46. @Jo, 06/01, 10.28u.

  “De oorsprong van psychiatrie is occult. Freud was een vrijmetselaar. Hij worstelde met lustgevoelens voor zijn moeder. Daarom ligt zijn focus ook op het sexuele.”

  Dat is me nog al wat, beste Jo.
  U weet kennelijk meer van de occulte spinsel wereld en de profeten in het OT, dan van de historische realiteit. U verwijst nauwelijks of nooit naar het Nieuwe Testament. Terwijl juist de Openbaring voor ons allen, richting gevend is.
  Het OT is voor ons een afgesloten boek. (Heb. 8, 13) (Gal. 2, 7 : 21, …..gerechtvaardigd door het geloof in Christus, en niet door de werken der Wet. …………)
  Als ik de commentaren lees, dan werken uw spinsels op ’s mensen emoties en woedes.
  Dat zal uw bedoeling ook niet zijn. Mijn bescheiden advies, verander van insteek.

  Verder, psychiatrie is een medisch specialisme, dat niets van doen heeft met speculatie of psychologie, maar wel met ziekelijke afwijkingen in hersens en emoties. Psychiatrie bestrijdt ziektes, psychiaters zijn artsen. Dus verwar hen niet met psychologen. Dat is een totaal ander beroep.

  Freud (1856-1939) was beiden, hij staat te boek als psycholoog en psychiater.
  Maar later keerde hij zich af van de medische kant. Hij ontwikkelde baanbrekende, maar indertijd, “gewaagde” theorieën. Hij startte speculatief onderzoek o.a. naar psycho-analyse, de sexuele drift, en naar hysterie, de kenmerkend joodse, geestelijke ziekte bij uitstek.

  Freud blijkt in de psycho wereld, één van de grootste charlatans geweest te zijn, en één van de eerste gangmakers. Een voorloper van de Franse Laban, die de psycho analyse verder heeft uitgewerkt.
  Freud was lid van de vrijmetselarij en lid van de B’nai B’rith, de joodse vrijmetselarij.
  Vooral de leden van de communistische Frankfurter Schule (opgericht in Moskou, begin jaren 1920) hebben Freud’s “bevindingen” benut voor de Trotskistische stap voor stap ontwrichting van de traditionele samenleving onder God, en waarvan het gezin de hoeksteen is. Hijzelf en de andere kinderen in het joodse gezin Freud, in Freiburg (Moravië), zijn waarschijnlijk misbruikt geweest. Zijn kleinzoon, Lucien Freud, is in Engeland, een goed betaalde (portret) schilder, vooral bekend van pornografische producties, die, jaren terug, in Den Haag waren te zien.

  Freud heeft het begin gemaakt met de banalisering van de sexuele impuls. De sexuele gevoelens zijn het meest explosieve domein in de menselijke psyche. Zij moeten vrij baan worden gegeven. Zij moeten de moraal bevrijden uit de knellende banden van het Christelijke denken. Eenmaal losbandig gaan de mensen vanzelf deel uitmaken van de revolutie, dwz. de strijd tegen de Natuurlijke Orde en de katholieke Kerk. Eenmaal losbandig, zijn ze beter te manipuleren en bereid de stappen te zetten, om alle waarden en normen te relativeren. Abortus speelt daarin de hoofdrol. Eenmaal de stap gezet, gaat alles schuiven. Een mengsel van Freudiaans en marxistisch denken moet de verdedigingsmuur van de Westerse, Christelijke beschaving, vernietigen. Dat waren de speerpunten van de Freudiaans gestoelde revolutie der Frankfurter Schule, Mei 1968.
  Let op, beste lezers, hoe de huidige griep hysterie en de niet aflatende overheid propaganda, juist die generaties te grazen heeft genomen, ter zelf destructie, die God hebben dood verklaard, en de jaren 1960 cultuur, zich eigen hebben gemaakt.

  Vooral de joodse revolutionair Marcuse (+1979), heeft in die tijd, de marxistische dialectiek gebruikt om de sexuele verschillen te ontkennen en te benutten voor zijn maatschappelijk ontwrichtende revolutie. Benutting van het sexuele oerprincipe, zou alle instincten, neigingen en gevoelens, gaan overspoelen. De man vrouw verschillen, en die tussen vader en moeder, moesten verdwijnen. Nieuwe vormen van relaties moesten een nieuwe beschaving ontwikkelen. De natuurlijke rol verdeling tussen vader en moeder moest ontkend worden om de autoriteit van de vader te vernietigen. Het feminisme was het nieuwe werkterrein. Jongens moesten vervrouwelijkt worden opgevoed, zodat de viriele mannelijke elementen van moed, kracht, initiatief en creativiteit, in de samenleving zouden verdwijnen. Door mannen aan te wijzen als onderdrukkers van vrouwen en kinderen, ontstond rivaliteit in de traditionele verhouding tussen mannen en vrouwen. De cultivering hiervan bracht kinderen in opstand tegen de autoriteit van de vader.

  Deze omkering van waarden en normen veroorzaakte een breuk in de natuurlijke ontwikkeling van het gezin. Het radicale feminisme is vooral een liberaal-joodse geschiedenis. Binnen het judaïsme heeft de vrouw minder aanzien dan de man. Maar vooral heeft het feminisme, de gezinnen beroofd van toegewijde moeders en vaders, van meerdere kinderen, teneinde hen in fabrieken, winkels en kantoren aan het werk te zetten. De belangrijkste feministen vorige eeuw, waren allen jodinnen, het langere termijn gevolg van incest en pedomanie in joodse gezinnen, binnen de joodse Talmoed leefwereld. Velen van hen waren tegelijkertijd communist, zoals Betty Friedan en anderen.
  Deze wetmatigheid, judaïsme = communisme, zien we terug bij de huidige “pandemie”, de in gang gezette revolutie van het WEF van de joodse Klaus Schwab, kind van de familie — en trekpop van Rothschild.

 47. Aan Jules van Rooyen..

  Citaat:: “Als ik de commentaren lees, dan werken uw {{spinsels}} op ‘s mensen emoties en woedes”.
  Helaas Jules..ik pak je aan met je eigen woorden ..en doe ik met die anderen ook ..als ze onredelijke zijn.
  ‘N definitie van spinsels: “met wat voor spinsel ben jij aan het breien? 1. [hersenspinsel] ‼️[verzinsel].

  Als jij mijn betogende reacties niet op waarde kunt schatten is dat jouw gebrek.
  Jouw veronderstelde geconstateerde {verzinsel} heeft zijn overeenkomst met het gebruikte [waan-zin] bij @:Theudmer.. en kijk hierboven eens wat Marie-Elisabeth zegt..en de [eerste (door)verwijzing naar de psychiater van P.Derks..dus allemaal hoogstandjes van kultuur en beschaving.
  Maar die Bergoglio blijkt wel een smerige mis-dadiger en verrader, dat moet zelfs gezegd zijn.

  En dan trek jij ook weer alles uit zijn verband met de lijnen die ik duidelijk doortrok van het oud testament naar het nieuwe testament en die jij niet wil zien..want dat bleek en blijkt uit je reacties.. dus kan ik gerust zeggen dat je zeverde..helaas… dus gezeverde hersen-spinsels 😂🤣

  1. P. Derks,
   Stopt u dan ook om zulke persoonlijke zaken te schrijven?
   Wat kan u of mij het schelen hoe iemand is? Het gaat hier, op deze site, erom wat iemand schrijft. En dan het liefte over het artikel. Dat is het onderwerp.
   En als het onzin is, wat er geschreven wordt door sommigen, dan lees ik daar dan maar overheen. Als het zinvolle kennis is, probeer ik ervan te leren, en als ik wat heb te melden, dan meld ik dat. En als het leuk is hier, is dat nog leuker 😉

   Voorbeeldje: Jo schrijft wel eens over Nostradamus. Dat kan hij wel doen, maar dan moet hij erbij ook de even sleutels geven van zijn boek gericht aan zijn zoon en in geheimtaal geschreven, zodat wij mee kunnen lezen met die ontsleuteling, die niemand, dacht ik, heeft.

   Zolang hij die niet geeft, lees ik over dat van Nostradamus heen. Ikzelf las het boek en begreep er niets van. En de sites erover die ik bezocht, die gaven ook al geen uitsluitsel.
   Hem vragen om de sleutels doe ik niet, want dat werkt niet op het internet. Ja, via een youtube-je wel, maar niet hier op de slowchat.

   Dus dat is te ingewikkeld. Daarom denk ik dat we ons beter bij de feiten moeten houden en over de bijbel of de kerk. Niet over personen alhier praten. Dat gaat toch niet en er is al menig site enzovoorts.

   Maar ik zou toch maar niet zo heftig oordelen als ik u was. Was u soms leraar geweest of zo? Dit omdat u zoveel (be)oordeelt? Het geeft niet hoor, maar het valt mij op.

   En bovendien, loslaten van de wereld is vaak verstandig, zegt men. Ook dat loslaten hier, op deze site dus, door niet te oordelen. Oordelen is ‘pakken’. En dat is niet goed, zeggen de wijzen.

 48. @Raphaël,
  Letterlijk niémand durft @Jo te adviseren om hulp te zoeken.
  Intussen terroriseert hij ongeveer deze gehele site.
  Waarschijnlijk heeft hij ook z’n gehele familie zo geterroriseerd. Hoogstwaarschijnlijk is dát de reden, dat hij het contact met hen geheel verloren is.
  @Jo heeft dringend hulp nodig. Proberen om hem hulp te laten zoeken, getuigt van christelijke naastenliefde; Hem niét daarop wijzen, zou mijns inziens erop wijzen, getuigt mijns inziens van: lak hebben aan iemands ongeluk.
  @Jo houdt er een eigen godsdienst op na en meent zelfs dat ie boodschapper van God-Zélf is.

 49. @Raphaël,
  Het doet bijna pijn aan de ogen bij het lezen, dat iemand zóveel persoonlijke ellende kan veroorzaken.
  Ál die ellende kan @Jo zichzélf + ánderen (lees: familie) besparen door ’n bezoek bij ’n psychiater.

 50. @Raphaël,
  Het is bijna mishandeling door iemand er NIET op te wijzen, dat er werkelijk een effectieve mogelijkheid bestaat om een einde te maken aan ál die persoonlijke ellende.

 51. Onlangs vertelde een broer van me dat een invalide zich bij hem had geklaagd over dat ik godsdienstige informatie in zijn brievenbus geduwd had.
  Maar ik als 🤫onschuldig lammetje weet die persoon helemaal niet te wonen.
  Maar helaas was hij overtuigd van mijn grote 😲mis-daad.

  Een andere grote misdaad was oon dat ik hem enkele weken geleden had gewaarschuwd voor dat blauwe slavenmasker met grafeenoxide in.
  In dat winkelcentrum droeg ik natuurlijk geen zo’n 😷onding.
  Ik moest me dus volgens hem ook aan de regels houden van de overheid ..maar ik ben een 🤺Zorro zonder 🤫masker ..de eindtijd Cyrus..

  Die persoon was dus een groot believer in de overheid …en vol vertrouwen in hun zorgzaamheid en daarom was God hem dus net iets teveel van het goede.
  Het is niet uitgesloten dat een oud collega van mij mij dat geflikt heeft..want hij was een liefhebber van het boek Prediker..en vertelde mij dat de meerderheid de waarheid heeft ..dus als de vervanger van Jezus Christus als DE Waarheid..hij veronderstelde ook dat hij veel intelligenter was dan mijn broer.. hoe hij over mij denkt laat ik dan maar in het midden.
  In mijn woonplaats ben ik al een tijdje “beroemd” ..als Zorro zonder masker en zonder paard 🙉 😁 ..maar een profeet ….🤫

 52. @: Raphaël..

  Je haalde als volgt Nostradamus aan:: (en passeren dan enkele huilebalken.)
  Citaat▪︎Voorbeeldje: Jo schrijft wel eens over Nostradamus. Dat kan hij wel doen, maar dan moet hij erbij ook even de sleutels geven van zijn boek gericht aan zijn zoon en in geheimtaal geschreven, zodat wij mee kunnen lezen met die ontsleuteling, die niemand, dacht ik, heeft▪︎

  Niet voor alle centuries heb je een zogenaamde sleutel nodig.
  Hij voorzegde o.a. de grote brand van Londen in 1666 ..Waterloo en de ondergang van Hitler

  Een tijd geleden las ik op een Franse site dat de brief aan Koning Hendrik de tweede eigenlijk een brief was aan Henry V ..de 🤫grote Monarch.
  Henry betekent:: •heerser [van] het thuisland• ..zijn thuisland is Nederland zie maar de profetie van de heilige Hilarion uit de 4e eeuw.. wat ik hier plaatste maanden geleden.

  Hij moet dus eerst orde scheppen en een fundament leggen..in zijn geboorte land,
  hij komt uit het Noorden en dat is Nederland..op de 50+ breedtegraad zoals hij elders voorzegd.. de profetie van Hilarion is dan in feite een aanvulling..want het betreft dan welk land op die breedtegraad.

  1. Hendrik V was Hendrik d’Artois, de Graaf van Chambord, die in de negentiende eeuw overleden is. Hij was de rechtmatige Koning van Frankrijk in ballingschap en werd door de legitimisten “Hendrik V” genoemd.

 53. After the World War they will make peace but not a lasting peace. They will immediately begin again preparing to strike at one another…

  “Before the Christian Churches are renovated and united, God will send the Eagle, who will travel to Rome and bring much happiness and good. The Holy Man will bring peace between the clergy and the Eagle and his reign will last four years. Then after his death God will send three men who are rich in wisdom and virtue. These men will administer the laws of the Holy Man and spread Christianity everywhere. Then there will be one Flock, one Faith, one Law, one Life, and one Baptism throughout the World.

  “The people of the Peninsula of Europe will suffer by unnecessary wars until the Holy Man comes. The people of Pannonia [Austria-Hungary] will be the cause of a great war, overcome a neighbor, and become an independent nation. Then will a Scourge of God come and chastise them, a Lion, which will reign a long time over the nation. The Lion will come from a high mountain in the Enlightened Nation between the Rhine and the North Sea, with a great army meet them by the mouth of the Rhine River and in a fierce battle almost entirely annihilate them.

  “From the Northeast, where the People live in crude Houses, they will move out in a swarm and cut their way to the midday Sea [Mediterranean] and swarm over to many kingdoms. There where upwards the Rivers wander [Africa], there with six Armies in the Black Sea will surrender; as soon as they have defeated the Stream from Rome, themselves will turn in the midday Sea…
  “Not far from the Outflow of one Plain, the great Eagle with a Leader will again come from the Rock Island. A final battle will be delivered. The wild horde will be defeated and made to pay, when they come, but will not win the Waste nor return to their Homeland…

  “One day, before the Comet shines, a lot of People (that inspired present company excepted) from Need and Misery will be wanting a Home. The great Empire in the Sea, who are a different Folk stock and origin, will be devastated by Earthquake, Storm and Flood. This Empire will suffer much Misfortune from the Sea. It will be divided into two islands and part of it will sink. The distant possession in the East will be lost through a Tiger and a Lion.”
  Background

  This remarkable prophecy, nearly 1700 years old, apparently foretells the fate of England; it will be wracked and split by earthquakes and incursions of the ocean, and it will be invaded. This foresight has been reiterated by several other prophets since then.

  St. Hilarion of Czenstochau was born at Tabatha, Palestine about 291 AD. He died on Cyprus circa 371. As a boy he was sent to study in the schools of Alexandria in Egypt. He became a Christian after studying with St. Anthony, the great “Father of Anchorites”, and adopted the ascetic life of a hermit. He began to exorcise demons and performed miraculous cures, thus attracting over 300 disciples. He also was gifted with prophecy. According to St. Hilarion, World War III will be preceded by the appearance of a great comet. This is his vision of our near future

  TradCatKnight Exclusive:
  “The Endtimes According to St. Nilus”

  1. @ Jo
   Je artikel gaat de prullenbak in!

   De profetie van St. Nilus is een apocrief werk van onbekende oorsprong (waarnaar daarom vaak wordt verwezen als de profetie van Pseudo-Nilus ) en voorspelt dat de apocalyps in de 19e of 20e eeuw zal plaatsvinden (afhankelijk van de versie van de tekst). Aangezien er ernstige problemen zijn met de tekst, is het duidelijk dat deze ofwel niet door St. Nilus is geschreven of dat de vertaling is gewijzigd. Met de komst van internet heeft het werk de status van stedelijke legende gekregen.
   De profetie beweert te zijn geschreven door een heilige genaamd Nilus, afwisselend de 4e eeuw St. Nilus de Asceet , de 17e eeuw St. Nilus de Myrrhstreamer van de berg Athos , of iemand uit de 14e eeuw.

   Een “tegengestelde standpunten” stuk beweert dat er een stedelijke legendeversie is, maar een die voortkwam uit echte hagiografie en een echt oude bron (niet dat wat aantoonbaar gerechtvaardigd is, is niet de status van de vermeende profetieën van St. Nilus als profetie, maar hun status als een echt oud historisch document dat niet precies dateert uit het midden van de twintigste eeuw).

   Problemen met de tekst
   Het meest voor de hand liggende probleem met de tekst is dat van daten. Het beweert betrekking te hebben op de 19e of 20e eeuw met verschillende niveaus van interne consistentie in de eigenlijke tekst. Sommigen lezen bijvoorbeeld “Na het jaar 1900, tegen het midden van de 19e eeuw”, wat tegenstrijdig is, aangezien vanaf het jaar 1901 de 20e eeuw begon. Bovendien, met verschillende versies die in omloop zijn, vooral met variaties in deze belangrijke openingszin, lijkt het erop dat de tekst is gewijzigd, dus men kan niet zeker zijn over de periode die het zogenaamd adresseert.
   De bewering dat de profetie uit de 4e eeuw stamt is ook problematisch, aangezien het in de 4e eeuw nog niet de praktijk was van christenen om te dateren vanaf de geboorte van Christus , een praktijk die pas in de 6e eeuw werd geïntroduceerd door Dionysius Exiguus (“de korte “), een Romeinse monnik . In de 4e eeuw werd de datering nog berekend vanaf de schepping , de stichting van Rome, vanaf de toetreding van de huidige keizer, of vanaf de tijd van Diocletianus volgens de Indictie . Zelfs na de introductie door Dionysius werd het pas in de 8e eeuw algemeen gebruikt in het Westen.

   Oosterse christenen wachtten zelfs nog langer om de geboorte van Christus als datumpunt te gebruiken. De meeste orthodoxe christenen begonnen de praktijk pas na de val van Constantinopel , terwijl de kerk van Rusland het pas introduceerde in de tijd van tsaar Peter de Grote (16e/17e eeuw).

   Zelfs afgezien van deze problemen moet er nog een versie van de “21e eeuw” aan de oppervlakte komen, wat betekent dat de Antichrist zogenaamd rond 1950 verscheen en de wereld nog moet overnemen.

   De ethiek van de Profetie heeft ook problemen. Het richt zich veel meer op uiterlijkheden dan de ernstigere problemen van immoraliteit, die evenzeer aanwezig waren (en aantoonbaar zelfs nog meer) in de verschillende tijdperken waarin de tekst naar verluidt is geschreven.
   Verder is er nog geen bekende bron voor deze tekst opgedoken.

   Tekst
   Een van de versies van de tekst die op internet circuleert.

   De profetie van Sint Nilus
   Het lot van de wereld en de kerk in de 20e eeuw
   Door SAINT NILUS (gestorven rond 430 na Christus)
   Na het jaar 1900, tegen het midden van de 20e eeuw, zullen de mensen van die tijd onherkenbaar worden. Wanneer de tijd voor de komst van de Antichrist nadert, zullen de geesten van de mensen troebel worden van vleselijke hartstochten, en zullen oneer en wetteloosheid sterker worden. Dan wordt de wereld onherkenbaar.
   Het uiterlijk van mensen zal veranderen en het zal vermijden zijn om mannen van vrouwen te onderscheiden hun schaamte in kleding en haarstijl. Deze mensen zullen wreed zijn en als wilde dieren zijn vanwege de richtlijnen van de Antichrist. Er zal geen respect meer zijn voor ouders en ouderlingen, de zal verdwijnen, en christelijke dominees, bisschoppen en priesters zullen worden, die totaal niet in staat zijn de rechtse van de linkse weg te onderscheiden.
   Op dat moment zullen de moraal en tradities van christenen en van de kerk veranderen. Mensen zullen bescheidenheid opgeven en losbandigheid zal heersen. Valsheid en hebzucht zullen grote proporties aannemen, en wee degenen die schatten opstapelen. Lust, overspel, homoseksualiteit, geheime daden en moord zullen heersen in de samenleving.
   In die toekomstige tijd zullen mensen door de kracht van zulke grote misdaden en losbandigheid beroofd worden van de genade van de Heilige Geest, die ze ontvingen in de Heilige Doop, en evenzeer van wroeging. De kerken van God zullen worden beroofd van godvrezende en vrome herders, en wee de christenen die op dat moment in de wereld zijn; ze zullen hun geloof volledig verliezen omdat ze de kans missen om het licht van kennis van wie dan ook te zien. Dan zullen ze zich van de wereld afzonderen in heilige toevluchtsoorden op zoek naar verlichting van hun geestelijk lijden, maar overal zullen ze obstakels en beperkingen tegenkomen.
   En dit alles zal het gevolg zijn van het feit dat de Antichrist Heer over alles wil zijn en de heerser van het hele universum wil worden, en hij zal wonderen en fantastische tekenen voortbrengen. Hij zal ook verdorven wijsheid geven aan een ongelukkig man, zodat hij een manier zal ontdekken waarop de ene man een gesprek met de andere kan voeren van het ene uiteinde van de aarde naar het andere.
   Op dat moment zullen ook de mensen als vogels door de lucht vliegen en als vissen naar de bodem van de zee afdalen. En als ze dit allemaal hebben bereikt, zullen deze ongelukkige mensen hun leven comfortabel doorbrengen zonder te weten, arme zielen, dat het bedrog van de Antichrist is.
   En de goddeloze! – hij zal de wetenschap zo compleet maken met ijdelheid dat het van het juiste pad af zal raken en eerst zal het geloof in het bestaan van God in drie hypostasen te verliezen brengen. Dan zal de Algoede God de ondergang van de weinige mensheid verschijnen en de dagen worden verkort ter wille van de verkorten die, omdat de zelfs de uitverkorenen in verzoeking wil brengen, als mogelijk is dat is… het zwaard van tuchtiging zal verschijnen en de perverter en zijn dienaren doden.
   Externe links
   versies
   • “Na het jaar 1900, tegen het midden van de 19e eeuw…” (4e eeuw)
   • “Na het jaar 1900, tegen het midden van de 20e eeuw…” (5e eeuw)
   • “Na het jaar 1900, tegen het midden van de 20e eeuw…” (14e eeuw)
   • “Na het jaar 1900, tegen het midden van de 20e eeuw …” (1651)
   Kritiek en ontmaskering
   • “Spooky-doxy” , door Fr. Joseph Huneycutt, die veel links en toepassingen van de profetie opsomt
   • Over de datingkwesties , een listserv-bericht van Fr. Dimitri Cozby
   • Een listserv-bericht , door Bp. Tikhon (FitzGerald) uit San Francisco en Los Angeles

 54. ….
  Uit verschillende profetieën blijkt dat Nederland omhooggedrukt wordt..tot een bergland..door aardbevingen of van een grote bom van de Russen tussen Nederland en Engeland.

 55. 🙉 ..
  🤥
  Naam: Heerlen
  Naam van het land: Limburg
  Land: Nederland
  Breedtegraad: 50.8881742 ‼️= 50en breedtegraad of 50+
  Lengtegraad: 5.979498799999988

 56. @Jo,
  Wat bedoelt U (+ waarom schrijft U zo’n dom bericht)?
  Gaat U iemand bedreigen???

 57. @Jo,
  Dit is zeer eenvoudig op te zoeken via internet:
  breedtegraad en lengtegraad gevolgd door de naam van ’n gemeente,

  Dus, nógmaals: bedreigt U iemand?

 58. @Jo,
  Mij schoot nét te binnen, dat Heerlen vlakbij MIJN woonplaats ligt.
  Daarom voor de 3e maal (en nu preciezer): @Jo bedreigt U MIJ?

  1. En daar wonen de schoonouders van mijn dochter.

   Naam: Heerlen
   Naam van het land: Limburg
   Land: Nederland
   Breedtegraad: 50.8881742
   Lengtegraad: 5.979498799999988

   Dit vond ik ook terug.

 59. ….
  In Italië is er een madam die denkt dat Henry V op zal staan uit zijn graf..om de grote Monarch te zijn ..het zou me niet verbazen als @: Theudmer er ook zo over denkt.

  Nostradamus::
  Daarna zal uit de stam van haar, die zo lang onvruchtbaar bleef, degene voortspruiten, die de gehele christelijke kerk zal vernieuwen en die naar voren zal treden uit de 50en breedtegraad.

  En verderop:: ..totdat uit een tak van de lange tijd onvruchtbaar geblevene diegene geboren wordt, die goedaardig en met vrije wil het gehele volk bevrijden zal van die slavernij 😷..🤐..🤫.

  ALIAS Theudmer moet zich eens ontdoen van die staar op zijn ogen🤣😂

  1. @Jo,
   Zou U MIJ bedreigd hebben: ik maak gehakt van U.
   U herkent mij aan mijn stevige postuur op mijn scootmobiel.
   Enige sporten die ik gedaan heb, zijn bijvoorbeeld: jiu jitsu en enige jaren later boksen.

  1. Of Hendrik d’Artois binnenkort uit de dood gaat opstaan weet ik niet, maar hij was volgens de Franse fundamentele wet van koninklijke successie, bevestigd door de goddelijke zending van Sinte Jehanne d’Arc, de wettige opvolger, de erfgenaam van Sint Lodewijk. Volgens die wet was de eerstgeboren zoon van de koning de wettige opvolger; omdat die wet door God gevestigd was in het vorstenhuis kon zelfs de regerende koning die wet niet veranderen, en dat wordt de indisponibiliteit van de kroon genoemd (indisponibilité de la couronne). Vrouwen waren uitgesloten van de successie. De wettige opvolger werd voor zijn koningszalving (Sacre du Roi) de “Dauphin” genoemd. Ware hij gezalfd tot koning, dan zou hij op de Troon van Sint Lodewijk gezeten hebben als Hendrik V; de laatste Hendrik voor hem in de lijn van successie was immers Hendrik IV.

   Hendrik overleed kinderloos, en als ik de profetieën goed versta is de koninklijke lijn van de geprofetiseerde monarch verborgen tot de tijd waarin hij in de publieke arena handelt als een katholieke Aragorn II van Gondor; in Tolkiens verhaal dooft de lijn van Anárion in het Zuidrijk immers uit en bestijgt Aragorn van de noordelijke lijn de Troon van Gondor na in het verborgene geleefd te hebben als een doler, leider van de noordelijke Dúnedain, in wat het rijk van Arnor geweest was. Aragorn Telcontar droeg Andúril, het hersmeden zwaard Narsil; de erfgenaam van Sint Lodewijk zal ten tijde van zijn zalving en kroning het zwaard Joyeuse ontvangen zoals zijn voorgangers voor hem deden.

 60. •••••😎🤴

  Marie-Julie voorspelde ook dat de afstammelingen van de Orléans-tak van de familie [nooit] de troon zouden hebben, de Grote Monarch zal niet van hen afstammen aangezien hun voorouders verraders waren geworden en de eerste revolutie steunden.

   Ze kreeg ook te horen dat geen van Napoleons afstammelingen de uitverkoren Grote Monarch was, noch de andere Bourbon-pretendenten, waaronder de huidige ‘Louis XX, Hertog van Anjo’, [en evenmin] zal de Grote Monarch komen van de afstammelingen van Naundorff die vandaag beweren afkomstig zijn uit de verloren tak van Lodewijk XVII. (Zie post 4 B)   Volgens deze interpretaties vervult Hendrik V alle voorspellingen die door de eeuwen heen vanuit de hemel zijn gestuurd.

  Wat Maria ‼️[ook] gezegd heeft is dat de ‼️komende Monarch afstamt van de vader van koning David, Isaï ..Jesse en die was dus niet van koninklijke afstamming..Jesaja 11:1 ..en dat is de voorzegde ‼️ [regent] [van de] afstammeling van Lodewijk XVII, de koning in rechtelijn.
  De voorzegde regentMonarch is van een zijlijn.

  St. Michael voegde er veel later aan toe: (6 september 1890) “Degene [[die wacht]], (Jesaja 49:8)..is degene die ze het “WONDERKIND” noemen. Dit koninkrijk (( IS Nederland)) heeft zijn naam nog niet..(kan dus niet Henry V zijn want die was wel gekend))..gekend maar veel later zal het de diepten van [zijn] hart kennen. Hij is gereserveerd voor de grote tijdperken.”

  Schoenmaker.. @:Theudmer moet dus gewoon bij zijn leest blijven.

  1. Hendrik d’Artois werd “enfant du miracle” genoemd; dat is een prominent feit in de geschiedenis van de Franse koningsgezindheid.

   Naundorff was een kabbalistische Judeeër en de stichter van een maçonnieke loge; hij was niet Lodewijk XVII maar een bedrieger en zijn afstammelingen hebben dus geen recht op de Franse troon.

 61. ••••••😎🤴

  De verborgen koninklijke lijn van de geprofetiseerde monarch betreft hetgeen waar Maria in Frankrijk naar verwees namelijk naar de lijn van de NIET koninklijke lijn van Isaï-Jesse de vader van KONING David..de lijn van een broer (Jes.11:1)..van Koning David als zijlijn..naderhand ingehuwelijkt op de rechtelijn van koning David..

  Wat Naundorff betreft dat heb ik eerder al uitgelegd hoe Lodewijk XVII aan die naam kwam..dat ga ik niet herhalen.
  En van dat wonderkind vinden we terug in de volgende eerder vermeldde link https://youtu.be/V9vb_SUunZ8 ..

 62. @Jo,
  Betreft Uw domme reacties bij het artikel van dit forum:
  ‘Een warme welkom aan onze Nederlandse buren in deze moeilijke tijden!’

  Vroeg of laat komt U iemand tegen, die Uw bedreigingen NIÉT neemt (het zou ook ikzélf kunnen zijn).
  Bedreig zéér zeker niemand op internet: om reden dat zoiets als uitlokking gezien wordt door een rechter.
  Zolang U en ik leven, mag U in de rest van Uw leven BLIJ zijn als mij geen gewelddadige dood treft (gewelddadige dood = dood door geweld).

  Ik zal mijn zoons zowel mondeling als schriftelijk (als bijlage bij mijn testament) op de hoogte brengen van Uw bedreiging.

 63. @; Theudmer..

  Stel je eens goed op de hoogte, [doordenken] is daarbij een aanrader.
  De nakomeling van Lodewijk XVII als ‼️[laatste] Monarch is in verschillende profetieën aangekondigd.
  Maar als Marie julie Jahenny zegt dat de Monarch die (eerst) komt ‼️géén afstammeling van Lodewijk XVII betreft..dan impliceert dat een [schijnbare tegenstrijdigheid]..maar is het dus niet als je op de hoogte bent van de samenhang van bepaalde profetieën inzake.

  Betreffende profetieën hutselen ze ook nog weleens de chronologisch volgorde door elkaar met de bedoeling toch nog het een en ander te versluieren..en als je ook daar geen rekening mee houdt, heeft dat invloed op je uiteindelijke visie.
  Lodewijk XVII zijns identiteitsgegevens werden hem afgenomen en “kreeg de identiteit” van de Kabbalist Naundorff..dit heb ik eerder in een reactie aangegeven hoe dat geschiedde.. ik ga het niet weer opnieuw herschrijven.

  1. Jo,

   Franz Frey (“Karl Naundorff”) stichtte zijn maçonnieke loge, die hij blasfemisch de naam “Melchitsedek” gaf, te Parijs in 1840; toen was hij al jaren aan het beweren dat hij Lodewijk XVII was. Het was dus diezelfde “Naundorff” die Lodewijk XVII beweerde te zijn die judeo-satanisch was. Zijn zoon, Adelberth Naundorff, beweerde zoals zijn vader een Bourbon te zijn en was een discipel van de heks Helena Blavatsky en de stichter van de eerste theosofistische loge in Nederland (zijn overlijden werd vermeld in het theosofistisch tijdschrift “Lucifer”).

   Het gaat hier dus niet over twee verschillende “Naundorffs” die ik volgens u door elkaar zou halen. Het was die Naundorff die luciferiaans was die beweerde Lodewijk te zijn en hij was een bedrieger.

   Dat hij zijn loge de naam “Melchitsedek” gaf toont dat hij zich tot luciferiaanse tegenhanger van de bijbelse priester-koning Melchisedech probeerde te maken, tot luciferiaanse “priester” en “koning” dus.

   Het onderwerp van de geprofetiseerde monarch is zeer belangrijk, maar het is spijtig dat u steeds de discussie daarover vervuilt waardoor lezers zich mogelijk afkeren van het onderwerp.

 64. @Jo,
  Wat bent U ’n lafaard: nog niet eens: sorry voor hetgeen U geschreven heeft. Bah en nog eens bah.
  En voor zó’n broekepoep zou ik bang moeten zijn? Maar … mondelinge én schriftelijke maatregelen zál ik nemen … voor ’t geval dat U iets inzake mij zou dúrven te ondernemen.

 65. @Jo,
  En ten overvloede nógmaals: ik heb U gewaarschuwd voor mijn vechtersmentaliteit. Ik heb U niet voor niets gewaarschuwd voor mijn uitgeoefende sporten (te weten jiu jitsu en boksen).

  Het enige wat U gewoon te doen heeft = ’n kort bericht met ‘sorry’ schrijven op deze site.
  (Maar ik neem aan, dat U zelfs dáárvoor niet genoeg kerel bent.)

 66. @Jo,
  En Ú zou dé redder van de wereld zijn?
  Dat is bij vóórbaat al ’n waar lachertje. Dat moet zelfs Ú inzien.

 67. @:Theudmer…

  Je bedoelt natuurlijk het volgende: maar ik raad dan aan naar de bibliotheek van Delft te gaan.
  De valse messias

  Afwijking van Kabbalah of samenzweringstheorie
  In 1759 presenteerde Jakob Frank zich in Lemberg (Lvov) als de reïncarnatie van Sabbataï Tsvi, de valse messias. Hij beweerde de nieuwe Messias te zijn en bekeerde zich tot het Poolse katholicisme. Tienduizend tot twintigduizend joden (mannen, vrouwen en kinderen), afkomstig uit Polen, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en de Balkan, volgden zijn vrijgestelde.

  Hij nam de leer over van Sabbatai Tsvi, die totale geheimhouding predikte, de overtreding van de Joodse wet en het einde ervan, de verwerping van de Talmoed, de verwerping van de Thora en die van de Talmoedistische Joden, terwijl hij in het geheim trouw bleef aan Kabbala en Zohar. Jakob Frank, een echte apocalyptische en messiaanse goeroe, pleitte voor de verlossing van allen die door God waren gestraft, inclusief de duivel, en predikte de overtreding in al zijn excessen en dus de verlossing door zonde voor iedereen.

  Zijn opvolgers beleefden een snelle opkomst, werden veredeld door de kerk, na hun bekering, en hielden de vlam van de groep in stand door middel van gemengde huwelijken, waardoor de beweging in een ketterse sekte veranderde. Ketterse sekte die gedurende drie generaties afweek in de richting van nationalisme en antisemitisme voor de meerderheid van haar nakomelingen.

  Deze beweging lijkt essentieel om het fenomeen van de bekeerling te begrijpen. Het symboliseert, naar onze mening, alle mogelijke afwijkingen die mystiek kan veroorzaken als het te geïdealiseerd is, ten koste van religie, zo ver dat het de reactionaire bekeerling in een nieuwe religie symboliseert. Weinig bestudeerd of met tegenzin bestudeerd door een paar moedige onderzoekers, lijkt het frankisme ons primordiaal in de joodse geschiedenis en in de geschiedenis van Europa.

  Van Polen tot Kroatië, van Rusland tot de Verenigde Staten, de frankistische beweging, symbool van kabbalistische afwijking en vals messianisme, heeft zich verspreid naar de vier hoeken van de westerse beschaving. Zijn volgelingen hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis met een mysterieuze stempel: de Taranakova, alias Eva Frank, Junius Frey, alias Franz-Thomas von Schönfeld, Karl-Wilhelm Naundorff, zijn zoon, alias de valse Lodewijk XVII, Adam Mickiewicz, David-Ferdinand Koref. Allen waren mystieke avonturiers op zoek naar het absolute, van wie sommigen niet aarzelden om de religieuze wereld, de Aufklärung , het nationalisme, de literatuur of het occultisme van Cagliostro te beïnvloeden , via prins Karl van Hessen, tot de vorming van de moderne vrijmetselarij.

 68. @: Theudmer..

  Het gaat er om of Lodewijk XVII nazaten heeft en dus niet als kind gestorven is..en dat is door verschillende betrouwbare zieners verkondigd.
  Deze profetieën zijn voor mij duidelijk genoeg ..ook al valt Naundorff af als diegene waar jij het over had een oplichter zou zijn.
  Dan zal dus volgens die profetieën de ware afstammeling altijd bekend worden..e. daar gaat het om ..dus om 2 Monarchen.

 69. •••••
  Daarbij is het ook nog eens zo dat Jeanne D’Arc [3] geestelijke zonen had:: een paus, een keizer en een koning, daar de keizer zijn macht overgeeft.. ((zoals de profetieen zeggen en de eerste keizer de regent is van zijn opvolger)) aan de koning zijn er dus in principe twee keizers, Jes.32.

  De voorzegde 12 koningen over de 12 stammen van Israël, zullen dus hun eenheid in die 2 keizers hebben, zoals de bisschoppen in de paus.. en elke bisschop verantwoordelijk is voor zijn bisdom, zo moet elke koning verantwoordelijk zijn voor zijn land.

 70. ••••
  Ik meen toch dat @: Theudmer op de hoogte was van het standpunt van La Salette!
  Zo niet dan kan het volgende hem uit zijn verkramping halen.

  In de correspondentie van zuster Marie de la Croix (Mélanie Calvat, de zieneres van La   Salette) met pater Combe, pastoor van Diou (Allier), lezen we het volgende, pagina 176-77

  “Ja, vader, u weet heel goed dat de familie Naundorff afstamt van Lodewijk XVII.

  _ (Reactie van vader Combe): Ik weet het niet helemaal zeker. Heeft God het je geopenbaard?

  _ (Mélanie) De geschiedenis is genoeg, Vader, om u te overtuigen zonder toevlucht te nemen tot een openbaring.

  _ Beantwoord mijn vraag. Heeft je “Broer” (zo noemde Mélanie het Kindje Jezus, dat ze dagelijks zag) je verteld dat ze afstammelingen zijn van Lodewijk XVII?

  _ Ja, mijn vader …

  _ Zullen ze de troon bestijgen?

  Ze weigerde te antwoorden. Tevergeefs draaide ik de vraag om om haar gedachte te raden; ze ontsnapte aan mijn trucs; Ik kreeg alleen een “misschien” van haar.

  Pius X
  Ook Thomas Martin, erkende Lodewijk XVII in de persoon van Naundorff.

  Zijn zoon, Dokter Antoine Martin, vocht zijn hele leven voor Survival en was in het bijzonder de bevoorrechte gesprekspartner van de oude generaal Auguste de Larochejaquelin. Hij stierf bijna honderd jaar oud op 6 februari 1904 en liet een dochter achter, Madame Maillet. Ze publiceerde haar “Souvenirs de Rome”.

  “Vanaf mijn tweede audiëntie, mezelf presenterend aan Pius X als de kleindochter van Thomas Martin, van Gallardon, stelde ik onmiddellijk de kwestie van het overleven van de zoon van Lodewijk XVI ter sprake. Na een paar minuten met zeer aanhoudende belangstelling naar mij te hebben geluisterd, stond de Heilige Vader op, recht, serieus, doorgedrongen en, de twee vingers van zijn rechterhand opstekend, sprak hij deze woorden uit: “Ze hebben het recht op hen en de de wet zegeviert altijd, vroeg of laat. ”

  Toen hij zo was opgestaan, knielde hij zeer ontroerd neer, zegende hij me en moedigde hij me aan om door te gaan met wat hij mijn werk noemde.

  Dit vond plaats op 19 maart 1906. Tijdens de volgende privé audiëntie had de Heilige Vader, die wist dat hij mij zou ontvangen, de foto van Prins Hendrik, toen zeven jaar oud, in het volle zicht op zijn bureau geplaatst door een zeer delicate aandacht en als om te bevestigen wat hij op 19 maart had gezegd.

  Ik bleef dertig dagen in Rome, ik had de duidelijke eer te worden ontvangen in audiënties die vaak werden herhaald door Zijne Em. Kardinaal Merry del Val, Staatssecretaris. Ah! Ik hoefde hem niet te overtuigen van de legitimiteit van de afstammelingen van Lodewijk XVII; Zijn Em., zeer bewust en zeer overtuigd, maakte mij dit eenvoudige verwijt: “Je geeft niet genoeg leven aan je Zaak; praat er overal over, animeer het, wek controverse op, kortom, breng het tot leven ”.

  Vandaar mijn talrijke correspondentie met de dierbare kardinaal die mij met grote gunsten overlaadde, oa in 1915 de zegen van de Heilige Vader verzocht bij zijn Eerste Communie voor Prins Henri, destijds een leerling op school. Ik heb het bericht van de kardinaal in mijn bezit en ik zie nog steeds de emotie van pater Dibildos voor het verkrijgen van deze zegen.

   In 1908, toen ik mijn bezoeken aan het Vaticaan hernieuwde, vergezelde mijn man me daar voor de eerste keer. De Heilige Vader was zo vriendelijk en moedigde ons op zo’n dringende manier aan om ons werk op het gebied van Overleven voort te zetten, dat mijn man tot tranen toe geroerd was…”

 71. Verzoek tot de directie/coördinator van deze site:

  Betreft@Jo:
  Op 8 januari 2022 om 14:08 plaatste hij een reactie bij het artikel: “Een warme welkom aan onze Nederlandse buren in deze moeilijke tijden”:
  Sinds Zijn bedreiging (hoewel foute plaats + hoewel die coördinaten eenvoudig op te zoeken zijn op internet), wordt hij steeds brutaler. Zijn brutaliteit kan ook de ondergang inluiden van deze site.

  Bovendien hebben zijn reacties nóóit te maken met het r.k. geloof, maar op een persoonlijk geloof van @Jo.
  Hij ziet zichzelf als profeet en zijn afgestoken verhalen worden steeds driester (overmoediger) en langer.

  Ik verzoek U – als het U mogelijk is – Jo van deze site te weren.
  Geachte directie/coördinator, maak het a.u.b. kenbaar als U die mogelijkheid niét heeft c.q. daarvan geen gebruik wenst te maken.

  1. vervolg verzoek tot de directie/coördinator van deze site:
   Hoe dan ook: @Jo is aan het wroeten om mijn adres te weten te komen.
   De kans is mijns inziens groot, dat @jo ’n psychopaat is; zijn psychotische toestand is ongewis voor lezers.

 72. Dat u liet vaccineren is u zaak. Significant zijn er door vaccinaties hoog aantal bijwerkingen en overlijdens wereldwijd gemeld. Bhadi een Duitse microviroloog, laat naast zijn boeken in een filmpje zien hoe het vaccin, wat vele medici, virologen eerder een experiment noemen en vinden heel duidelijk weergeeft dat het “vaccin”. kort gezegd het eigen immuunsysteem aantast. Vandaar dat gevaccineerden nu ook op grote schaal in ziekenhuizen worden opgenomen met corona, Een internist vertelde voor Kerstmis al dat meer dan 65% van de patienten gevaccineerden waren. Uiteraard verzwegen door de mainstream media. Alternatieve kanalen kunnen u het vertellen. Noem er twee, De Nieuwe Wereld en De Blauwe Tijger. Er zijn er vele. Het ergerlijke vind ik dat ze mensen verplicht deze vaccinaties op te leggen. Maar leuk dat u genoten heeft van de vele Nederlanders. Die zich niet laten leiden door de overheid die niet meer is voor de burger maar in dienst staat van het marxistische Build Back Better. Mensen onder controle brengen. Trouwens hier werd de wetenschap aangehaald. De Wetenschap en religie bijten elkaar niet. Het wordt als een hardnekkig misverstand en mantra van dat geloof en wetenschap niet samen gaan. Integendeel de universiteit werd in de Middeleeuwen opgericht door de katholieke kerk. Vele wetenschappers waren katholiek, sterker nog waren Geestelijken, monniken. Hoe de moderne wetenschap is ontstaan via de kerk, hoe katholieke priesters 300 jaar voor Adam Smith het vrijemarkt denken ontwikkelden. Hoe het Westerse recht voorkwam uit het kerkelijke canoniek recht, hoe de kerk het Westen humaniseerde vanuit de heiligheid van het menselijk leven. Geen instituut heeft meer gedaan in de vorming van het Westen dan de tweeduizend jaar oude katholieke kerk, en dat op een wijze die we hebben vergeten of nooit eerder hoorden. Zij stonden open voor niet- gelovigen. Zelfs velen die niet van de kerk waren hadden respect voor het wetenschappelijk werk van de monniken en omgekeerd. Dat kun je lezen in een boek daarover. Welke ik boeiend vind. De titel is. De bouwmeesters van Europa, De Geboorte van een Beschaving uit de Katholieke Kerk. Door Thomas E. Woods jr. Een Amerikaanse historicus. Het ontmanteld het politieke correcte wereldbeelden. Een commentaar wil ik u niet onthouden. Dat is van Benno Barnard, die schrijft. “Over de schurkenstreken van het Vaticaan horen we om te haverklap. Tom Woods schrijft juist over de historische verdiensten van het katholicisme. ook een papenvreter zal niet kunnen ontkennen dat dit boek een geweldig informatieve apologie vormt, nogal verfrissend in een tijdsgewricht vol westerse zelfhaat”. Prachtig.

  1. Hahah Dat is grappig. Universiteiten werden idd misschien gesticht/opgericht door de Katholieke Kerk. Puur en alleen om invloed te houden. Hoe lang hebben ze bepaalde ‘ontdekkingen’ niet mogen delen of werden betwist.
   Daarnaast hebben ze uiteraard ook heel veel goede zaken opgeleverd.

   1. @juuls,
    U ontbeert een enorm gat in de geschiedenis van de R.K. kerk.
    Écht aan te bevelen: boek: De bouwmeesters van Europa de geboorte van een beschaving uit de katholieke kerk. van auteur: Thomas E. Woods. (voor € 23,50 te koop in de boekhandel)

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht