Neen! Geen Belgisch belastinggeld om Poolse abortuswet te saboteren!

De banalisering van abortus, de moord op het ongeboren kind, staat hoog op de agenda van de linkse Vivaldi-regering en van haar spreekbuis, de gesubsidieerde media, de VRT voorop.

Geen dag gaat voorbij, of er wordt op de VRT radio-en Tv zender  propaganda gemaakt voor de weldaden van deze daad, die niet te verantwoorden valt en openlijk tegen de christelijke levensvisie ingaat. Naar aanleiding van de nieuwe wet op abortus, uitgevaardigd door de Amerikaanse Staat Texas, was het weer prijs. De eenzijdige, leugenachtige berichtgevingsmolen draaide op volle toeren. “”Duizenden Amerikaanse vrouwen betoogden tegen deze wet en voor vrije en onbeperkte abortus”…, ” het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat weigerde de wet te veroordelen, werd als misdadig en als bastion van de “slechte”Republikeinen voorgesteld.

De Texaanse wet is een goede wet, die moeder en kind beschermt. Inderdaad, vanaf het ogenblik dat de hartslag van het kind voelbaar is, is abortus niet meer toegestaan. Dat is ongeveer zes weken. Vanaf dat moment, wordt de foetus als kind beschouwd en beschermd. Kan u daar tegen zijn? Ik denk het niet. De meeste vrouwen in Amerika, die niet toegeven aan de druk van de extreem-linkse neo-feministen , vinden dat dit een goede wet is. Zelfs bij de Democraten, die officieel pro-abortus zijn, is een meerderheid van de vrouwen tegen het doodvonnis voor het ongeboren kind. Zo vindt Terrisa Bucovic, atheïstisch militante , vooraanstaand lid van de Democratische partij en tevens pro-life militante, dat ” de moord op de kinderen, die nog moeten geboren worden, een schending is van de progressistische waarden van gelijkheid, geweldloosheid en non-discriminatie “. 

Wanneer krijgen wij van de VRT  eens een evenwichtige berichtgeving in plaats van het doorzichtige en tendentieuse propagandadeuntje dat allang afgezaagd is? Wordt de staatszender niet door alle Vlaamse balastingbetalers gefinancierd, ook door diegenen, die haar ideologie niet delen?

Moet die openlijke propaganda ons eigenlijk verbazen? Helemaal niet De Vlaamse en Belgische media in het algemeen zijn het vierde wiel aan de kar van het Belgische regime. Het pro-abortus fanatisme gaat zelfs zover dat de staatssecretaris van ” gendergelijkheid”, Sarah Schlitz(Ecolo) , in samenspraak met  haar collega Frank Vandenbroucke(Vooruit) aangekondigd heeft tienduizend euro te scheken aan de drukkingsgroep Abortus zonder grenzen, om te gebruiken voor abortus bij Poolse vrouwen. 

Vorig jaar werd de abortuswetgeving verstrengd in Polen. Het Grondwettelijk Hof bepaalde dat abortus niet kan , tenzij er sprake is van incest of verkrachting. Daarmee kiest het land en zijn volk uitdrukkelijk de kant van het Leven.

Dokters, die een foetus doden wanneer niemand in gevaar is, kunnen tot drie jaar gevangenis krijgen. Dat stuitte op fel protest van progressieve neo-feministen en uiterst-linkse activisten. Die willen zo vrij mogelijke abortuswetgevingen . Omdat woorden ideologische wapens zijn, schermen zij met “vrouwenrechten” , alsof het doden van een ongeboren kind door zijn moeder ooit een recht zou kunnen zijn!

Om die agenda te ondersteunen, maakt de Belgische regering nu 10.000 Euro vrij om aan” Abortus zonder grenzen” te geven. Dit is een initiatief van zes pro-abortus organisaties uit vier landen, die Poolse vrouwen gemakkelijker toegang tot abortus willen geven in het buitenland. “Abortus zonder grenzen” is verheugd met de donatie van België en noemt het een “daad van solidariteit”. België is het eerste land ter wereld dat middelen vrijmaakt om abortus actief te stimuleren.

Eigenlijk is dit een ontoelaatbare inmenging van een buitenlandse mogendheid in de binnenlandse politiek van een soeverein land… Onze media zouden vernietigend zijn, mocht Polen bv. 10.000 euro schenken aan de Belgische pro-life beweging Pro Vita, om in de scholen de ware toedracht van abortus te gaan uitleggen…

Is er trouwens geen partijtje met een christelijk etiket dat ook in de Vivaldi-regering zit? De naam van de partij is nog steeds C(Christen)D&V.Is deze partij akkoord met deze wansmakelijke en zeer betwistbare beslissing. Krijgen wij op deze vraag een antwoord of niet? Vijf  minuten moed zou voldoende zijn…Ik vrees echter dat zelfs dit teveel gevraagd is!

 

 

Auteur:Veroon ter Zee

20 commentaren op “Neen! Geen Belgisch belastinggeld om Poolse abortuswet te saboteren!

 1. Helaas de Christelijke Politieke Partijen zijn een product van het Tweede Vaticaanse Concilie en op het Tweede Vaticaanse Concilie rust een vloek. Daarom het het Tweede Vaticaanse Concilie een catastrofe voor de Rooms Katholieke kerk geworden.

 2. De Texaanse wet is een goede wet… Je verbiedt abortus niet maar maakt hem in de praktijk onmogelijk. Daarmee omzeil je de US Surpreme court omdat je abortus als zodanig niet verbiedt. Bijna geen enkele vrouw weet dat ze zwanger is in de eerste 6 weken. Je doet er bovendien een judasbonus bij en dan maakt het een goede wet.

  Het is een beetje zoals aanpassing van de kieswet. We verplichten iedereen tot iets wat ze niet kunnen of niet kunnen betalen.

 3. @juuls,
  Wat moet U toch graag abortus plegen. Jongen, denk toch na: het is pure MOORD op een onschuldig KIND!!!
  Zó leuk is abortus ondergaan/plegen ÉCHT niet!!!

  1. Derks waarom trekt u altijd de onjuiste conclusies? Als je het recht op abortus verdedigd sta je nog niet te juichen als deze uitgevoerd wordt. Ik zou niet willen dat deze nodig waren.

 4. Welke weg moet men bewandelen om te kunnen ontdekken of leden van de CM automatisch, dus ook ongewild, meebetalen aan abortussen ? Vermoedelijk behoeft men daarvoor ‘slechts’ de juiste persoon aan te spreken, maar ik zou niet weten met wie of waar beginnen.
  In het schuldige geval, welke alternatieven kan men vinden om de CM te omzeilen ?

 5. Abortus kan en mag m’n niet goedkeuren. Of het Tweede Vaticaans Concilie daar iets mee te maken heeft dat betwijfel ik. De mens wil baas zijn over zijn eigen lichaam, hij wil niet meer weten dat het leven eigenlijk eigendom is van de Schepper. We horen dus onszelf toe, en daar zit het probleem.

  1. Dus Willy zelfs de Texaanse wet gaat nog niet ver genoeg wat u betreft? Ook als het leven van de moeder in gevaar is keurt u abortus af? Keurt u de doodstraf ook af dan?

 6. @juuls,
  U had Uw puberachtig commentaar al geleverd om
  5 oktober 2021 om 14:12 uur + dezelfde datum om 13:01 uur.
  Als U niets nieuws te melden heeft, meldt dan a.u.b. niets.

   1. @juuls,
    Zoals U weet, of in ieder geval kúnt/diént te weten: Ik ben als gemeente – agent opgeleid.
    In tegenstelling tot Ú, kán ik niet anders (zelfs als het voor U gemakkelijk ánders zou kunnen).

 7. feitelijk is het vrij simpel, je dient ENKEL het kloppend hartje van een foetus van enkele centimeters te bekijken, al de rest doet niet terzake (tenzij incest, verkrachting, daar kan ik persoonlijk inkomen). Wat Juuls hierboven doet is alles wegtrekken van waarover het écht gaat, linkse zogezegde intellectuele prietpraat doet nooit terzake, opnieuw, het gaat over een baby, peuter, kleuter, kind, jong volwassene, adult! Wat zijn de roepers van abortus toch zo gelukkig…dat zij geboren mochten worden, stel je voor dat al die pro aborteerders doorgeknipt zouden zijn geweest! Zou het leven niet aangenamer zijn geweest ? Hadden we geen intellectuele verhalen moeten lezen over “hun rechten”. Links en abortus: “my body, my choice! Links en covid: “your body, my choice!” Kan je nog volgen ? Mag je nog met een veritas camera op een pfizer scientist staan filmen die toegeeft dat je eigen anti bodys beter zijn dan de clot shot, lees je op twitler de linkse reacties om veritas af te maken en dreigen ze met law suits…. Waarom ? The truth hurts ? Wat kicken die mensen toch op alles wat met de dood te maken heeft!

  Het kloppend hartje….ikzelf ben papa geworden van een 3e kind op men 51ste, een zoon, nu 2j oud, men vrouw is 35j en 6j gelukkig getrouwd. Geen moment heb ik gedacht aan abortus toen men vrouw zei dat ze zwanger was (maar niet gepland)
  als ik met men zoon speel en hem knuffel denk ik….hoe egoistisch zou het zijn geweest dat ventje zijn leven te hebben doorgeknipt omdat het “niet paste in mijn levensstijl” op dat moment. You know, MY freedom is more important than his life! (Gruwel) Of , ’t komt nu niet goed aan, heb geen geld om een baby te onderhouden (getver). Alle excuses kan je overboord gooien , want het leven is geen/nooit een weegschaal die je in evenwicht houdt. Het is dus nooit of zelden tijd voor een baby !!!
  Ik zie Polen dus als een correct christelijk antwoord: geen abortus tenzij incest/verkrachting.
  Al de andere zielen met een tegenovergestelde geest zijn het niet waard ZELF te leven, maar hadden moeten geaborteerd worden LIEFST in maand 9 zoals in New York mag gebeuren. Laten sterven op de bevallingstafel. Kan je je dit inbeelden ? Een baby IJSKOUD laten sterven om daarna zijn orgaantjes te oogsten. En de feministe loopt buiten de bevallingstafel en denkt aan wie ze vervolgens kan n****ken op de volgende party.
  Bah !

 8. @Juuls: Sorry, voor het wat laat reageren, maar ook de doodstraf die trouwens in België niet wordt toegepast zelfs niet bij politiekers keur ik af zoals in de VS.

 9. Polen: Dokters, die een foetus doden wanneer niemand in gevaar is, kunnen tot drie jaar gevangenis krijgen;
  België: Elke arts die weigert mee te werken aan abortus is strafbaar;

  1. Onwaar.

   Een Belgische arts mag weigeren maar dient wel zelf een vervanger te regelen.

   1. @juuls,
    Zoiets als abortus is één van de zeldzame keren dat U duidelijk bent.
    Als het maar iets negatiefs is, dan kent U 100% de feiten.
    Voor ál het overige bent U slechts een simulant (= doen alsof, ’n nepfiguur)

    1. Dank je voor het compliment. Dus een kritische houding is negatief? Dan is dus dit hele forum negatief! De houding tav de Paus en de Kerk is ook erg negatief….

 10. @juuls,
  Vóór abortus zijn = NEGATIEVE levenshouding en absoluut tégen de wens van God.
  Om preciezer te zijn: God vindt geen enkele moord correct; God vindt zeer zeker moord (= met voorbedachte rade) op ’n baby absoluut niet correct.
  Besef a.u.b., dat GODZÉLF de Maker is van dat leven.
  Als U dat leven in de prullenbak gooit (of láát gooien), dan gooit U feitelijk God-Zélf in de prullenbak.

  God laat niet eeuwig met Zich spotten.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht