Covid 19: wanneer politici hun eigen job uitbesteden….

We zijn nu bijna 7 weken in lockdown, en de politieke poppenkast wordt almaar bonter. Complexe powerpoints en vaak tegenstrijdige boodschappen worden afgewisseld door marathonoptredens van TV-virologen, die onze veelvoudige, doch inefficiënte beleidsniveaus lijken te vervangen. Stoorzenders als een Els Ampe van Open Vld worden genadeloos op de vingers getikt, wanneer ze dit aankaarten. Toch heeft Ampe een punt: we leven wel degelijk onder een medische lockdown-dictatuur. De voorwaardelijkheid van de versoepeling van de Covid 19-maatregelen geeft almaar meer de indruk, dat de bevolking gegijzeld wordt door een schimmig bewind met onduidelijk agenda. Als we ons niet perfect aan de regeltjes houden, zal er in de nabije toekomst geen einde komen aan onze vrijheidsbeperking, krijgt men steeds opnieuw te horen. En zelfs als we braaf zijn, is het nog niet goed genoeg, want er is altijd wel iemand die er de kantjes vanaf loopt en de “curve” opnieuw doet verhogen. Welnu, willen we ons als maatschappij op deze manier laten chanteren? Dat is ten zeerste de vraag. 

Het feit dat wetenschappelijke experts zo’n dominante rol spelen in het Covid 19 beleid toont bovendien hoe visieloos de Belgische politiek wel geworden is. Onze verschillende nationale en regionale regeringen zijn na jaren navelstaarderij en carrièrisme niet meer in staat om samen te werken of zelfs een degelijk beleid te bedenken. Dus besteden ze hun job maar uit aan een groep van experts. Het begint al met onze interim-premier, die eigenlijk een veredelde consultant is, en eindigt bij virologen en andere wetenschappers, die nu in de plaats van onze duur betaalde, maar nutteloze regeringen, hun reputatie op het spel moeten zetten.  Dit is voor onze politici niet alleen een gemakkelijkheidsoplossing, maar ook nog een bijzonder laffe manier om hun verantwoordelijkheid te ontglippen.  Het wordt dan ook zeer duidelijk, dat het huidige systeem zijn limieten aan het bereiken is. Men zegt vaak, dat de wereld er na Covid 19 anders zal uitzien en ik hoop dan ook, dat burgers in de toekomst meer zullen eisen van hun leiders. Een geloofwaardige en werkbare lange termijnvisie wordt meer dan ooit een prioriteit in het post-Covid 19 tijdperk. Zonder chantage, paraplugedrag, profileringsdrang, “creatieve” waarheid of andere schadebeperkingsmaneuvers. Men weze verwittigd. 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

10 commentaren op “Covid 19: wanneer politici hun eigen job uitbesteden….

 1. Het zijn de wetenschappelijk experts die het land hebben bestuurd, de politici spraken elkaar steeds tegen, nu ook weer mogen we naar de zee, van de andere ja, en volgens de anderen allen die daar iets huren, want iedereen naar zee laten komen kan niet, want de café zijn nog niet open, wat een apenland is dat hier nu, precies de apenplaneet, en hebben ze al een regering? Ze gaan starten hoor, in juni, als alles goed gaat natuurlijk. Men kan nu beter wachten op de volgende verkiezingen, het is bijna de moeite niet meer.

 2. In Nederland is het echt niet anders. De deskundigen beginnen zelfs van sites te eisen dat alleen de hen bevallige artikels mogen komen. Dat is niet anders dan communisme (= een bepaalde groep die het land besturen) (natuurlijk met henzélf als absoluut-leiders die geen enkele tegenspraak dulden.

 3. Volledig met u eens: hier volgt een kort verslag dat wellicht past bij een katholiek of christelijk forum:
  SAMEN KOMEN WE ER NIET UIT
  Want samen werden de besluiten niet genomen
  Samen staan we bloot aan de dictatuur van de medische wereld
  Samen maken we van het lichaam het hoogste goed
  Samen worden we dagelijks de stuipen op het lijf gejaagd
  Samen zijn we tot alles in staat uit angst
  Samen hebben we onze vrijheden opgegeven
  Samen laten we onze geliefden eenzaam achter om alleen te sterven
  Samen ontzeggen we onze kinderen de school
  Samen laten we ons controleren en manipuleren
  Samen zien we de economie instorten
  Samen zien we mensen afglijden in psychiatrie en hopeloosheid
  Samen zijn we ons werk en ons inkomen kwijt
  De waarheid is dat we er Samen ellendig aan toe zijn
  en het ergste is dat we ons Samen hebben afgekeerd van GOD de énige REDDER van de mensheid. Hem die de mens en het heelal onder controle heeft hebben we buiten spel gezet. Als we Hem samen terug zouden zoeken , Hem zouden aanbidden en Hem samen zouden erkennen als het hoogste gezag en als we samen zijn wetten zouden respecteren dan pas zouden we er samen kunnen uitkomen . Dan zal Hij , zoals Hij belooft in de bijbel (2 Kronieken 7: vers 14-16) acht slaan op onze gebeden en ons land gen

  1. Laat ons Samen dagelijks bidden tot O.L.Vrouw met het gebed dat zij zelf ons heeft opgedragen in 1832 bij de cholera-epidemie die meer dan 20000 slechtoffers eiste in Parijs, met de woorden : ” O Maria, zonder zonde ontvangen, bid voor ons die onze toevlucht tot u nemen. ”
   “De zusters van Liefde lieten toen een medaille verspreiden waarna de genezingen overweldigend toenamen zodat de medaille ” Miraculeus ” werd genoemd.

 4. Het speelt zich wereldwijd af. Dus wordt het lastig om NIET aan een machtsgreep op wereldschaal te denken. Bedenk bovendien dat de UNO-baas opgeroepen heeft om de Corona-kwestie te gebruiken om een CO2-neutrale economie te scheppen. Het kan echter altijd nog erger: onder liberaal bewind worden nu 1200 “contactonderzoekers” aangesteld, door de belastingbetaler te betalen. Al wie besmet is geweest zal worden opgebeld en moet uitleggen waar hij of zij overal geweest is, met wie, hoelang en waarvoor. Dus: de overheid gaan rommelen in onze intieme leefwereld. Intussen worden we rond de oren geslagen met privacywetten, die het ziekenhuizen verbieden het adres van een ontslagen patiënt aan een bezoeker mee te delen. Laten we voortaan maar zwijgen over Noord-Korea!

 5. Helemaal akkoord met U
  Tout à fait d’accord
  Il nous faut revenir ensemble à notre confiance en Dieu et nous soumettre d’abord à sa loi; alors, tout reviendra dans l’ordre!

 6. Het begon in de lage landen toen het al maanden aan de gang was in China.
  De zichzelf toegekende superioriteit van onze politici deed hen besluiten om maatregelen te nemen voor amper 3 weken, en dan nog eens te verlengen met 2 weken, en nog eens met 2 weken en nog eens ….
  In plaats van de mensen voor de gek te houden, hadden de groten lichten beter meteen een serieuze periode afgekondigd met maatregelen en de mogelijkheid open gehouden om bij tussentijdse evaluaties de maatregelen af te bouwen.
  Dit is psychologisch veel beter verwerkbaar voor de bevolking.

 7. En die gaan straks beslissen over vaccineren ,heel zeker niet laten doen bende idioten.Bill Gates is een kriminele psychopaat

 8. Laten we rustig blijven en vertrouwen op de mensen die er meer van weten hoe dit onbekend virus aan te pakken. De tweede wereldoorlog duurde vijf jaar, werkloosheid honger. Steden en dorpen werden verwoest en toch zijn we er bovenop gekomen. Nu is het natuurlijk een onzichtbare vijand we zijn nog maar twee maanden ver en het is als het ware uitzichtloos. Neen lieve medemensen laten we strikt de richtlijnen volgen en met wat positieve inzet komen we er wel. WE DUIMEN VOOR ELKAAR……..

 9. Als je wagen het laat afweten ga je naar de garage, of de invoerder … maar eigenlijk naar de maker. Zo logisch als dit klinkt zo onlogisch gaan we om met het klimaat of met deze virus: ga naar De Maker, De Schepper.
  Wat zegt Hij ons met deze beproeving ? IK Ben die Ben. … Herken Mij opnieuw als God, jullie leven hoogmoedig alsof jullie goden zijn die alles kunnen zonder Mij … Ga in de Waarheid staan dan wil ik jullie uit deze beproeving helpen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht