Edward Snowden: Covid 19-apps zijn “architectuur van onderdrukking”

beeld: creative commons

In een interview met mediabedrijf “Vice” waarschuwde Edward Snowden kijkers voor  Covid 19 apps, die hij de “(computer)architectuur van onze onderdrukking” noemde. De Amerikaan Edward Snowden geniet sinds 2013 van politiek asiel in Rusland, nadat hij de wereldwijde afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA aan het licht bracht. Sindsdien communiceert hij regelmatig over het gevaar van technologie voor onze vrijheid en privacy.  Volgens Snowden worden mensen zo ongerust gemaakt over Covid 19, dat ze nog nauwelijks kritisch nadenken over de gevolgen van de crisismaatregelen op lange termijn. 

“Buitengewone” crisismaatregelen: een hellend vlak

“Buitengewone” crisismaatregelen genieten van de trieste reputatie, dat ze vaak misbruikt worden, benadrukte Snowden. In vele gevallen stopt de crisis nooit 100% en worden de maatregelen uiteindelijk als “normaal” beschouwd, m.a.w er ontstaat een soort gewenning aan de nieuwe situatie. De afluisterpraktijken uit de tijd van George W. Bush zijn bijvoorbeeld nooit echt gestopt, aldus Snowden, maar werden gewoon anders ingezet. Eigenlijk zijn we sinds 9/11 van de ene crisis naar de andere gerold, zonder mogelijkheid om eruit te ontsnappen. 

Daarom zou het volgens Snowden bijzonder naïef zijn, om te verwachten dat het gebruik van Covid 19-traceringsapps, zoals in China, Zuid-Korea en Taiwan al gebeurt, na de huidige crisis vanzelf zou stoppen. Waarom zou men soortgelijke apps niet gaan gebruiken om bijvoorbeeld kleine criminaliteit te bestrijden of politieke meningen in kaart te brengen? Zelfs als de verzamelde data vandaag nog door bonafide structuren worden verwerkt, kan dit bij een volgende legislatuur snel veranderen. Het is moeilijk te voorspellen wie er in de toekomst toegang kan krijgen tot onze data. Misbruik is bijgevolg onvermijdelijk. 

Belangrijke technologische keuzes

Anderzijds, vormt  de wereldwijde Covid 19-crisis volgens Snowden een onverhoopte opportuniteit, om eens grondig na te denken over welke technologie we al dan niet wensen. Want, indien we niets ondernemen, zou technologie in de toekomst op zeer ingrijpende manieren ingezet kunnen worden. Stel je voor, dat een computerlogaritme bijvoorbeeld zelfstandig zou mogen beoordelen of we al dan niet in aanmerking komen voor een job, een studierichting, een woonkrediet, enz. Is dit de toekomst, die we wensen voor ons en onze kinderen? De mensheid wordt op dit moment van grote angst voor belangrijke keuzes geplaatst, aldus Snowden. Indien we deze keuzes niet bewust maken, zullen ze uiteindelijk voor ons gemaakt worden. 

Bron:

https://video.vice.com/en_us/video/edward-snowden/5e8e95b4a33be07ff249ae3e

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

9 commentaren op “Edward Snowden: Covid 19-apps zijn “architectuur van onderdrukking”

 1. Ik denk dat het heel goed mogelijk zou kunnen zijn dat www, de computer (mobieltje) dus, een valstrik blijkt te zijn waar we, als we niet oppassen, niet meer kunnen uitkomen. Het zou heel goed kunnen zijn dat we straks alleen nog maar kunnen kopen of verkopen als we verbonden zijn met het www en dus een nummer zijn geworden in een systeem. Een systeem waar wijzelf niet bij kunnen komen of macht over hebben. Bij (bijna) alles zal straks de computer betrokken moeten zijn. Bij elke zakelijke handeling, elke transactie, elk rijbewijs, paspoort, enzovoorts, zal dan alleen maar kunnen gebeuren als je je nummer hebt.
  Dat zou kunnen betekenen dat de mens dan zijn vrije status kwijt is. Voor altijd.
  Wat de verdere consequenties zullen zijn zal een geestelijke met het hart op de goede plaats en een goed stel ontwikkelde hersenen, maar ook met verstand van o.a. computerwetenschap, filosofie en theologie, maar ook economie, hopelijk kunnen uitleggen. De facetten bij deze ontwikkeling zijn zó divers dat ze voor één persoon bijna niet te begrijpen zijn. En toch dient er helderheid te komen, al was het alleen al om gewaarschuwd te zijn. Hopelijk worden er hoger geplaatsten wakker en gaan zich realiseren welke nare ontwikkelingen er gaande zijn. Onderstaande docu geeft ook een aardig beeld hoe de aarde ondertussen wordt behandeld.
  https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE&feature=youtu.be

 2. Hij heeft natuurlijk meer dan een punt, zo zal cash betalen moeilijker worden, het zal dus meer met de bankkaart gaan want nu is geld vies geworden, kun je dat nu geloven, nu vinden ze geld vies !!! ook wil men een app ontwikkelen om ons doen en laten wilt controleren zogezegd voor onze gezondheid raar geval? ook met onze gsm kan men ons al controleren of we wel in ons kot blijven, maar dat wist ik al langer gewoon je batterij uit je GSM doen dan kunnen ze je niet meer volgen, eindelijk vrij!!!

  1. Willy,

   Gelooft Gij dat? Dat u uw batterij eruit zou kunnen halen en dan vrij zou zijn? U zou niets meer kunnen kopen of verkopen. U zou een verschoppeling een vreemde een dakloze eenzame zwerver zijn zonder eten of drinken. U zou moeten bedelen om eten. Uw vrijheid zou er een van de duvel zelf zijn, vreselijk dus.
   U zou niet meer kunnen leven in deze maatschappij zonder uw menszijn in te leveren aan de computer. Aan het BEEST! En heeft u geen gevoel voor uw medemens? Laat u die dan maar geknecht? Al uw familie, vrienden en kennissen zullen geestelijk dood zijn of gaan zonder het zelf te beseffen.

   Het lijkt erop dat de duvel (in de vorm van mensen) nu gaat doorpakken. Ik zou er toch niet te lichtvaardig over doen. Ik weet niet of u het begrijpt, maar hier wordt een duvels plan uitgerold waar Openbaringen nu juist tegen waarschuwt. En die waarschuwing staat er niet om na lezing op je stoel te gaan zitten en af te wachten. Er moet gehandeld worden. Het beest moet gestopt!
   Maar je bent NIET vrij als je je mobieltje wegdoet, denk ik. Dat dénk je maar.

 3. @ Raphael: Ik bedoel je kunt je batterij eruit doen, dan geeft dat geen signalen meer naar de mast van je buurt en zo kan men je niet meer volgen, kopen en verkopen doe ik niet met mijn GSM, ook niet met mijn computer, te gevaarlijk. Vriendelijke groet Willy

  1. De machthebbers willen geheel de geldstroom digitaliseren zodat met fysiek geld niet meer gekocht zal worden. Zij willen totale controle, niet alleen over uw lichaam, maar ook over uw geest. Vooral over uw geest zelfs. In een land waarin alle betalingen gedigitaliseerd worden kan het regime iemand die het als “politieke vijand” categoriseert financieel volledig blokkeren zodat zelfs het aankopen van basisbehoeften onmogelijk wordt. Wanneer iemand “schuldig” is aan het praktiseren van de katholieke godsdienst, dan zal het regime die persoon misschien brood aanbieden… in ruil voor het branden van die ene wierookkorrel voor het gesneden beeld van de “god-staat”. Het is de constructie van een compleet antichrist-systeem. Vindt het regime in een bepaalde persoon zijn aankoopgeschiedenis de in die toestand aan de bevolking opgedrongen gifspuit van de malthusiaanse oligarchen niet? Dan komen de mannen in witte jassen even ongevraagd bij hem langs om hem die spuit (dwangmatig) toe te dienen, opdat hij mogelijk geen kinderen meer kan krijgen. Vlucht hij weg vooraleer die glimlachende beulen aan zijn deur verschijnen? Zijn locatie wordt getraceerd via de chip-inplant die bij zijn geboorte ingebracht werd door diezelfde mannen in witte jassen.

   Het is eigenlijk imperatief om te leren zoveel mogelijk zelf voedsel te kweken. En zelf zuurdesemdeeg en brood leren maken is een eenvoudige maar belangrijke vaardigheid.

   De vernietiging van kleine lokale zaken door imposante supermarktketens was eveneens onderdeel van het plan om de bevolking in een slavernij te storten die sinds de dagen van de Grote Vloed nimmer is gezien.

   1. Mooi geschreven, waarde Theudmer.
    Korter zou nog mooier zijn, maar ik besef dat dat heel moeilijk is. Tenminste, ik vind dat moeilijk.
    Ik hoop dat lezers je stuk zullen lezen en begrijpen.

  2. Willy,
   Straks is er misschien geen geld meer. En als je niet ingeschreven staat in het systeem en je er aan onderwerpt, dan kun je niets meer betalen. Ook je energierekening niet, geen boodschappen, niets.
   Je bent er dan niet meer voor het systeem. Je kunt niet naar de dokter, tandarts. Want je moet dat mobieltje straks hebben, denk ik. Dan ben je verplicht het bij je te dragen. Of, misschien een chip ergens in je dragen?
   Als iemand zijn eigen geld niet meer beheert, dan is hij onderworpen aan dat computersysteem. Dan kan elke overheid zich achter de computer verschuilen. En dan ben je dus wel verplicht om er aan mee te doen. Ze hebben dan je geld immers ‘afgepakt’ en in de computer gestopt? Is dat niet slim? Men is bezig met overal 5G-masten te plaatsen om de verbindingen tussen de computers nog sneller te maken. Zodat ze straks veel meer in de gaten kunnen houden. En dat onder het mom van zelfrijdende auto’s. Bovendien blijkt die straling niet onomstreden te zijn.
   Het is dus niet zo, dat je kan zeggen dat je er niet aan mee doet. Die straling die ontloop je al niet. Vooral kinderen en vrouwen krijgen er mee te maken. 5G is namelijk nogal sterk. Zie ook: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29573716
   Daar wordt e.e.a. wetenschappelijk uitgelegd voor de liefhebber hier.

 4. @ Raphael: Dan is nu reeds een feit je moet betalen met de bankkaart, want de mensen zijn vies geworden aan cash geld, zogezegd voor de volksgezondheid, zever natuurlijk.

 5. Edward Snowden,nu gaan ze zelfs luisteren naar de heidenen die katholieken .

  Edwin Vissers
  wo 11 mrt. 10:32

  🚨 FORCED VACCINATIONS BLACK GOO HORROR STORY UNFOLDING

  A Must watch!!!

  🚨Planet X Hologram(X = Cube/Satan);AI Smart Dust Confinement Dome w/ Live Augmented Virtual Realty https://youtu.be/0Zo53q6ocIA

  Be sure to sub to my BiChute Channel: https://www.bitchute.com/video/SoIc8b

  Credit and Special Thanks to:
  Kate Shemirani (Wright): https://m.facebook.com/kay.shemirani#_=_
  Shaking My Head Productions: https://youtu.be/phWQ3RidBvM

  Feel free to mirror Video; just pls. don’t monetize and send folks back to Demon Hunters Channels! YT is hiding my channel; so pls. search for #SkyDomeAtlantis in future. Info needs to get out! In short Satan has created a Technocracy based AI Virtual Augmented Realty Smart Dust Confinement Dome within Yahweh’s Enclosed System; thus inverting, polluting, twisting and copying Yahweh’s creation. Satan’s AI digitalized world includes an avatar / surrogate for each human within his digitalized Matrix; capable of influencing individuals decisions via NanoTech that is already in our bodies via GMO’s and Chemtrails. We are talking a real life “Hunger Games” and “Surrogates” scenario! One needs to be conscious of all their actions making sure they are not being influenced via the enmity within that is looking to take over nor Satan’s Avatar / Surrogate of such Targeted Individual. This smart dust confinement dome is capable of Holographic planes and UFO’s w/ V2K Voice to Skull technology and much more. Satan’s AI Live Augmented Virtual Realty Artificial Sky Canopy is hiding Yahweh’s real Sun, Moon and Constellations while replacing it with Satan’s artificial Planet and Constellation Simulations.

  In addition; they are not only spraying us with Strontium, Barium/Aluminum (BAAL), Desecrated Blood Cell’s and Black Goo via their Chemtrail Program; but also have plans to inject humanity with their black goo Serpent Seed Blood Nanite Vaccinations; as revealed via their Predictive Programming and Satanic Masonry Mystery School Literatures.

  Know that Yeshua is our only saving grace; our job as Christians is to seek out the Lost until the end. Yeshua said “It is Finished”; thus we just need to keep “fighting the good fight” until death; which is life in Christ.
  Demon Hunter

  Surrogates: https://youtu.be/UGwQ74cH5O0

  Hunger Games: https://youtu.be/YRcIFwFZeU8

  Be sure to watch:

  🚨 CoronaVirus, 5G, Nanites Coincidences on STEROIDS. (5G, Vaccines, SmartDust, #SkyDomeAtlantis) https://youtu.be/jABJOStCA_I

  🚨 Designer Airpods / Ear Buds; Satanic Elite Brain Mapping Devices? 📡👂 🛰 🕹 https://youtu.be/edZhRyDTeMw

  🚨IMPORTANT (SAVE) : CATS = Canaanites. (UPDATE!) https://youtu.be/j_093UsDfiM

  🚨 Ancient Monsters of Outer Darkness Explored (Mirror: David Carrico / Jon Pounders Study) https://youtu.be/GeGA5kHG0Oc

  🚨 5G Apocalyptic Event: https://youtu.be/ol3tAxnNccY

  Scriptures and Hopi Prophecy Supporting Sky Dome Atlantis (a City atop the Dome):

  Hopi Prophecy
  9th and Final Sign
  You will hear of a dwelling-place in the heavens, above the earth, that shall fall with a great crash. It will appear as a blue star.

  Obadiah 1:4
  4 Though thou exalt thyself as the eagle, and though thou set thy nest among the stars, thence will I bring thee down, saith the Lord.

  Genesis 4:11
  4“Come,” they said, “let us build for ourselves a city with a tower that reaches to the heavens, that we may make a name for ourselves and not be scattered over the face of the whole earth.”

  Isaiah 14 12-15 (KJV)
  12 How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning*! how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations! 13 For thou hast said in thine heart, I will ascend into heaven, I will exalt my throne above the stars of God: I will sit also upon the mount of the congregation, in the sides of the north: 14 I will ascend above the heights of the clouds; I will be like the most High. 15 Yet thou shalt be brought down to hell, to the sides of the pit

  Psalm 139:8
  If I ascend to the heavens, You are there; if I make my bed in Sheol, You are there.

  Isaiah 14:12
  How you have fallen from heaven, O Morning Star, son of the dawn! You have been cut down to the ground, O destroyer of nations.

  Jeremiah 49:16
  The terror you cause and the pride of your heart have deceived you, O dwellers in the clefts of the rocks, O occupiers of the mountain summit. Though you elevate your nest like the eagle, even from there I will bring you down,” declares the LORD.

  Amos 9:2
  Though they dig down to Sheol, from there My hand will take them; and though they climb up to heaven, from there I will pull them down.

  Jeremiah 5 15-17 (Squadron of Demons pouring in Earthly Realm; via Chemtrail Gateway Portals)
  15 Behold, I will bring a nation against you from afar, O house of Israel,” says the Lord.
  “It is a mighty nation,
  It is an ancient nation,
  A nation whose language you do not know,
  Nor can you understand what they say.

  Bedankt voor het niet plaatsen ,zegt de heilige geest tegen de gemeente !!!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht