Getuigenis: ongewenst kind redt later zelf tienduizenden baby’s van abortus

Met zijn pro-life organisatie Alpha Alliance heeft Dr. Imre Teglasy sinds 1996 ondersteuning geboden aan 43,000 Hongaarse moeders in nood en hun baby’s. Hij werd hierbij geïnspireerd door zijn eigen verleden als ongewenst kind en overlevende van meerdere abortus-pogingen. 

Dr. Teglasy’s vader, een Hongaarse legerofficier tot 1945, werd door het nieuwe communistische regime als “klassenvijand” gebrandmerkt. Daarom werd hij met zijn ganse gezin vanuit Budapest verbannen naar een arm dorp in de Noord-Hongaarse Poesta. Er was nauwelijks werk te vinden in de regio, waardoor het gezin Teglasy vaak honger moest lijden.  Toen Dr. Teglasy’s moeder in 1951 opnieuw zwanger werd, besloot ze haar jongste kind niet uit te dragen. Omdat het haar niet lukte om een abortus-arts in te schakelen wegens haar status als bannelinge, probeerde ze om eigenhandig (via pillen, hete baden, zich tegen een bureau gooien) een misval uit te lokken. Niets lukte echter. Uiteindelijk werd Imre Teglasy in 1952 gezond geboren. Zijn relatie met zijn moeder bleef echter liefdeloos. Vaak vroeg de jonge Imre zich af of ze wel zijn “echte” moeder was, omdat hij meer genegenheid kreeg van zijn meter.  Het is pas aan de leeftijd van 12 jaar, dat hij toevallig op de waarheid achter de moeilijke relatie met zijn moeder stootte, toen zijn vader een ander familielid over de mislukte abortuspogingen vertelde. Een verzoening met zijn moeder kwam er slechts op haar doodsbed, toen ze God en haar zoon om vergiffenis vroeg.

“Hoop, vergeving en verzoening zijn altijd mogelijk, zelfs in de moeilijkste situaties”, zei Dr. Teglasy hierover in een video voor de pro-life organisatie “Faces of Choice“, die via getuigenissen van overlevenden van zwangerschapsafbrekingen wil aantonen dat abortus helemaal geen waardige keuze is. Als volwassene heeft Dr. Teglasy zich toegewijd aan zijn eigen kroostrijk gezin en het ondersteunen van aanstaande moeders in crisissituaties.  “Europa verliest haar oorspronkelijke bevolking aan abortus, omdat ze zich verzet tegen de wetten van de biologie”, vertelde hij in de video.  “Ik wou dat de mensheid de volledige waarheid achter het Evangelie verstond en de hierbij horende waarde van het menselijk leven.” Dr. Teglasy riep kijkers op om “de gezichten proberen te zien van de zovele onschuldigen, die zoveel meer zijn dan een hoop cellen in de baarmoeder. “

Bekijk hier de video met de getuigenis van Dr. Teglasy:

Voor meer getuigenissen van slachtoffers van een mislukte abortus, klik hier: www.facesofchoice.org

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

2 commentaren op “Getuigenis: ongewenst kind redt later zelf tienduizenden baby’s van abortus

  1. Beste Katharina,

    Op 25 maart is het de feestdag van O.L.Vrouw boodschap. Precies 12 maanden voor de geboorte van de verlosser. Reeds bij de bevruchting is dus het leven reeds aanwezig. In het verleden waren gewone mensen zich daarvan bewust. Zo vierden de Engelsen reeds voor het jaar 1000 en tot 1752 nieuwjaar op 25 maart omdat de verlosser dan reeds onder de mensen was.
    Zijn moderne mensen dan zo dom, dat ze het echt niet weten of willen weten????
    Wij kruisen Jezus niet alleen, wij scheuren hem ook nog eens in stukjes……

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht