Wordt de Notre-Dame een multicultureel complex dat kan dienst doen als (…) tempel voor vrijmetselaars?

Goede Vrienden,
Op wereldvlak realiseren duistere machten nu wat ze in Syrië zonder succes (maar met veel doden en verwoestingen) probeerden. Bij het begin van de oorlog tegen Syrië werd de zoon van de gezaghebbende moefti vermoord. Dan werd een van de meest vooraanstaande christenen in Damascus vermoord, een chirurg. Iets dergelijks werd in heel het land herhaald. De bedoeling van het terrorisme is dat de verschillende religieuze groepen tegen elkaar gaan vechten en elkaar uitroeien ten voordele van de wereldheersers.
Hieruit volgde echter in Syrië helemaal geen burgeroorlog. Christenen en moslims protesteerden, zij aan zij, tegen het westers terrorisme. In Christchurch in Nieuw Zeeland werd op 15 maart 2019 minutieus gecoördineerd een aanslag gepleegd op twee moskee ’s met 50 doden en 50 gewonden. Voor fanatieke moslims was het een goed voorwendsel om een aanslag te plegen op Paasdag op drie kerken en hotels in Sri Lanka, met meer dan 300 doden en 500 gewonden, christenen en toeristen. Dit werd als wraak voorgesteld.
Geen enkele van de wereldleiders kon hierbij het woord “christen” over de lippen krijgen. In Syrië organiseerde het westen een “Arabische lente” met het verzonnen verhaal van een volksopstand, bloedig onderdrukt door een dictatoriaal regime, waaruit een burgeroorlog zou ontstaan zijn. Allemaal leugens.
En Frankrijk krijgt nu zelf de werkelijkheid: een echte volksopstand door een dictatoriaal regime onderdrukt met steeds erger wordend staatsterrorisme. Ondertussen groeit het vandalisme tegen kerken in Frankrijk snel. De Notre-Dame staat in brand op 15 april, bij het begin van de Goede Week. Als staatsgebouw dient het door de regering onderhouden te worden. Dit onderhoud was zo erbarmelijk (evenals voor de andere duizenden Franse kerken) dat er ieder ogenblik kortsluiting kon ontstaan. Le Canard Enchainé zegt dat er bovendien 7 cigarettenpeukjes gevonden zijn!
Inmiddels hebben de Franse regeringsleiders al groen licht gegeven voor de restauratie, ‘aangepast aan onze tijd’. Een volgende aanslag tegen de Kerk? Wordt het een multicultureel complex dat kan dienst doen als theater, moskee, kerk én een tempel voor vrijmetselaars?*
Deze kathedraal is wel gebouwd in naam van Christus zoals de aartsbisschop van Parijs terecht opmerkt. Jezus zegt ons: “Maakt van het huis van mijn Vader geen markthal”! (Joh 2, 16) Hoe dan ook, de strijd tegen het christelijk geloof en vooral tegen de katholieke Kerk zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. De grote oorlog is begonnen. Worden het christelijk geloof en de katholieke Kerk weggevaagd of komt er een ongeziene heropleving, zoals André Malraux voor de 21e eeuw voorspelde? Mensen van goede wil en vooral christenen, ontwaakt! Het is algemene mobilisatie.
 • Bron: P. Daniel XIV/16 Vrijdag in het Paasoktaaf 26 april 2019

*Teken de petitie: Oproep aan de Franse premier: Behoud historische waardigheid Notre Dame

https://www.citizengo.org/nl/pc/170147-behoud-historische-waardigheid-notre-dame

identicon

Auteur:Pater Daniel Maes

Pater Daniel Maes is de proost van het Katholiek Forum. De Vlaamse pater Daniël Maes (°1938) leeft in Syrië, in het zesde-eeuwse Mar Yakub klooster in het stadje Qara, 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Damascus. Pater Daniel aanvaardt het gezag van de huidige Syrische president die in 2021 massaal door zijn volk herkozen werd voor een vierde ambtsperiode van 7 jaar en daarna in heel het land ook spontaan werd gevierd. Verder aanvaardt hij dat een land het recht heeft bevriende naties ter hulp te roepen om het buitenlands terrorisme tegen zijn volk te bestrijden.

11 commentaren op “Wordt de Notre-Dame een multicultureel complex dat kan dienst doen als (…) tempel voor vrijmetselaars?

 1. ☩JMJ☩

  Het achteraf ombouwen van de Notre-Dame tot een tempel van maçonniek syncretisme was wellicht de bedoeling zelf waarom ze haar in brand gezet hebben. Het is psychologische oorlogvoering; door die iconische kathedraal, symbool van het verbond tussen God en Francogallië, te verwoesten en tot hun tempel om te vormen proberen zij Europese Christenen tot demotivatie en wanhoop te brengen.

  1. Men hoeft de Notre-Dame niet om te bouwen tot een tempel van “maçonniek syncretisme”; het is er namelijk één.
   Dit mag schokkend zijn om om te vernemen, maar eeuwenlang zijn christenen langs de portalen de kathedraal binnengetreden zonder te beseffen dat ze werden geconfronteerd met een syncretisme van christendom, alchemie en hermetisme, de twee laatste voorlopers van de vrijmetselarij. Onder de voeten van Christus (middenste portaal, middenste pilaar)) bevindt zich een medaillon waarin Cybele of de Filosofie wordt afgebeeld met de Scala Philosophorum. En dat is maar het begin van een immens “boek” gebeiteld in steen om de weg te wijzen naar de “verlichting” , waarin Christus slechts één van de leermeesters is. Dat de Notre-Dame doelbewust in brand werd gezet is voor mij duidelijk , zo heb ik het ook uiteengezet in vorige reactie, wat men ermee wou of wil bereiken is mij nog niet duidelijk.

   1. ☩JMJ☩

    Chris,

    Of het figuur met de ladder bedoeld werd als de hermetische Cybele, en dus niet als Onze Lieve Vrouwe, weet ik niet; het lijkt mij niet duidelijk, gezien de H. Maria afgebeeld kan worden als de Ianua Caeli (Hemelpoort) in de context van de Ladder van Jakob in het visioen van de Patriarch te Bethel. Ik heb nu echter eens rondgekeken tussen foto’s van de architectuur op het internet (ik heb nooit de Notre-Dame van Parijs persoonlijk bezocht) en ik zag daar een filosoofbeeld tussen met frygische muts en ook het hermetisch caduceus-symbool; dat is uiteraard occulte symboliek. Het zal ongetwijfeld tijdens of na de Renaissance geïntroduceerd geweest zijn.

    Wat ik weet is dat ten tijde van de Renaissance de geheime hermetische sekten internationaal zeer gegroeid waren en dat het gevaar voor anti-katholieke infiltratie in de Katholieke Kerk daarom groter dan ooit was. Van Eyck was bijvoorbeeld lid bij dat occult netwerk van sekten als hermetisch alchemist, en hij zou dan ook kathaarse formules achtergelaten hebben op zijn werk, het “Lam Gods” (ik heb het origineel schilderwerk nooit van dichtbij gezien, dus ik heb niet gecontroleerd of dat zo is). Filips III, Hertog van Bourgondië, die Sinte Jehanne d’Arc aan de Engelsen overgeleverd heeft, was ook een hermetisch alchemist.

    1. Het waren die hermetische sekten die als internationaal netwerk de architecten waren van de protestantse revoltes in de zestiende eeuw om grote schade toe te brengen aan de Katholieke Kerk en haar integralistische maatschappelijke orde; het is door de verreikende netwerken van gnostici en joodse synagoges dat die revoltes gelijktijdig en op internationale schaal hebben kunnen losbarsten.

 2. De Franse Kerk moet er over waken dat de Notre-Dame in Parijs echt een katholieke kathedraal blijft, die weliswaar voor iedereen toegankelijk moet zijn mits het nodige respect. De Kerk mag geen hulp voor het herstel aanvaarden als daar bv. voorwaarden vanwege de vrijmetselarij zouden aan verbonden zijn.

 3. De vrijmetselaars zitten in de politiek,media en bedrijfsleven en daar is geen ontkomen meer aan.

 4. Als sterk, authentiek katholiek antwoord op de brand van Notre Dame roep ik op tot een massale deelname aan de grote bedevaart Paris -Chartres.
  8-9-10 juni.
  Prima georganiseerd door ‘ Notre Dame de chrétiennete ‘ / men kan inschrijven om met de ‘ familles’ mee te gaan ( slechts een 20 tal km per dag ).

  diegenen die niet kunnen meestappen kunnen zich inschrijven als ‘anges gardiens’, om zo spiritueel mee te stappen.
  Doen, want het gemeend gebed is zeer krachtig en het behaagt OLHeer !

 5. Veel jongere kerken bevatten symbolen van de Vrijmetselarij, in de vloermozaieken, de dakspanten… En wat te denken van de slangenkopvorm van het paus Paulus VI Conferentiecentrum in Rome?
  Hoe weinig katholieken hebben dat in de gaten?!

 6. Geen markthal? Waar in de bijbel vinden wij eigenlijk de basis en grond voor de collecte? Ik heb hem nog nooit gevonden in elk geval….

  1. ☩JMJ☩

   In het Oud Testament gaf de bevolking tienden ter ondersteuning van het Levitisch priesterschap. Zie ook 1 Timotheus 5, 18.

   Het is maar normaal dat mensen hun priesters ondersteunen.

 7. Hallo Erik (30 april 2019 – 12:09),

  – Je schrijft : “Waar in de bijbel vinden wij eigenlijk de basis en grond voor de collecte? Ik heb hem nog nooit gevonden in elk geval….”.
  – Antwoord : Koken kost geld : onderhoud van het kerkgebouw, steun aan projecten, enzovoort. En in de Heilige Mis gebeurt de collecte tijdens de voorbereiding van de offergaven (vóór de consecratie en communie). Dit heeft een diepe betekenis : wij voegen onze (geldelijke) offergave bij die van de Kerk en de offergave van Christus aan de Vader.

  Vriendelijke groet, AGSt.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht